Söndag

Igår var vi som sagt och grillade på Alnö, mycket trevligt med god mat, kvällen avslutades med att spela massa spel och när man väl börjar så går det ju inte att sluta så vi kom inte hem förrän halv tre inatt! Killarna festade och vi ammande mammor, vi drack cola vi och utklassade killarna totalt då vi hade hjärnorna med oss hela kvällen.
När vi kom hem så var man ju så övertrött så jag kunde inte sova.  jag låg vaken till halv fyra inatt och när jag äntligen somnat så ville sigge såklart ha mat. Jag tror jag sov nån timme i natt ,därför har jag varit helt deckad idag.


Idag har jag spenderat dagen med en arbetskompis, vi for en snabbis på ikea där vi strosade runt ett tag och handlade lite småprylar. När vi  sedan lessnat så köpte vi med oss mat och jordgubbar och for ut till båthamnen i fagervik där vi njöt i solen. Sigge njöt i sin vagn där han sov hela dagen, han vaknade förstås för att äta men somnade sedan om. Jag tror att han är väldigt  trött för att han har blivit förkyld igen, denna gång har han blivit hes...Skulle inte ammande barn vara immuna mot sjukdomar? Stackars liten, vi måste börja bylsa på honom mer kläder så att han inte blir kall. Han är därför extra tjurig nu när han är förkyld.

Nu har sigge somnat därför ska jag gå och lägga mig så jag hinner ta igen min förlorade sömn. Jag bjuder på en liten film med sigge i gymet.
 

godnett

grillpartaj

idag ska vi iväg och grilla på alnö. jättetråkigt att vädret ät mulet då det var så fint igår. typiskt, man väljer alltid fel dag. jag har nyss klivit upp med christian å sigge har vait vaken sen åtta. inatt gick det då väldigt smidigt att få lillen att somna om efter maten men när klocka har blivit sex då vill han inte ligga i sin egen säng längre utan ligga och tjusas hos mamma och pappa och det går ju bra när det bara gäller nå timme.

Igår var jag, annie och andreas plus benny och åt biteline buffe. Sigge var snäll och sov i vagnen så att jag kunde äta klart och precis när sista tuggan var tagen så vaknade han och började tjura. Då var det bara att tacka och fara hem.

Nu ropar sigge från gymet att han vill upp så jag ska hämta honom. hej svej så länge!

ensamtid

Helt otroligt! Siggeplutt somnade kl 21 ikväll, 2 timmar tidigare än vanligt, gud så skönt! Vi har nu suttit och väntat på att han ska ropa att han är vaken men inte då, han sover än. En hel kväll för oss själva, det var ett bra tag sedan. Även att jag är pigg för en gångs skull tack vara ett jag fick sova ut imorse då christian var snäll och tog med sig sigge ut i vardagsrummet så jag fick sova färdigt. Det gör mycket de sista  timmarna och så pigg som jag varit idag har jag nog inte varit sen tiden innan sigge.

Idag har lilla familjen varit och besökt Sigges farmor. Där bjöds det på smarrig prinsesstårta, just vad jag längtat efter. Jag är absolut inget fan av tårtor eller grädde heller för den delen men just nu när jag varit gravid så har jag varit sugen på prinsesstårta och är det än idag, konstigt, jaja gott var det i alla fall =)

Efter besöket så var vi upp på sjukhuset för att fota oss så om 2 veckor så borde vi vara med i tidningen. Vi ville även ha en mer genomarbetad fotografering av bara sigge så det fick det bli. Plutten var snäll till en början men övergick sedan till en grinpick då han var nyvaken. Vi tog en amningspaus och fotografen tjoade och tjimmade om allt möjligt pinsamt så det var en stor lättnad när sigge väl blivit lugn igen och vi kunde fota färdigt. Vi sa tack och hej och skyndade därifrån. Väl ute så började sigge tjura igen. Han har fått ett sånt humör den lille killen...undra vem han fått det ifrån...


Nu har jag suttit och fipplat med en liten film på sigge när han leker i babygymet men tyvärr fick jag aldrig till det. Nu har jag hunnit blivit trött så jag ska göra ett nytt försök imorgon. Dags att krypa ner i sängen, lillen vaknar väl snart och vill ha mat, han har sovit i 3 timmar nu.

natti natti!

en ny datorsladd

äntligen har vi hittat en tillhörande sladd till den bärbara datorn, nu kanske jag orkar blogga lite mera =)

Häromdagen var vi på BVC där Sigge fick gå på sitt  första daoktorbesök. De gjorde samma koll som de gjort flera ggr på BB vilket jag inte förstår, för de känner ju efter så att kulorna har vandrat ner i pungen och det hade de ju gjort nr han föddes, varför kollar de då det igen? Precis som om pungkulorna skulle vandra upp i ljumskarna igen... knäppt.. Annars så såg allt bara bra ut, han hade även fina reflexer. Lillplutten är inte så liten längre, vid denna vägning så vägde han 4950 och var 56 cm lång, alltså snart 5 kg! My god, vad han växer...

Sigge är så grinig nu så jag ska gosa lite med honom och se om det blir bättre. Ska försöka lägga in lite bilder senare ikväll oxå! Hej svej!

Trött

Jag orkar inte blogga, jag är så jäkla supertrött om dagarna nu när våran grinpelle inte vill sova om nätterna. Eller jo sover gör han, själv i sin egen säng oxå men bara fram till 04 och sen VÄGRAR han soma om! Det betyder ju alltså att jag måste vara vaken med honom och när jag äntligen slumrar till så vrålar han minsann tills jag vaknar igen. Han är så jäkla supertjurig och kvällsgrinig så det är inte sant. Jag kan fortfarande inte lägga ifrån mig honom på kvällarna för då skriker han tills jag tar upp honom i famnen igen. Suck, det är så frustrerande att inte christian kan göra något heller... han jobbar ju den stackaren så han måste ju verkligen sova om nätterna.
När jag är som tröttast så tänker jag alltid att det är bara en kort period i mitt liv som det är såhär och då känns det bättre.

Nu har jag äntligen fått lillen att somna i vagnen så nu ska jag passa på att sova igen för jag är sååå trött efter promenaden ute i regnet imorse. Ja men nu förstår ni varför jag är så snål med inläggen... Fnderar på att lägga ner bloggningen nu... eller ja i alla fall i sommar. Hmm, jag får se......


godnatt!


Lilla plutten 7 dagar gammal, snäll som ett lamm...

Tisdagsgrillning

Hej hopp!

Igår spenderade jag och sigge nästan hela dagen å stan med annie. Där inhandlades ett par leggings och en randig sailortopp till moi. Vädret vart ju varmt så vi bestämde oss för att luncha på BK där jag fick testa på att amma offentilgt för första gången (jag måste ju lära mig nångång). Vi åt den omtalade buffén och självklart vaknade sigge mitt i maten så jag hann aldrig äta färdigt och när sigge ätit klart så var buffén borta! Tråkigt tyckte jag som fick gå därifrån med tom mage, men det är väl bara att vänja sig...

På eftermiddagen så hade vi bokat in grillning med malin, pålle och evelina. Vi tog med oss korv och burgare och for upp till sidsjön för att grilla. jättemysigt var det, synd bara att den riktiga sommarvärmen inte riktigt har hunnit infinna sig. Pluttarna våra sov, det blir roligt sen när dom ser varandra. sigge är ju absolut för liten för att se sin blivande kompis men evelina, hon både ler och skrattar för fullt, blir nog en liten busfia.

nu ska jag lägga ner en sovandes sigge i babysittern för han ligger nu i min famn och den börjar få kramp, han är inte fjäderlätt längre. ikväll bär det av till bjärme för att gratta min farbrors fru och gott fika, mums mums.


Hihi... de är ju för söta


Grillmästarna


Utan både tallrik och bestick så gick det bra att äta ändå!



Dags att klä på sig!

personalfest!

I helgen har jag och sigge minsann varit på personalfest, 1 månad gammal! Han var så duktig och sov typ hela dagen vilket var väldigt passande så jag kunde vara med och delta i lekarna....

Våra chefer hade ordnat en personalfest för att vi ska lära känna varandra. Vi är ju 6 butiker i norr som ägs av samma ägare så därför var det på tiden att ses. Det var sundsvallsbutiken, birstabutiken, åre-butiken, ö-viksbutiken och jack&andjones-butikerna (sundsvall&birsta) som sammlades i Sidsjön för lite skoj. Allt var naturligvis hemligt så vi visste ingenting om vad som väntade oss förutom att vi skulle ha lediga kläder och att det inte blev något krogenbesök i slutet av kvällen.

Dagen började i alla fall med att vi träffades i sidsjön kl 12. Då blev vi uppdelade i 4  lag och den första grenen blev frågeslinga. Det var bara att börja knata runt sidsjön för att svara på frågor. När vi kommit halvvägs så var det dags för lunch på bryggan i mitten av eljjusspåret.






Solen passade på att skina över oss när vi åt och självklart vaknade Sigge och ville ha mat just när jag börjat äta min sallad. Vi skålade i champagne (jag cola) och fick sedan lösa ett litet frågaquiz medans vi mättade våra magar.

Efter maten så hade cheferna hittat på 2 godislekar. Den första var att vi skulle alla ställa oss på rad lagvis och ha en remätarstafett. Vårat lag vann =)
Sedan var det dags för geleråtte-spottningen. Vi skulle lagvis spotta geleråttor för att se vilka som kom längst.. svårt tyckte jag då råttan lixom halade bak i halsen...




rem-ätning


Spotta råttor var inte det lättaste

Sedan var det dags att knata vidare längs spåret och göra klart frågelingan. Nu bar det av till fagerdal för mer tävlingar. Väl framme tilldelades alla varsin slips som vi skulle knyta runt ögonen för att inte se. Sedan skulle vi lagvis försöka ranga oss längst först och kortast sist bara genom att känna på varann. Vi lyckades rätt bra och kom 2:a.
Efter blindbocken så var det dags att spela brännboll.De 4a lagen gick ihop 2 och 2 och vårat lag vann igen.Tyvärr började det regna precis efter brännbollen. Tråkigt men ändå lägligt då vi var klara med alla lekar.Nu skulle vi gå vidare till sidsjöns trädgårds-café för att äta grillbuffé. Mumma, det var huuur gott som helst!


Vi tog skydd under ett träd när regnet kom


På väg till middagen.

När vi kom fråm så fick vi äntligen ta av oss de blöta kläderna och sätta på oss torra. På cafeet så hade det dukats ett långbord åt oss och det var uppdukat en härlig grillbuffe med både lax och kött plus massa god sallader.


Middagsdax

Efter maten så bestämde jag mig för att tacka för mig och åka hem. Det värsta fylleslaget hade nu börjat och jag tänkte på lilla Sigge som förmodligen inte ville höra alla snapsvisor, men vi hade ju stannat till 20.00 så det var ju bra gjort. Sigge sov ju typ heela dagen, det var nog mysigt att ligga i vagnen och höra regnet smattra.
Så for vi hem och de andra partade vidare.

Det var den helgen det, idag är jag uppe före nio för första ggn sen sigge föddes. Inatt sov han hela natten förutom mat vid 03 och 06 så jag har sovit gott. Idag verkar ju solen vilja skina på oss så det blir nog en promenad i det blå. Hej då!

Vilken natt!

Fy, inatt har jag inte sovit mycket. Denna natt kan jämföras med de första nätterna när man knappt sov något alls. Vi somnade vid 23-snåret igår, sigge vaknade redan kl 01 och ville ha mat. Självklart fick han det och sen somnade vi om. Vid fyra tiden väckte han mig igen, jag ammade honom och trodde sedan att vi skulle sova vidare vilket vi alltid brukar göra. Nädå, Sigge ville inte alls sova, så fort jag lade honom i sängen (han sov i vår säng) så skrek han, vrålade verkligen! Efter några försök att trösta och söva honom så gav jag upp och satte mig i soffan för att inte störa christian som skulle upp och jobba.. Då blev han tyst och ville prata istället. Så där satt jag mellan 04 och 06 för att försöka söva vår tjuriga son. Jag testade med mat igen runt 06 och då äntligen somnade han för att vakna vid 08 igen.... Men då ville han bara rapa så somnade han snällt om och lät mig sova till 11. Man blr ju helt väck av alla dessa avbrott i sömnen.

Nu ska jag iväg och umgås med en gammal god vän.  vi tänkte åka till barnbutiken i haga, jag har inte vart där än... I eftermiddag ska jag och sigge till min bror som fyller 30. Där bjuds det på smörgåstårta, mums!

Inga bilder idag för jag har lånat ut min kamera men stay tune...
Nu har sigge tråkigt så jag ska ta upp honom t babysittern. hej då

BVC- & akutenbesök

Igår var vi på BVC för att väga och mäta Sigge. Han väger nu 4340g och är 54 cm lång. Han har alltså växt 1 cm i veckan, det är ungefär 1 mm per dag! Helt sjukt, att dom inte har växtvärk de små liven...

Efter BVC så bestämde vi oss för att gå på stan en sväng för att christian skulle få sitt schema på nya jobbet. Vi strosade omkring och det vart även lunch på charm. När vi gjort färdigt stan så for vi ut till Kovland med wienerbröd för att fika hos Sigges mormor och morfar där det höll på att rivas tapeter för fulla muggar. Eftersom det var fullt med slipdamm överallt så blev det en snabbvisit och vi for hem för att vila en stund.
På kvällskvisten kom Hanna och Maria på besök och vi tillagade raggmunkar och käkade glass och jordgubbar. Sigge som varit snäll och lugn hela dagen skrek nu för fulla muggar. När klockan blivit 23.00 och han fortfarande gormade så blev vi oroliga och hanna tipsade om att ringa sjukvårdsjouren. Jaha finns det en sån, tänkte jag men bestämde mig för att först ringa min egna privata sjkvårdsjour, alltså min mamma. Hon kunde inte heller svara på varför han skrek som han gjorde så jag ringde tillslut till sjukan.
Damen i luren trodde att det kunde vara något med öronen så hon tyckte vi skulle åka upp till akuten så att dom fick ta sig en titt.
Väl där så undersöktes han och allt såg bra ut förutom att han var snorigoch slemmig och läkaren trodde att det kunde nog vara det som irriterade honom. Lillen fick en alvedon och somnade sedan sött och sov till kl 04 innan han ville ha mat...
Doktorn sa att om han blev värre så skulle vi komma tillbaks men idag ser han ut att må bra, skööönt! Vi fick oss ett prov på att vara förälder, är det såhär det ska vara från och med nu? Att man ska oroa sig för allt? ja...jag antar det.


<idag ska vi på min kunsins student, hoppas det inte regnar bara för det vore ju hemskt tråkigt. Nä nu hetsar christian på mig att vi måste åka. Hej så länge!



Sigge somnade helt utslagen efter allt skrik

Heja Sverige!

Phuu... idag har jag verkligen haft en städardag. Jag låg och drog mig till halv elva snåret, Sigge sov så jag skyndade mig ner i tvättstugan för att kasta in tvätt. När jag kom upp igen så sov han fortfarande så jag tänkte passa på att duscha. Säkert, så fort jag klätt av mig och satt igång vattnet så vaknade han såklart och ville ha mat. Så det var bara att lyda. Sigge är en riktig sölpelle är det gäller att äta. Han tar god tid på sig att hitta rätt tag om tutten så mina sprängfyllda boobs hinner ju spruta ner allting i min närhet (får byta sängkläder var tredje dag typ...) och imorse när han ätit klart var båda han, jag och sängen full med mjölk, mysigt va?
Eftersom han brukar slumra till en stund när han ätit klart så skyndade jag mig att duscha och sedan tappa upp ett bad till lillen så han oxå fick bli ren. Härligt tyckte Sigge som ääälskar att bada. Han blir alldeles till sig, flinar och sprätter med hela kroppen.

Nåväl, efter badet så klädde vi båda på oss, eller jag klädde på oss båda rättare sagt, vi låg och myste i sängen en stund innan det var dags för mg att sringa ner i tvättstugan igen.  Sigge stoppade jag i babybjörnen och srang sedan ner för att hänga tvätt. Först gormade han för i den ville han inte sitta men när vi väl kom ner i tvättstugan så tystnade han för det var ju spännande med ett nytt ställe. Siggeplutten somnar ju så lätt när han får åka babybjörnen och det gjorde han även idag. När vi kom upp lade jag honom i vagnen och tänka sig, han sover än!
Ensamtid för mig och den har jag använt för att städa upp här hemma och tvättstugan såklart. Helt sjukt vad våran tvätt har fördubblats den senste månaden, inte konstigt när man har en liten spyfluga här hemma =)

Ikväll är det tänkt att vi ska grilla och se fotboll hos fredrik och maria på alnö men vädret är ju inte det bästa så vi får se vad dom tycker om det. Se sverigematchen ska vi i alla fall...  alla fall C, jag och Sigge vi ska bara gosa och halvglutta vi.

Nä nu ska jag försöka vila en stund innan jag måste ner och hänga tvätt.



heja sverige!
Sigge hejjar på i sin sverigebody

kräks, bajs & första leendet

Bajs. Jag har nog aldrig pratat om bajs och kräks så mycket som jag gör nu; "Hade han bajsat?" "Vilken färg var bajset nu då?" "Var det mycket bajs i blöjan förut?". Detta är väldigt vanliga fraser mellan mig och christian. För visst är det intressant, vår son bajsar ju!
Trodde inte jag själv skulle bli en sån person som bara pratar bajs å kräks med min omgivning men det är nu öppenbart att man blir nog sån som småbarnsförälder. Tyvärr visar jag nu tuttarna för alla oxå vilket jag heller inte trodde om mig själv... men äta bör han ju....

Sigge är en väldigt snäll kille. Dom gånger han skriker är när hans mage gör ont eller när han är hungrig. Vi får nästan sova hela natten oxå. Han äter oftast runt 23-tiden sen runt 03 och sista målet innan morgon runt 06.00. Ibland händer det till och med att han bara vaknar en gång per natt vilket är väldigt skönt. Tyvärr har jag redan ställt in  mig på tiderna så vrålar han inte runt 03 så måste jag ändå gå upp för att ta mig en titt så att han lever för sover gör han nu snällt i sin egen säng.


Lilla plutten blir redan 1 månad på onsdag. Helt sjukt vad tiden går fort. Han kan nu fästa blicken och gav oss igår första riktiga leendet. Ler gör dom ganska fort men då oftast bara som reflex i sömnen eller i samband med en prupp. BVC-tanten tyckte att han var väldigt utvecklad för att vara född i den 37e veckan.Roligt att han nu passerar en månad så att det börjar hända lite grejjer. Han är redan väldigt stark i nacken så förhoppningsvis så håller han upp huvudet inom en snart framtid....
Appropå BVC så var hon här och vägde honom förra tisdagen. Han väger nu 4kg och hade gått upp så mycket som 700g sen sist! Han börjar nu bli en stor kille och ska han forsätta i denna takt så blir han snart en liten tjockis :)

Kvällsmammig är han oxå vår son. På kvällarna nöjer han sig bara om han får ligga i min famn, helst så nära som möjligt så att han kan somna in. Jag hör nu hur han gapar inne i sovrummet hos pappa. Bäst jag kryper ner hos dom så att C får se klart sin fotboll. hej svej

hann fram med kameran men det vart i all hast därav den dåliga skärpan
såhär glad blir man av att se mamma och pappa
hann fram mes kameran i sista stund därav den dåliga skärpan

hej hopp....

....nu var det längesen jag bloggade! Tyvärr har jag inte haft ork att blogga då jag varit rätt trött sista veckan men börjar äntligen bli pigg igen. Det har inte hänt något speciellt, sigge bara växer å växer, imorgon ska vi väga och mäta för att se om han blivit något större sen sist, vilket han borde vara. 

Idag har vi varit på ikea med anna, christian och ceasar och där inhandlades en sparkdräkt plus ett par badshorts till lilleplutt. Ja han ska ju naturligtvis inte till badhuset utan vi tänkte att det kunde vara skönt att ligga lite utan blöja när det är så varmt så kan han kissa som han vill utan att kissa överallt om man säger så.

image89
sparkdräkt från EXIT och badbrallor från Polarn O Pyret


Annars så mår lilla familjen bara bra förutom att Sigge har gått och blivit snorig. Som tur är så fick vi en näs-FRIDA i present så den har vi nu testat. ¨Det är som en slang man som man suger ut snoret med, den är väldigt bra men tyvärr lite läskig för den lilla bebisnäsan så sigge blir alldeles till sig och gör en väldigt förvånad min när vi testat den.

Nu ska jag och Sigge iväg och kolla på pappa Christian som spelar fotboll borta i midälva. Det är ju verkligen sommarvärme ute nu så man vill ju absolut inte sitta inne och trycka en sån här dag.

Hej svej från oss!


image90
myser på mammas bröst efter kvällsmålet

RSS 2.0