äntligen fredag!

Fredagen är nu kommen och idag har jag haft städdag. C lovade att han skulle dammsuga och torka när han kom hem från hassela men jag hade inget att göra så jag storstädade. Det blir skitigt här fort tycker jag. Men nu är det skinande rent och det är då jag trivs som allra bäst. Vart helt slut så nu tänkte jag käka korv med bröd och sedan lägga mig för att vila en stund innan jobbet.

Jag vaknade kl 8 imorse när christians kompis kom för att hämta honom, jag försökte somna om men bebisen i magen har levt om hela natten så det känns som om jag har halvsovit bara. Men jag känner mig mycket piggare nu för tiden, kan bero på det extra järnet jag äter eller solen som skiner lite då och då =)

Nä nu ska jag läsa i min bebisbok som jag fyndade. Adjö för nu.


v. 28

Vecka 28 - 28 feb - 5 mar 2008

Kroppen: Framöver blir besöken hos MVC allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Blodsocker: Vid förhöjda sockervärden görs ofta ett belastningsprov för att testa glukostoleransen. När man är gravid kan man få en lindrig form av graviditetsdiabetes som i regel brukar gå bort efter förlossningen.
Blodtryck: Blodtrycket sjunker normalt lite i mitten av graviditen. Exempel: Från att ha haft en vilopuls på 75 vid inskrivningen kan den sjunka till 70 i mitten. De tre sista månaderna ökar ofta pulsen igen och kan då kan den gå upp 80. Om blodtrycket stiger mycket får man ofta gå på tätare kontroller på MVC eftersom det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning "preeklampsi". Det kan ge sig till känna som huvudvärk, trötthet och dålig fostertillväxt samt för tidig födsel.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.

PS.

idag fick vi även reda på att rean på barnens hus hade varit på nedervåningen och alltså INTE övervåningen som vi var in på. Vi, våra klantärslen, trodde ju såklart att rean på bilbarnstolar var på bilarnsstolsavdelningen på övervåningen! Å jag som tyckte det var onödigt att gå in nere och trängas eftersom på nedervåningen är ju bara leksaker. Vilken irritation, detta betyder ju att det kanske fanns en babybjörn kvar åt oss ändå =( Det förklarar ju rean som "inte fanns"....


3 månader kvar

Idag går jag in i v 28 och har därmed 3 kalendermånader kvar, 12 veckor alltså, 98 dagar.... Det går ju med stormsteg det här och det känns som om ingenting är riktigt färdigt här hemma. Det känns så avlägset lixom. Visserligen har vi köpt vagn å bilstol, lite kläder och en å annan smågrej, men allt annat då? När ska vi köpa det? Jag känner mig lite stressad vilket jag egentligen inte borde vara eftersom det är gott om tid men det blir nog en säng m.m denna månad.

Idag har jag jobbat förmiddag, alltså 9-12. Vi skulle hänga om på ONLY så jag mötte upp en dansk merchendiser imorse som jag skulle jobba med. Jag fasade för hur det skulle gå att komversiera med varann men hon pratade inte alls spec grötigt, utan vi förstod varann utmärkt! Ibland pratade hon lite för snabbt för min långsamma gravidhjärna men då skrattade vi sen förklarade hon igen eller tog det på engelska. Men mycket är ju likt norskan och en del av den sitter ju kvar sen min norgevistelse. Vårt företag är ju ursprungligen danskt så man har pratat med en del danskar genom åren och vissa pratar så grötigt att det är helt omöjligt att förstå vad dom säger och då blir det svengelska för hela slanten. Iofs så pratar man ju i telefon då oxå och det gör det hela lite värre när man inte kan se ansiktsuttrycket m.m.

Efter jobbet var jag som sagt och klippte mig hos Emma. Så nu är jag äntligen (!) inte röd/orange i håret längre.Det var helt underbart att få klippa sig och få en fräsch färg, man blir ju som en ny person. Nu saknas bara solbrännan ;-)

Christian ville sedan bjuda sin nyuppfrächade tjej på skrovmål på kovlandskiosken som vi tog med oss för att avnjuta på mamma och pappas altan i kovland. När vi väl satt och mumsade den goda burgarn och njöt av solens strålar så avbröts vi av deras katt Sotis som gjorde ifrån sig väldigt konstiga ljud ifrån sin bädd. Han satt i sin korg bredvid oss och hulkade och varje gång han hulkade så åkte tungan ut och in. Båda lyfte snabbt upp sina hamburgetallrikar upp i luften (ungefär som om det skulle stänka så långt) för vi märkte ju att nånting konstigt höll på att ske. Antingen skulle han explodera eller så tänkte han lägga världens pizza. Mycket riktigt så kom det en liten pöl ur honom och med en äcklad min så börjar vi båda gapskatta. "Nu tappade man ju NÄSTAN matlusten" säger C och räcker ut tungan.
Haha, men visst gick maten ner ändå. Men kräkset var ju inte vidare kul =P

Nu på kvällen så har vi ännu inte ätit ngt sen det så det får nog bli en kvällsmacka nu innan jag somnar.
Imorgon ska christian till hassela och åka snowboard och jag ska till kristina å se på tv å äta tacos. Mysigt!

Tack för idag!

ingenting!

Ingenting kom vi hem med från barnenshus.  Vi kom dit 19.15 och då var allt slut! hur kan dom ha reklam för rea i 2 veckor som räcker i 15 min? Jag blev jättebesviken för jag trodde vi skulle komma hem med en babybjörn bärsele. Men icke.Dom hade ju placerat ut rean över hela butiken s¨man förstod lixom inte vad som var rea för deras ordinarie priser har ju röda lappar oxå. vi blev alldeles förvirrade så vi for hem utan ett enda fynd. Tråkigt!

Jag mår lite illa ikväll så nu ska jag lägga mig ner i soffan å se på tv. Imorgon blir det frisörbesök. Äntligen, jag ser ut som en risbuske i huvet =/

triss i pojkar

det vart en pojke för min bror ändå. Vad kul, nu fick dom en av varje. 3 killkusiner i samma ålder, det blir skoj =)

det blev en...???

Pratade nyss med min bror, dom har ju varit på UL idag. Nyfiken som jag är så ville jag ju veta vad det blir. Men det ville dom icke berätta, utan det får bli en surprise! Åh, jag som var så nyfiken. Då får jag väl vänta till juli då....

Nu ska christian snart iväg på innebandy-träning så nu blir jag ensam. Funderar på vad man ska hitta på dårå. Jag är sugen på bulle. Kanske någon vill gå på cafe med mig å fika? Måste ringa runt... alla jobbar ju.

Ikväll ska vi på barnens hus och fynda. Det blir nog en babybjörn bärsele för 300 kr (ord pris 900:-) och kanske någor mer. Typiskt vi som köpte bilbarnstol för en månad sedan.... Jaja, vi får se vad det finns att fynda. Återkommer mer om det sen.


Nu ska jag höra om nån vill käka bulla me mig =)

vilka fynd!

Idag har jag minsann varit på bokrea! Där fyndade jag en jättebra pekbok med stora bilder för 29 kr, en ljudbok för 39 kr och en jättebra bebisbok (graviditet, förlossning, efter födseln och fram till barnet är några år) för 99 kr. Ord. priset på den var 460 kr! Sen så vart det den nya Stora kokboken till mamma som oxå kostade 99 (Ord pris 360). Vilka fynd! Jag går sällan och köper böcker för jag vet inte vad som är bra men det här kommer jag ju att få användning för =)

Efter bokrean var vi på möte på FK och jag måste säga att allt det där hade jag redan läst om på deras hemsida så det var inget nytt. Jag tror nog att jag har förstått det mesta och självklart blir det frågor eftersom men då får man fråga. Jag har lusläst allt om det där bara för jag har ansökt om HP och man vill ju ha rätt ersättning. Men det var ju bra för christian att få höra. Jag har redan ett bank id så nu är det bara att prova på.

Nu är det dags för hamburgare som är dagens middag. sen blir det tv för hela slanten, tisdag=tvkväll

hej då

rea på barnens hus?

idag var det mulet igen. Det gör inget för jag ska ändå inte vara ute förrän förkylningen gått över, vilken det nästan gjort. Bara lite snorig idag.

Har nyss samlat ihop granen (utan barr) och grankvistarna (med lösa barr) på balkongen för att slänga. Ingen av oss har orkat tagit bort det men nu är jag så less på barr i lägenheten att jag gick och pulade ner allt i en stor säck som jag sedan ska kasta. Det är ju fakitkst snart mars och nu vill man ju snart göra fint på balkongen.

Jag har oxå ringt försäkringskassan om mina papper jag fick igår. Jag ska ju fylla i massa uppgifter där om företaget samt mina uppgifter. Det dumma är ju att vi har nyss haft ägarbyte och det nya lönekontoret har ju inte en enda uppgift om mig så hur ska dom kunna fylla i det? Vilket strul. Men hon sa att de nya lönekontoret skulle fylla i sen fick dom ta reda på mina uppgifter från det gamla. Men jag skulle inte använda årsinkomsten från 2007? Va, jag fattar noll. Har nu bokat en tid med min chef så vi kan titta på dessa papper tillsammans. Så det ska jag iväg på nu. Sedan blir det nog en titt på stan innan mötet på FK.

Det ryktas om en rea på barnens hus imorgon. Någon som vet något mer om det?

hej så länge!

God kväll

Nu såhär på kvällskvisten så mår jag lite bättre. Det är ju snoret som tar kol på en. Man blir ju helt slut i huvudet över att snyta sig var tionde minut. Halsontet är borta så nu hoppas jag att det går över imorgon =) Helt plötsligt har jag blivit sugen på surt och kalla vattniga saker igen. Det kanske saknas C-vitamin nu när man är förkyld. För när jag kom hem från affären så hade jag köpt:

*massa appelsiner
*melon
*advokado
*en zingodricka
*grape

konstigt att kroppen lixom berättar vad som saknas.


Imorgon ska jag å darlig till försäkringskassan på möte. det kanske jag redan har skrivit men då får ni veta det igen ;-) Jag ska ta med mig mina papper och fråga om det dyker upp något vi undrar över. Detta med föräldrapenning är ju verkligen en djungel, det finns massor med om och men. Förhoppningsvis så ska det klarna lite imorgon.

Lilla pyret inom mig är inte så litet längre, jag läste nånstans att fötterna mäter nu 5 cm! Det är därför det gör så ont när det sparkas på samma ställe hela tiden. Men det är bara att vänja sig för han lär ju inte bli mindre där inne. Tittar man på magen så ser man hela tiden att det rör sig. Häftigt! Undra när dom brukar lägga sig till rätta för jag tycker att jag känner sparkarna uppe under revbenen mest hela tiden så han kanske redan ligger där ha ska? Jag ska fråga barnmorskan nästa fredag.

På onsdag är det dags för brorsan och carro att gå på UL. Ska bli så spännande att få reda på vad det blir! Tänk om det skulle bli 3 pojkar i samma ålder. Hoppas den lille vill visa upp sig bara =) Själv är jag väldigt sugen att gå på ett 4D UL nere i sthlm. Men jag vet inte om det är försent. Tror man skulle vara i vecka 25. Hmm, får se....Men det skulle va skoj att se den lille igen. Fast å andra sidan är det bara 3 mån kvar tills vi får träffas live =)

Nu ska jag lägga mig tillrätta i soffan för att myspysa lite med C.


trötter

jag vaknade kl 13 idag. Det kändes väldig skönt att sova ut idag. Vaknade fört runt nio då jag ringde till sjukhuset och sa att jag var förkyld och kunde inte komma. Sedan mättade jag magen med gröt och somnade sedan om. Det är så skönt att lägga sig igen efter att man varit upp.

Strax ska jag åka och lämna tillbaks mamma och pappas bil på mammas jobb innan jag själv ska iväg att jobba. Imorgon är jag ledig så jag hoppas att jag blir piggare då. Då ska vi på försäkringskassan och lyssna om FP. Jag fick papper från FK idag men det stod inget om att min HP hade gått igenom, bara att jag skulle fylla i årsinkomst m.m.

Nä nu ska jag vila i soffan innan det är dags att ge sig av. krya på mig!

förkyld

idag blidde det ingen vattenjympa för jag är så förkyld. Nu får jag ångest över att jag inte åker, för jag är rädd att jag blir sjuk om jag gör det samtidigt om jag inte åker så får jag väl ont i ryggen. hmm jag har en timme kvar att bestämma mig.... Men tror dock att det är bättre att vila så jag ej blir sjuk och inte kan jobba.

nä nu är  jag för trött för att skriva. skriver mer sen.

tomtegröt å schlager

dagens middag blidde tomtegröt. Jag och kristina är så lat att vi orkar inte slänga ihop en middag så jag äter hemma nu så kan vi äta godsaker hos henne istället =P tror det får bli fruktsallad med glass, hon hade ju chirra hemma så det räcker fullt ut.
Undra vad det är för skitlåtar med ikväll då? Jag tycker att slagern är ju inte vad den brukar vara. Det var ju roligare förr i tiden då låttexterna innehöll gyllene skor och stormvindar.

Idag har jag köpt 2 par mammabyxor. Det är 2 likadana för jag kunde inte bestämma mig för vilken storlek jag skulle ha. Tror den större storleken är på tok för stor nu men jag ska ju växa så det kan ju vara bra att ha lite svängrum att göra det i. Växa alltså =) Ska prova sen och lämna ttillbaks det andra paret. Lindex har de bästa mammabrallorna! De är både sköna och hyffsat snygga, (om det nu finns snygga mammabyxor).
Sen så köpte jag den fetade bodybutter jag kunde hitta. Jag är så sjukt torr så jag nästan flagar. Men nu ska jag skrubba mig massor och sen smörja in mig med den. Hoppas den inte luktar för starkt bara men jag bad om en som doftade lite. Näsan är ju alldeles för känslig nu för tiden och det skulle vara hemskt om jag inte kunde använda den bara för att den luktar starkt. Igår sprutade jag på mig min  DKNY parfym och fy vad jag stank. Haha, jag fick gå ut och "vädra" mig själv så jag inte skulle spy. Nä, det misstaget gör jag inte om. Har man sånt här luktsinne när ungen kommit ut oxå? Hoppas inte. Hur ska det då gå med högen i blöjan?

Nä nu ska jag ta och åka. Ska ju byta bil i kovland oxå. tack för idag

fy bubblan

idag är jag jättetrött. Har sovit dåligt inatt och vaknade med huvudvärk. Jag  kan lixom inte hitta nån skön sovställning för ryggen. Framstupa sidoläge är ju absolut skönast men det tycker tydligen inte bebisen i magen. För så fort jag lägger mig lite för mycket på magen så blir det fulla protester därinne så då får jag snällt rulla på sidan. Typiskt. Åsså är ju förkylningen ett störningsmoment oxå för jag måste ta en halstablett varje timme =(
Jag har nyss vaknat och har nu ätiti mitt bröd med kall oboy och nu tror jag att jag går och lägger mig igen. Känner mig helst slut. Får läsa en bok.

Jag ska jobba idag kl 14 sen ville kristina att jag skulle åka ut till henne ikväll men jag får se hur jag känner. Men melodifestivalen ska jag ju se hur som helst.

Igår vart det hemlagad pizza till middag. Klockan hann bli 22 innan vi hade hunnit blivit hungriga, varit på affären och sedan ställt ordning allting. Men det gjorde inget. Till efterätt blev det marängsvish och för christian vart det chips.

Nä nu ska jag krypa till sängs igen. sov gott för min del

fredag kväll

vad ska man hitta på ikväll då? Jag är hur pigg som helst men har galet ont i ryggen efter jobbet idag. Har lyft och grejjat massor fast jag inte ska. Men det är ju mitt jobb, då kan jag ju inte göra nånting lixom. Känns jättetråkigt att bara stå där när det finns 100 saker att göra. 3 timmar, man hinner ju ingenting. Undra om min HP går igenom, skulle vara intressant att veta, men det kommer ju att ta sin tid. Får säkert veta det i april.

Nu sitter jag och funderar på dagens middag. Vi åt världens godaste köttfärslimpa hos christians mamma idag. Hon kan verkligen laga mat den kvinnan. Jag har tjatat om köttfärslimpa länge nu, gissa om jag vart glad när det var det som stod på bordet. MUMS!
Åt en macka innan jobbet för att jag inte skulle bli hungrig och nu är jag fortfarande mätt. Jag har blivit lite hungrigare om dagarna nu men jag får inte ner så stor portion så det bir flera små mål istället. Vägde mig imorse och jag har nu gått upp 3 kilo. Jag glömmer lixom bort att jag har mage nu för tiden, för jeansen jag provade igår var för små (mammajeans). Provade en M för dom är ju stora i stl men tyvärr satt dom som ett smäck så jag behöver en stl L. Höfterna å baken har lixom växt på nåtkonstigt vis ;-P Ska titta på stan imorgon.

Även att en kvinna på jobbet idag anmärkte att jag hade en sån fin topp på mig. Javisst är den, den finns där borta och även i brunt säger jag å försöker mig på mersälj.
Å jag som trodde det var en mammatopp, svarar hon.
Hihi äntligen syns det för personer ovetande om mitt tillstånd (hade en stor tunica på mig) tänker jag å blir glad för första ggn nån påpekar att man har mage. Haha, vad det är konstigt. Snart vill man ju veeerkligen inte att nån ska anmärka på den...hrm till sommaren alltså när hårda bebismagen förvandlas till bulldeg, jaa den tiden, den sorgen.

Nä nu ska jag prata ihop mig med C och se om vi ska hitta på något ikväll. jag har långtråkigt.
Festa för mig med ni som ska på galaj=)

god morgon

jag har nyss vaknat jag. Inte likt mig att sova såhär länge. Iof så har jag blivit lite förkyld så det är väl därför. Jag var så stolt som verkligen klarat mig undan alla förkylningar men man ska inte ropa hej... I alla fall så är det bara halsont och lite hosta så det går nog över efter helgen.
Solen ser ut att skina idag så det kanske blir en liten promenad innan jobb. Jag önskar jag hade ett hus med altan så jag kunde sitta där på sommarmorgonarna och äta frukost och lyssna på fågelsång. Men det får dröja. Nu ska vi först anpassa vårt liv efter en bebis men till hösten kanske? Vem vet....

Jag håller nu på att baka bröd igen. Sist då glömde jag att det skulle vara varmt vatten i degen så jag hällde i kallt och gissa om dom bröden vart platt? Jovisst, det vart stenkakor med andra ord. Jag är ju sämst på att baka bröd och sånt men man lär sig av sina misstag. Nu ska vi se hur detta ciabattabröd artar sig. Synd bara att det är så lång jästid, för jag är hungrig nu!

Som sagt så ska jag nog tvätta resten av tvätten idag sen blir det nog vila så jag orkar jobba mina timmar idag. Jag längtar till kroppen blir som vanligt igen, det spökar lixom med nånting hela tiden. Bara 3 mån och nån dag kvar nu så är vi föräldrar! Jag ska passa på att klippa mig å färga håret till veckan oxå för snart finns det en annan liten krabat som blir första prioritering.

nej nu ska jag duscha innan tvättdax. adios

vecka 27

Min graviditet - BF Ons 28 maj 2008
Uträkning utgår från dagens datum: Tors 21 feb 2008.
Din graviditet startade Tors 23 aug 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 6 sep 2007 (ägglossningen).
 Du har gått 182 fulla dagar av 280 (65%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar(v26+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 28 maj 2008
Du har 98 dagar kvar till förlossning.

Vecka 27 - 21 feb - 27 feb 2008

Kroppen: Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont minst sagt.

dumma tvättsystem

idag är jag ledig och tänkte därför använda min lediga dag åt att tvätta. Jag som inte ska bära måste alltid be christian bära ner tvätten i tvättstugan där jag sedan kan sätta mig på golvet och sortera tvätten. Jag har absolut inget emot att tvätta, det är ganska mysigt faktiskt för det luktar så gott och man får en massa rena kläder.
I alla fall så tänkte jag att jag skulle tvätta några tvättar imorse och eftersom jag hade varit ner dagen innan så visste jag att det fanns tid nu på morgonen. Sagt och gjort, det fanns tvättid mellan 11-15 och klockan var nu 10 så då kunde jag tvätta bäbiskläderna från vinden oxå. Jag soterade tvätten och lade in tvätt i båda maskinerna och tänkte sedan sätta på min plopp på tidtavlan. Vid tavlan så står det en tjej och väljer en tid  och när hon gått så ser jag att hon har ju tagit tvättiden som jag håller på att tvätta på. Hur dum får man vara? Såg hon inte mig när jag delade upp tvätten på golvet? Grrr jag blev skitförbannad och gick upp och beklade mig för christian. "så går det om man inte sätter sin plopp där" sa han. Ja det är ju sant men herregud hon har väl kunnat fråga mig. Vad iriiterande. Nu måste jag be christian hämta upp den sorterade tvätten igen! Jag vart så arg att jag tänkte sätta dit en lapp och fråga om hon var blind men efter att jag ätit min lunch och lugnat ner mig lite så fick jag lite perspektiv på det hela och lät bli. Haha, jag håller på att bli som en gammal surkärring. Man måste ibland tänka på hormonerna och ta både ett och två djupa andetag innan man utför en dum handling som man senare få ångra. Vi är ju faktiskt grannar. Som tur va så fanns det en tvättid samma tid imorgon så jag skyndade mig att haffa den =)

Nu bär det av mot kovland där jag ska skriva ett brev till FK och skicka in moderskapsintyg m.m. Jag har hört att dom är segare än segast när det gäller HP och FP så det är bäst att jag är ute i god tid. det är ju trots allt bara 3 månader kvar *jippi*. Sedan kanske det blir en tur till birsta för att fördriva tiden.

hejsvej så länge!

fynd från the 80is

Ikväll har jag blivit uppvaktad med choklad och massa pussar och mys. Jag tänkte vad är det frågan om men C är heelt överlycklig över att han fick se sin fotboll ikväll. Vi måste verkligen skaffa sladd till andra tvn så man kan se vad man vill men nu har jag ju datorn att sysselsätta mig med, annars så hatar jag att kolla på utlänsk fotboll. Nej jag hatar all fotboll. Men jag får väl göra undantag ibland, jag har ju mina tvkvällar på tisdagar jag =)

nu tänkte jag bjuda på lite bilder från fynden på vinden. Alltså detta är kläder som min bror har haft. Kul att titta på så får vi se sen om det går att använda. Det är ju blandade storlekar oxå så det dröjer innan de passar. Kolla in de pluttiga lovikavantarna. Med lite tvätt och noppmaskin blir de som nya =)




Vi hittade en del roliga kläder oxå och när man föreställde sig bilden i huvudet på brorsan lulla omkring i dessa plagg så fick man sig ett gott skratt. Enjoy!




Varning för ett gott skratt! =P

   
haha, kolla in "trumpet"benen

Sedan fanns det ursöta små klänningar efter mig å syrran men de får vi glatt vänta på. För vem vet när en tjejspermie bahagar fastna?


tack för ikväll


matdax

är det nu. Jag har nyss kommit hem från jobbet. det var roligt men oxå lite förvirrande att jobba första ggn på 7 dagar. Vi har ju nyss bytt ägare så rutinerna har inte riktigt satt sig än men det gick bra. Ryggen värker nu väldigt mycket men det får jag väl stå ut med.

dagens middag blir spaghetti med köttfärssås, med grädde i =) Jag kommer inte ihåg hur längesen man åt grädde i maten så jag tänkte lyxa till det ikväll och tog därför en extra fet grädde =P

nu är jag helt slut så nu väntar duschen sen ska jag krypa ner framför tvn. Imorgon ska jag försöka lägga upp bilderna.

sjukskriven 50%

Mindre tid ska jag jobba. Doktorn tyckte jag kunde börja så, att jobba 3 timmar om dagen till och börja med. Det blir bra så jag inte tröttar ut mig totalt och slipper bli uttråkad hemma. Hon böjde och vred på mig och klämde lite här och var och sa att det är delvis foglossning. Det knäpper lixom till när jag ligger ner och ska vrida mig.

Nu är jag jättetrött för jag sov dåligt inatt så nu måste jag vila innan jag åker på jobbet. Ska bli roligt att få jobba lite, en vecka sedan nu.

hej svejs!

doktorbesök

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska närma sig tio så att jag kan åka till doktorn och höra vad hon har att säga. Hoppas hon vet hur man blir av med det oxå =)

På morgonkvisten har vi haft en tekniker här som har fixat våran IP-telefoni. Det var inte själva telefonens fel som jag trodde utan det berodde på det nya modemet. Så nu ska vi äntligen kunna ringa igen och även kunna surfa med båda datorerna på det modemet oxå! Nice, då slipper vi massa sladdar.

Jag ska oxå lägga ut lite bilder å en del kläder som vi fndade på mamma och pappas vind. Mycket roligt fanns det där =)
Nu måste jag göra mig klar men jag återkommer om besöket senare. hej så länge!

100 dagar kvar

Idag passerar jag och magen det magiska 100 dagars strecket. Alltså, 100 dagar kvar till ankomst av bebis. Fast det betyder ju inte att vår lille vill komma just då, nä han kan stanna både 14 och 20 dagar till. Det beror alldeles på honom, när han har lust att komma. Men jag hoppas för guds skull att han vill komma en vecka för tidigt istället, gärna 2 =P. Det är verkligen många som ska ha bebis samtidigt som oss. När jag räknar efter så är det faktiskt 5 bebisar som ska komma  i samma veva, som vi "känner" alltså.. Sedan komer brorsans nr 2  i juli. Så det blir verkligen en sommar i bebisens tecken.

Igår på vattengympan så var det äntligen en modig kvinna som vågade fråga oss andra havande när det var dags för oss. Det brukar mest vara så att alla smågluttar på varandras magar och jämför i tanken vilket även jag själv har gjort. När jag var på jympan första ggn så tänkte jag att guud vad alla är stora, dom här jättemagarna ska nog ha när som helst. Men tji fick jag, för igår berättade de flesta att det var dags för dem i juni och juli, alltså är jag längre gången. Hmm, väldigt lustigt hur det kan variera på folks magar beroende på hur bebisen ligger m.m.

Idag ska v nog åka och hälsa på lille ceasar, christian och anna i kvissle. Om ceasar har blivit frisk vill säga för han hade visst råkat ut för femte sjukan vad det nu kan vara. Men det lät inte kul.

Fick oxå hämta lånedatorn igår kväll så nu är jag väl nöjd fram till att min dator kommer tillbaks. Då hoppas jag att den vill hålla.

nu måste jag klä på mig. tack och hej

aj aj aj

Jag är så less idag, ingenting känns speciellt roligt. Jag har sjukt ont i ryggen, även att smärtan har nu krupit ner i skinkorna och längre upp i ryggen. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, 2 dagar till doktorn sen måste jag snabbt till en sjukgymnast. Men hur ska jag kunna jobba? Hade tänkt att jag kanske kunde jobba 2-3 timmar om dagen i alla fall men det här verkar ju bara bli värre och jag får panik när jag tänker på att jag kanske inte ens klarar av dom få timmarna.

Jag har varit på vattengymnastik imorse och svängde sedan förbi mediamarkt för att hämta upp en lånedator som jag blivit lovad men när jag kommer dit så har dom givetvis inte gjort klar en dator åt mig, utan dom måste  visst göra en uppdatering på den datorn oxå! Herregud! jag sa ju i fredags att jag kommer på måndag kl 12, varför kunde dom då inte gjort klar en dator åt mig så jag slapp vänta?! Detta skulle nu ta 1-2 timmar och jag som skulle äta lunch med mamma på ikea sa att de kunde ringa när det var klart. Nu har jag ätit lunch, fördrivit tiden lite på ikea hunnit åkt hem och sovit en timme ch nu är kl 16.00, ingen har ringt än!!! ALDRIG MER ska jag köpa något mer på mediamarkt. Jag hoppas min dator går sönder igen så jag kan kasta den på deras personal och säga: pengarna tillbaks, tack! Denna smärta förvandlar mig till ett monster och dom får verkligen passa sig för att strula till det när jag kommer för 8e gången ikväll/imorgon beroende på när de behagar ringa.
 
Nu när jag vaknade var jag så stel i ryggen så nu ska jag göra några stretchövningar  sedan när christian kommer hem så ska vi väl börja med dagens middag som blir kåldolmar med potatis. Ikväll har jag ingen aning, jag ska nog bara vila, vilket mitt roliga liv består mest av nu. Vila och sömn.... Ja ja, det kommer väl ett slut på detta oxå får vi hoppas.
Trevlig måndag =)

magen v 26 (25+2)

magen v 26 (25+2)
idag tänkte jag bjuda på en magbild. Varsågod.

lördag igen

Igår var jag som sagt in med min dator igen. Killen i disken gjorde en uppdatering i den och ville sedan skicka iväg den. Jag sa att jag ville inte vara utan dator i 4 veckor igen för då vill jag inte ha kvar den men han sa att han kanske kunde fixa en lånedator till mig på måndag, gör han det så är det okej, men är min dator  knäpp och slår av sig när jag får tillbaks den då vill jag inte ha den.

Igår efter mediamarkt så var jag ut till min kompis ina i Timrå. Vi fikade och surrade och sedan kom Lina på att vi skulle baka pizza, så det vart hemmagjort pizza till middag vilket var jättegott. Runt 8 styrde jag min kos mot kovland för att hämta upp hunden och sedan hämta mamma på tåget. Hon var hungrig och vi bestämde oss för att bota hungern i mcdonalds drivein. Jag som var propmätt köpte ett mål till christian istället.

Idag ska jag nog inte göra spec mycket, vila bara. Ikväll åker vi kanske till annie och ante och ser på melodifestivalen. Nu ska jag krypa ner i sängen igen och läsa klart min bok.

God morgon

Jag har nyss vaknat jag, somnade igår runt 23 och har nu sovit till kl 10, alltså 11 timmar! I och för sig så var jag upp kl 8 då hunden väckte oss för hon var nödig men det var bara en liten promenad så hon fick göra sina behov. Efter det så somnade jag gott igen. Hade inte C klivit upp så hade jag nog sovit än. Jag har haft jättebesvärligt inatt med ryggen och fick gå upp vid halv fyra inatt och sätta mig en stund. Det är tur att jag inte skulle jobba för då hade jag blivit så stressad av situationen att jag inte kunde somna av det heller.

I alla fall så är vädret toppen idag. Jag har lust att gå ut en sväng i solen men det värker så det blir nog bara en kortis. Tänkte kaske åka ut en sväng till Lina för att fördriva tiden. När man inte jobbar så blir man så rastlös, jag skulle aldrig klara av att vara arbetslös. Eller inte vet jag, man vänjer sig väl...

Igår firade vi hjärtedagen med en god middag hemma. Det blev smördegsinbakade kycklingfileer med fetaost, råstekt potatis och bearnésås. Till efterrätt tänkte jag baka brownies som blev heelt misslyckade. Tror min form var för liten så det som skulle växa på bredden vart lixom på höjden och då vart kakan inte färdig i mitten utan det vart bara massa chokladklet. Den smakade iofs gott men det var tråkigt att det vart som kladdkaka istället.

Min dator som jag hämtade för några dagar sedan håller nu på att slå av sig igen. Så mitt mission idag är att få lämna tillbaks den plus att få alla pengarna tillbaka. Om dom inte ger mig en likvärdig dator då förstås. Mitt enda krav var att kunna surfa men jag vill helst slippa att starta om datorn 10 grr under en kväll för då kan jag lika gärna använda vår stationära dator. Nä, tillbaks ska den.

Nu ska jag klä på mig.

sjukskriven

Igår fick jag vara hemma från jobbet för jag hade så j*vla ont i ryggen efter en natt utan sömn. Vi hade möte på mogonen som jag pallrade mig upp till men när jag kom hem så kände jag att jag klarar bara inte av att stå hela dagen på stengolvet. Det värker så ffruktansvärt. Jag ringde på jobbet och de ordnade så jag kunde vara hemma och vila vilket var behövligt. Jag sov fyra timmar mitt på dagen och kände mig helt mörbultad.

Efter lunch ringde jag vårdcentralen för att försöka få komma till en doktor och efter att jag stått i telefonkön en halv timme kom jag äntligen fram och fick prata med en receptionist. Hon tyckte jag skulle söka min barnmorska eller sjukgymnast men ja föklarade att jag ville träffa en doktor först för jag hade redan pratat med min BM och det var lång kö till sjukgymnast. Hon började säga nånting och sedan bröts samtalet. Grr! vad less jag blev. Jaha, då var det bara att ställa sig i telefonkö igen (efter lite grin och gnäll). Kom  fram efter 20 min och jag fick prata med samma otrevliga tjej som tidigare nekat mig att komma till doktorn. Nu var jag så arg att jag nästan skrek åt henne att jag ville träffa en doktor för jag har så ont. "Jaha men nu hör jag på dig att du vil bli sjukskriven" sa hon till mig. ???! Va? De har jag aldrig sagt. Jag vill bara att nån ska kika på min rygg ifall det skulle vara nåt sånt som en sjukgymnast kan göra värre.
Nu var tårarna nära och hon hörde nog på mig hur less jag var för hon gav sig äntligen men istället för att ge mig en tid så sa hon att hon skulle be doktorn ringa mig imorgon. IMORGON! Jag sa snabbt ja tack, innan hon skulle ändra sig och hon snäste åt mig "sådär, då säger vi så, hej då"
Är detta vad man betalar skatt för, otrevlig personal som ska jävlas när man är som mest sårbar?

Doktorn ringde iaf mig idag och hon kunde inte ta emot mig förrän onsdag nästa vecka och tyckte jag skulle vila fram tills dess. Kanske kunde jag gå ner på tid till en början, vilket jag tyckte lät perfekt. Inte fan vill jag ligga hemma på soffan i 3 månaders tid som vissa andra tror.


Ja, idag vaknade jag kl 8 (doktorn skulle ringa mellan 8-9) och känner mig riktigt utsövd. Nu ska jag baka frukostbröd till mig och C. Smarrigt. Sedan kanse det blir en skogspromenad, funderar på om jag ska åka till brorsan som är ledig. Men vila var ordet.

Det är tur att lilla bebisen bara behöver ligga därinne och må bra, ovetandes om livet utanför. Han gör sig påmind hela tiden med rejäla spakar och det är mysigt att ligga å titta på. Igår när jag undersökte mina gigantiska brösvårtor så märkte jag att det kom nåt vitt ur ena tutten. "Kolla" skrek jag åt C, chockad över det jag nyss sett.
 "Är det var? säger den smarte son to be a dad. Haha, nej det är ju bröstmjölk! svarar jag som tycker att tanken på att jag ska amma om 3 månader känns väldigt långt borta. Men visst är det häftigt hur allt fungerar, jag är som en liten verkstad. En bulle i ugn och mjölk i tuttarna. Haha.

nu är det bäst att jag tittar tll ciabattabrödet.
hej då

Härligt!

Jag har nyss kommit hem från jobbet och solen skiner för fullt =) Hade jag inte haft ont i ryggen så hade jag gått en lång promenad men tyvärr så gör det för ont. Istället kom jag på den brillianta idén att mysa ner mig i täcke, jacka och duntofflor och ta med min bärbara (nu funkar den igen) ut på balkongen för att njuta av solen. Det är ju knappt kallt och det som skulle vara gott är en kopp choklad. Fast då spiller jag väl ner datorn om jag känner mig själv rätt =P På detta vis så får jag i alla fall lite vitaminer och solstrålar på mig (eftersom alla påpekar att jag är blek). Min BM tyckte att jag skulle ansöka om HP då jag inte kan byta jobb men jag får se. Butiksjobb brukar inte beviljas så jag vet inte om det är värt ett försök....

Imorgon ska vi ha möte på jobbet med våra nya chefer för att få höra deras vision och lära känna dem lite bättre. Vi har fått en del nya rutiner och allt blir bara bättre och bättre. Så det ska bli spännande. 07.30 ska vi vara på plats och det bjuds på fukost.

Imorgon till och med fredag ska vi vara hundvakt igen. Men denna gång är det inte åt lilla valpen utan åt den äldre vovven för att mamma ska ner och hälsa på syster och pappa är ute på jobb. Hon är ju mer van och känner oss så det ska nog gå problemfritt.

Nä nu ska jag njuta av vädret en stund till sen är det dags att fundera på dagens middag. Tror det får bli kyckling, christians favvorätt.
tack för mig.

Grrr 2

Idag fick jag tillbaks min dator efter nästan fyra veckor =) Jippie tyckte jag men nu är det något annat krångel. Datorn funkar som den ska men vårat trådlösa internet funkar inte nu. Konstigt. Christian har suttit sen kl fyra idag och försökt få igång internet åt mig men det verkar inte funka. Dags att plocka fram instuktionsboken.

Idag har jag haft sjuukt ont i ryggen så jag har bara legat ända sen jag kom hem från jobbet. Jag fick ta en pall att sitta på i duschen för det är så jobbigt att stå. Funderar på on jag ska be en doktor ta en titt, jag hoppas inget är snett eller så därbak i ländryggen för jag är 100 på att detta inte är foglossning men det blev ju värre när jag vart gravid så det har väl något med varann att göra.

Nä nu ska jag göra  en chokladbollssats för det var längesen men jag ska ge christian hälften så att inte jag äter allt =P Bara 3,5 vecka till vägning på MCV och jag vill inte gå upp 20 kg tills dess.

tack för idag, nu är det om fobier på TV.

bebisen v 25



Hittade en häftig bild på hur bebisen ser ut i v 25. Coolt va?


"Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand."


Bullbak

Idag söndag så vaknade jag och tänkte att jag skulle baka bullar. Har varit sugen att göra det länge nu och det är bäst att passa på nu när C ligger och sover. Han var ut i fredags så han är väl trött idag med. Jag har glömt bort hur det var att vara bakfull, man är ju  bortskämd med att må bra för jämnan nu...

Igår var jag hos Annie och Andreas och käkade skräpmat och såg melodifestivalen. Antes systrar var oxå där med deras killar och dom spelade poker medans jag å annie pratade bebisar samtidigt som vi kollade TVn. Annie var ute efter att känna en spark men bebis ville ej bjuda på sig själv. Konstigt hur det är, dom måste ju känna när nån lägger en hand på magen för då slutar det oftast, även för mig. Nu har man blivit så van sparkarna att man knappt tänker på dem längre förutom när det blir en rktigt hårt spark och man måste flämta till, då funderar jag ofta över hur underligt allt är... En människa bor i magen lixom. Jag undrar hur han ser ut... kan tiden gå lite fortare nu, tack.

Vädret är ju supermulet idag och jag har ingen aning vad jag ska göra. Tror jag ska ta med mig ett gäng bullar och hälsa på i kovland, jag måste ändå laga mina byxor som har gått sönder i sömmen (sorry syster, får köpa ett par nya åt dig när det är dags nästa gång). Så går det när låren bara växer å väer och det gnussas sönder i sömmarna när man går. Som tur är så är jag inte den enda som använt dem så det är inte bara mina lår som gnussat på tyget =P Jag måste bara införskaffa mig ett par till brallor, bara det att det är å jobbigt att hitta i mammabyx-djungeln.

nu ringer min degklocka och det betyder att degen har jäst färdigt. Nu ska det bakas!
trevlg söndag!

mvc-besök

så idag har vi varit till barnmorskan igen, sist vi var dit var i v 15 då vi lyssnade på hjärtljuden för första ggn (158/min). Så det var ett tag sen. Idag låg hjärtljuden på 159/min vilket är lika högt som sist. En livlig krabat alltså! Min mage mätte 24 cm vilket var normalt även om jag tyckte det var lite.Skönt, jag har oroat mig lite att han inte växer som han ska när jag bara har gått upp 1 ynka kilo men det är ju vad bebben väger plus livmodern och fostervatten. Man ka ju fråga sig hur jag kan ha gått upp så lite när jag tycker  attj ag äter bra och mycket. franförallt sötsaker.. Hur mycket äter då dom somgår upp 15 kg vid denna tidpunkt? Jag måste ha en bra ämnesomsättning eller nåt, kankse vätska för en del,vem vet... Huvudsaken att allt är som det ska. Nästa besök blir om 4 veckor.

Nu väntar jag på att potatisen ska bli klar så jag kan äta den med min pölsa. MMM ska bli såå gott. Christan tycker inte om så för honom blir det biffar som jag gjorde igår. Sedan blir det jobb. Vad kvällen har att bjuda på vet jag inte än men den kan innehålla en påse godis =P

tack å hej

Vecka 25

Vecka 25 - 7 feb - 13 feb 2008

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpungt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på MVC för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 140-150 och hjärtljudet låter som en galloperande häst.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Om man misstänker för tidig födsel kan mamman få cortisonbehandling för att påskynda lungutvecklingen. När barnet är fött måste det sedan behandlas på neonatalavdelning tills lungorna är färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade.

ny leksak

idag har christian hämtat ut vår nya hemtelefon, sin nya leksak, som han beställde för nån dag sen. Den heter bla bla nånting och kommer från net on net. Det finns massa roliga ringsignaler, det går och skicka sms m.m. Jag vet faktiskt inte allt för jag har inte provat den än. Christian leker med den för fullt.

Annars så har jag efter att hamnat i chokladbollsträsket testat alla möjliga olika recept och har idag hittat det ultimata receptet! Wow, detta vad det godaste jag har ätit! Man byter ut vanligt socker mot florsocker och så har i mer kaffe och kakao. Cristian säger att det "går säkert att göra det ännu godare" vilket jag vägrar att tro på. Nu måste jag återta skålen som han har tjuvat från mig. Självklart måste ju han få smaka han med... men bara lite =P


Jag har nu i 2 timmars tid försökt att få ett litet filmklipp på min guppande mage men tyvärr vill vår son ej ställa upp på bild när jag väl fått igång kameran. Men jag ska nog lyckas nångång och då ska ni få bildbevis.

Nä nu måste jag återgå till min supermega goda chokladbollssmet innan C äter upp allt. Tack för mig och ha en tevlig kväll.



Doro TH50såhär ser telen ut, ring om du vill men då får du först fråga efter nummret =D

Fettisdag

Idag ska jag minsann käka semor för idag är det fettisdag.Mumma, min kära mamma har bjudit oss till kovland för en semmelfest. Det blir gott, hon gör sina semlor själv. Jag som hade tänkt att baka bullar idag men jag kanske gör det ikväll då istället, bjuda tjejerna på jobbet.

Idag ska jag organisera lite i våra garderober och byrålådor, alla mina kläder får nte plats som det är nu och bebbens grejeor ligger bara å skräpar. Jag är lite pedant isk så ordning och reda ska det vara.

Vi har äntligen skaffat hemtelefon nu oxå, vi har fått själva nummret men har ingen telefon än. Christian köpte en igår på internet så den lär väl komma imorgon. Bra då blir det adjöss med dyra mobilräkningar =)

nä dags för frukost!

image17
idag  ska man mula semlor.......

Äntligen!

Den livliga krabaten inom mig vrider och vänder sig mer och mer. Sparkarna har oxå blivit kraftigare och jag känner dom näsan hela tiden. Mest då jag är stilla och kanske sitter ner eller ligger, när man inte har nåt annat att tänka på vill säga, så igår när jag låg i sängen och läste en bok som jag lånat av syrran (från A till Bebis) så tänkte jag att jag skulle se om jag såg på magen när det rörde sig. Och mycket riktigt, där kom den. Första sparken som jag ser med blotta ögat. HÄFTIGT! Hela min mage guppade till. Jag var tvungen att invänta nästa spark och se om jag verklen inte hade sett i syne. Men det kom en till =) Jag skyndade att ropa efter Christian så han fick oxå se. Sen kunde jag inte låta bli att titta hela kvällen. Kunde knappt sova. Tänk att det är ån därinne, coolt Att jag inte har tittat tidigare, det kanske hade synats redan för nån vecka sen... Ja ja, men nu har vi sett den iaf, kul att berätta för barnmorskan på fredag.

Nu är det dags för mig och magen att åka och gympa, sen blir det jobb och personlig styling som jag har idag. Jag lär vara hur slut som helst ikväll. Men då får jag sova gott =)

v 24:

vecka 24 - 31 jan - 6 feb 2008

Kroppen: Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, sk. förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

söndag 3/2

Igår var jag på bio med Hanna Z, vi såg Försoning. Den var faktiskt jättebra men inte värd 5plus som den fått i alla tidningar. För lite kärlek och för mycket krig... åsså vill man ju att slutet ska vara lyckligt och det var det ju inte.
Innan bion så bjöd hanna mig på tacos hemma hos henne vilket var jättegott =)
Efter bion for jag hem till C som vart överlycklig när jag berättade att jag skulle på bio för då kunde han se sin fotboll. Vi såg ett serie-avsnitt sen somnade jag....

Eftersom jag har fått bättre matlust nu så har även chokladsuget infunnit sig igen. Igår när jag jobbade så tänkte jag vara onyttig och köpa en påse godis på jamjam för jag var såå sugen. När jag kom ner till butiken så såg jag givetvis hyllan med den fina chokladen där hektopriset är 24,95 kr. Jag tänkte att jag skulle unna mig och bara ta några så det gör ju inget att det är så dyrt. Jag plockade några stycken, de är ju så stora så jag tog ca 1-2 av varje (ca 10 sorter) och gick sedan för att betala. Jag fick en chock när jag såg att mitt godis vart 76kr!!! VA?! sa jag och bad killen i disken väga påsen igen för det unde ju inte vara sant. Nästan en hundring för några ynka godisar! Jag hade ju bara med mig en 50-lapp ner så jag sa åt honom att jag var tvungen att springa upp och hämta mer pengar. Jaha, du jobbar i huset, då får man ju 10% oxå sa han och log, han såg nog min chockade min.
Jag sprang upp och hämtade kortet och betalade min godispåse för 70 kr.
-Ät nu detta med behag, sa min kollega när jag berättade om min affär.
Haha, och det har jag minsann gjort =)


Nu är det dags för mig att jobba, tråkigt för det är strålande sol ute och det hade varit mysigt med en promenad. Synd bara att det är så kallt.
tack och hej!

fotbollsproffs?

Christian är ju en väldig sportnörd och har redan börjat planera att vår son kommer att älska sport precis som lika mycket som han gör. På en middag hos mina föräldrar så löd följande konversation:

Ch: Han kanske blir fotbollsproffs! BLA bla bla
Pappa: Friidrott är bäst (gammal friidrottstränare)

Alla babblar på om vilken stjärna det kan bli, man blir ju verkligen urless på alla spekulatoner.

Jag: Han kanske gillar att dansa ballett eller så kanske det blir en bög oxå! Låt han bli vad han vill.
Mamma: Precis, hihi.
Pappa: höhö, ja men då kan han ju bli frisör!

Och alla dessa spekulationer och namnrim. Vi beslutade oss för att hålla namnfrågan hemlig så vi kan bestämma i lugn och ro vad han ska heta. Vi kommer nog inte ens att bestämma ett namn utan ha flera till godo när han föds. Man vill ju se att namnet passar till oxå.



Idag är det i alla fall lördag men jag har stängningsvecka. Det betyder mysig hemmakväll (är inte varje kväll det?) för mig..
Nej, dags att åka till jobbet och sälja lite kläder.

trevlig helg

RSS 2.0