Gott Nytt År!

Ikväll blev planerna helt förändrade. Jag ska fira med mina gamla kompisar som kommer både från Trondheim och Sthlm, det ska bli skitroligt! Vi ska på nyårsfest och käka tre-rätters och dricka lite vin.
Christian han vill bara vara hemma han eftersom det vart lite väl mycket på juldagen för honom, så han är hemma och passar sigge. Jag skulle helst vilja att han följer med men han går inte att ändrå på och jag kan ju ine tvinga honom. Tråkigt att fira nyår på olika ställen men som sagt så är det ju liiite överskattat med alla planeringar så jag ser det bara som en fest med mina kompisar.

Nu ska vi äta frukost sen bege oss till stan och inhadla det sista!

GOTT NYTT ÅR!





skitiga ovanor

Sigge har börjat med en väldigt jobbig och äcklig ovana, nämligen att bajja ner hela blöjan så det läcker ut på kläderna! Det här händer MINST 2 ggr om dagen och det är numera en regel än ett undantag att måsta tvätta lillrumpan, lår och rygg i handfatet. Han äter ju som en häst vår pojke så det msåte ju bero på därför... kanske dags att uppgradera blöjan till nr 5? För barn från 10kg.... hihi, han väger ju bara 8kg så vitt jag vet men små magar kan göra stora utgifter dom med;-)

Idag har vi varit och bytt några grejor i birsta, det blev en snabbvisit bara. Sigge var så trött så att han somnade och det är så dumt att sova kl 18 på kvällen, då blir det sent i säng så vi for hem efter endast ha varit in i en butik (!).

C hade tänkt att åka till en kompis ikväll men jag tror att han ångrade sig för nu håller han på att busa med sigge i sängen. Inte mig emot eftersom jag tycker att det är så tråkigt att vara ensam...

Imorgon är det näst sista dan på året och vi vet fortfarande inte vad vi ska göra på nyårsafton. Varken jag eller christian är sugen på att festa så det blir nog bara god mat och något gott att skåla med. Det hade varit kul att åka upp på Norra Berget och se på alla raketer därifrån men det blir så tokigt för sigge sove rju kl 24, vi får se vad som händer, eventuellt kanske vi firar med malin och pålle, vore ju trevligt. jaja, det får vi bestämma imorgon, C får bestämma, för mig kvittar det.


Nu ska jag se vad killarna sysslar med i sovrummet, god kväll!





fin pojke!


tittut!


Trött efter några timmars vakennatt


Kissat ner sig på magen och ansiktet


...då blev det badet direkt!

gör mig en tjänst

Gå in på Gratisbio.se och registrera dig för att vinna gratis biobiljetter! glöm ej att anmäla mig som VÄRVARE.... (KARINSIGGE är namnet)

Zombie

Idag är jag TRÖÖÖÖTT!! Igår när festen ovanför äntligen avtog runt 24 och jag äntligen kunde somna så vaknade såklart Sigge vid 03.20. Nu när vi sänkt sängen så ser han rakt in i vår säng så han fick syn på mig och ville upp. Jag försökte först få honom att somna om på plats men när det inte gick så tog upp honom och försökte få honom att somna om i vår säng. Det funkade till en början men sen förökte han äta på mig och eftersom jag inte har nån mat att erbjuida längre så gjorde jag välling, han åt ½ flaska och blev sedan pigg!
 Då  låg han och jollrade HÖGT länge och tillslut började våra grannar stampa i golvet ovanför oss, ja jag förstår att dom är irriterade, först en granne som festar ovanför och sen en granne som har en unge som skriker på nätterna nedanför!
I alla fall så somnade han inte om förran 05.30 och idag är jag jättetrött, VAAARFÖÖÖR har han börjat göra såhär igen?! Ungen är ju för böveln snart 8 månader, han borde ha en fungerande dyngsrytm nu. Jag vill inte tända och ta upp honom för han ska ju lära sig att sova, i alla fall till 06, då kan jag gå med på att gå upp.

Nu vart det här oxå ett surmulet inlägg men man blir ganska sur när man är trött. Vi ska i alla fall gå in på stan en sväng idag för att kolla in rean. C han jobbar och ikväll blir det ingen julmat på vårat middagsbord inte, pannkaka eller nåt känns frestande... ;-)

ADJÖ!


Störande grannar!

Jag är SÅÅÅÅ irriterad nu, det här är 3e dagen i rad som grannen 2 våningar ovanför har fest!! Det hörs hur väl som helst ner till oss och det bara dånar i trapphuset, GRRR jag är skittrött men kan nu inte sova pga att dom skriker och spelar musik uppe hos dern nyinflyttade killen och det låter som värst i sovrummet. Vad ska man göra?! Jag VÄGRAR gå dit och säga till själv så nu har jag letat bland alla våra HSB-papper och i trapphuset efter ett nr till en störningsjour eller nåt som man kan ringa till men dom nämner inte ett endaste litet ord i alla dessa papper om störande grannar som festar, bara om djur som skäller eller luktar illa....?
Inte nog med det, dom står och kedjeröker här utanför och kastar ALLA fimparna nedanför oss...!

Kalla mig surkärring men imorgon så tänker i alla fall jag sätta upp en lapp här nere, vi har ju faktiskt ett barn som sover och är själv jävligt trötta! Åh, nu ska jag försöka sova men ska dom hålla på till 05 inatt igen så får jag väl ringa polisen då, jäkla puckon som jobbar på HSB som inte kan ha telenr till folk, GRR!

Från badet

Hittade 2 filmer i mobilen från sista babysimmet, här kommer dom:





En annan:



Två kortisar men ändå! Han är verkligen en fena i vattnet som älskar att bada.




Du vet att du är mamma när...

* Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00.

* Du hittar durkslaget i toalettstolen.

* Du varje gång du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små grisar på.

* Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent.

* Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.

* Du råkar kalla din partner för pappa.

* Du har bara tid att raka det ena benet.

* Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.   <---- haha, stämmer bra

* Barnet kräks, och du fångar det i händerna.

* Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet

* Du vaggar kundvagnen på ICA fram och tillbaks

Som vanligt igen

Nu har vi precis kommit hem, vi har varit och hämtat Sigge och ätit julmat hos Christians syster. Sigge hade varit jättesnäll och sovit nästan hela natten, han brydde sig inte ens när vi kom, jag som trodde att man skulle få ett glatt smile och en jättekram, inte då, han såg inte ens på mig, han hade full schå att hålla koll på sina kusiner och alla andra barn som brukar vara där och leka.

Igår hade vi jättekul, jag kan inte fatta att jag gjorde av med så mycket pengar bara... det är inte klokt var dyrt allt är, bara inträde kostar 200 spänn per ställe ju!
Vid halv tio for jag och mina kompisar ner på krogen och då var det fullsmockat redan, man kunde knappt röra sig där inne. När klockan var runt halv 2 så kände jag mig less och hade råkat tappa bort mina kompisar i folkvimlet och batteriet på min telefon hade dött, då tog jag en taxi hem till Christian och hans kompis eftersom dom hade varit hemma hos oss och bastat och spelat tv-spel men när jag kom hem så var ingen hemma! Då vart jag ännu mer less så jag ringde C från andra telefonen och då visade det sig att dom hade gått ner på krogen för att möta mig. Då var det bara att hoppa in i en taxi igen och åka tillbaks. Jag kände att jag inte ville missa chansen att gå ut med christian eftersom det var läääängesen vi gjorde något bara han och jag (ångrade mig idag att jag inte gick och lader mig istäkllet ;-)  ).
När stället stängde runt 03 så tog vi en taxi och for bort till MAX, köpte burgare och for hem och åt. C somnade efter 2 tuggor men jag och hans kompis höll oss vakna ett tag till.

Sen vi kommit hem ikväll har Sigge både hunnit kissa ner sig själv och sina kläder, badat OCH vält granen (så imorgon åker den ut), nu ska han käka sin välling för att förhoppningsvis snart somna. Tyvärr sov han i bilen på väg hem så han är nog pigg ett par timmar till. Vi glömde oxå Sigges täcke, kudde och madrass hos sigges faster så inatt får han sova i vår säng.







Nä nu ska jag se på körslaget, vi ses!

Slut på jul

Sådär, nu var julen slut och nu återstår endast 6 dagar på året. Det här året hat ju gått sjukt fort!

Igår var det i alla fall en mysig dag, runt halv fyra så kom vi fram till min farmor och farfar och eftersom vi skulle äta halv fem så passade vi på att hjälpa till eftersom mina farföräldrar nu börjar bli till åren. Jag tror det var sista julen vi firade hos dem nu, nästa jul så blir det nog hos mamma och pappa och så får dom komma dit istället.

När vi ätit alla julmat så kom tomten och sigge fick massa roliga och användbara julklappar! Tack allihopa, han sitter nu och leker för fullt med alla roliga saker, det behövdes verkligen leksaker här hemma!
När alla barn bakstavligen slitit upp sina paket och lekt och undersökt dom så var det dags för fika och risalamalta. Sigge var så himla trött så vi fick åka hem efter det (20.00), det kändes så dumt om han skulle somna där och sedan bli pigg för att vara vaken några timmar till.
Han somnade så fort vi satte honom i bilbarnstolen men vaknade tyvärr flera ggr hemma och gallskrek! Jag antar att det blev väldigt mycket intryck och många olika ansikten under dagen, inte lätt att vara liten.

Ikväll är det meningen att jag och Christian ska partaja men jag tycker det är så jobbigt att lämna bort Sigge över natten, jag har sån beslutångest! Han är ju väldigt speciellt nattetid och jag är rädd att han ska vakna och undra vart han är, han brukar ju även äta en liten slurk runt 05.Även att jag kommer ju att sakna honom så himla mycket!! Fyy, men nån gång måste ju vara den första...! Faster Pernilla ska få äran att ta honom, det går nog bra, bara för det så sover han väl som en stock! Så imorgon ska jag sova ut helt ostört för första gången, jag ska dra ut alla telefoner så ingen kan väcka mig, haha.

Här kommer i alla fall några bilder från årets julafton:


Sigge på julaftonsmorgon


öppnar paket


fin pojke


hos farmor


åker på pappa



ombytt och klar


hos min farmor och farfar


vi 3


Christian poserar


Sigge i min farmors knä


somebody put the baby in a corner


Sigge hos moster


Love


Trött kille!


Det var dom bilderna jag fick med sen dog min kamera, typiskt!

Nu måste jag gå och kramas med min gullpojke innan han ska iväg, jag kan inte ens pussa på honom för att jag har fått munsår över hela nyllet och vet ni varför jag har fått så gott om munsår då? Jo, för att lingonveckan is back, förjävligt! Men efter 1,5 år så är det väl på tiden, bara att tacka och ta emot att allt fungerar som det ska....

Nä, dags att gå, hej då!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tack så mycket Marianne och Sven-Gunnar för den jättefina stickade tröjan.!Sigge kommer att bli supersnygg i dom där färgerna =)

GOD JUL!



ÖNSKAR SIGGE MED FAMILJ








Nu har jag och Sigge precis slagit in alla julklappar som var kvar och vi har nyss väckt pappa och gett honom sin julklapp. Nu ska vi ta och äta tomtegröt för att sedan åka och göra första stoppet hos Sigges farmor. Efter vi varit där så åker vi till Sigges mormor och morfar för att sedan avsluta dagen hos mina farföräldrar. Hoppas Sigge har varit snäll nudå så att han får många julklappar ;-)



GOD JUL!

Uppesittarkväll

Ikväll har vi haft uppesittarkväll och Sigge han har hakat på han med för han har minsann fortfarande inte somnat. Han tjurar på som vanligt... Han är sååå trött för ögonen är alldeles röda och blanka men så fort han är på väg att somna så måste han snabbt kolla så att vi är kvar eller kolla extra på nåt annat som är intressant. Han är verkligen i upptäckaråldern, fast det är väl alla spädisar? Han har varit så lätt att få att sova de senaste veckorna när jag har gungat honom lite i min famn och sedan lagt ner honom precis när han är på väg att somna, men ikväll funkar inget.

Imorgon får vi nog lov att sänka sängen för han har blivit så påhittig på senaste tiden och höll på att dra sig i spjälorna nu ikväll, tänk var hemskt om han skulle ramla över....

Ikväll har vi i alla fall varit ute och ätit mat hos mamma och pappa, fikat och  druckit irish coffe men både jag och C tackade nej... eller jag ville först ha en men så fort jag kände wishey-smaken så gav jag bort den, uscha... inte så gott som jag minns.


Jaha imorgon är det julafton, mycket mys med klappar och god mat. Klappar ja, det påminde mig om att jag måste slå in de jag handlade idag. Go kväll!


Sitter den verkligen fast??



Den här bilden är gjord i mobilen...



Orginalet




Gullefjun


i bilen


Nu ska jag titta till vår tjuriga son....



PS, pizzan kom 23.30 igår, jag hade gått och lagt mig och C var precis på väg ut för att åka och handla något....

Snart så...

Strax plockar Annie upp mig för en tur ut till Birsta... Jag läste i dagens tidning att köerna från motorvägen hade varit 45 minuter!!! Hur är det möjligt?! Folk är ju helt galna... jag med förresten som ska ska dit och trängas. Sigge får stanna hemma med pappa och farfar så går mina ärenden ännu fortare....!

Sedan i eftermiddag blir det uppesittarkväll hos sigges mormor och morfar, hela släkten ska dit, mycket trevligt! Jag är sjukt sugen på julskinka...

Nåväl, nu ska jag ta och packa väskan, ha en mysig dan för dopparedan!!



känner på granen

Vad Nu?

Det blev ingen pizza för oss för att Bite Line stänger ju 22.00 och klockan är nu 23!! WHAT! Hur kunde då dom ta emot en beställning...? Vi ringde ju 21.30, åh vad sugit, vi är ju HUNGRIGA!!

i väntan på mat

jag är jättetrött men kan inte gå och lägga mig för vi sitter och väntar på dagens middag - Bite Line pizza! Vi har nu väntat i ca 1,5 timme och jag är nästan inte hungrig längre.... nästan....

Christian kom hem och sa att han inte hade ätiti nånting idag, INGENTING!! Jag hade aldrig klarat av att jobba två atrbetspass på en dag och inte äta, han är galen. I alla fall så kom jag på att jag inte heller har ätit nån middag idag, vi åt ju kina mat till lunch och det höll jag mig länge på... men nu är jag HUNGRIG så vi beställde en pizza. Nam Nam, synd att bite line ska ta 2 timmar på sig att komma hit med den bara...


Det blev inge birsta ikväll, jag gick bort till syrran istället så sigge fick "leka" med Love och jag fick lite sällskap, det är så himla tråkigt att vara ensam hemma! Sigge han har nyss somnat han, han har legat och vridit sig ett bra tag nu, sen 21 ungefär. Han måste vara övertrött på något vis.

Nä nu ska jag hålla utkik efter pizzabudet innan vi har hungrat ihjäl här hemma! Adios!

Dan före dan före dopparedan!

Jag å Sigge har nyss vaknat, vi tog en sen eftermiddagsnap eftersom vi både var såå trötta! Det blev ju inget bIRSTA IDAG för vi fick inte in annies bilbarnstol i vår bil. Bältet räckte inte runt stolen, väldigt konstigt då den når runt våran.
Istället så gick vi in till dem och beställde hem kinamat, Sigge levde rövare därför blev han så trött ikväll. Hoppåas att han som§nr i h§yffsad tid ikväll ändå nudå!

Kanske åker jag tilöl Birsta ikväll istället när dom har öppet till 22 annars så får det bli imorgon, beror på hur lusten infinner sdig ikväll. C jobbar ju till 20...



Sigge 35 år


Birsta nästa

Christian var tyvärr tvungen att jobba idag, jag som hade tänkt att vi skulle spendera dagen tillsammans men jobbet går före såklart! Jag och Sigge tänker inte sitta hemma och deppa för det, nä vi ska göra lite nytta och handla klart den sista julklappen, har nån smågrej kvar oxå som ska inhandlas sen är det klart. Bolaget då, jag måste nog åka dit och hänga på låset imorgon för att slippa de långa köerna. Jag antar att det kommer att vara hysteriskt med folk där. Man kanske ska ta det nu när man ändå ska ut till Birsta, kanske mindre idag innan folk får lön.

Om ca en timme ska vi hämta Annie och Stina på BVC i skönsmon efter att dom har vägt och mätt lillfisen och innan det så borde Sigge få lunch. Han åt gröt vid 08 imorse och det blir så länge och vänta tills vi kommit ut till birsta, hittat nånstans att parkera och sedan leta upp ett ställe att äta på.


Idag hoppas jag att mitt telefonnummer kommer med posten. Det är så himla bökigt att ha in gamla mobil eftersom batteriet åker ut hela tiden (har tejpat fast det men det räcker inte), irriterande när folk ska ringa mig och när jag ska ringa ut (i-lands problem). Min nya mobbe är ju helt lovely, jag är superduper-nöjd! Ska visa lite filmer sen men nu måste jag nog göra klart innan vi ska åka. hej svej!

Killarna sover

Nu är jag ensam om att vara vaken i det här hushållet, Sigge har nyss somnat om och Christian han sover fortfarande. Han är nog väldigt trött sen igår då han var vaken hela natten när dom hade spelkväll, sen jobbade han hela dagen för att sedan avsluta kvällen hos kompisar, jag förstår om han är trött!


Nu sitter jag och funderar på hur man gör när man griljerar julskinka... Är så sugen på julskinka och vi har aldrig haft någon egen hemma därför att jag inte kan griljera men jag ska nog lära mig ska ni se, gottigott!

Igår gjorde jag faktiskt min första knäck oxå!
Tyvärr så hade jag (receptet löd, koka kraftigt), efter att ha kokat smeten på för hög värme, först bränt hela knäcken (den var nästan svart) och sedan bränt mig illa på fingret när jag skulle göra kulprov! AJAJ, det gör fortfarande ont. Man kan ju fråga sig varför jag skulle göra kulrpov när jag redan bränt smeten??

I alla fall, eftersom jag läst på vickans blogg om hur dom hällde ut knäcken i diskhon (haha) så tänkte jag vara smart och inte göra samma misstag  så jag hällde ut smeten i en djuptallrik istället. Helt förtvivlad såg jag på när smeten stelnade i både kastullen (ny dyr kasull) och tallriken och tänkte att det där var sista gången jag använde de där grejorna!
Jag svalde min stolthet och blandade ihop en ny knäcksmet och ringde sedan mamma och för att höra om hon hade några knäcktips och passade även på att beklaga mig för henne om  min röra i köket. Då förklarade hon för mig att det var ju bara att spola hett vatten på den förstelnade knäcken så skulle den lösas upp eftersom det praktiskt taget bara är socker i knäck. Gud så glad jag blev! Tyvärr var det lättare sagt än gjort men jag lyckades och min nya sats blev riktigt lyckad, den tog jag med och gav malin å pålle som tack för maten!


Nu ska jag klä på mig för så fort killarna ha vaknat och sigge ätit så ska vi åka (eller gå om jag får med mig christian) till Robin som har födelsedag idag!



Här var Sigge liten




PS, Sigge har nu lyckats dragit bort batteriet ur våran bärbara telefon (den sitter fast i små sladdar) så nu har vi tyvärr ingen hamtelefon längre. Kanske likabra eftersom den var så dålig ändå!

Hemma igen

Nu har vi nästan nyss kommit hem från malin och Pålle där vi har varit ikväll och käkat tacos och druckit glögg. Himla gott var det med tacos, jag har längtat hela dagen och åt tills det stod ut genom öronen.
Efter middagen så busade vi med pluttarna tills de båda blev trötta och ville ha välling. Båda två somnade som en stock, jag behövde bara lägga ner Sigge i deras säng så somnade han! Tyvärr vaknade han efter en timme igen och var ledsen, han stod lixom upp på armarna och kollade sig runt så han hade nog glömt bort vart han var när han vaknade till. Han var så ledsen så han fick komma upp och ligga i min famn en stund tills han gnuggade och gnuggade i ögonen, då for vi hem. Klockan var strax efter nio. Det blev en tidig kväll men dock en trevlig sådan! Det går inte alltid som man tänkt sig när man har med sig barn....
Jag sprang ut och hämtade bilen och jösses vad det har snöat, tjock och fin julsnö, äntligen får vi en vit jul!

För tillfället så sitter en pigg plutt och leker på golvet, ja han blev ju pigg på den timmen han lyckades sova hos malin och pålle. Vi körde till och med en extra sväng med bilen så att han skulle somna om men inte vill han sova nu inte..........
Förresten, har jag berättat att Sigge börjat  med sina gungmoves på knä nu så han kanske tänker börja krypa snart. Han är väldigt sugen att ta sig frammåt men han begriper inte riktigt hur han ska göra.... att han har börjat träna balansen måste ju betyda att krypningen inte är långt borta?


Imorgon ska vi fira Sigges kusin Robin som fyller 14 sedan ska vi på återbad på simningen, den absolut sista. Skönt tycker vi som tycker att söndag kväll är en konstig tid för babysim.


Dags att se om lilleman har blivit trött så jag och C kan se en film eller nåt. Förresten så är jag jäkligt trött (fastän vi sov till 09.15 imorse) så jag kanske ska ta och knoppa?


God kväll i alla fall!





sötnos med tuppkam

Skit oxå!

Jag råkade klicka in mig på stilmallar ocg trodde man kunde se förhandsgranskning innan man valde men icke. Så nu råkade jag förstöra min nuvarande....... Aja, får väl vara så ett tag tills Chrille har tid att hjälpa mig, så tokigt blev det ju iof inte men sommaarblommorna känns lite fel.


Nu är jag och Sigge ensamma hemma. Christian jobbar och har tagit bilen så vi är strandsatta här förtillfället. Men lugn, han jobbar bara till 15, vilket är nu, men han skulle hämta sina polers på Alnö för en bastukväll me bira. Själv tänkte ja nästan åka ut till mamma å pappa å bli bjuden på middag ;-)

Idag på stan så blidde det endel shopping. Robins födelsedagspresent är nu kirrad nu är det bara julklappen kvar och den fixar jag nog under helgen. Tänk vad skönt att allt är nu klart, nu kan man bara njuta medans alla andra springer omkring som galna höns i sista minuten, jag känner mig stolt!
Till Sigge shoppade jag nya mockasiner eftersom hans fossingar växer som ogräs, vet ni att jag fick på honom ett par i stl 20-21, galet!
Till mig själv så fick det bli ett Id-puder, dyrt med väl värt pengarna då detta puder är gryyymt, syns knappt att man sminkat sig =) Shoppade även en tröja men den var inge bra så den får gå tillbaks.


Nä nu håller sigge på att bita på lappen på min tröja som jag ska returnera så jag måste ta av honom den. baj baj 4
now
!




Nu: Dags för banan-time!

här kommer den

jag utlovade ju den andra juldansen som blev felande sist. Här kommer den rätta:


KLICKA HÄR


Nu ska jag försöka få sigge nyfiken att soiva lite eftermiddags nap, han har sovit max 10 min idag men han ålar sig runt bara...Go eftermiddag

Lite bus

Ikväll ska jag bjuda på två filmer som har filmats med min nya telefon. Än så länge är jag superöjd, har tyvärr inte kunnat ringa med den än eftersom jag väntar på att mitt telenr ska överföras men förhoppningsvis så ska det vara klart imorgon.

Idag har jag inte gjort annat än hjälpt mamma med storhandlingen inför julen. Sigge var hemma med pappa så länge och det gick ju superduper. Ikväll for jag och lillen till emma och per för att dricka glögg och titta till emmas mage som nu börjar ta form. En liten krabat väntas den 6e juni, såå spännande!

Imorgon ska jag å syster gå på stan för att uträtta några ärenden. Alla klappar är nu färdiga förutom en halv till Lykke och till Robin, han har vi inte köpt något till ännu och han har ju även födelsedag i dagarna. Han är ju älst och svårast att handla till tycker jag, vad vill en tonåring ha egentligen???






Bus med pappa



tandborstning


Nu ska jag inta sovläge och hoppas på en god natt. Hej svej!

En till...

jag såg att det råkade bli samma. men här kommer den andra: klicka här


tyvärr blev det en bild med christians ögon stängda.... haha

En julhälsning från oss

Kika in HÄR för att se våran julspecial....

eller HÄR för en annan variant.


Fint va?

Nystädat

Här hemma skiner golven, sigge sover och julmusiken strömmar ur TVn! Japp, du läste rätt, vi har nämligen en så kallad "Christmas channel" som enbart spelar julmusik! Så nu sitter jag här och lyssnar på julsånger och mumsar choklad och njuter av "tystnaden". Faktiskt så längtar jag lite till min gullpojke vaknar så jag kan gosas lite med honom.

Tidiagre idag så har sigge och jag haft jagis med dammsugaren. Han tycker att den så SÅ spännande men samtidigt lite läskig.  Jag sög honom lite lätt på armen och då blev han som förstenad men visade ändå nån typ av blandad förtjusning. Jag gick först med dammsugaren och siggeplutten jagade snabbt efter i sin gåstol.

Nätterna har blivit bedrövliga igen. Han har lixom börjat vakna och vara pigg runt 01-tiden igen. Åh, jag orkar inte ens förklara allt fuffens han har för sig på nätterna men inte är det sova i alla fall! Jag hoppas verkligen att han ska sluta med dessa dumheter så att jag kan börja jobba nångång, vi måste verkligen sätta oss ner, jag och christian och planera framtiden nu... Är sugen att få in lite mer pengar på kontot än dem man får ut av FP.





Dags att kolla till lillräkan, en vecka kvar till julafton nu!

Våran glada tomteplutt!

På väg med posten!

YES, nu är denna mobil snart min, LÄÄÄNGTAR! Ingen Sigge ska få suga sönder den inte.....








sådär ja!

Då var granen klädd och julklapparna nästan klara! Så himla mysigt är det här hemma nu, tiden går så fort, jag hinner inte myyysa.

Idag har jag och Sigge varit och kollat på kusin Elicia när hon varit lucia på dagis (C låg på soffan hos mamma och pappa å sov). Jätteduktiga barn som sjöng högt och fint. Nån tår kom det  lite här och var när de fick syn på sina föräldrar men fröknarna var snabbt där och tröstade. Sedan var vi in på Elicias avdelning, Igelkotten tror jag den hette, och fikade lussebulla och drack saft.

Innan vi gick till dagis så bjöd mamma på taco-lunch hemma hos dem. Mamma hade julpyntat hela huset, tänt ljus och spelade julmusik för fulla muggaroch då kände jag julstämningen för första gången. Jag vet att det är ganska sent men jag brukar ofta känna julstämning när jag jobbar och vi spelar julmusik och julpyntar i butiken och eftersom jag inte jobbat denna jul så har den inte riktigt infunnit sig.
Idag när vi kom hem till mamma och pappa så kändes det lite som det gjorde när man var liten, mysigt när hela familjen var samlad inför jul och man åt god julfrukost varje morgon.... Nu har jag ju min egna familj så snart får man införa sina egna traditioner, jag längtar till man får titta på sigge när han lussar på sitt dagis.

Sigge har sovit så himla bra 2 nätter i rad nu, jag är såå pigg på dagarna! Väldigt tacksamt måste jag säga, idag vaknade jag till och med före honom. Jag som älskar mornar trivs bättre att kliva upp tidigt vilket jag ej kunnat göra nu när jag ibland varit vaken varannan timme hela natten. Så imorse bakade jag nya lussebullar som jag ska ta med och bjuda mormor och morfar på imorgon när vi ska dit.





Sigge med granen och alla klapparna



Christian



Liten plutt helt slut av förkylningen
(Ursäkta dåliga bilder men numer har vi bara våra telefoner att fota med)



Nu sitter jag faktiskt att filar på iden att kanske bjuda hit Christians familj dagen innan julafton för julklappsbyte, mat och glögg. Vad säger ni om det???


Nåja, nu ska jag gå och koka välling till Sigge som snart ska sova. Ikväll har jag för mig att det är bodyguard på TVn, blir nog den som kvällsfilm , Christian kommer att bli superglad ;-)

Gokvällen!

här kommer texten (hoppas jag)

Nu så äntligen var denna vecka slut även jag är helt slut! Det har varit full rulle hela tiden. Igår var vi som sagt på M/S Medvind och käkade julbord. Visst var det god mat och trevligt sällskap men där stannade alla plus. Det var isande kallt på båten och maten, som serverades på övervåningen (man var alltså tvungen att gå en smal smal trappa för attkomma upp) där det var en direktväg ut, så när man skulle hämta mat var det som att gå ut på däck och hämta. Som tur var så hade syrrans man en extra kofta annars hade jag nog frusit fast på stolen (hade bara en t-shirt, dumma jag hade lixom föreställt mig Silja Line standard ;-) ). Vägen upp var så smal så man fick gå bord för bord för att ens få plats i trappan, så litet var det. På scenen spelade en trubadur, ja och tro inte att han spelade julmusik, nej han pratade först om att han nyss hade vaknat (kl var 13), ja han lät som om han vore typ Lars Winnerbäck eller nåt, vilket han absolut inte var också spelade han nåt som lät lite bluesaktigt. Sedan var inredningen blä, glasen hade klistrat fast i borden och var inte speciellt rena heller för den delen.... Mycket minus av mig tycker ni men betalar man en 500-lapp per skalle så förväntar man sig bra standard! När vi kom i land igen så for jag hem och bytte om för att sedan åka vidare och se luciatåget i GA-kyrkan. Sigge fick följa med och han blev lite trött och less på slutet men det gick bra ändå. Det var hur mysigt som helst med julmusiken och tärnorna som sjöng. Idag började vi dagen med att gå till kyrkan igen. Det var ju avslutning för babysången och då skulle vi uppträda i kyrkan på familjegudstjänsten. När det var avklarat så gick jag och Sigge ner på stan för att käka lunch, det fick bli en McDonalds-burgare, gottigott. Klockan 14 skulle vi träffas hos Sofie från sången för att dricka glögg och äta peppisar. Jag smakade på en glögg med chili och ingefära, hur god som helst. En sådan måste jag bara köpa! När klockan började närma sig 16 så klädde jag på oss och gick mot Christians jobb för att åka med honom hem. Vi skulle ju på sista babysimmet kl 17.45 så vi for och slängde i oss lite pizza, packade en badväska och for sedan ut till Matfors. Idag fick Sigge prova på att dyka vilket gick jättebra, han bara skrattade! Vi fick även ett diplom på att vi genomgått kursen. Gud så skönt, nu är alla måsten slut. Den här veckan ska jag bara julmysa och göra det som faller mig in, imorgon ska vi klä granen! Julbordsbåten Våran gladskit Inatt sov Sigge som en stjärna. Han sov nämligen hela natten, inte ett pip eller mat. Jag somnade igår runt 23 och vakande upp kl 05 inatt och kände mig helt utvilad! Jag kunde inte ens somna om, sjukt va? Men jäääkligt skönt, 6 sammanhängande timmar, så mycket har jag inte sovit på ca 1,5 år..... Nu ska vi försöka få sigge att somna. Gonatt!

skit oxå

jag hader skrivit ett långt inlägg som det blev nåt knas med. orkar inte skriva om... någr bilder blev det i alla fall.

Äntligen hemma!

Nu så äntligen var denna vecka slut även jag är helt slut! Det har varit full rulle hela tiden.

Igår var vi som sagt på M/S Medvind och käkade julbord. Visst var det god mat och trevligt sällskap men där stannade alla plus. Det var isande kallt på båten och maten, som serverades på övervåningen (man var alltså tvungen att gå en smal smal trappa för attkomma upp) där det var en direktväg ut, så när man skulle hämta mat var det som att gå ut på däck och hämta. Som tur var så hade syrrans man en extra kofta annars hade jag nog frusit fast på stolen (hade bara en t-shirt, dumma jag hade lixom föreställt mig Silja Line standard ;-)  ).
Vägen upp var så smal så man fick gå bord för bord för att ens få plats i trappan, så litet var det.
På scenen spelade en trubadur, ja och tro inte att han spelade julmusik, nej han pratade först om att han nyss hade vaknat (kl var 13), ja han lät som om han vore typ Lars Winnerbäck eller nåt, vilket han absolut inte var också spelade han nåt som lät lite bluesaktigt.
Sedan var inredningen blä, glasen hade klistrat fast i borden och var inte speciellt rena heller för den delen....

Mycket minus av mig tycker ni men betalar man en 500-lapp per skalle så förväntar man sig bra standard!

När vi kom i land igen så for jag hem och bytte om för att sedan åka vidare och se luciatåget i GA-kyrkan. Sigge fick följa med och han blev lite trött och less på slutet men det gick bra ändå. Det var hur mysigt som helst med julmusiken och tärnorna som sjöng.

Idag började vi dagen med att gå till kyrkan igen. Det var ju avslutning för babysången och då skulle vi uppträda i kyrkan på familjegudstjänsten. När det var avklarat så gick jag och Sigge ner på stan för att käka lunch, det fick bli en McDonalds-burgare, gottigott. Klockan 14 skulle vi träffas hos Sofie från sången för att dricka glögg och äta peppisar. Jag smakade på en glögg med chili och ingefära, hur god som helst. En sådan måste jag bara köpa!

När klockan började närma sig 16 så klädde jag på oss och gick mot Christians jobb för att åka med honom hem. Vi skulle ju på sista babysimmet kl 17.45  så vi for och slängde i oss lite pizza, packade en badväska och for sedan ut till Matfors. Idag fick Sigge prova på att dyka vilket gick jättebra, han bara skrattade! Vi fick även ett diplom på att vi genomgått kursen.

Gud så skönt, nu är alla måsten slut. Den här veckan ska jag bara julmysa och göra det som faller mig in, imorgon ska vi klä granen!



Suddigt luciatåg


Julbordsbåten


Bakom kulisserna, syster låg i med kameran


Våran gladskit


Inatt sov Sigge som en stjärna. Han sov nämligen hela natten, inte ett pip eller mat. Jag somnade igår runt 23 och vakande upp kl 05 inatt och kände mig helt utvilad! Jag kunde inte ens somna om, sjukt va? Men jäääkligt skönt, 6 sammanhängande timmar, så mycket har jag inte sovit på ca 1,5 år.....


Nu ska vi försöka få sigge att somna. Gonatt!


Lucia imorgon

Imorgon är en stor dag, det är nämligen Sigges första gång hos barnvakt (åsså är det ju förstås lucia ;-) ). I alla fall, ja han har ju varit hos min mamma nån gång då jag typ åkt på affären eller nåt sånt men aldrig borta en halv dag så det ska bli spännande att se hur det går. Det kan ju inte gå annat än bra då man har ett sånt lamm till son men det är ju självklart lite nervöst att lämna bort honom. Man tänker såna tankar att han skulle bli sur och undra vart vi är och bara skrika hela tiden... men det är ju inget han dör av. Det är inget som kommer att hända heller för den delen, det är bara för att det är första gången som man är lite skraj. Om nån vecka ska han ju sova hos mormor en natt och DÅ kommer jag att vara nervös, jag kommer att titta på telefonen hela kvällen om jag känner mig själv rätt!! Men man måste ju släppa lite taget nån gång och det är ju faktiskt hans släkt som ser efter honom, inte vem som helst..... Det blir nog bra, nu ska jag sluta babbla om detta tråkiga.


Imorgon är det ju som sagt Lucia och även julbord för oss på M/S Medvind, tyvärr var Christian tvungen att jobba så jag blir ensam, SÅÅÅÅ TRÅÅÅKIGT men jag blir tvungen, jobb går före. På kvällen ska jag och Sigge titta på luciatåg i kyrkan, förhoppningsvis får jag med mig Christian då.


Nu ligger vår gullknopp och sover efter att ha slukat en hel flaska välling. Jag behövde bara lägga ner honom så somnade han. Vad är det som händer, håller det på att vända nu?? Skulle vara sååå skönt.


Nu ska vi kika lite på IDOL, är det tråkigt så får det bli en film. Hej svej!

Snöigt

Idag har det snöat hela dagen och natten tror jag... riktiga julflingor, jättemysigt! Tyvärr blir ju inte väglaget det bästa och att styra vagnen mot kyrkis imorse var en riktig kamp måste jag säga, vi slet som djur jag och Malin för att komma fram i tid. Väl framme så bjöds det (eller det kostar tio kr/fika) på lussebullar och annat smaskigt. Tyvärr var de inte alls lika goda som mina med de gick ner ändå ;-)

Idag har jag varit trött och det beror på att jag inte sov så jättebra inatt.  Igår kväll när jag kom hem så hade sigge vaknat och skrikit ca 30min. Han var ju absolut inte hungrig eftersom han hade ätit en flaska välling innan läggdags (Cristian provade om han ville ha mer) så jag har ingen aning om varför han gör så. Han vaknar alltid några ggr på natten och skriker vilket vi är väldigt trötta på här hemma nu (även våra grannar ovanpå).
I alla fall när jag kom hem runt tolv-tiden så hade han somnat om i pappas famn och sov sedan hela natten, han åt alltså ingenting vilket känns jättebra, kanske han tänker sluta äta på natten? HOPPAS!
Jag kunde ändå inte riktigt somna för jag låg lixom och väntade på att han skulle vakna och säga till att han var hungrig, konstig man är. Jag ska ju sova på nätterna inte ligga och lyssna..... Idag är i alla fall plutten hes pga allt skrikande igår.

Igår var det i alla fall väldigt trevligt. Det bjöds på fläskfile med nån svampsås toppade med tranbär och saffransglass med pepparkakssmulor och konjakdraperade björnbär till efterrätt. Väldigt gott var det i alla fall! Vi fick champagne som välkomstdrink och ett gals vin till maten.


Nu ska vi kanske åka med hanna till birsta en asväng, om jag orkar. Hej svej


bilder kommer imorgon!

julkalender

Är ni sugen på en julkalender som får ar att skratta så kolla in den HÄR


Nu ska vi strax dra iväg på BVC för föräldraträff och vägning och mätning. Tippar på att Sigge är runt 70lång och väger 8300g, han känns VERKLIGEN tung!


Sedan blir det fika med mammorna och ikväll blir det 3-rätters och julshow på VÅNINGEN med arbetskompisarna, det ser jag fram emot! Tror dock att jag hoppar över välkomstdrink enoch vinet det bjöds på, känner att det blivit lite väl mycket alkohol på sistonde plus att jag slipper gå hem ;-)


Imorgon är det äntligen fredag igen och med den kommer avslutningen på kyrkis med goa lussekatter =)

igen

Nu har Sigge gjort det igen, druckit en hel flaska välling alltså!
Jag tror han börjar få smak på det nu. Bra. Idag är vi uppe tisidgt. Kanske inte tidigt för er men för oss är det tidigt att kliva upp 06.30 då Sigge alltid brukar sova minst till 07.45. Aja, det gör ingenting, det är mysigt med mornar. Tråkigt bara att han sov som skit inatt och båda jag och christian är dötrötta. C ligger nu och sover, runt 02 tiden inatt blev jag så less att jag önskade att få vara den som sov på soffan så C gick snällt in (ledig idag) och sov med Sigge. Skulle jag inte ha gjort.

C vaknar ju knappt så jag fick springa in från vardagsrummet och stoppa in nappen och göra allt det där som jag brukar göra när jag sover bredvid honom. C har ju ingen aning om det så istället blev det en jättejobbig skriknatt, har sovit max 2 timmar. Om nån timme är lillen trött igen så jag får ta en powernap då. Har ingen lust att vara trött idag då vi har så mycket att göra...

Nu ska jag roa lilleplutten, förhoppningsvis börjar han blir trött!





Hej svej!

Bilder från födelsedagsfirandet:


Lekstuga i vardagsrummet


Blivande doktor??


Elicia kollar TV


Arvid med mamma


En busig Love



Lykke gör V-tecknet för det roliga kalaset


Såpbubbel-time i köket


Spännande!


Vad händer här då?






Ikväll gick det hyffsat smidigt att få barnet att sova och vet ni vad han gjorde? Jo, han drack EN HEL flaska med välling!! Vi blev alldeles mållösa och vågade knappt röra en fena medans han åt för vi var rädda att vi skulle störa honom. Gud så bra, då vet vi att han inte kommer att matvägra när han ska sova borta för första ggn på juldagen! Nu tror jag nog att jag ska sluta att amma, han håller sig ändå inte mätt mer än en timme och han är ju så förtjust i maten. Blir nog bara nattmålen härdanefter!


Nu ska vi strax, eller jag, ska strax se greys anatomi och sedan en film om jag inte minns fel. Christians önskemål.



Go kväll allesammans!

Trött

Jag orkar inte skriva längre, jag har helt tappat lusten att blogga. Dessutom har vår kamera gått sönder, skittråkigt!

Sigge sover nu efter att vi varit på öppna förskolan,, han är så himla snorig igen. Tror att det kanske ska komma en till tand, han biter och gnager hela tiden på handen. Jag hoppas att han inte ska bli förkyld igen, inatt hostade han massor i alla fall....

Christian han är hos sin kompis och jag bara sitter här och väntar på middag. Jag är döhungrig men jag orkar inte laga nån mat...åååh! Korv får det bli för det ligger en sån framme i kylen. Är sugen på stavade makaroner men vi har inta mackisar hemma tror jag. C kanske han handla på v hem?

Nä nu blev det ett tråkigt inlägg men tyvärr är detta det enda jag orkar åstadkomma för tillfället. Nu ska jag kolla till sigge, tror han vaknar,

Hej!

GRATTIS MAMMA!

Som fyller 51 år idag, hipp hipp hurra!















Här hemma myser vi för fullt i morgonmörkret. Jag och Sigge har tänt ljus, han har precis ätit gröt och ligger nu och grejjar för fullt på golvet. Han har börjat ropa Ba-Ba A-Ba-Ba, hela tiden, han låter för kul! Ser han nåt han vill ha så kastar han sig efter det, om han skulle få lite mer kroppskontroll och balans så skulle han gärna krypa, man ser att han blir lite irriterad när han inte kommer frammåt...
Jag ska strax sätta igång och baka, har ju lovat att hjälpa till med födelsedagsbakandet. Igår gjorde jag falska potatisbakelser och strax ska jag göra chocolatchip cookies, mums!


Tänk att nästa helg är det lucia oxå, tiden går så himla fort! När man var lite kunde inte dec månad gå mer långsammare men nu när jag är ledig och vill passa på att njuta av tiden så mycket som möjligt så springer den bara iväg!

Det känns som om det är något varje dag nu:

9: mamma fyller år
10, kyrkis
11, föräldraträff och fikaträff med mammorna. Jobbmiddag/ på VÅNINGEN
12, kyrkis
13, Lucia och julbord på M/S Medvind
14, Avslutning i kyrkan med babysången, avslutning babysimmet, Sigge 7 månader!
15-21, dock lite lugnare men alla juleklappar ska handlas klart.
22, var det Robins födelsedag? Morfars födelsedag i alla fall!
23, dan före dopparedan, uppesittarkväll... hos syster?
24, JULAFTON!
25, annadan och förmodligen party
26-30 Mellandagar och dags att fynda
31 GOTT NYTT ÅR!


Nä nu måste jag äta lite frukost, christian slutar tidigt idag så då ska vi åka ut och fira sigges mormor.
Glad tisdag!

Helgen som var

Ojåoj vilken händelserik helg det har varit, jag har hunnit med både den ena och det andra!

Vi började som sagt lördagen med att åka och bada. Pluttarna tyckte det var jätteroligt men blev fort trötta så då gick vi upp, jag och Sigge bastade lite innan det var dags för lunch. Hungrig blir man ju alltid efter man har badat så Sigge och Evelina åt med god aptit för att sedan tvärslockna i bilen på väg hem.


Sigge ligger och spanar på golvet


Det här var spännande tyckte Evelina


Badpojken Sigge




åker på min rygg


En trött Evelina myser med mamma




badgänget


i väntan på lunch


Trött efter badet


När vi badat färdigt och småttingarna hade ätit lunch så begav vi oss mot stan igen och eftersom jag skulle på julmarknad så for jag bara hem och stoppade i mig lunch för att sedan hämta upp Maria och styra kosan mot Norra Berget. När jag hämtat Maria så kom hon på den brillianta iden att köra bakvägen till berget och promenera en liten bit för att slippa bilköerna och parkeringsavgiften (snåljåpar). Vi ställde bilen där vi tyckte att det passade (hmm, i typ en snöhög" för vi skulle ju ändå bara gå en snabbis......, vi kämpade oss upp för första backen, det var ju halt och lössnö på det så det var inte det lättaste, jag hade ju även väldigt hala stövlar på mig.
När vi äntligen tagit oss upp för backen så kom jag på att mina vantar låg i bilen så jag sprang (halade) tillbaka för att hämta dem. Sagt och gjort, när jag ännu en gång kämpat mig upp för backen och kommit ikapp maria som hade vagnen så  märkte vi till vår förtvivlan att det var ju bara plogat en liten bit.... ÅÅh, så irriterande, nu blev vi ju tvugna att vända ändå! 40 minuter förgäves... och vi som bara skulle gå en snabbis!

När vi kämpat oss tillbaka i snöovädret och satt oss i bilen för att köra den rätta vägen så ångrade vi oss, vi hade ju en jobb-julfest att passa på kvällen så vi kom fram till att tiden var för knapp, istället for vi in på jobbet för att hitta en partyblåsa till moi, julmarknaden var ju även på söndagen så vi bestämde oss för att gå då istället. När vi var klara så var tiden inne att åka hem och byta om och bege sig mot Sidsjön och årets julfest!


Den härliga "genvägen"....



När vi var ombytta och klara och vi kommit fram till Sidsjön, (festen hölls hemma hos en av cheferna) så bjöds det till en början på glögg och papparkakor. När alla hade anlänt så var det dags för maten, julmat såklart. Ett stort långbord var uppdukat och på varje glas satt det små lappar där var och en skulle leta upp sin egna synonym, jag hittade min ganska fort:




svårgissat?


Vi var sammanlagt 4 Vero moda butiker och 2 Jack & Jones butiker och vi hade fått som uppdrag att 2 från vero skulle laga köttbullar och 2 från J&J skulle göra Janssons, vi skulle alla även köpa en julklapp var för 25kr, de från J&J en grej som började på J och Verotjejerna en grej som började på V såklart.  Väldigt kul att se vad alla hade för fantasi, någon hade med sig en Jättelort, Voltaren, vin m.m... När all fått varsin julklapp så skulle vi spela om vinsterna, jag fick både vinet och alvedonen (A som i värktabletter).
Det blev även diplomutdelning till "årets svank", "årets bloggare" "årets mamma" och "årets ursäkta vad sa du?",
cheferna fick fina blommor av oss, vi snapsade och drack vin, lekte en låtlek och en graviditet avslöjades. När alkoholen tog slut och det fanns inte en nykter själ i huset (borträknat den gravida då) så drog vi ner på stan.



  
 

   

     

Sådär ja, det var några av julfestens bilder!


I söndags var jag, Christian och Sigge på julmarknaden och då passade vi på att åka ända fram och betala för att få en riktigt parkering. Sigge fick en ny fin mössa som tyvärr snart blir för liten, han skulle ha haft en stl större..
På kvällen var jag och mammsen till stöde och såg Cyndee Peters julkoncert, myspys var det.

Idag har det varit babysång förstås och sedan ett besök i Birsta. Nu är snart alla julklappar klara, härligt!
Hanna har nyss åkt hem efter att ha varit här och käkat middag.
Nu ska jag ta och stoppa ner <Sigge i sängen, han ligger och ålar runt på golvet för tillfället, han vaknade förut och hade ont i magen och ville inte somna om... Han är så duktig på golvet nu, jag hoppas att han ska krypa snart!

Det var alles....!


Godnatt för nu är jag trött!



Till badhuset

Här sitter jag och Sigge och väntar på att klockan ska närma sig halv elva, då ska vi åka och bada i Matfors. Det är familjedag där idag och då är badtemperaturen lite extra varm, runt 32C har jag för mig. Med oss följer Malin och Evelina, kul att bada lite på egen hand och inte på ett sånt sätt som en intruktör förespråkar, så idag blir det bara plask och lek.
En tjej från vår babysång sa att det brukar vara smockat med folk där på lördagar därför åker vi dit till öppning... men det lär väl alla andra har gjort oxå! Jag har i alla fall lånat med mig en vattentät undervattenskamera av Christians kompis så nu ska vi fota de små baddjuren, håll till godo!

I eftermiddag ska jag på julmarknad på norra berget, det är en gammaldags marknad och det brukar vara supermysigt! Tänk att få värma sig till en kopp glögg och titta in i alla gamla småstugor som finns där, idag är det ju även perfekt väder med snö och kalla grader, härligt!

Jag skulle egentligen behöva åka en sväng på Erikhjälpen då jag söker en ny möbel som jag skulle vilja ha och måla om, vet precis vad jag söker nu gäller det bara att hitta det oxå! Hmmm...


Well well, dags att klä på min lilla sångfågel som just nu står och drar i mina gardiner och övar på sina ljud. Glad kille idag som lär bli ännu gladare när han fattar att vi ska bada. Han brukar bli helt exhalterad när han ser vattnet och det riktigt spritter i kroppen på honom, ja ungefär en sån där reaktion som han får när han vet att det vankas mat, ni som sett det vet vad jag pratar om ;-)



Adjöken med er!

Barnfri eftermiddag

Här hemma råder lugnet själv, mormor har lånea hem Sigge så att jag kunde tvätta i lugn och ro och hämta C efter jobbet. Vi ska ändå ut och äta där sedan.
Vi var och handlade hem lite mat med mamma förut och när han somnade i bilen på vägen hem så då tänkte vi att han kunde lika gärna sova kvar tills vi kommer om 2 timmar. Det känns lite tomt här hemma, jag är inte alls van att vara ensam. Tänk att livet alltid var såhär tyst och tråkigt förut, vad fort man glömmer! Men nu ska jag ta vara på tiden istället för att sitta här och surfa. Vila känns lockande... ;-)


Egentligen är jag inte spec trött men det är alltid skönt att vila ostört. Sigge sov jättebra inatt. Han somnade igår utan nappen och somnar man inte med nån napp så kan man inte vakna av att man har tappat den heller! Kanske man ska försöka få honom att sova utan... Fast han gillar den när han är ledsen och trött. Himla skönt var det i alla fall att slippa stoppa in nappen 50ggr på en natt men han hade ändå lite svårt att ligga still.  Han mojsar och vrider sig, ofta när jag vaknar till så ligger han på magen och frustar i sömnen. Tokbebis, han har så mycket fuffens för sig hela nätterna.

Nåja nu ska jag slänga in en ny tvätt och sedan se lite Heroes, har några avsnitt att se för att komma ikapp C.

Puss puss på er!

Puss på sig själv

Sigge satt igår läänge och tittade sig i spegeln och försökte (det såg i alla fall ut som så) pussa på/äta upp sig själv. Hihi, han såg himla rolig ut i alla fall;














På upptäcksfärd.
Missade hörlurarna i förbifarten

En dag på stan

Efter vi tagit sprutan imorse och väntat en timme på biverkningar (som inte blev några) så styrde vi kosan mot stan för att möta Annie och lillbäsen. Vi strosade runt, åt lunch och gick några ärenden innan vi for hem igen. Ingenting köpte jag men jag lade undan ett set till Sigge som jag tänkte att C kunde kolla på och om köpa hem om han gillade det. Det var finkläder till jul/nyår och det fanns inte många stl kvar, jättefint,, han kommer att bli såååå snygg!

Nu är sigge grinig, han vill ju som vanligt inte sova heller så nu sitter han på golvet och inspekterar lapparna på sin tomte. Tror att han kanske har lite ont i benet där dom stack honom för han är lite väl tjurig tycker jag... Hoppas det inte blir värre bara!

Jag är supertrött men det känns lite sent att vila nu, det är bättre att jag håller ut och somnar tidigt istället!



Nä jag ska väl se om Sigge vill sova nu och sedan fastställa dagens middag. Tror det får bli kycklingwok a la Christian, det är han som är duktig på den maträtten, mums! Jaja, måste kila, hej!

Seg pojke

Oj oj oj, Sigge är fortfarande vaken... ja sen kl 16.45 idag!! Jag blir tokig, han vill inte sova! Nu är han ju superövertrött och ännu segare att få att sova. Vi som hade lyckats så bra den senaste veckan, vi kom nämligen på att om vi tog bort en tupplur mitt på dagen, så att han bara sov 2 ggr så hade han mycket lättare för att somna runt 20-tiden på kvällen och allt var frid och fröjd. Ikväll är ett undantag (hoppas jag). Nu kom C ham från träning så nu ska han göra ett försök.... hoppas han lyckas! Jag har till och med försökt amma honom till sömns men han ska bara lägga sig på magen och det går ju inte så jättebra att amma då....


Idag efter visningen, som förövrigt var ett råttbo, så kände jag mig så pass pigg att vi for en sväng på kyrkis. Trevligt var det där då det var många mammor jag kände, sigge tycker ju att det är så himla roligt att träffa andra bebisar oxå och sångstunden är ju toppen!
I alla fall när vi varit på visningen så tänkte jag att jag kunde lämna bilen så att C kunde ta den hem efter jobbet. Jag var ändå tvungen att gå förbi stan och lämna igen en klänning och en tomtedräkt och eftersom det var rena rama slasket ute idag så var jag redan dyngsur om fötterna när jag bara gått några meter ifrån bilen...åååh! Inte kunde jag gå till kyrkis med dyngsura fötter när jag var förkyld heller. Därför roffade jag åt mig ett par torra sockar där jag lämnade tillbaka klänningen och sprang sedan in på DNA för att köpa gummistövlar! Gud så skönt!! Torra fötter och man kunde gå som man ville! Jag har tänkt köpa stövlar hur länge som helst nu men det har aldrig blivit av men nu äntligen, jag älskar dom!! Eftersom här ofta är slask så kommer jag att få stor nytta av mina nya gummisar =)


Imorgon blir det dags för spruta igen, inget annat inplanerat eftersom man inte riktigt vet hur det går men kanske en träff med Annie och nyfödda bebben. Har ju bara träffat sötnosen en gång så det blir jättekul att ses igen!

Nu ska jag kolla in i sovrummet för att se om Sigge-tjurig håller på att somna, har ju bakat jennys goda kakor ikväll så jag ska nog ta och snaska på en sån oxå, GODNATT!



Envis pojke som bara vill ligga på mage


Glad, envis och trött. Jobbig kombination!


Rudolf med rödsprängda ögon

Bättre

Jag och Sigge har legat och snorat ikapp här hemma, därav den dåliga uppdateringen. Idag känner jag mig dock lite bättre men näsan är fortfarande röd och öm, aj aj.

Idag kl 13 så ska vi kolla in en ny lägenhet på Östermalm. Hoppas det kan vara något av intresse, jag är så less att leta nu, speciellt när man aldrig hittar något! Väldigt dåligt med treor är det oxå mest ettor och tvåor. Anmälde mig på en fyra på skönsmon (mitthem) och hyran var endast 5400:-, skitbra ju, hoppas vi får den! Man kan ju drömma i alla fall.

Imorgon ska sigge få sin andra dos av vaccinationen, hoppas det går lika bra som sist. Han är bara rosslig för tillfället men det gick bra ändå sa dom på BVC, ja det märker vi ju imorgon.

Nu ska jag leka lite med Sigge och sedan klä på mig. Ffter vi tittat på lägenhetetn så kanske vi tittar in på kyrkis en sväng, om jag orkar, annars åker vi hem och vilar och leker istället, hej svej!



öö-ä

RSS 2.0