Hundvakt

Idag är vi hundvakt till mamma och pappas nya hund. Dom är nämligen på väg söderut för att köpa en lastbil och kommer åter på fredag. Denna hunden vi vaktar är en liten svart hund utan svans och det är en riktig enmanshund. Hon tog över honom när han var åtta månader så han har inte hunnit bli mer än nio, tio nu, en riktig färsking med andra ord.
I alla fall så kom hon med honom kl 05,30 imorse då vi låg och sov och jag gick halvsovandes ner och öppnade. Mamma säger att han har gjort sina behov och lämnar maten och kopplet, bajspåsar och ett och annat tuggben. Skönt tänker jag och hoppar ner i sängen igen. Då kan vi fortsätta sova.
Trodde vi ja! Jag han bara lägga mig förrän han började gnyla och pipa och kuta omkring i lägenheten. Jag ropade på honom men han bara krafsade på dörren och skulle efter matte. En timme gick och sedan vart christian så less att han klev upp och gorde kaffe för att hålla hunden sällskap. Han stängde dörren så jag kunde fortsätta sova. Då helt plötsligt skulle han in till mig och började krafsa som en galning på sovrumnsdörren.
C hämtade honom och lekte lite med honom i tv-rummen men han fortsatte att knyla. Vart än C gick så följde han efter (precis som han gör med mamma). Kl tio var C tvungen att gå hemifrån och då började knylet och krafsande på ytterdörren igen! Vid det här laget kunde jag inte sova så jag steg upp och gjorde frukost. Han har nu sprungit efter mig minsta steg jag tagit men har nu lagt sig för att sova. Vadå? tror han att han ska få sova men inte vi? nej, nu blir det en tur ut till kovland för en långpromenad innan jag börjar jobba. Sen kanske han kan sova resten av dagen, i alla fall så C kan rasta honom i eftermiddag. Han tror väl att han var tvungen att byta hem igen eftersom han nyss gjort det.

Ja ja, måste klä på mig nu.

pizzatime!

Nu på kvällskvisten så fick jag lite ensamtid och passade därför på att käka pizza. Det är ju så tråkigt att laga mat själv, christian är på alnö hos en kompis och kommer inte hem förrän ikväll. Matlusten är mycket bättre och jag har snart gått upp ett kilo. Jag som trodde jag skulle vara ett berg vid det här läget men jag har haft tur som sluppit bli så tung för fort, för tyngre lär jag bli, mcket oxå. Man borde iaf gå upp minst 15 kilo, det brukar de flesta göra... Vi får se.Ska försöka att inte vräka i mig allt för mycket onyttigt och promenera mera. Har jag en pösig tröja så syns det knappt, folk tcker det är jättekonstigt att jag är så liten vid vecka 23.... Men jag är stolt över den lilla kulan. Skönt för ryggen oxå.

Jag har fått konstiga utslag på benen som verkar komma i omgångar. Det kliar och kliar och tillslut har jag kliat så mycket att det blöder. Jag måste fråga barnmorskan den 8e om hon vet vad det an bero på. Jag har nämligen hört talas om graviditetsklåda. kanske är det nåt sånt. Väldigt jobbigt, spec på nätterna.

Jag har börjat se den nya serien på 5an som heter gossip girl, tror den kan vara rätt kul. Vi får se hur det artar sig. Nu är det dags att slappa, snart kommer C hem oxå. Adios

första plaggen

Idag efter jympan så var jag tvungen att byta lite grejor som jag köpte igår. Så jag svängde in på birsta city och gjorde det jag skulle sen blev jag så sugen att handla nåt till bebben. Det är ju så mycket man ska ha och man måste ju börja nånstans. Jag gjorde några fynd på rean (halva reapriset) och så köpte jag några nyheter. Man tycker allt är så billigt så man plockar och plockar och det blev en hel del pengar när jag kom fram till kassan, 650 kr närmare bestämt! Jag fick en smärre chock men tänkte att det är ju saker man måste ha. Och jag köpte bara 2 bodysar i stl 50, resten 56. Och mer blir det.....
Här kommer lite bilder


scones och vattengympa

Idag är det dags för den veckliga (säger man så?) vattengymnastiken. Varje måndag åker jag upp till sjukhuset och gör lite aerobics i 30-gradigt vatten. Inte behöver man åka utamlands för att få bada i varmt vatten, nej, det räcker mad att man blir gravid och får ont i ryggen så är det kirrat =P
Nu på morgonen blev jag sugen på nybakat bröd och eftersom jag inte har någon jäst så fick det bli scones. Mumma, det är ju såå gott. Jag har till och med cream cheese hemma.

Idag kommer syster katarina och Love hem på besök. Nu å förmiddagen skulle dom på kyrkis med Elicia (Carro är sjuk så min mamma farmor fick ta henne) och då passade kattis och Love på att följa med. Jag hade oxå velat åkt men tyvärr så måste jag på jympan. Men snart får jag en egen plutt som jag kan åka med =D

Vi införskaffade en bilbarnstol igår å barnenshus. Den heter brio nånting och var på extrapris. Det vart en sån med bas som man enkelt kan sätta i och ta ut bilen med ett knapptryck! Praktiskt. Tyvärr kan man bara ha den tills han blir ca 8 mån (beronde å hur lång han blir, max 13 kg) för huvudet får inte överstiga en viss gräns. Ska försöka hitta en bild som jag kan lägga upp. Sen har Chrstians syster sagt att vi får ärva deras stol efter Melker och om erbjudandet står kvar om ett år så tar vi givetvis den.

Men nu är det dags för scones. Ha en trevlig måndag.

bord för 12

Igår var avskedsfest för oss vero modare. Vi ska ju efter 30 år få nya ägare så det var med vemod vår chef tackade för sig och ville gå vidare. De nya ägarna får vi om ca 2 veckor och det är nog fortfarande lite hemligt så jag ska inte avslöja det här, i alla fall inte än. Men det blir spännande!
Nathalie från Birsta ska oxå sluta för att flytta hem till luleå och plugga. Hon har fått tjänstledigt så hon kommer kanske tillbaka. Men i alla fall så bokade vi bord på jops för att äta gott och prata gamla minnen en sista gång. Vi kom dit sju och vi gick sist därifrån så det blev mångaroliga  timmar. Riktigt trevligt. =)

Efter middagen bestämde sig en delav oss för att gå ut och en del för att åka hem. Som den gamla krogråtta jag är, så bestämde jag mig för  göra ett nytt försök att gå ut så jag följde med hem till hanna på förfest men klockan vart så jättemycket innan vi gick ner så jag ångrade mig och åkte hem. Klockan ett är  ju redan den värsta fyllan på krogen så då sket jag i det....

Idag söndag tänkte vi åka ut till birsta för att shoppa lite. Vi är även bjuden hem till christians mamma på paj så vi svänger förbi där sen på vägen hem. Vädret ser milt ut så det vore kanske fnt med en promenad dit bort..

Igår vaknade jag med det fetaste munsår jag någonsin skådat under mina 24 år. Herregud! Det bara bränner och svider heela tiden. det är tur att det finns bra salvor som lindrar besvären och gör att det läker på några dagar. Men detta megamunsår kommer väl stanna hela veckan kan jag tro. =(

med detta säger jag hejdå för idag och avslutar med lite bilder från igår.



image9


image8

sita kvällen med gänget

image12
mycket god mat

image6

förfest hos hanna

image11
jag drack alkoholfri öl

magen v 23

image5

Såhär ser magen ut i v 23 (22+0)

4 laptop-lösa veckor

Det är ju verkligen skittråkiga dagar nu när det är mitt emellan vintern och våren. Det är mörkt när man vaknar, man ligger så länge som möjligt bara för att det är så trist att kliva upp och möta den tråkiga vardagen´, man går till jobbet och sen när man kommer hem är det becksvart igen.Detta mörker gör mig jättetrött.... Men i helgen är jag ledig och då ska jag passa på att vara ute mitt på dagen så man får lite solljus. Kan det inte bara bli massa sol så jag kan sola mig lite, jag ser verkligen ut som ett lik =( Tyvärr avråder barnmorskan solarium under grav för att man kan få pigmentförändringar och då kan jag hellre vänta tills ungen har ploppat ut. Det kommer ju strax en vår *jippi*

Idag har jag jobbat och på jobbet är det dölungt. Januari är ju en månad då folk inte har pengar så därav inga kunder för oss. Sakta men säkert börjar sortimentet att bytas ut från stickade tröjor till tunna tunicor, som jag längtar efter dem bara för att äntligen kunna börja använda leggings igen. Har sett massa fint som kommer in i feb så det är bara att hålla ut!

Christian gick iväg för att köpa cigg (jo, han håller på att sluta) och jag började med maten. det blir korv och pommes idag för jag orkar inte göra nåt avancerat men det är ju gott =)

Det blir lite mindre bloggande nu ett tag framöver nu när min dator är på lagning, och om si sådär 4 veckor när den kommer tillbaks så är jag väl stor som ett hus så då blir det mer bilder, ska fösöka lägga in nu med bara jag orkar =P Nä dags att vila benen. tack och adjö

Lördag

Idag är det lördag och jag är just på väg ut på middag på biteline. Det blir jag å tjejerna från vero som ska äta. Sedan tänte vi gå på bio oxå så det blir e helkväll med andra ord. Trevligt!

Christian var på svensexa igår (och nej, det är inte vi som ska gifta oss) och idag var han heelt förstörd. Bakfull alltså. Men det är som man förtjänar. Dom hade i alla fall haft jättekul! De rövade bort personen i fråga och tog honom till en inselningsstudio där han fick spela in en egen hiphop-skiva. Hehe, det var kul att lyssna på, han var ju duktig trots att de var jättefulla redan (18.00) jag skjutsade  sedsan in dem till nacksta där som skulle på relax och paintboll plus andra aktiviteter så det lät jätteskoj.
Idag är han på deras egna påhittade fotbolls-VM. Ja då ska dom alltså inte spela själva utan det är på x-boxen såklart! Så han blir hämtad efter min bio om dom är färdiga då.

Nä nu blir det dags att åka så jag hinner tanka oxå. Tur är att jag har fått tillbaks min kamera så nu blir det kanske magbilder framöver oxå. Den växer rejält nu =)

trevlig kväll

grrr!

idag har jag varit tillbaks med min sprillans nya dator, för andra ggn! Den har nämligen börjat uppträda underligt då den slår av sig själv heeeela tiden! Jag vart så less så jag for till mediamarkt där jag köpte den för snart 2 mån sen och sa som det var. Lyft den, det är då den slår av sig, sa jag innan jag gick. Visst, dom tog in den och lovade att ringa samma dag om vad som var fel för killen som var ansvarig var visst på lunch. Okej sa jag och for hem. Väntande. Ingen ringde den dagen. Jag tänkte att jag avvaktar för jag ville inte tjata (vet själv hur det är med jobbiga kunder) men fick inget samtal den dagen heller. Igår torsdag, ringde jag dit och fick bli omkopplad 3 ggr (!) innan dom fattade vad det var frågan om. Tillslut fick jag prata med en halvdisträ, svengelsktalande kille som upprepade flera ggr att det var nog inget fel, dom hade kollat allt.
-Har ni lyft den? frågade jag
-Nej, vadoårrroå? säger svengelska mannen.
-Jag sa till killen som tog emot datorn att man måste lyfta den för det är då slår den av sig.
-jaha... då skau vi genast prrråva dettha, jaug kanske skau tau ditt telefonnr om det haur kommit bort, säger killen (!) och tillägger att jag kan komma in senare under dagen efter att "Anders" (lunchkillen) har tittat på den ännu en gång.

Efter jobbet for jag ut till birsta med förhoppningar att äntligen kunna börja surfa igen. När jag kommer in förklarar jag att det är jag som lämnat in en dator.
- jahau, det år do som ar karrin?
aha! svengelska mannen tänker jag och nickar.
-jau, vi haur fixat din datour nou, säger han och hämtar den.
jag undrar vad som åtgärdats och han säger "jaug toug ut batterriet och satte tillbauka det och nou kan man speula basket med den!"

detta är inte sant tänker jag men tar emot datorn och frågar vad som händer om den fortsätter slår av sig eftersom jag anar att detta var ett dåligt försök. Jo då får jag komma tillbaka och dom ska se på lager om det finns mer.

Jag åker hem och hinner inte mer än slå på datorn för att den ska slå av sig! Detta upprepar sig 4 ggr under kvällen och sedan säger datorn att nu har den slagit av sig på fel sätt för många ggr så nu kan den inte starta om utan att återställa allt i utgångsläge. JÄVLA SKIT vad arg jag blev. Man skall icke jävlas med en gravid kvinna!
christian sa åt mig att inte röra den mer ikväll och att åka in med den imorgon.

jahaa... när jag kommer in på mediamarkt dagen efter så står svengelska mannen och testdammsuger en handdammsugare och samtalar med en kollega.
-Hej! säger jag högt och ger honom en menande blick.
-Nämuen, vi stoud jost och prautade om dig ouch din daoutor! Att den noug sloulle slo av dig näor du kom hem.

Grrr! jasså, jävla idioter! tror dom att min dator är fixad genom att ta ut och sätta tillbaka batteriet?! Fy fan för nya butiker med oerfaren personal som fattar ingenting!

-Vad gör ni nu då? säger jag.
-ja jag ska höra med dom på lagret säger han och lyfter luren, pratar lite och lägger på.
Då kommer hans lilla dotter (ca 5 år) som har gjort illa sig och vill visa pappa. Ja, där står dom och gullar och jag börjat stampa irriterat (jag ska ju jobba om 20 min!).
Dom behåller datorn och jag ber dom ringa mig sen efter att "Anders" har kommit tillbaka från ännu en lunch.. Han förklarar att dom har fel på telefonerna och jag blir nu jävligt irriterad (hormoner) och frågar om dom kan skicka ett mail då? Ja dom skulle prova det.
ja sen blir killen tyst och bara glor på mig. (??)
-Ja, men vill du ha kvittot då för det ni kopierade kanske ni har slängt?! frågar jag och han tar emot mitt orginalkvitto och tänker behålla det.
-Men om ni slarvar bort det då? Hur ska jag då kunna bevisa att detta är min dator?
- Ehh, ja just ja! säger han lite förvirrat och går och kopierar mitt kvitto.
Han undrar när jag tänker komma tillbaka och jag svarar att ni skulle ju höra av er. Stannar du i butiken eller? frågar han sen. (grrrr!)
-nej! säger jag, för jag ska jobba i stan nu! hör av er sen då.

ikväll fick jag mycket riktigt ett mail om att min kära dator ej finns på lager så de måste skicka in den på reparation. men först måste jag ju komma in och skriva på papper att dom får skicka iväg den. Fy fan, skulle det vara så svårt att göra det från första början!!!

sådär ja, nu åker ni väl alla och köper en dator på mediamarkt? Vi får väl se hur lång tid detta kan ta... kanske överreagerar jag, kanske är det en arbetsskada jag har, men det här tycker jag inte var kul.
 
Nu ska jag vila mitt humör för att åka ut och möta dem imorgon igen. Suck. God natt.


18 veckor kvar...

Idag går jag in i vecka 22 och då återstår bara 18 veckor (som mest 20 v) tills vår lille kommer. Om han inte behagar komma lite tidigare då förstås och vill han det så är han bara välkommen =). Christian fick äntligen känna sin första spark förra veckan men han kan fortfarande inte tro att det är en spark och frågar om det verkligen inte bara är mina tarmar =D men han kände en ganska tydlig igår oxå så han förstår nog snart att det är ju hans son som gör kullerbyttor där inne. Nu är det faktiskt riktiga sparkar, ibland riktigt hårda oxå! Men han är snäll på nätterna och sover för då är det lugnt, än så länge i alla fall....=P

Igår var jag riktigt sugen på att köpa första plagget så jag yrade omkring över hela stan för att hitta något fint. Men jag får nog vänta, för allt som finns är höstfärger (gult, brunt, julrött m.m) och det vill vi ju inte ha på sommaren. Nej men om jag väntar en månad så har det nog bytts ut litegrann. Men tror dock att vi ska börja inhandla de större sakerna nu i slutet på månaden. Ska min rygg bli värre så kanske christian blir tvungen att handla allt själv och jag vill ju oxå vara med! Så vi kan planera tillsammans, det är ju såna saker som är mysigt. Jag längtar till maj!

nä nu måste jag sluta. tack för mig

välkommen till bloggvärlden

sådär ja, nu har jag startat min alldeles egna blogg. tyvärr är jag fortfarande kass på hur man fixar designen men jag lär mig väl eftersom. =)

idag har jag varit på den alldra första vattengympan. Har börjat på vattengympa på sjukhuset för att bättra på min rygg som bara gör ont. jag tycker att det inte kändes som nån hjälp men jag måste ju ge det en chans. hon sa att man fick gå så länge man behövde och detvar bara att säga till när man tyckte att det räckte. På så vis. det var ju bra... =) magen är ju fortfarande inte spec tung men det hinner den bli om några veckor =D

Nu ska jag å christian se nåt på tv. god kväll

RSS 2.0