en sjuk sigge

Sigge har skrkit nästan nonstop i 3 dagar nu. Han har varit gnällig, trött och allmänt grinig bara. Nätterna har varit fruktansvärda,han har sovit 1 timme sen skrikit 2 osv. Igår kväll märkte vi även att han hade fått röda prickar på hela kroppen. Jag anade direkt att det var de där förbannade vaccinationssprutorna som han fick i måndags! Jag har gett honom lite alvedon och försökt få honom att sova så mycket som möjligt, vilket har varit omöjligt då han inte kunnat/velat sova.
 Idag var prickarna värre och jag fick nog av detta skrikande så jag for upp till akuten och bad dom titta till honom. Tyvärr fick jag inte mycket hjälp, utan blev hemskickad igen med en trött och skrikig Sigge, det var nog nässelutslag som han fått i reaktion av sprutorna sa dom... Inte nog med det, idag har han även amningsvägrat! Ikväll kl 20 så tänkte jag att ungen måste ju försjutton ha mat annars svälter han ju ihjäl, om inte annat så blir han ju extra grinig om han är hungrig. Det problemet löste jag genom att pumpa ur mitt stackars bröst (som inte blivit tömt på hela dagen)och mata honom genom en pipmugg, litegranna fick jag i honom i alla fall. Tänk om han redan ska få tänder eftersom han verkar ha ont i munnen!
 Ikväll är han lite piggare och leker nu med sin nya leksak. Hoppas han får sova lite inatt nudå och att vår lilla älsklingspojke är sig själv imorgon.

Inga bilder idag för jag är för trött för att hålla på att ladda upp. Dags att sova tror jag. Gonatt.

Ikeabesök

Idag gick jag och sigge hemifrån kl 10.00. Då gick vi ner till Step In och mötte sigges mormor för att åka med henne ut till min mormor och morfar. Där fikade vi beskvier och drack kaffe, en och annan bulle slank ner oxå. Detta fikande tar aldrig slut...

Efteråt for vi ut på IKEA en sväng där vi shoppade lite,bla en matstol till plutten med tillhörande bord så han kan sitta och pyssla lite på egen hand.  Det är ju så mycket roligare att sitta högt upp så att han har koll på allt runtomkring än att sitta på golvet i babysittern.Han fick även en ny grej av mormor,  en leksak i form av en ram med en spegel i och massa krumelurer runt. Han nämligen älskar att se sig själv i spegeln, den blir nog uppskattad. Tyvärr var han för trött för att leka med den ikväll, han har nyss somnat efter sitt kvällsbad och ligger nu och sussilullar för fullt här bredvid oss i soffan.
Jag köpte oxå en ny flaska till soda streamern för den har jag, mitt klantarsle, råkat smälta i diskmaskinen!

Sigge har varit en aning kvällsgrinig flera dagar i rad nu, plus att det är nästintill omöjligt att få honom att somna. Igår kväll tjurade han till 23.30 innan han tillslut gav upp och somnade in och inatt fick jag försöka söva om honom mellan 04-06. Jag försdökte amma honom, trösta, lägga honom på min mage, på sidan, vagga, men ingenting fick honom att somna. Tillslut blev han nog så trött av att protestera så han slocknade. Vilken tjurskalle!

Imorgon är det dags för dop igen. Den som ska döpas denna gång är Evelina, det blir trevligt.
 Nu säger jag tack för ikväll för jag måste ta vara på tiden när man äntligen får en kväll för sig själv. En film kanske?




Sigge med mormor och gammelmorfar




I stickad tröja som min bror haft





På IKEA träffade vi "Dark Vadar" som mormor säger






Sigge gör stora ögon åt blomman

Hej då!

Födelsedagsplaner

På lördag fyller Christian år, hela 29 bast! Firar med släkt och vänner gör vi nog på söndag eftersom vi ska på dop på lördagen och på kvällen var christian sugen att festa. Jag sitter här och smider planer vad han kan tänkas få av mig och sigge... Jag har inte lust att köpa nån fjantig present utan jag har lust att göra något kul ihop istället. Jag har några ideer men jag måste nog kolla runt lite på internet innan jag kan bestämma något.

Nu ska jag iväg och gå på banken åt christian, sen ska jag åka både till birstA och EH. Ikväll ska jag iväg till mina kusiner på ljusparty så det är en del att göra idag. Skoj.
Jag och Sigge har även anmält oss på babysång så vi ska iväg och sjunga och fika med andra nyblivna mammor nästa vecka, det blir kul. Sigge tyckte då det var väldigt intressant med en massa bäbisar när vi var på föräldraträffen!

Nä nu har sigge kräkts ner sin dagens outfit, typiskt! Jaja, bara att byta.

Trött

Det blir nog ingen birsta, jag orkar inte. Jag har nyss vaknat efter en timmes sömn, sigge han sover fortfarande. Tänkte att jag skulle göra lunch men vi har inte handlat hem något och jag orkar inte göra nåt avancerat så det blev en morot istället... Jag mår verkligen skit idag, men jag har ingen feber så det är nog bara en förkylning jag åkt på. Längtar till christian kommer hem.
Syster ringde och var nu inlagt på BB för njurbesvären, kul att ligga där och vara jättegravid och höra massa bebisskrik, hon fick även dela rum....


Nä nu ska jag krypa ner i sängen igen och läsa bok innan Sigge vaknar. Adjö!

Bra igen!

Så var den elaka vaccinationsfebern borta! Usch, det var otäckt när febern var som högst då han bara jämrade sig och såg dimmig ut på ögonen. Imorse fick jagdå ett väldigt glatt leende att vakna till, som det ska vara!

Idag ska vi nog inte göra något speciellt, jag mår fortfarande lite knasigt och är ganska så trött efter natten. Det är jobbigt att halvsova! Kanske åker vi ut till birsta en sväng för att köpa en matstol och kanske en ny lekgrej. Christian jobbar han så vi är ensamma idag. Nu borde jag fixa lite frukost, klockan är ju ändå halv elva!



Hej då!

Fortfarande febrig

Lillen är fortfarande dålig. Han har varit trött och sovit nästan hela dagen idag, kollade tempen nyss och nu låg den på 39grader och han är fortfarande kokandes het. Han fick en alvedon och den här gången fick jag till det med rätt väg så nu stannade den där den skulle. Hoppas, hoppas han blir lite bättre nudå. Han lixom gnäller hela tiden.
Jag blev oxå lite halvkrasslig nu i eftermiddags, mår lixom illa och har en konstig huvudvärk. Även min syster har åkt på ett njurstensanfall så hon är inlagd på sjukan, det var plötsligt vad alla blev sjuka då.

Jag och Sigge har varit in en sväng i stan idag och lunchat med tant Annie. Vi pratade mest bäbisar, gravidproblem och vad kul det ska bli när Sigges blivande bästa kompis föds i november! Vi längtar som tokar!!
Sigge han sussade sött i vagnen under hela tiden vi var hemifrån, alltså 3 timmar! Han sov så gott i friska luften. Innan vi traskade hemåt igen så bjöd Annie och hennes arbetskompisar in oss på lite kladdkaka och kaffe. Jag som skulle sluta fika varje dag!

Nu ska jag nog lägga mig i sängen med plutten för jag har så jäkla ont i ryggen. Om det fanns något som hette restless ryggrad så är det nog det jag lider av. En konstant värk som ilar hela tiden! Jag måste verkligen besöka en sjukgymast så jag får bot på problemet - innan det är för sent!

Baj baj för ikväll!


Febrig liten plutt med sin favoritblomma






Allvarsam idag......



På väg mot stan

Nattvaken

Inatt har jag knappt sovit. Sigge somnade tidigt igår men precis när jag lade mig så började han sova oroligt, jämrade sig och pep så jag antog att han hade fått feber. Kollade tempen och mycket riktigt så låg den på 38,6 och han var stekhet! Fick byta om från pyamasen till en body utan ärmar och försökte trula på med en alvedon igen. Men han bajsar ju bara ut den igen! Det är ju meningen att den ska smälta men en stor bit kom ut igen och då delade jag på men likadant där, den kom ut... Sedan vågade jag inte mera, rädd att han får en för hög dos. Läste nu på intenet att jag har ju använt fel sida så det är inte konstigt att den halkar ut igen, får testa nästa gång att vända rätt.

Nu har vi varit vaken sen 07. Christian har nyss åkt på jobbet och jag och sigge myser i soffan. Märker att han börjar bli trött igen så vi ska nog förflytta oss till sängen igen. Kollade tempen och nu låg den på 38,3 så den sjunker i alla fall...

Oj nu somnar han, ska lägga oss igen. natti natti

Stackars liten plutt

Idag har Sigge fått spruta. ONT gjorde det tyckte han. Han fick ligga på britsen och två sköterskor stack varsin spruta i varsitt lår. Det tog några sekunder innan han uppfattade smärtan men så fort det var färdigt så fick jag ta upp honom och trösta. Vi fick även information om att våra föräldraträffar skulle börja IDAG, ingen lång varsel här inte. Som tur var så hade jag inget inplanerat idag så det gick ju bra ändå!
Sigge vägdes och mättes oxå, han väger nu så mycket som 6480gram och är 62cm lång. Jag trodde han skulle väga närmare 7kg för han känns verkligen tung.
 
Så i eftermiddag var vi på föräldraträffen. Våran sköterska sa att eftersom det har varit babyboom i sundsvall i sommar så hade dom ALDRIG varit så här många förut. Stolarna räckte knappt! Det var väldigt kul att se vilka de andra var, tyvärr var de flesta barn mellan 6-8 mån och min Sigge var yngst med sina 3 månader. Lite tråkigt att det vart ett sånt glapp för de flesta andra barnen hade redan börjat med smakportioner, kunde sitta m.m. Varför kunde inte jag få vara med i en grupp med yngre barn då? Säkert för att han föddes lite för tidigt! En annan konstig grej jag märkte är åldern på alla de nyblivna mammorna, jag känner mig själv som ett barn som sitter där för de flesta är nog närmare 30-35. I alla fall så gick vi igenom lite spädbarnsmassage och fick titta på en film om hur man gör pureer...

Nu ligger Sigge och sover efter att ha skrikit ca 2 timmar. HEEELT HYSTERISK har han varit! Han skrek så att han vart alldeles röd i ansiktet och började flåsa och fick knappt nån luft. Jag försökte trösta i den mån jag kunde men så fort han tystnat litegrann och vi fick ögonkontakt så började han vråla igen. Vi hade alvedon hemma som man ska stoppa in i babyrumpan och det var verkligen lättare sagt än gjort, den vart ju alldeles mjuk och hal och ville bara åka ut hela tiden. Plus att man blir ju så fumlig  och får lite lätt panik då han skriker och vrider sig i smärta. Jag fick tillslut in den genom att hålla emot med fingret (såg att en sköterska på BB gjorde så) så nu har han äntligen somnat in och sover förhoppningsvis nån timme, har vi otur kan han ha ont i morgon med. Stackars lilla hjärtat, att man ska behöva ta spruta när man är så liten....



Utslagen efter sprutan

BVC-besök, ca 3 månader

Imorgon är det dags för de läskiga vaccinationssprutorna! Det är ju inte bara en spruta sigge ska få utan 2, en i varje lår minsann!. Hoppas det går bra och att han slipper få ont men jag förbereder mig på det värsta, att han skulle skrika 2 dagar i sträck eller nåt ;-)

Idag har inte hänt mer än en promenad bort till konsum. Sigge var trött och tjurig och skrek hela vägen till fyndlagret då han äntligen somnade så jag kunde handla i lugn och ro. Christian hade spelbesök av Fredrik så jag tänkte handla ingridienser till korvstoganoff, dvs en knorr-påse som man bara blandar ner korven i! Bra lättsamt men jag måste nog säga att hemmagjort korvstoganoff är godare.
Jag och sigge har även tvättat några maskiner med hans kläder, babybjörnen och bilbarnstolens klädsel, allt nerkräkt av sigge själv, det är som dom säger; rart med småbarn.

Nu har jag nyss kommit hem från mamma och pappa där jag hämtade min plånbok. Eftersom dom inte var hemma utan hos farmor och farfar så gjorde Sigge och jag ett stopp där och åt en glass innan vi for mot stan igen. Nu är det dags för lillens sista kvällsmål innan han ska sova för natten. Han har badat idag oxå så han är fin imorgon då han ska träffa doktorn. Hoppas allt går bra nudå! Hej så länge!


Poserar vant i matstolen där han nu kan sitta korta stunder


Hmm, vad är det här för rolig tidning?


Spännande...


Chokladpudding till efterrätt, Christian spanar in svärmors skål, är det mer i den??


Natti natt!

Dop 23/8 -08

Idag har Sigge gått till prästen och blivit döpt. Allt gick jättebra och han var superduper duktig hela dagen! Vi väckte honom runt halv tolv för att byta om till dopklänning och få honom att vakna till litegrann innan det var dags, dopet började ju kl 12. Dum som jag är så tänkte jag inte på att han brukar vilja ha en skvätt käk när han nyss har vaknat (han åt vid tio) så precis innan ceremonin började så blev han tjurig och för att tysta en gnällig Sigge så lånade vi i nöd en napp av kusinen (vår napp var inlåst i församlingshemmet)i tron om att han skulle lugna sig, tyvärr så räckte det inte länge utan jag fick smyga längst ner i kyrkan och sätta mig i ett hörn för att amma! Som tur var så väntade vi in en familj som kört fel (christian råkade guida åt fel håll) så vår lilla amningsstund märktes inte, phu annars hade plutten gnällt hela tiden i kyrkan, DET hade varit tråkigt!!

Annars så flöt hela dagen på fint. Trevlig präst, trevliga gäster, trevlig Sigge, trevlig smörgåstårta, trevliga presenter, ja sammanfattningsvis så var det en väldigt TREVLIG dag! Men det är tur att man bara döps en gång i livet så man kan anstränga sig och göra extra fint för det tar på krafterna, all denna planering. Jag är så lättad att det är över! Det absolut tråkigaste var ju alla personer som anmälde sig och sedan avbokade dagarna innan dopet. Jag ville ju att alla skulle vara med, bara en enda av mina kompisar kunde komma, det var synd =(

Sigge han har nu sovit sen 1,5 timme tillbaks, jättetrött efter denna långa och händelserika dag. Jag gjorde själv ett försök att sova men jag hade alldeles för ont i huvudet. Tog 2 ipren och nu mår jag bra igen, ska ladda upp några bilder från dopet sedan ska jag stupa i säng!



Snygg kille!



Strax innan kyrkan



Jag med vårat gosigull som var tjurig för tillfället



Nöden har ingen lag (censurerad amning). Håller jag på att somna eller?




pappa och Sigge, nöjd igen



Hihi, dagens roligaste bild! Har man ingen napp får man suga på underläppen!






"Herren välsignar dig" osv...



En skvätt vatten på huvudet....


... lite gos med prästen...



...och så var man helt plöstligt en kyrklig medlem!


Nydöpt plutt!



Försammlingshemmet


kusinerna Ohlsson.. ööh.. eller det var visst MINA kusiner


Kompisen Bille leker med ballongerna, (mamma Maria och lillasyster Juno i bakgrunden)


Sigges kusin Elicia


Kusinen Love


Kusinen Oskar


En galen morbror Krister ville visa vilket vackert leende han hade


Söta Evelina ville inte titta i kameran


Moster Katarina gör V-tecknet för den goda tårtan (med tösa-kusinen i magen)







GODNATT!!




Dopförberdelser

På lördag nalkas det dop för siggeplutt. Det är massor kvar att göra oxå. Jag och christian är ju såna som alltid tänker att det ordnar sig därför har det varit ett jäkla stul hit och dit med dopklänningar, dopdatum, kyrka m.m. Det är ju SÅ svårt att få allt att gå ihop och speciellt när christian är borta på dagarna och på kvällarna är man ju trött och ska försöka få ett barn att somna. Imorgon ska jag i alla fall inhandla det sista plus att göra en dopagenda. Har jag kläder? Har christian kläder? Hur får man till en dopagenda och måste psalmerna stå i den? Hur många barnstolar finns i församlingshemmet och vad ska sigge ha för kläder under?Har han hunnit sova/äta eller kommer han vara grinig? Kommer han kräkas ner hela klänningen och har vi tillräckligt med fika? Blommor på bord och hur många blir vi? Hur vart det med solosången och vad var det för bön prästen pratade om?!!! TUSEN FRÅGOR som snurrar i mitt huvud hela dagarna tills jag blir avbruten för att amma, byta blöja, söva eller bara bära.... Hur ska jag hinna med allt? Tur att jag har världens snällaste mamma som bakar och står i, det  enda jag själv fick till att bidra med var en halv plåt med kärleksmums (men jag ska prova på en till imorgon) inte ens det....
Jag försöker slappna av och tänka att det viktigaste är ju att det blir en trevlig stund med nära och kära för att fira Sigges födelse.

Prästen var ju i alla fall en helskön kille, pratade märkesjeans med min syster och tatueringar med min karl (även att han hade egna) och även han rådde oss till att ta det lungt, så länge sigge mår bra så går nog dopet bra!

Det var toppen att vi kunde skjuta på vaccinationssprutan som lillen skulle få nu på fredag för att istället få den på måndagen efter dopet. Tänk om han skulle ha feber och skrika hela ceremonin?! Nä det skulle bli allt för mycket för mina känsliga mamma-nerver!


Tack och adöken!

kärleksmums!

Här hemma har vi nyss kommit hem från Birsta City där vi båda haft spenderar-byxorna på! Vi har handlat en del nytt till lilla killens garderob, han växer ju så det knakar (mest på bredden då) och alla hans kläder börjar bli för små. Jag ångrar att vi hadlade kläder i stl62 ist'ället för att hoppa över den storleken och hoppa direkt från stl 56 till 68, hellre för stort än för litet!
Det blev även lite kläder till stora killen och till mig... INGENTING! Visserligen ska jag en sväng på stan imorgon för att kolla klänning till dopet så förhoppningsvis hittar jag nåt till mig själv då. Men vem kan klandra mig, det är ju så mycket roligare att handla barnkläder.... !=)

I detta nu så har jag precis bakat en plåt med kärleksmums som blev totalt MISSLYCKADE, plåten visade sig vara skev så det mesta av smeten rann över på ena sidan så det blev en pulkbacke, ÅÅÅÅH vad besviken jag blev! Jaja, bara att baka en ny, denna gång med en lånad plåt av mammsen men det får bli imorgon, halva kakan går ju att använda i alla fall....


Har jag sagt att våran Sigge har blivit ett TV-freak? Små babysar ska ju inte se på TV så vi försöker att inte placera honom så han ser den, men det är ju halvt omöjligt! Hur man än vrider och vänder honom så lyckas han alltid på något sätt vända sig åt TV-hållet. Vi får hoppas att den blir mindre intressant med tiden, annars vet vi ju vem han brås på =D


Nu borde jag fixa till glasyren på mumsen innan jag förstört det med.



Det är roligt att sjunga och lyssna på musik

Bara vara...

Idag har vi nästan bara varit hemma. Jag och Sigge var in och fikade med en kompis förut. Drack en kaffedrink, fick höra lite partyskvaller och sa sedan hej då, vi ses om en månad. Hanna bor ju numera i sthlm....

Hemma har christian kollat fotboll och jag har läst bok. Sigge han har lekt i gymet och sovit litegrann. Middagen blev hemmagjorda burgare och efterrätten, ja den har vi inte kommit på än... blir nog ingen heller för jag orkar inte baka.


Igår var vi som sagt och grillade, mysigt var det, dock lite väl kallt. Men man får skylla sig själv när man inte har riktigt med kläder med sig. Sigge däremot, han såg ut som en uppstoppad korv, för vem vem byllsar inte in det kärste man har? Gärna i allt man har oxå!
När vi ätit oss mätta å belåtna och kylan halvt hade haft ihjäl oss så styrde vi kosan hemåt. Väl hemma käkade siggeplutt också kött och pommes (fast i flytande form då förstås och från mitt bröst) och sedan avundade vi kvällen med lite sång. Christian han förberedde en film i sovrummet där vi alla tänkte krypa ner för lite kvällsmys men när jag och sigge busat klart då hade minsann fadersgestalten i hemmet redan somnat sött i sängen, kl 22.00! Detta har då aldrig hänt under vår tid tillsammans och detta ovanliga men mänskliga beteende gav mig en smärre chock men jag gissar att det måste bero på den grogg och den enda ölen han drack, snacka om trött kille!
Men jag och sigge blev inte ledsna för det, tvärtom, vi kröp ner vi med och sov sött HELA natten igenom!

Och så levde vi lyckliga i alla våra dar...



Tittar på gymet



Vem blir inte trött efter en promenad?



Sigge och morfar





Fina kusinen Arvid!



Fullspäckad lördag

Sigge fortsätter att sova hela nätterna (peppar, peppar)och  det är sååå skönt att få sova... eller rättare sagt, det SKULLE  vara skönt att få sova på nätterna! Problemet är det att JAG KAN INTE SOMNA! Inatt låg jag vaken till 05 och vred och vände mig. Jag låg och funderade massor, mest på dopet, kan ju iof vara därför. Men vad störigt, när man väl får sova hela nätterna så går det inte... Jag måste verkligen vända på dygnet så jag blir trött tidigare på kvällen.
Igår satt jag och surfade runt på olika psalmer, tror jag ska ändra de jag valde, det gick lite för fort att välja och nu har jag hittat annat av intresse.


Idag har vi en del på schemat, vi ska nu klä på oss, eller jag och christian ska klä på oss. Sigge, han är redan påklädd och snygg, ligger i gymet och flaxar. Sedan tänkte vi bege oss till marknaden för att kika runt där innan det blir allt för mycket folk.
Kl 14 ska vi iväg och kolla radhus och i eftermiddag så ska vi på kalas. Christians kompis Christian fyller år. Grilla tror jag det stod på menyn, GOTT, längesen man åt grillat!

Igår var jag och Sigge till härnosand med min mor, min syster, och Sigges kusin. Det var meningen att syrran skulle köpa bil men tyvärr var den redan reserverad när vi kom fram. Så då blev det ett McDonaldsbesök och en titt på stan innan vi for hemöver igen.
När vi kommit till sundsvall så släppte jag av familjen hemma hos mamma  å pappa och for och hämtade christian som hade jobbat och for vidare till Östanbäck för att gratulera hans pappa som fyllde år. Där blev det ännu mera fika innan vi begav oss hemmöver igen. På vägen hem så stoppade vi i Kovland för att byta bil med mina föräldrar och titta lite på kusinen Arvid som nu är en hel vecka gammal. Knäppte superfina kort på honom som jag ska visa sedan.

Nu måste jag verkligen klä på mig. Adjöken på dig, hej!



Stirrar ut Laban

Sigge, 3 månader!

Idag fyller vårt gulligull 3 hela månader! Tänk vad tiden går fort...



Nyfödd liten räka knappt större än mobilen...



3 månader och lite flintis!



Nu ska jag klä på oss sen gå och kolla in den nya second hand butiken. Idag har christian hemmaarbete så han kanske följer med en sväng! Hejrå!

Klädparty!

Som rubriken lyder så har jag och sigge varit på klädparty ikväll! Det fanns ju massor av fina grejor, tyvärr mest för stora barn,,,, Men en dress köpte vi i alla fall:



Sigge skötte sig exelplariskt hela kvällen, första gången han inte klagar och gnäller som han alltid brukar göra på kvällarna. Han börjar ju bli en stor kille nu...
Han fortsätter att sova hela natten igenom och jag blir så bortskämd med sovmorgon! Hoppas det håller i sig!! =P


Idag har vi även varit och hälsat på mina morföräldrar, där vi fikade och gick en liten promenad.Sigge åker numera i babybjörnen bärsele eftersom han ville ju se allt och ligger han i vagnen kanske han missar något. Han är verkligen en bestämt liten herre!

Nu ska jag ta och prova en tunica som jag köpte idag sen ska jag gå bort till bilen och hämta trisslotten jag köpte förut. Tänk om jag har vunnit tio miljoner och så ligger dom i bilen och skräpar!! Sedan så är jag ju så nyfiken oxå, kan inte vänta tills imorgon.


Hej svej!

3 timmar!

Idag efter promenaden till konsum så blev jag lite trött. Jag fixade lunch och sedan kom christian hem. Efter maten så lade jag mig för att läsa lite och somnade (sigge hade precis somnat i vagnen), efter ett tag så vaknade jag av att sigge skrek så christian kom in med honom så han fick mat. Sedan somnade både han och jag om... jag vaknade till och märke till min förvåning att jag sovit i 2 timmar! Hade jag inte blivit väckt kanske jag sovit än =P hehe men blir bra slut av att sova småsnuttar hela tiden. Sigge sover i alla fall fortfarande och han har nu sovit i 3 timmar! helt sjukt ju... måste vara vädret. Eller så är han inne i nån växa-period och det kanske är därför han sover så mycket?


Så fort lillen vaknar så ska vi busa lite. Sen ska jag börja med maten, jag har nämligen bjudit hit en kompis på middag. Jag ska göra en gratäng med fläskfile och bacon. Jag är jättehungrig redan nu och vi ska inte äta förrän sju-tiden!
Annars så har vi bara varit hemma idag, det är ju skönt med såna dagar ibland oxå...


Nu ska jag kolla till min bääbis, hade hej!



Duktig kille!

Han har gjort det igen, sovit igenom heeela natten! Förstår ni hur skönt det är...? Igår var han lite kvällstjurig så vi tog honom i bärselen och gick en sväng, då somnade han. Men självklart så vaknade han igen när vi skulle ta av honom alla kläderna, suck. Så då var det bara att börja om igen.
Strax efter 23-tiden så somnade han och har nu sovit till 09 imorse! Han visade inte heller nån hunger när han vaknade men han fick äta ur ändå för det känns ju som om dom ska sprängas, tuttarna mina. Så nu ligger han och pratar med åsnorna, jag surfar lite och christian har precis gått. Han ska på en kurs idag och sedan köra så vi blir endel ensamma idag med, booring! Trodde vi skulle få umgås alla tre idag =(


Nu ska jag passa på att äta frukost innan han lessnat på mobilen. Hej svej!


 vad allvarsam man kan vara då


Igår var vi förresten och hälsade på världens sötaste "lilla" Arvid! Han sov så sött i sin säng och jag hoppas han är vaken nästa gång så man får provhålla honom!

Hemlängtan!

Jag och Sigge har nyss vaknat, christian har åkt och jobbat.

Hur var kvällen igår då?Jodå, jag kände mig totalt lost ut bland alla dessa människor!! Om mitt huvud kunde snurra runt 360grader så hade det nog gjort det bara för att kunna se på allt och alla, jag har ju för guds skull inte sett så mycket folk på en och samma gång (i alla fall inte på ett år) så jag fick nog en smärre chock!
Jag drack inte alls speciellt  mycket och drack vatten på krogen för jag kände att jag ville absolut inte må dåligt idag (ifall sigge skulle vakna runt 05 tiden) och det gör jag inte heller =) 
 

Och vet ni vad det lustiga var? SIGGE SOV HELA NATTEN IGENOM!! Han somnade visserligen sent, runt 23 sedan sov han till 07 imorse, åt och somnade om till kl 10! Snacka om tur, så idag är jag riktigt utvilad....


Tyvärr var inte krogen alls som jag tänkt mig, jag längtade mest bara hem till min bebis heeela kvällen. Sammanfattningen blir att det var roligt men det kommer nog dröja ett bra tag till nästa gång. Då hade det varit kul att gå ut och ha christian med sig så det får bli när amningen är avslutad till hösten/vintern...


Nu måste jag verkligen pumpa ur mina jättemegabomber till bröst, för dom har inte blivit tömda sen igår kväll och det spänner som fasen! Sedan ska jag åka ut till kovland och tigga åt mig en grillning till middag , hehe.


Hej då från en nybytt Sigge och en nyfestad mamma!!

UTGÅNG!

NERVÖS!! Det är precis vad jag är nu det... Jag ska nämligen gå ut en sväng idag. Jag måste ju få valuta för bröstpumpen jag köpte =)
Jag tänkte att jag bara skulle dricka kanske 2 glas vin hemma och kanske ett glas på krogen så att jag inte blir allt för full, jag lär ju inte tåla mycket eftersom det var ett år sedan sist... Vid 23 ska vi möta upp en kompis och innan det så är vi hemma hos mig, jag och en vän. Sigge brukar ju somna vid 22-tiden och jag tänkte att jag kunde komma hem till 01-tiden igen så christian inte behöver vara rädd att ngt går fel... ;-) Plus att jag kan börja dricka väldigt sent... Men som sagt, nångång måste ju vara den första!

Det roligaste blir ju att piffa till sig, sen att gå in på krogen blir ju som att fylla 18 på nytt...! Jag kommer kanske att bli lite folkskygg... hihi


Nu ska jag baka pizza till Chrisian som har jobbat hela dagen, håll tummarna nu att allt går bra! Vi har testat flaskan förut och då gick det promblemfritt så vi får hoppas att det även gör det denna gång eller att Sigge skulle chocka och sova hela natten igenom...

Nä, tack och hej för mig!

Trött!

Det är inte lätt att ha en sådan morgonpigg son, men det står jag ut med bara för att få lite egentid på kvällarna! Igår somnade Sigge runt niotiden, åt runt 01 somnade och åt igen runt 03.30 sen vaknade han pigg som en mört strax efter fem, då åt han lite till och jag la försiktigt ner honom i sin säng men självklart vaknade han och ville inte somna om utan leka. Jag har legat i sängen ett tag och försökt få honom att somna om men efter några misslyckade försök så gick vi upp. C ska ju jobba idag och jag vill inte väcka honom för tidigt! Själv somnade jag runt tio-elva tiden igår så jag ärju inte helt knäckt men jag tar en liten lur sedan när sigge vill sova igen.

Nu ska jag göra lite frukost, solstrolen själv leker i gymet. Idag ska jag höra mig för om någon skulle vilja gå en sväng till stan och kika på drakbåtarna, såg att det fanns langos oxå, I LOOVE LANGOS, så det kanske kan bli en sådan till lunch.

Happy Lördag!!

Torsdagkväll

Idag har jag, sigge, syster, love och mamma besökt mormor och morfar. Där blev det mycket bus och gott fika. På väg hem så stannade vi till på Erikshjälpen. Pojkarna hade somnat i bilen så syster stannade med dem medans jag och mamma gick in och började shoppa. När vi var klara så gick vi ut för att byta av syrran men då vaknade både Love och Sigge så då gick vi alla 5 in igen. En hel del fynd vi följa med oss hem!

Efter EH så for vi alla hem till oss där christian och sigges farfar precis skulle till och fika, eftersom vi inte hade ätit något så beställde vi först pizza sen fikade vi allihop kaffe och mazariner, mumsigt!

Ikväll har vi inte gjort annat än lekt i gymet, glott på TV och varit på kvällspromenad.


Sigge och farfar



På väg på kvällspromenad



Trött efter allt besök




För några dagar sedan var vi och besökte sigges kusiner:


Robin & Felicia med Sigge



Även faster Nettan ville vara med på ett hörn...



Nu ska jag se sex and the city på TVn,( hur många ggr kan man se det egentligen?? ) sen inta sovläge...


GODNATT!!


Sigge har fått en kusin!

Äntligen har sigges kusin behagat komma! Inatt runt 05-tiden så föddes lilla ARVID! Fast liten var han egentligen inte, nä han var nämligen 57 cm lång (!!) och vägde 4870 gram, så det var en rejäl gosse som kom till världen. Sigge läntar så efter att få träffa sin lilla kusse!

Jag har faktiskt en bild på lillen som jag tänkte visa, jag hoppas det är ok för min bror och hans fru.


Tyvärr blev bilden tokig då den är knäppt med en mobil.




dags för en dusch, tack och hej!

solo med Sigge

Idag har jag och sigge spenderad dagen ensam. Eller ja, ensam och ensam har vi inte varit, nä utan vi har varit med Lina på stan idag. Sigge sov nästan hela tiden så jag och Lina passade på att shoppa och fika i lugn och ro, när vi väl var klara så behagade Sigge att vakna, då sa vi hej då till Lina och åkte hemöver där Sigge fick mat. Efter käket så busade vi lite i gymet  tills plutten blev trött och ville ta det lite lugnt istället.

Jag har även ring en tjej som skulle sälja en nyvirkad dopklänning, tyvärr var den redan såld den som vi hade spanat in men den snälla tjejen skulle höra sig för hos damen som virkat den och se om hon hann virka en till innan vårat dop! VAD SNÄLLT! Hoppas hoppas, för den var så fin tyckte vi. Annars får vi gå på jakt på fredag då christian är ledig.

Efter mitt samtal med den trevlig tjejen så bestämde jag och sigge att vi borde gå och köpa batterier till hans åsnemobil, för dom är slut. Varje morgon ligger han och tittar på dem och pratar med dem, men de snurrar ju inte så det är nog inte lika roligt. Vi passade även på att gå förbi ett gårdshus som vi spanat in. Hmm, ska man hyra tills man hittar ett att köpa kanske? Räntorna är ju på väg ner så det kanske är rätt tid att sälja nu?

Nä nu ska jag ta och laga mig lite mat. Christian är på Alnö och spelar tv-spel (ja han måste ju får sin dagliga dos) så jag ska dit sedan för att hämta hem honom. Han ska jobba imorgon så då får jag å plutten vara ensamma igen =(


Jag ska bjuppa på lite bilder innan jag säger hej  då;


Superglad i väntan på promenad



Bus med pappa


             
haha, vilken min när han fick syn på kameran!


ligga på magen börjar äntlgen bli lite roligare



leker i gymet






puss på dig


suger på händerna


Nu vaknar lillen, hej!

morsning korsning

Här hemma råder snart korv med pommes till middag! Gott gott, kocken idag är christian själv. Sigge har tagit sin sista nap för att ladda batterierna inför den sista lektunden innan han somnar för natten. Visst är det helt underbart med småttingar men det är ganska så underbart när dom sover oxå! ;-) hihihoho, får man säga så?

Efter middagen så ska vi bege oss till coop i nacksta och köpa blöjor, ja det går ju en hel del såna nu... själv har jag har en pollypåse i sikte och christian, ja  han vill ju bara ha ett nytt x-box han, men det får han inte för några såna finns ju inte på konsum. Inte för att jag är skadeglad eller så men man kan ju inte låta bli att njuta av den spelfria vardagen som numera infunnit sig på Sveav 24 då christians xbox pajjade förra veckan! Lika glad är vi för det men gladast är nog räven (läs Karin).



Imorgon kanske vi åker en sväng för att spana in en ny bil, kan ju behövas med lilla pyret bak i bilen. Nu ropar C att käket är klart! Tack för mig, leverpastej!

lite bilder






haha, busar med mamma...




Hmm, fundersam i bilen på väg till sthlm.


phu, efter lite bök och stök så fick vi in allt i hissen (sthlm)
saknas på bilden gör kristina



Buspojkarna Oskar & Melker tar ett kvällsdopp (Sigges kusiner)


Pappa och farfar höll sig på land.


pojkarna Andersson


kicklig!


på badhus i huvudstaden


buspojken Love smakar på sandlådan


mmm, smaskens


Familjen Jansson provar på sigge. Här med kusinen i magen.



sigge i sin studentoutfit


Nä nu säger jag adjöken för nu är jag trött! GODNATT =)

Shopping och tacos

Idag har jag och Sigge varit till staden och shoppat. Storken väntas nämligen komma med en liten kusin till Sigge här i dagarna, så vi har inhandlat en present till denne. Vi fyndade även lite till sigge på polarn o pyret och jag fick mig en kasse från vero moda.
Eftersom jag längtat till en sån här dag då det är lite mulet så blev jag överlycklig imorse då jag vaknade. Konstigt tycker kanske ni men det är så jobbigt med denna värme för det små. Speciellt för vår Sigge som ärvt sin fars svättköttlar och svättas halvt ihjäl i värmen. Plus att man vill ju inte ströva omkring i affärer då det är kokhett ute, nä då vill man ju svalka sig vid ett bad.
Badade gjorde vi både igår och i förrgår. Igår var vi med Annie (som förövrigt oxå väntar småtting) och badade på kubenbadet och i förrgår så var vi som sagt i sporthallsbadet. Sigge får ju naturligtvis inte bada än men nästa sommar får han oxå vara med och plaska.

Nu ska jag och christian käka tacos sen ska vi se en film. Lillen har varit vaken sen 17 idag så han borde somna för natten om en timme ungefär, perfekt! Nu sitter ha i köket och tittar på när pappa steker köttfärsen, det är ju så spännande med alla lukter och allt som slammrar i köket...!  Han har blivit så intresserad av omvärlden och vill vara med och se allt! Vagnen som han förut älskade, vill han helst inte ligga i nu. Om han ändå kunde sitta snart så slipper man liggdelen i alla fall, men det lär ju dröja några månader till.



Nä nu ska jag hjälpa till så vi får oss nån mat. Tack för idag!



Jag och Sigge på väg till stan




Elicia och Karolina på sporthallsbadet


Mmm, Elicia smakar på klorvattnet


Sigge myser i skuggan,,, Ser ni honom?


Fina flickan som ska bli storasyster!


Annie och Sigge på kubenbadet


mor och son







mormor och sigge på skatans restaurang


Mysigt!


Dags för tacos!

RSS 2.0