God Morgon

Jag och Sigge har nyss klivit upp, pappa sover, jag äter frukost och sigge leker i gymet. Han har varit jättejobbig inatt därför är jag väldigt trött idag. Igårkväll var han nämligen jättetrött och bara skrek och skrek (övertrött) och jag tänkte att han kan ju sova en stund i vår säng (19.00). När klockan var 20.00 så gick jag in och väckte honom (så att han kunde sova inatt) och då blev han ännu mer förbannad och det gick knappt att få kontakt med honom. Så det var bara att försöka söva honom igen, denna gång i vagnen.

Han blir nog väldigt trött av denna värmen och precis vad jag förstod så sov han 5 timmar (till kl 24) och sedan var han klarpigg. Då fick han mat sen fick han vara uppe med pappsen som såg på film.
Ungefär 1,5 timme sedare så vaknade jag av att han gallskrek så då kom C in med honom så han fick somna hos mig. Och så har det pågått vaken-skrik-mat-mera skrik osv... Nu orkar jag inte ligga och försöka sova och samtidigt lyssna på honom när han jollrar så jag gick upp och lekte lite med honom. Fåtr ta en liten lur sedan.

Idag funderar jag starkt på om christian ska få agera tutte och mata honom med flaskan. Jag kan pumpa ur och kanske åka utan barn till stranden! Det skulle vara skönt att få vara lite självisk! Samtidigt brände jag mig lite igår så jag borde kanske skippa solen idag...... Men nångång måste jag ju få användning för min elektriska bröstpump som jag har fått av C...

nä nu ropar sigge att han oxå vill ha frukost! hej då




Rullar runt, 11 veckor

Idag det skett en ny grej i Sigges utveckling, han har nämligen snurrat runt från magen till rygg! Han har blivit så stark den lilla gossen...

Ett litet klipp på den andra snurren men tyvärr så han inte pappa med i sigges fart =)






Eftersom jag inte bloggat på några dagar så bjuder jag lite fler bilder. Här från ett besök hos gammelmormor och gammelmorfar:

Eftersom vi glömt Sigges mössa så fick vi låna kusinen Loves solhatt... l


Nä mössan var på tok för stor... så det blidde en nödlösning...


VOILA...! Shortsen fick agera mössa. Man tager vad man haver.



Glad i babysittern


Lite eftermiddagsmys hos sigges mormor och morfar



Nu ska jag passa på att glo lite TV innan det blir sängdags. Imorgon ska jag och Sigge på sporthallsbadet med kusinen Elicia, kusinen i magen (som borde ha tittat ut i lördags), morbror Krister och hans fru Karolina. Mysigt!

så for vi iväg...

till sthlm för en liten semester!

Hade skönt i värmen, för det sks vi ha... (även i bilen)!


hej hopp!

Här sitter jag med datorn och surfar runt på olika till salu-sidor. Killarna sover och jag tänkte om jag skulle börja med maten. Idag blir det köttfärslimpa och potatis med lingonsylt. Gott gott!
Christian har dammsugit och torkat idag och jag ska strax gå ner i tvättstugan och kolla om det är ledigt, imorgon kommer nämligen en mäklare som ska värdera vår lägenhet, så då måste det ju se tipp topp ut här hemma.

Annars så har det inte hänt något speciellt. Det rullar på fint och vi lever nu ett ganska inrutat liv som småbarnsföräldrar. Man börjar äntligen lära sig vad alla olika skrik betyder. Tänk att på onsdag har vi varit mamma och pappa i 10 veckor...! Fort går det så det är bäst att njuta av den tid då han är en liten plutt.

Nu orkar jag inte skriva nåt mer och kameran hittar jag inte (den liggor nog nerbäddad i sängen för jag brukar försöka få med sigge på film när han är så glad) och orkar inte leta heller. Nä jag går nog ner i tvättstugan nu. hej från mej


Igår på väg till gammelframor


Nyvaken...


Idag. Mys med pappsen.

övertrött

Usch och fy vad vi har kämpat ikväll för att få vår övertrötta son att somna! Han var trött redan runt 20.00 eftersom han har börjat somna runt den tiden, och ikväll tänkte vi besöka christians syster i deras stuga och sigge hann både somna och vakna för att ställa till med ett sjudundrandes liv! Så det blev bara en snabbvisit för oss, för inte var det värst trevligt med en unge som gormade och skrek....  
Och så har kvällen fortgått, grin och gnäll ända fram till nu, 23.30 då jag äntligen lyckades lura honom till att somna genom att ge honom bröstet (fastän han åt för en timme sedan). Han snuttar mest bara och när han somnade till så bytte jag ut bröstet mot nappen, så nu ligger han å sussar i vår säng. Tänkte lägga över honom sen när jag går och lägger mig så han inte vaknar så lätt.

Imorgon är det tänkt att vi ska ut till Alnö för att fika hos fredrik och maria och om det är fint väder så tänkte jag å c att vi kanske borde åka ut allihopa till spikarna för att fika istället. Vore ju mysigt...!

Nä nu ska jag ta å sova. Tänkte att jag skulle ändra om dygnet så jag somnade lite tidigare på kvällarna istället flr runt 01-tiden. Vore skönt att ta upp morgonpromenaderna igen!

Tack och hej för ikväll!!

Ett stort leende...

blev jag bemött med inatt...


Liten gladskit kl 04.00...


Vår duktidiga kille sov nästan hela natten inatt. Han somnade 20.30 och sov ända till 03.40! Alltså 7 timmar!! Sedan åt han och somnade om igen och sov till 08 då christian gick upp och busade med honom. Att det kan vara så olika på nätter. Som sagt så blir han helt överlycklig när man lutar sig över sängen och hejjar på honom när han är nyvaken.

I alla fall, huset vi kollade på igår låg verkligen jättemysigt till. Alldeles vid sjön, fin altan och härlig tomt med grillplats och växthus. Tyvärr så hade besiktingsmannen hittat en början till röta i en vägg så tyvärr blidde det inte det huset heller. Men det var nog tur i oturen... för jag vet inte om jag vill bo där... hmm... i matfors....?.... Njaee.
Men på söndag tar vi nya tag och ska kolla på en våningslägenhet/radhus. Det skulle visst vara väldigt nyrenorerat så nu får vi hoppas att platsen är ok.


Nä, nu ska jag springa ner i tvättstugan. Idag tänkte vi åka på en solig plats och sola. Ikväll blir det grillning och förhoppningsvis så slipper C jobba. Mysigt!


nattpigg liten sigge

ja han vill ju AALDRIG sova på nätterna våran tokbebis! Nu har han börjat med de fasonerna igen att han ska leka mitt i natten... Det som är skönt är att sigge har börja somna lite tidigare på kvällarna, mycket skönt för oss som får ensamtid men då klarar han inte att sova hela långa natten utan blir genast klarvaken då han ätit mat. Jag försöker att ha det så mörkt som möjligt i rummet men eftersom det alltid är nåt i blöjan oxå så måste jag ju byta den med... och då blir han avkyld och jättepigg!
Vi har även försökt att hålla honom vaken en timme till på kvällen men det är förstås omöjligt. Han somnar ändå, även om jag leker med honom. Buspojken våran....

Inatt så har han varit extremt pigg men då sov han mycket igår oxå. Han somnade kl 21 (vi var ute på en promenad) sen åt han runt 01.30. Efter maten lade jag ner honom i sin säng igen och där låg han och pratade och skrattade länge med åsnorna. Efter en timme vart vi less och först vände jag bort åsnorna men det struntade han i såklart. Han fortsatte babbla på ändå. Tillslut lade jag honom i vår säng för då brukar han fort somna om, men Inte denna gång, nä då började han förstås prata med lampan ovanför sängen.... Och så har natten varit. Sigge har babblat, chrisian har snarkat och jag har legat halvvaken.... suck.

Nä från och med  nu så ska vi försöka hålla honom vaken några timmar på dagen, det här funkar ju inte. Jag har halvsovit från 01.30 och är väldigt trött idag men jag tror ändå jag ska en sväng på stan. Uttråkad var ordet...


Annars så letar vi ny bostad för tillfället. Denna lilla plutt-tvåa går oss på nerverna när man inte får plats. Fy vilket dåligt köp. På tisdag kommer dom och ska värdera den. Vi letar nu efter hus men skulle det dyka upp en bra lägenhet så går ju dert bra oxå. Man kan ju alltid köpa sommarstuga...

Nu måste jag klä på mig medans sigge sover. I eftermiddag ska vi iväg och titta på ett hus, så håll tummarna att det är ett BRA hus för det vi kikade på på alnö stank ju möggel.

hej då !!


kladdkaka och bigboymål

Idag är det söndag. Bakfylledag för vissa och skräpmatsdag för andra. Idag har jag varit riktigt onyttig och värre ska det bli. Med tanke på mitt förra inlägg så är det nog dumt att vräka i sig alla dessa godsaker. Men å andra sidan så får man ju äta lite mer när man ammar så det är bäst att passa på, hehe.... Mitt mål var ju att inte göra det så att man går NER i vikt och inte står stilla. Jaja, på måndag ska jag börja vara nyttig... jag loovar! ;-)
Nu håller jag på att baka en kladdkaka som jag ska ta med mig till kristina. På vägen ska jag även inhandla varsitt skrovmål på bigboy, mumma. Vi ska se på film och snacka skit, hoppas Sigge vill vara snäll ikväll bara...

Inatt sov jag sketabra! Lillen somnade kl 22 och sov ända till 03-tiden. Då fick han mat och somnade hyffsat fort om igen och sov till 06.30! Då började han frusta och pusta så jag lade över honom i vår säng, gav honom mat och sedan somnade han om igen och sov ända  till 09.45!! Vilken guldnatt, jag har kännt mig jättepigg idag, nice! Nu hoppas jag att det ska bli lika bra i fortsättningen.



Mys i vagnen


Jag ska försöka filma Sigge på morgonen när han är som gladast. Han är ju inte alltid skrikig och gnällig som man kanske får intryck av om man läser denna blogg. Nej då, livet som småbarnsförälder är egentligen helt underbart! Att se sin alldeles egna lilla plutt växa och utvecklas är helt fashinerande. Man vänjer sig ganska fort att vara halvtrött hela dagarna... men vad gör det när det bara är för en tid?


Nu ska jag smaka kladdkakan som är färdig.
Hade gött!

jippi!!

Jag kommer nu  i alla mina jeans...!!

Har dessutom 4 mån kvar att amma, hur ska detta sluta? =)

En dag med Sigge

Såhär kan en dag med Siggeplutt se ut:

04.00 (Om vi har otur) Sigge vaknar pigg som en mört, vill käka sedan leka.

06.00-07-00 Matdags, somnar oftast om annars vill han prata en stund. Mamman huvudvärk.

09.30 Käk igen.

09.45 Pratar med åsnorna och luftar lillrumpan, frukost för mamman samt påklädning.

11.00 Sovstund. Vi lämnar oftast hemmet för nån dagsaktivitet.

13.00-14.00 Vaknar för att äta, leka lite och somnar oftast om igen.

16.00-17.00 Maaat igen...

18.00 En sista tupplur innan natten

19.30 Bad, om det är en baddag.

20.00 Kvällsskriket börjar, alltid runt 20.00

22.00-23.00 Vid denna tidpunkt så är han utmattad och somnar oftast i mammans famn.

01.00 Första nattmålet (detta mål kan även bli runt 03 beroende på när han somnade och om han sover lite längre än vanligt)

04.00 Samma visa börjar om igen. Mamman är TRÖÖÖTT!!



Nu har christian lyckats söva lillskiten 1,5 timme tidigare än vanligt. Jag borde passa på att sova jag med.
Här kommer några bilder på Sigge nybadad i sina söta tossor som han fått i present:

Lilla tjockisen....


...å stora tjockisen. Haha, ignorera min fula nuna.


Adios...!

Hej hej hallå bloggen!

Jag har inget annat att skylla på, jag har varit lat. Jag orkar inte blogga... det är ju sommar å så... 
 
Idag har vi varit ute i christians kompis stuga borta i Berg. Jättemysigt var det, vi grillade korv och badade... eller ja, dom badade. Jag som nyss genomgått en förlossning får inte bada på ytterliga 4 veckor pga av infektionsriksen. Tråkigt såhär mitt i sommarvärmen, jag älskar ju att bada! Men i helgen så ska vi till christians syster som bor vid en sjö så jag kanske tjuvstartar... funderade nästan på att ringa MVC.... eller om jag orkar hålla ut, om 4 veckor är det ju fortfarande badväder. Men jag svättas ju ihjäl...!


Just nu sitter jag på vår balkong och dricker iste. Sigge låter mig äntligen lämna bort honom på kvällen, alltså till christian. Han går till och med med på att ligga i gymet själv och leka en liten stund. Väldigt skönt för mig som då kan göra lite "vuxna" saker som att diska och greja på.

Nätterna har blivit lite småjobbiga igen. Ett tag så gick det superbra och han sov nästan hela natten, bara ett mål mat, men nu vaknar han kl 4 igen och vill leka. Han är så glad och lättroad på morgonen, idag pratade han till och med till fönstret (det var nog för att solen sken). Bara man tittar på honom så skiner han upp och ler ett bautaleende och då har man inte hjärta till att bli sur och kan man ju inget annat än att le tillbaka.

Nä nu ska jag se till badpojkarna där inne, alltid när man tar upp sigge ur badet så blir han sur och protesterar och jag hör hur han skriker nu. Det var den kvällsfröjden det, tack och hej!


Dagens bilder:










söta ceasar har fått en glassbåt



Sedan antar jag att ni vill se lite bilder på vår lilla tjockis som nu väger 5400g och är 58,5 cm lång! Här kommer de:







allt i svartvitt/sepia men det får duga. God kväll!

Gatufestbesök

Idag har jag, christian, sigge, pålle, malin,evelina, och pelle besökt gatufesten. Jag käkade världens godaste langos och de andra åt i daltons-tältet. Efter maten vart vi sugen att åka karusell och vinna på lotteri så vi begav oss till nöjesfältet. När vi trängt oss förbi folkmassorna och äntligen kommit dit så började det förstås att ösregna. Ingen ville längre åka karususell men efter lite övertalning så följde äntligen malin med mig och åkte virvelvinden. Det var ett bra tag sen jag åkte karusell och jag kände mig som 10 år igen, härligt!

När vi dragit några nitlottor och vissa av oss vunnit några nallar så var vi så frusna och blöta så vi bestämde oss för att gå in och fika på IN-gallerian och vänta ut regnet. Väl hemma igen så var vi så trötta så hela familjen somnade utslagna i sängen. Ikväll ska vi bara vara hemma och myspysa och käka tacos....



Jag kom på att jag har knappt någon fin bild på mig och sigge tillsammans så jag försökte knäppa några nu... men det var ju verkligen lättare sagt än gjort med en bebis som har gelekropp och ett löst huvud:









Helt omöjligt alltså... Men några bilder på bara sigge lyckades i alla fall:






Nu ska jag ta och fixa med tacosgrejorna medans christian passar Siggeprutt.

Ha en trevig lördag!

Prata med åsnor...

Ja, det var det en liten herre som gjorde länge imorse!

Vi var nämligen och köpte en mobil att ha ovanför sängen häromdagen och Sigge älskar den! Han kan ligga länge och prata med åsnorna och lyssna på musiken. Väldigt skönt för han somnar även efter ett tag då han lekt färdigt. Förut lade jag alltid ner honom i sin säng efter att han somnat på mitt bröst men nu har vi provat lägga ner honom så han får titta på mobilen och sedan somna och det går ju jättebra!

Idag har jag och sigge tillbringat den största delen av dagen i kovland. Vi har hälsat på mina morföräldrar i söråker och även hämtat fotona från fotograferingen i timrå. Jag ska se om jag kan få in dem i datorn sedan.
Lillen har även varit väldigt grinig idag då han har så ont i sin lilla mage. Jag har läst att det brukar bli bättre runt 3 månader så det hoppas jag verkligen, för hans egen del. Det ser ut att göra så ont när han vrider sig i sina magsmärtor. Det bästa är när han sover för då känner han inte av det....

PÅ tal om att sova... har jag berättat att Sigge har börjat sova längre sträckor på natten? Nu hinner det gå 5 timmar ibland innan han vill ha mat, förut vaknade han på minuten när det gått 3 timmar... Härligt, börjar vi ana lite rutiner? Hoppas hoppas!


Nä nu ska jag krypa ner ensam i sängen. C jobbar natten så jag får sova själv. Ånej nu har jag glömt att ge AD-droppar, dumma mig, fortfarande en sån ovan morsa...




Här kommer en lite film på sigge när han leker med mobilen:



 
lite suddigt då jag filmat med min mobil

Hej då och godnatt!

Grillmästare? Nej då...

Sen några dagar tillbaks så har jag och min vän kristina bestämt att vi ska grilla idag, tisdag. Eftersom hon slutade halv fem så for jag ut till kovland i förväg (hon bor där i ett hus) och tänkte att jag skulle stanna till hos mina föräldrar och vänta där så länge, givetvis så glömde jag att handla med mig kött och potatissallad som jag lovat.

När klockan närmade sig fem så ringde K och berättade att hon var på väg så jag sa till henne att jag ej hade handlat och vi bestämde oss därför för att handla på Ica Kovland istället eftersom det ligger på vägen. Tyvärr så håller dom just nu på att renovera den butiken så allt är en enda röra där och det enda kött vi hittade var en jättestor färdigmarinerad flintastek. Det var inte så mycket att diskutera, utan den fick det bli...

När vi kommit fram till strömås där kristina bor så var det bara att sätta igång grillen... trodde vi,. Nä då har givetvis grillkolen stått ute i regnet så den var såklart blöt. Jaja, tänkte vi och hade lite väl höga tankar om oss själva när vi trodde att vi kunde få igång en grill med blöt grillkol...!
I alla fall så hällde kristina i grillkolen, en massa tändvätska och tände sedan på. Inget hände. Hon fortsatte att tända och tända och hälla på ännu mera tändvätsa. Jag satt helt upptagen med att amma så jag märkte inte hur dåligt det gick. När klockan började närma sig 18 så ger vi upp och jag föreslår att jag kan åka till mina farföräldrar som bor några 100m bort för att höra om dom har någon grillkol.. Skitbra jublar vi och jag kör iväg. När jag väl kommit dit så ser det rätt dött ut och givetvis så är ingen hemma! Suck, nu blev det jobbigt.

När jag kom ner till kristina igen så höll hon fortfarande på att försöka få igång grillen genom att varva tändvätska och tändaren. Närjag förklarat för K hur läget var så får hon den idiotsäkra iden att vi kan ju för fasen elda med ved i grillen, för ved, det har hon ju! Tveksamt går jag med på ett försök och hon kastar ner vedklampar, tidningspapper, lite mer tändvätska och tänder sedan på och sedär, nu har vi har gjort oss en brasa! Lågorna flammar till och och vi står och ser på när det brinner... tyvärr så blev det mest bara rök, ingen kol alls.

När det brunnit en stund så kikar vi under vedklamparna och ser hur det glöder litegrann i den riktiga kolen så då kommer jag på att vi borde ta bort veden för att prova på att grilla på den riktiga kolen. Kristina plockar ur dem men till vår besvikelse så är det bara en par tre stycken som glöder litegrann.
Vid det här laget så har klockan hunnit blivit sju och nu kommer kristina på att hon har ju en engångsgrill! Jippi, äntligen ska vi få mat utropar vi och sätter igång grillen. "Grillklar om 20 min" står det på förpackningen så det var bara att vänta medans våra magar kurrade i protest.

När kolen äntligen börjat glöda så slänger vi på jätteköttbiten och några svampar. Eftersom köttet är så tjockt och det kräver en lång grilltid så beslutar vi oss för att börja med svamparna som är klara ,till förrätt. Sådär sitter vi på marken, brevid kristinas stora grill som ryker rejält och grillar med en engångsgrill å käkar svamp och såklart åker bonden förbi i traktorn. Han vinkar och skrattar åt oss och vi kan inget annat än skämmas och känna oss dumma...

Klockan 20.30 så är, tror vi, köttet färdigt. Vi dukar upp och börjar äta och märker då till vår förtvivlan att köttet är ju rosa! K vägrar äta men jag tvingar motvilligt i mig litegrann för jag håller på att halvt svälta ihjäl men märker efter nån tugga att det går bara inte att äta, så det är bara att grilla lite till..........suck. Nu var vi riktigt HUNGRIGA!

10 min senare så äter vi upp det halvklara köttet samtidigt som vi beklagar oss över vilka usla grillmästare vi är! Allt detta pga lite blöt grillkol, om vi ändå bara åkt tillbaks ner till ica för att handla ny kol så hade vi fått maten ca 4 timmar tidigare. haha, komiskt är det ju såhär i efterhand....


Nu ska jag natta en kvällsgrinig Sigge sedan gå till sängs själv. TRött är man ju efter denna dag. Gonatt!

RSS 2.0