Julmarknad

Idag ska jag och Sigge på julskyltning. Tyvärr blir det inte lika mysigt när C inte är med och jag är trött sen igår (var ut och svängde mina lurviga). Sigge har precis ätit sin lunch och håller nu på att utforska lägenheten i sin gåstol. Han är så himla duktig min fina pojke. Nu blir han väl jätterädd för tomtarna på stan kan jag tänka. Han är lite pjoskig ibland, igår blev han rädd för moster igen, tror det kan vara hennes brillor som är läskiga (han var nyvaken), han har även blivit rädd i IKEA-hissen och inne i ett offentligt skötrum på senaste tiden.

Nu ska jag ta och klä på oss och fundera ut vilka skor jag ska ta. Det är nämligen väldigt blött och slaskigt ute idag och jag kommer väl bli dyngsur om fossingarna. Ikväll är det baysim, hoppas att C slutar så att han kan följa med! Ikväll får vi mysa till det och tända första ljuset eftersom det inte blev gjort imorse, mys mys.


Nu måste jag kila, hej svej!

Ensamt hemma

Ikväll blir jag solo. Sigge ska strax sova och Christian tänkte åka till Fredrik på Alnö. Gör mig absolut ingenting, han måste ju få åka mycket nu när han äntligen fått sitt körkort, det enda som stör mig är att jag inte har något godis hemma! Ååh, visst skulle jag kunna åka iväg nu men jag orkar inte, är för lat. Jag har varit omkring överallt idag och jag orkar verkligen inte klä på mig igen.... Får väl käka peppisar.

Idag har vi som sagt varit ute i Birsta igen och handlar julklappar. Vi är nästan färdiga, så himla skönt! Slippa stressen i slutet av dec. Nu har vi precis käkat pizza och sitter nu bara å lyssnar på musik. Plutt börjar bli lite gnällig så det är nog sovdax nu.

Imorgon är en skön dag då jag inte har något planerat. Christian jobbar så jag ska nog städa här hemma och tvätta, kanske gå en promenad runt sidsjön om det är finväder. Fick förfrågan om att jobba men det kom lite hastigt inpå och jag vet inte hur man gör med försäkringskassan om man redan skickat in för en period. Måste ringa och höra med dem på måndag så jag kan hoppa in och jobba lite när det behövs, längtar lite tillbaka såhär i juletider, framförallt jobbarkompisarna! Tänk att jag varit hemma snart i 7månader, känns inte så. När jag bodde i Norge så kändes den perioden mycket längre.

Nåväl, jag ska väl kanske ta och åka till konsum ändårå innan C åker, jag är så sjukt sugen på karra just nu!


Snart är det jul igen:




väldigt koncentrerad


Adjö för ikväll!

Ett under har skett!

Jag förstod det! Efter ett uppehåll på ca 2-3 veckor så tog Sigge nu vällingen! Det var bara av en ren slump som vi provade oxå, gröten var nämligen slut och Christian var på väg ut till Birsta och tänkte först åka förbi affären för att köpa mer men då tänkte jag att vi kan ju prova vällingen en sistagång bara för att konstatera att han verkligen inte vill ha den. Bara för det så drack han nu för glatta livet, sög på pipmuggen som aldrig förr, hämtade inte ens andan, haha!

Nu när vi hade gett upp kampen om vällingen så vet jag inte riktigt om jag vill att han ska ha den heller, nu när han äter den alltså. Knäppt va?! Jag tänkte att det kanske ändå vore lika bra att skippa vällingen, den blir ju så efterhängsen sen och svår att vänja av så då kan vi lika gärna hålla oss till gröten istället och sugbehovet ska ju försvinna nu. Jag tänkte att jag skulle amma honom nattetid till ca 7mån och sen försöka avvänja honom nattmålet. Det blir några skriknätter (han vaknar ändå runt 05 och då är det ju snart morgon) men det får man stå ut med, man kommer att ha igen det sen, helt klart!



Ni vet hur jag har skrivit om hur Sigge vrider och vänder sig hela nätterna? Här är beviset, såhär låg han nu när jag tittade till honom. Var bara tvungen att hämta kameran;





Förstår ni vad jag menar?




Godnatt!

Shopping och julstök

Idag har det julstökats här hemma. Jag har minsann satt upp julgardiner i varje fönster plus ljusstakar, stjärnor och de 3 ynka tomtarna som jag ägde. Imorgon ska jag sätta upp utebelysningen på balkongen och sen är det heljuligt här hemma, så himla mysigt, jag älskar tiden innan jul!

 Ikväll var jag ensam på IKEA en sväng för att börja avverka julklapparna, lite terapi känns det nästan som, åka ensam på IKEA utan barn och med lönen på kontot, härligt! Skönt att slippa kvällsrutinerna lite. Med mig hem hade jag lite julpynt och nån grej till mig själv och lägenheten.

För tillfället är C på träning och Siggeplutt sover, själv har jag nyss ätit några chokladtomtar och sett på Greys, ska strax inta sängen. Imorgon har jag lunchträff med några tjejer från sången, blir trevligt, har jag tur kanske jag hittar några fler klappar på stan.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Idag medans jag lagade middag så satt Sigge inne i köket och sjöng till Mora Träsk, försökte få med honom på film men tyvärr upptäckte han mig för tidigt! Han har även fått smaka på polarmacka med smör på vilket han tyckte var riktigt smaskens!





Smakar polarbröd:


Tagen på bar gärning!

Plötsligt blev det väldigt tyst och stilla här hemma och jag anade direkt att det var nåt bus på gång, stackars min blomma:







Buspojke!




Idag var vi in till stan och lunchade med pappa på Sandys. Smörgås för mig och sallad till C. Tyvärr hade stället ingen barnstol så Siggeplutt fick sitta på min jacka i fönstret istället.




Busigt


Pappa C


Mamma mu



Ikväll blev vi bjudna på middag hos mamma och pappa. Min syster och bror resp familjer var oxå där, en massa barn alltså! Blir en stojig med rolig jul, tänk så kul dom ska ha när dom blir lite äldre...

broschyr jag beställt på nätet





Nu ska jag strax kolla på ugly betty och DHW sen stupa i säng. Jag är dötrött. Imorgon ska vi på kyrkis sen ska jag julstöka här hemma för det är ju snart första advent!

Godkväll!


Ca 30 ggr...

sjöng jag "när trollmor har lagt sina 11 små barn" och sedan somnade våran egna lilla trollunge utan en enda tår, DET HÄR ÄR STORT!! Jag är ganska så mallig nu måste jag erkänna ;-)

Nu har jag precis spelat mig less på guitar hero så nu ska jag  prova på att baka amerikanska cockies till mig och C, mums!


TREVLIG KVÄLL!

En sovande bebis

Sigge sover och hostar, snorar och nyser. Stackars liten! Han sov förvånadsvärt bra inatt ändå, tror mest att det är jag som störs av alla hostningar och snarkningar, han snarkar ju en hel del nu när näsan är full av snor. Jag bokade precis av fikaträffen idag och fick då höra att det inte bara var vi som var hemma med sjuklingar. Tyvärr så har vi ändå ett möte på BVC idag kl 14 om tandvård, det får vi väl åka på då, går nog fort. Kanske tar dom en vikt på lillen då oxå?

Vi tänkte träffa Lina idag men vette fasen om jag orkar. Jag ska ringa och höra med henne, hon kanske inte vill träffa oss heller när vi är förkylda (jag har ju bara lite halsont, men ändå).




Glad kille förra veckan









Mamma, jag ska på två julkoncerter, en på söndag och en med dig ;-)

Usch då

Jag  mår pyton! Känner mig illamående och trött och har halsont, förkylning på ingång! Tåkigt, jag som tycker jag hade klarat mig så bra hittills... Sigge kanske har smittat mig? Han ser vältigt sliten ut med röda ögon och snoret som rinner. Vi ska ju egentligen ha träffat mammorna från sången imorgon på cafe barista med jag får se hur det mås imorgon.

Ikväll är vi ensamma hemma, christian har gått ner till en kompis så jag och Sigge pysslar för oss själva. Just nu hoppar han i sin gunga. Tänk att man kan vara så pigg och nyfiken fast man är förkyld...! Badet hoppade vi över idag, vi får hoppas på nästa söndag istället, tyvärr kan inte jag följa med då eftersom jag ska på julkoncert och sedan på julskyltning så killarna får klara sig själva. Tråkigt att gå på skyltning utan dem men de kanske hinner tillbaka till stan tills dess, hoppas! Sist var det ju så fina fyrverkerier!

Nu ska jag hämta plutten, han har hoppat en kvart nu, det får räcka!



Sigge med pappa

Inget bad idag heller

Ikväll har ju vi babysim men det känns inte som om man vill ta med Sigge på bad just nu. Han har det jättejobbigt på nätterna med allt snorande och hostande. Även jag har fått ont i halsen så jag tänker i alla fall inte bada. Tråkigt då man bara får ett återbad men vad ska man göra då, vi vill inte att han ska bli sjuk.

Senare idag ska vi bort till faster nettan då hon hade födelsedag igår. Om det inte är allt för kallt så kanske vi promenerar så hinner lillen sova. Imorse vaknade sigge 06.45 efter att ha somnat 19 igår, vaknade lite då och då för att han var snuvig men han åt bara en gång vid 05 =) Efter att vi ätit frukost så lade vi oss i sängen och lekte en stund men Sigge blev trött på en gång så vi somnade om och vakande kl 09.30, skööönt!

dags att amma, hej


Hos oss just nu

Idag har jag stått i,  jag har bakat lussekatter, tvättat, tagit upp julgardinerna i vardagsrummet samt underhållit en förkyld liten plutt (som dock är på bättringsvägen). I eftermiddag var jag och Sigge in på stan en sväng för att se när dom tänder stadens belysning, supertjusigt var det. Det var även machaller överallt, riktigt vintermys! Vi var även in en sväng på bolaget där det var knökfullt med folk, alla slogs om flaskorna. Jag skyndade att roffa åt mig det vi skulle ha för att hinna ut så fort som möjligt. Det är inte det lättaste att köra barnvagn i utrymmen där folk beter sig som gamar!

Nu har jag tänt ljus här hemma, sigge leker på mattan och christian har lagt sig för att vila innan middagsgästerna kommer. Malin, Pålle och Evelina kommer hit och äter middag med oss, mysigt! Jag ska strax börja med käket, måste bara hämta igen mig lite känner jag, blev trött av allt stök.






Himla skönt när han kan sitta nu, han kan ju leka på ett helt annat sätt då!

Nu är sigge hungrig, måste amma. Hej!

Lugn natt

Sigge sov hyffsat bra inatt, han gnällde och var irriterad ett par ggr pga snoret men är man inte där och pillar så fort så somnar han om, jag tror alltid att han är vaken men han jämrar sig mycket i sömnen har jag märkt. Han åt en gång vid 02 sen sov vi till 08.45 imorse, gud så länge! Tyvärr känner man sig ändå inte riktigt utvilad men jag ska ta mig en liten lur sedan.

Idag tänkte vi gå ner på stan en sväng för där bjuds det på varm choklad och peppisar i samband med Lyslördag. Hoppas att C har spelat färdigt sin innebandy då så han kan följa med...

Nu ska jag ta reda på min snoriga plutt som numera kutar omkring (i den mån det går i våran lilla lght) i gåstolen. Han är för söt!


Hej svej

Förkyld Sigge

Natten var den värsta på länge. Siggeplutt har helt huxflux blivit väldigt förkyld och hade därför väldigt svårt att sova inatt pga av att snoret täppte igen för honom så han inte kunde andas. Jag fick vara där med snorsugen hela tiden och för att kunna se något så var jag tvungen att tända nattygslampan och då blev han ju pigg vilket gjorde det jättesvårt för mig att få honom att somna om! Han ville hellre ligga och snacka och sjunga AAAAAAAH, AAAAAAAAAH, AAAAAAAH och dra i sina fötter.
Imorse var jag helt död så Christian tog ut honom och gav honom gröt och busade lite tills han skulle gå. Jag vaknade av att det ringde och då låg en sovandes Sigge bredvid mig på ena sidan och morgontidningen ihopvikt på den andra, klockan var då så mycket som 11.30!!! Jag hade sovit bort hela förmiddagen men skönt var det =)

Idag har vi varit och hälsat på hos Jenny i hennes nya lägenhet som var superfin! Jenny bjöd på smaskiga nonstop-kakor, hur goda som helst! Måste testa baka egna tror jag ;-) Runt 15-tiden så gick vi hem eftersom plutten började bli trött.

Ikväll var det tänkt att vi skulle ut på Alnö för att fira Christians kompis som har fyllt år men tyvärr blev det inställt. Så himla tråkigt eftersom jag hade sett fram emot en spelkväll med några cider och slippa vara den som måste köra hem... typiskt! Istället får det bli en stor godispåse och en tidig kväll eftersom jag känner mig trött.

Om en timme ska vi hämta Christian för att hämta ut körkortet och sedan handla hem lite mat, jag är vrålhungrig!









Busigt med mamma!


Igår var jag och hälsade på hos de nyfödda bebisarna.
Såå söta var de och jag har helt glömt bort att Sigge nånsin har varit så liten och då var han ändå minde än dem (bara lite mindre men ändå)! Man glömmer fort vilket är så himla sorgligt, det går så fort, snart är dom tonåringar och jag är en gammal hagga.

Ni vet väl att imorgon är det Lyskväll på stan. De släcker ner hela city och tänder lamporna på fasaden. Gud så mysigt, jag hoppas Christian vill följa med mig och titta!


Hej svej så länge!

Torsdag

Tröttsamt att inte kunna sova på nättarna, jag fattar inte vad det är för fel på mig, jag ligger vaken hela nättaerna och kan inte sova! Jag blir så less för jag ÄR trött. Jag kanske borde börja träna på nåt sett så jag är mer trött i kroppen... Jag får även skitont i nacken när jag inte kan sova, vrider och vänder mig hela tiden.
Sigge han sover, I alla fall mestadels av natten... precis när klockan börjar bli runt 05 så brukar han vakna till och då brukar jag precis ha kommit in i djupsömn... störande eller hur? Chrsitian han vaknar inte ens om det skulle bli jordbävning så han är inte till mycket hjälp heller........

Idag ska vi kolla in den nya barnbutiken på storgatan. Sigge behöver byxor, han växer ur allt alldeles för fort. Sen har vi ju två nyfödda sessor oxå som måste få sig varsin present. Birsta blir det nog oxå, om vi orkar. Kasnske åker vi och leker med Elicia som skulle vara hos sin farmor idag (min mamma, sigges mormor).

Syster ringde igår och berättade att hon och Lykke mådde bra. Katetern är nu borttagen och det som troddes vara en sten var inget annat än en bebis som låg och klämde på fel ställe. Nu när lillan är borta så funkar kisseriet precis som det ska, tänka sig vad en bebis på fel plats kan ställa till det!

Nu måste jag lägga en trött bebis som tippar hela tiden, han orkar inte sitta när han är trött och sen ska jag städa. Om 2 helger ska allt julpynt upp, mysigt!


 
Trivs som firren i vattnet gör han i sin nya vagn!




glad!

Föräldraträff

Idag ska jag och Sigge på föräldraträff kl 12.30. Förra träffan tog jag fel på dag så jag missade den och jag vet att vi var flera som missade den träffen och inte avbokade så hon lär väl säga något om det antar jag.

Igår kväll fick vi i alla fall se en bild på söta Lykke som lillflickan ska heta (3750g och 51cm) . Jag tycker det var ett superfint namn måste jag säga och det går ju bra ihop med Love oxå ;-) På bilden såg hon ut att vara lik sin storebror och mamma men min telefon är ju inte den bästa så vi får väl se hur hon ser ut i verkligheten. Jag hoppas man får se bebisen inom en snar framtid, det är ju så himla mysigt att titta på en alldeles nyfödd bebbe!

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen. Siggeplutt somnade precis om så man måste passa på så man slipper panikduscha!


Sigge har fått en kusin!!

Så var det avklarat, syrran har har nu ploppat ut lilla flickan som förövrigt var väldigt lik Love! Allt gick visst väldigt smidigt som det lät och hon föddes runt 21-tiden ikväll med EN krystvärk, haha! Hon är en jävel på att föda barn syrran min =D Jag har inga uppgifter om vikt och längd än men jag hoppas hon ringer senare ikväll eller åtminstonde skickar ett mms så vi får se på underverket! Åh vad roligt!!

Nu ska vi här hemma mysa ner oss framför FRINGE igen och invänta samtal från syster, Gokväll!

En till bebis?

Det verkar som om våran familj ska få en till bebis! Ja då talar jag inte om mig och Christians familj utan min systers familj (de är ju på sätt och vis familj till oss oxå), hon ska nämligen få bli igångsatt idag 14.00! SPÄNNANDE! Jag förstår om syster är less på kateterlivet nu och doktorn hade sagt att hon fick välja själv och då valde hon igångsättning. Igår kväll när jag pratade med henne så ville hon att det skulle starta av sig självt men hon har väl ändrat sig över natten. Hoppas allt går bra, som jag förstår det så brukar igångsättningar ofta sluta i snitt och jag vet att hon vill inget annat än att föda naturlig väg. Vi får se då, det får tiden utvisa men förhoppningsvis blir jag moster för andra ggn inom några timmar/dygn!! =)=)

Jag och sigge har precis ätit lunch. Han åt pasta med kyckling och jag åt blodpudding. Jag gav honom sin mat först eftersom jag bara har 2 händer, efter att han ätit en hel burk mat och pure till efterrätt så borde han vara mätt tycker man så jag högg in på min mat. Självklart börjar han tigga av mig... haha, han gillar verkligen mat! Han fick smaka en pytteliten mosad bit bara för att han skulle sluta tigga och inse att han gillar inte blodpudding men vad tror ni ungen gör? Jo han tigger efter mer för han tyckte det var smaskens, haha! Tyvärr fick han inget mer för jag kan knappast tro att inälvsmat är något för en liten spädis....

Nu håller Sigge på att riva ner allt på vardagsrumsbordet dags att springa! Hje!

Skrik-kväll med karra

Jag och C sitter och käkar godis. Bakade även en kladdkaka förut som fortfarande är orörd... eller ok, jag har tagit en liiiten bit. Jag har nyss kollat på Annie och Andreas lilla flicka, ja inte live då men på bilder skickade på mailen. Jag måste hålla med om att hon är väldigt lik sin mamma! Till helgen hoppas jag att dom orkar ta emot besök för jag är SÅ ivrig att få se henne nu! Annie ringer lite då och då och berättar hur dom har det samt rådfrågar om småproblem som dyker upp och jag får såna flashbacks sen Sigge föddes (det var ju inte längesen jag själv var i samma situation), alla amningsbesvär, onda muskler och hur löjligt stolt och lycklig man kände sig som nybliven mamma!

Sigge vill inte sova. Jag är så himla less på att det ska ta evigheter att få honom att somna! Så fort man lägger honom i sängen så skriker han hysteriskt tills vi tar upp honom igen. Vi lade oss båda bredvid honom i vår säng men han bara skriker och efter att vi försökt ca 40 min att vyscha, buffa, sjunga och gosa m.m så slutar det alltid med att jag ammar honom och han somnar som en stock, även fast han åt gröt för en timme sedan................SUCK!
Sömnmetoder vet jag inte om jag tror på, jag vill inte att han ska ligga och skrika sig till sömns, då måste man ju verkligen skapa ett otryggt barn...? Sitter och surfar runt på olika typer av sömnmetoder nu för att se om det finns någon lite lindrigare än 5-minuters metoden. Anna W-metoden gillar jag inte heller eller jag gillar inte henne rättare sagt, mycket fuffens med hennes metoder tycker jag!

Syster ringde nyss från BB där hon är inlagd för 100:e gången pga den där katetern som jäklas hela tiden! Imorgon ska dom fixa med slangen igen och får dom inte till det så blir det OP igen men denna gången med CTG-övervakning. Den där bebisen borde komma snart så hon blir fri från allt mojs, inte många dagar kvar nu.



Några bilder från helgen, spegla sig är det bästa:













Partypics:


Black is the shit


Glada tjejer!


Nu ska vi avsluta kvällen med ett avsnitt av serien FRINGE! Adjööö...!

Grattis Christian!

Grattis till våran älskling som äntligen tagit sitt körkort idag! Han är superglad och det är jag med måste jag erkänna. Så skönt att slippa köra överallt =)



Jag ska bjuda på en lite film på en galen Sigge i hoppgunga. Han verkligen älskar att hoppa i den!

God Natt

Inatt har jag sovit så himla gott! Gick och lade mig strax efter 22 och blev inte väckt av sigge förren 05.40 då han var hungrig... Iof så fick jag stoppa in nappen en gång i natt men det räknas inte, sååå skönt att få sova nästan en hel natt, hoppas han fortsätter med detta, han är ju så stor nu menar jag så han borde ju kunna sluta äta om nätterna.

Idag ska vi på babysång men först går vi nog en sväng på stan för att möta christian som hade en viktig grej att göra där. Mysigt att han är ledig idag och skönt för honom som har jobbat 7dagar i streck, han var dödstrött igår.

Nä kanske man ska ta och klä på sig? Hej så länge!

SANNINGEN OM ATT VARA MAMMA:

¨Den här texten hade någon satt upp på kyrkis, sen såg jag den på datorn oxå, roligt för det stämmer ju bra detta. Läs och skratta!


Dina kläder:
Första barnet: Du börjar ha mammakläder så fort din gynekolog berättar att du är gravid.
Andra barnet: Du har dina vanliga kläder så länge som möjligt.
Tredje barnet: Dina vanliga kläder är dina mammakläder.

Barnets namn:
Första barnet: Du lusläser alla namnböcker som finns och övar på uttal och olika stavningskombinationer på alla dina favoritnamn.
Andra barnet: Någon måste väl döpa sitt barn efter faster Agda, eller hur? Det kan lika gärna vara du.
Tredje barnet: Du slår upp en bok, blundar och pekar och tittar efter vad fingret hamnar på. "Carl-Rutger? Det får duga..."

Förberedelser inför förlossningen:
Första barnet: Du övar på andningen regelbundet.
Andra barnet: Du orkar inte öva eftersom du kommer ihåg att första gången så gjorde det absolut ingen skillnad alls med den där andningen.
Tredje barnet: Du ber om bedövning i åttonde månaden.

Barnets kläder:
Första barnet: Du färgkodar din nyföddes kläder, ordnar dom systematiskt efter färgerna och viker dom fint i babyns egna lilla byrå.
Andra barnet: Du kollar kläderna för att se om dom är rena, men slänger bara dom med dom största, mest synliga fläckarna.
Tredje barnet: Varför skulle inte pojkar också kunna ha rosa kläder?!

Saker att oroa sej för:
Första barnet: Vid minsta lilla tecken på att allt inte är som det ska - ett kort skrik eller vad som helst - så plockar du upp babyn.
Andra barnet: Du plockar upp babyn först när dess skrikande blir så högljutt att det kan väcka din förstfödde.
Tredje barnet: Du lär din treåring hur man vrider upp mekaniska leksaker.

Aktiviteter:
Första barnet: Du tar med dig din baby till babygymnastik, babysim och sagoläsning.
Andra barnet: Du tar med din baby till babygymnastik.
Tredje barnet: Du tar med din baby till affären.

Att gå ut:
Första barnet: Första gången du lämnar barnet hemma med barnvakt så ringer du hem fem gånger.
Andra barnet: Precis innan du går ut genom dörren så kommer du på att du kanske skulle lämna ett telefonnummer där du kan nås.
Tredje barnet: Du säger till barnvakten att bara ringa om hon eller han ser blod.

Hemma:
Första barnet: Du tillbringar största delen av dagen med att bara titta på babyn.
Andra barnet: Du tillbringar en del av dagen med att se till så att ditt äldre barn inte knuffar eller slår babyn.
Tredje barnet: Du tillbringar en stor del av dagen med att gömma dig för barnen.


Roligt

Jag hade jättekul igår och det var verkligen värt det för att vara trött och sliten idag. Christian var jätteduktig hemma med sigge och dom sov sött i sängen när jag kom hem. Då lyfte jag över sigge i sin säng och kröp sedan ner hos C, frusen och blöt var man ju efter promenaden hem eftersom det snöregnade.

Idag ska vi bara vara hemma och mysa, tror det får bli en sväng till mamma och pappa sen, längesen man var dit men jag ska vila och bli "körklar" först, plutten vill nog sova snart.

Ikväll har vi som vanligt babysim men jag tror vi skulle sjukanmäla oss idag för att C hade en viktig grej att göra ikväll och jag har ingen lust att åka ensam. Det finns något som kallas återbad om man missar en gång så vi får gå på ett sånt då stället.

Nä nu måste jag stoppa något i magen som kurrar och byta blöja på min lilla bajspojke som står i gåstolen och gör sina behov som vanligt. Den är väldigt bra den där gåstolen, han använder den som toalett ;-)

Partyförberedelser

Jag, Hanna och Sigge har precis kommit hem från stan där vi har varit hela dagen för att leta partykläder, handla godricka och fika. När vi kom hem så var vi dyngsura eftersom det är sånt fint slaksväder ute så nu har jag stoppat in mina skor i torkskåpert nere i tvättstugan. Vi har nyss käkat tacogratäng och tacochips och ska nu se till och klä på oss, runt 19-tiden ska vi infinna oss hos Veronica för att sedan vandra vidare till en födelsedagsfest.

Dags för duschen, sigge tackars för alla vänliga grattis hälsningar!

Sigge 6 månader!

Tänk att idag blir vår fina plutt 6 månader gammal, vad tiden går fort!! Nu ligger han och sussar ute på ballisen, det är snöblandat regn här idag men inte så kallt så han sover som en stock där ute. Vi har nyss kommit hem från kyrkis, Hanna sitter och jobbar i soffan och jag sitter bredvid och surfar, tyst som en mus för att inte störa. Ska ta och fixa lunch innan vi beger oss ut på stan för att leta en partyoutfit åt mig, imorgon är det ju fest och partykläder finns inga i min garderob! Får se om jag går ut imorgon men jag ska i alla fall köpa nån cider att dricka på festen.

Igår kväll smakade vi på årets glögg, blåbär (15%). Jag kan berätta att den var på tok för stark för min numer alltför ovana strupe som det brände rejält i när vi smuttade på glaset. Jag kan erkänna att jag kände mig lite på fyllan där ett tag och då drack vi väääldigt lite, jag blev så trött att jag inte hann se klart filmen utan gick istället och lade mig, kul tjej va? Lite orolig blir man ju när det nalkas fest imorgon så jag får ta det lungt och hålla mig till cider som inte är så starkt. Vilket babbel, det blir nog bra!


6 månader:


Bad i diskhon efter en STOR olycka i blöjan


Trött i pappas famn


Såhär fin blir man när man får hålla i skeden själv


Mums med hallon och blåbärspure

En flicka!

Det kom en liten flicka till världen igår kväll vid 23.08, så himla mysigt!! Vet inget namn, vikt eller längd än och jag har inte heller fått sett en bild än men jag hoppas dom orkar skicka en under dagen för jag är sjukt nyfiken!!
Grattis till mamma annie och pappa ante!

Nu ska vi möta upp malin och evelina för att gå på kyrkis. Hej då!

Goda lussebullar

Här sitter jag och smaskar lussekatter och lyssnar på musik. Lillen sover och jag har tänt ljus överallt och har mitt eget höstmys såhär mitt på dagen, jag har även tvättat 3 maskiner eftersom jag inte hann klart allt igår.  Om ca 2 timmar så kommer Hanna och Christian hem/hit från sina jobb och då blir det middag så det ska jag sätta igång med snart, fiskpinnar med hemmagjord potatismos, smaskens!

Har nyss blivit uppdaterad om att det är en bebis på gång i alla fall! Det kan ju ta evigheter ändå men så spännande när man nu vet att det har startat... det vore så roligt om den kom inatt för då blir det exakt 6månader emellan deras och våran bebbe (plus att det blir ett lätt datum att komma ihåg ;-)  ) men ifall den kommer redan nu ikväll så prickar jag in rätt dag som jag gissade! Det spelar ingen roll, bara kom nudå!

Nä nu ska jag mysa vidare, bara EN lussekatt till....

Det snöar!!

Vad mysigt, jag och Sigge skulle precis på promenad och köpa saffran för vi ska baka lussekatter. Vi ska ha nattbesök tor-lör av Hanna så jag tänkte vi skulle mysa till det med lussekatter och glögg. ikväll Jag ska ta och mata sprattelgubben nu och sedan bylsa på oss för att gå ut i snön, MYS MYS!

Hade hej!



Glad kille kl 06 imorse:


falskt alarm

Det blidde ingen bebis idag, det var falskt alarm, tråååkigt! Men som sagt, den som väntar på något gott....

C är ute och kör och jag å Siggeplutt leker och lyssnar på musik. Han har nyss VRÄKT i sig sin gröt och ska strax sova (kl21 är det greys och då ska det vara barnfritt). Christian ringde nyss från affärn och tänkte köpa ett annat märke på vällingen för att se om han gillar den bättre. Det är så tråkigt att han inte vill ha den för då kunde jag sluta amma nu om jag ville. Han äter knappt från mig längre och älskar ju verkligen mat så det känns ju lite roligare med det. Men han måste ju ha mat nattetid och då finns det inget annat alternativ än att amma honom. Jag ska försöka ge honom lite vatten om natten istället för att se om det går över, han kanske bara är törstig (ett knep jag läste på internet).

Annars så är allt bara prima med vår lilla kille, det är så skönt att sprutan är över och att det gick bra hoppas det går lika smärtfritt nästa gång. Nu ska jag se om sigge är trött han är en aning gnällig för tillfället. Han är sur i gåstolen för att han kommer inte frammåt utan han hoppar bara och blir sedan frustrerad för han vill frammåt. Han blandar lixom ihop med hoppgungan.

Hej svej!

Äntligen händer det grejjer!

Jag fick precis ett VÄLDIGT intressant samtal som förhoppningsvis betyder att det är en bäbis som vill komma till världen!! ÅÅÅH, jag hoppas hoppas hoppas att det är så, jag är så himla förväntansfull! Jag hade ju tippat att h'n skulle komma  4 dagar efter BF men jag hade nästan rätt!

Nu ska jag dricka upp mitt goda te sen slänga in lite tvätt. Åh, vad roligt, detta gjorde den här dagen MYCKET roligare, lycka till  blivande mamma Annie och pappa Ante!

Trött idag

Jag blir så trött, detta vädret gör ju inte saken bättre. Kan det inte bara bli massa snö och sol så det blir en aning ljusare, det känns som om det är kväll dygnet runt som det är nu.

Jag har nyss klätt på mig, fick en liten sovmorgon idag då christian tog sigge nu på morgonen. Plutten var trött så han somnade nyss om, jag hör hur han smackar på nappen inifrån sovrummet. Natten var lugn, inget skrik eller feber.

Idag ska jag åka och kolla in en lägenhet, priset var bra men det är i renoveringsbehov fast det gör inget då badrummet nyligen var stambytt så det är bara kök - hall - sovrum som måste tapetseras och bytas golv. Det finns ju en charm med att renovera för man får ju exakt som man vill, kul med ett toppmodernt kök. Om det är få spekulanter så kommer ju priset att hållas lågt men förmodligen är det fler som tänker som oss, jag får väl se senare idag. C jobbar så jag och Sigge åker ensam.

Nu ska jag försöka få i mig nån frukost. Dieten har jag typ lagt ner eftersom jag blev så sjuligt less på ägg så jag funderar på om jag ska vänta tills efter jul då man ätit alla godsaker, bara man inte gå upp i vikt nu när jag inte ammar så ofta.....


tjocktröja efter storebror (min alltså)



Adios!

Bara lungt!

Än så länge är det lugnt hemma hos oss efter vaccinationen idag. Han är liiite gnällig men verkar absolut inte ha ont. Jag har nyss kollat tempen och den låg på 37,9 så stiger den så ska jag ge honom alvedon.
Sigge var SÅ duktig idag när han skulle få sprutan, han pep till litegrann bara, inte en enda tår... DUKTIG pojke! Jag hade naturligtvis tagit med hans favoritgej -den fula röd-blåa randiga nallen från babygymet, han bara älskar den och ler så fort han får syn på den.
Efter sprutan fick vi vänta i väntrummet en timme i väntan på biverkningar, prickar eller dyligt, men ingenting hände så jag for igen, skönt, den andra delen av sprutan ska han få i början på december.

Idag har jag och min höggravida vän Annie varit och strosat på stan, jag behövde alvedon och hon en amninggsBH. När vi uträttat våra ärenden så käkade vi lunch och sigge åt en hel burk med pasta och ostsås plus en hel banan! Han är duktig på att äta vår son =) Vi for sedan med Annie på en bebbekoll (hon är på BF +2) och efter att barnmorskan kontrollerat att allt såg bra ut så for vi till min höggravida syster och fikade hemmagjord paj och snackade förlossningar. Jag är lite avundsjuk på att dom två ska snart få uppleva den där stora grejen med att föda barn snart, alla känslor och krafter plus att få en alldeles ny och färsk bebis! Hoppas jag får uppleva det igen om några år, längtar!

Nu strax kommer C hem och ikväll kommer Hanna. Vi ska käka middag och så se alla kvällens braiga program och om hon är sugen tänkte jag att vi kunde provsmaka glöggen! Hon kör säkert bil ändå man jag är så nyfiken hur den smakar, man skulle haft några lussebullar oxå!

Nä nu måste jag underhålla vår kinkiga baby, men först några blder från söndagens babysim;















Sådär ja, nu får vi hoppas att Sigge mår lika bra hela natten, hej svej!

Klädparty

Jag sitter och väntar på att klockan ska bli halv sju då jag och siggeplutt ska iväg på klädparty igen hos en tjej från min babysång, denna gångrn är det inte me and i utan ett annat märke, har helt glömt bort namnet.

Vi kom nyss hem från mamma och pappa där vi har varit och ätit farsdagsmiddag - en dag senare. Igår var hela familjen upptagen på annat håll så vi firade och uppvaktade idag istället, räksoppa till förrätt, kött till middag  och chokladmousse till efterrätt plus några av mina bullar som jag bakade i förmiddags. Jag var så duktig och höll mig ifrån alla konhydrater hela dagen, tills nu då jag kom hem då jag tjuvåt en bulle. vi lär ju fika hos Kajsa och Klara ikväll oxå så jag kan likagärna ta en bulle bla bla bla.

Imorgon är det dags för vaccinationssprutan, då ska det bli av, en halv dos. Vi får se hur det går, förhoppningsvis går det bättre än sist.

Dags att fixa iordning oss för att åka snart. Hej svej!


Tuff kille i Pelles keps


Sötnosen våran!

FARSDAG

Idag är det farsdag, det betyder middag hos farmor och farfar. Dom brukar alltid ha middagsbjudning då. Christian då, nej han har inte fått en endaste liten grej av Sigge, inte ens en teckning... Men dagen är lång, han kanske hinner in på birsta city sen för att handla något.

Nu ska jag och Sigge snart iväg för att fika hos min mormor och morfar men först en promenad vid flygplatsen med mamma och hunden Scott, pefekt tillfälle för christian att sova, spela eller vad han vill göra för att hämta igen sig.

När vi sedan kommer hem igen så har C lovat mig att gå en promenad bort till sin mamma för att jag ska få sova ostört 1-2 timmar, JAG LÄNGTAR! Har varit alldeles för trött de senatse dagarna och vet inte om det beror på att jag dietar eller för att jag får vakna några ggr på natten för att amma, stoppa in nappen eller buffa i rumpan eller om det beror på ¨bäggedelarna vilket det förmodligen gör.

I eftermiddag åker vi till farmor och farfar för en fardagsmiddag, vi kan inte stanna allt för länge eftersom vi har babysim i matfors 17.45 ikväll. Phu, det är mycket som ska hinnas med, sigge kommer att vara döslut ikväll.


I alla fall så får sigge 3 mål mat nu om dagarna nu plus lite pure/banan lite då och då samt amning när det passar sig och inatt sov han väldigt bra ända från 20-04 innan han ville ha mat, härligt!


Nu ringde mamma och sa att hon strax var här, måste slänga i mig lite frukost, härlig farsdag på er!



IKEA

Nu sitter vi här i soffan, påkläddsa och klara i väntan på att IKEA ska öppna. Jag och sigge tänkte åka dit och kika lite. Snart ska man ju plocka fram alla julsaker så jag ska kika lite på sånt, samt gå på bolaget och köpa nån julklapp. Börjar man lite smått så behöver man inte få panik sedan närmare jul.

En grej jag funderar på är ifall försäkringskassan gör sina utbetalningar nån dag tidigare som arbetsgivarna brukar göra? Annars så får jag ju pengar den 26e och då betyder det ju att vi måste köpa allting på denna lön som kommer...hmmm, LITE panik får man ju....

Imorse vaknade jag av ett bankande och när jag slog upp ögonen så såg jag att det var ju Sigge som hade kommit på att om man bankar på sänggavaln så får man fram ett väldigt roligt och högt ljud! Han låg där och bankade för fullt med ena handen precis som om han visst hur han skulle väcka mig. Nu ska vi bara äta frukost och sätta på sigge sina kläder sen bär det av till birsta strax innan tio! Have a nie torsdag!

trist och tråkigt

Den här dagen har varit rätt tröttsam till en början, sigge ville äte typ 4 ggr inatt, JAG BLIR GALEN!!! Tror jag var tröttare när jag vaknade imorse än igår när jag gick och lade mig igår. Sigge låg bredvid mig i sängen och gjorde sina pruttljud (har börjat med det nu) och jag låg bredvid och halvsov. Det är tur att han kan ligga länge och roa sig själv så det gör inget om jag blundar lite ;-) När klockan började närma sig 08 så RINGDE jag C som hade somnat i soffan så han hämtade lillen, bytte blöja och lekte lite innan han var tvungen att åka.  Motvilligt klev jag upp och stekte mina bacon och ägg för att sedan möta upp mamma inför den bokade promenaden. Frusen och trött traskade vi bort till syster och lekte lite med Love innan vi styrde kosan hemmåt igen.

Efter lunch var vi på husvisning och när vi var klara där hämtade jag malin och evelina och for iväg till kyrkis en sväng. Med lite kaffe i magen så blev jag genast lite piggare och nu har jag städat och röjt lite här hemma. Egentligen skulle vi behöva handla  men jag har ingen lust ikväll, tror vi får göra det imorgon. Då ska jag nog gå en sväng på stan om lusten infinner sig. Strosa runt lite och planera julklappar m.m

Nu ska jag fixa middag, idag blir det grillad kyckling med bea och blomkål stekta i smör (för C blir det potatissallad). Åh vad magen kurrar! Ikväll ska jag bara mysa och pussa på min fina son och se på greys, häärligt! Hej svej!!


   


Killen med TVÅ tänder!!



Idag från Öppna förskolan:


Vilken rolig drake!


Evelina är sugen på Sigges rån (Ni ser vad koncentrerad han är)


En liten video;

Gott med rån!

Fika hos Hilda

Idag har jag, Sigge och Maria varit och hälsat på Hilda och hennes dotter Lea. Eftersom det var ett sånt fint väder så gick vi en skön promenad runt Timrå. Sigge han sov hela tiden men Lea hon busade i sin vagn. Efteråt bjöds det på kaffe och bulla (jag drack endast kaffe) och barnen lekte på lekmattan. Hilda hade även ordnat med ett eget litet "bollhav" hemma åt Lea vilket Sigge gillade mycket, i den kunde han ju sitta alldeles själv och pyssla med alla bollarna.

I eftermiddag har vi bara lagat mat och chillat framför TVn, ringt min kompis och planerat inför festen om 2 helger, ska bli sååå kul! Då får jag ett tillfälle att dricka av de goda alkolholdryckerna jag köpte på båten i fjol, då jag var ogravid. Dom har bara stått och skräpat nu en tid medans Sigge jäste i magen. Nåt att se fram emot i alla fall!

Sigge somnade strax efter 19 ikväll, han var så trött! Han är som sagt inte riktigt pigg för han sover hela tiden tycker jag och så är han ovanligt klängig, så fort jag lämnar rummet så skriker han, sättar man ner honom i gåstolen/hoppgungan så är han bara missnöjd (som han förut alltid älskade). Jag läste i min utvecklingsbok att om man märker på barnet att det är extra gnälligt eller klängigt så kan det vara ett utvecklingssprång och barnet lär sig nya färdigheter, det ska bli spännande att se vad han lär sig härnäst... 


Nu ska jag i  alla fall hoppa i säng, imorgon ska vi på visning men först ska jag och Sigge på promenad runt södermalm med mammsen, syrran och Love. Godnatt!



hmm, mycket intressant med bollarna!




Hallåja, jag sitter alldeles själv!


Lea busar


Lek på mattan

Välling = Ingen höjdare!

Välling var inte så gott tyckte Sigge, tråkigt, hade varit mysigt med lite välling på kvällen. Fast han ville inte ha någon gröt heller ikväll och den älskar han, det vet jag. Jag ska prova fler ggr, när han är piggare. Han är så himla gnällig, måste vara för att han är förkyld, nu kan det väl ändå inte komma flera tänder?
I alla fall så tog jag tempen för han var kokhet om pannan och kall om fötterna men den visade bara 37,5, och det är bara lite varmare än vanligt, ingen feber alltså.

Vad ska man göra imorgon då? Om Sigge är lite piggare kanske vi går ner till kyrkis, bara till sångstunden i alla fall, sen en lång promenad skulle sitta fint, bara det inte regnar!


Nu har våran lillkille somnat så nu ska jag se nya avsnittet av Desperet housewifes. Adios!


Kollade bland våra foton och hittade dessa på sigge när han var alldeles ny. Tror att det är Annies Andreas som tagit dem:





Hade glömt vad mörhyad han var... Ser ut som en docka!


Långt mörkt hår...

Det var tider det, snart kommer Annies bäbis oxå, spännande!

Gnäll och kväll

Idag har jag å lilleplutt varit runt på olika möbelaffärer med Lina. Jag skulle så hemskt gärna vilja ha en nya soffa men det är väl ingen mening att köpa nåt sånt förrän man har flyttat och vet hur vi kommer att bo. Massa fint såg vi i alla fall men jag får hålla mig ifrån att köpa något i möbelväg ett tag till.
Efter vi hade fikat och sigge ätit sin pure så for vi till babysången. Sigge blev trött och gnällig efter ett tag så när vi haft fikastund så hämtade vi vagnen i bilen och gick ner på stan, jag skulle på banken och tänkte att vi kunde ju likabra vänta tills Christian slutade kl16.
På väg hem så gick jag förbi kupan, röda korset och fyndade två små skor till Sigge, 20 spänn st! Ett av paren var stl 23 tror jag så det får bli till våren.

Idag gjorde jag smarrig tacogratäng till middag, det var supergott! Jag kan ju berätta att trots allt fusk förra veckan så lyckades jag ändå gå ner nästan 2kg, inte illa va! Bara 6-8kg kvar nudå =) Imorgon ska jag minsann gå en långpromis med min nya vagn, som jag förövrigt älskar! Den är så himla lätt att lyfta ur och i bilen plus upp för våra trappor i huset, skönt för ryggen oxå!

Nu ska jag glo på TV innan det är dags för Sigge att få smaka välling för första gången, spännande att se vad han tycker! Han är inte direkt hajp på hur man gör när man dricker ur flaska men han måste ju lära sig nångång. Han är så himla gnällig ikväll oxå, förkyld och snorig. Vi fick avboka vaccinationen imorgon oxå, igen... Men man vill ju inte riskera att han blir superdålig igen utan den blev framflyttad till nästa vecka.



Söta va? Lätt värda 40 spänn!


Gokväll!

Babysim

Vi har nyss kommit hem från Matfors och babysimmet Tindra. Sigge tyckte det var jättekul, han plaskade så mycket att han blev irriterad för att han fick vatten i ögonen. Han skrattade hela tiden men åkte sedan på en kallsup (mitt fel) så då blev han lite sur men efter att ha hostat lite vatten så gick det över. Christian har blivit så förkyld igen så han stod över att bada den här gången. Men det blev en lyckat första badning i alla fall!

Efter badet så for vi förbi Emma och Per för att hämta hem vagnen och jag är supernöjd! Det stod att den skulle vara marinblå men den såg mer plommonfärgad ut... men men, vad gör det... jag kan ju alltid köpa ny klädsel om jag känner för det nångång i framtiden!

Efter att ha badat 30min och sedan busat hos Emma så sover nu en supertrött liten Sigge. Han var helt lealös i kroppen när jag lyfte över honom från babyskyddet till spjälsängen, nu lär han sova gott.
Jag har även köpt välling idag som han ska få smaka nån dag till veckan, lillbubben blir ju snart 6 månader! Han är superduktig med maten, idag åt han en halv burk med fisk och grönsaker, burken var från 6 mån så det var lite större bitar än vad han är van vid så han klöktes till en början men sen så smaskade han på, gott gott. Banan och aprikospure till efterrätt var ju en höjdare och halva den burken gick oxå i... dags att öka på portionerna snart?


Bilder från badet:



I väntan på upprop


puss i nacken


plask plask



ryggsim



Sigge hittade ett fint hål på kanten





Åsså en bild på den nya vrålåket:




Tack och hej, leverpastej!

Besök

Sitter och dricker mitt kaffe, Lina har nyss varit här och ätit lunch och fikat, mysigt! Jag älskar söndagar, det är så lungt och fridfullt överallt! Lina fick smaka min köttfärssoppa på LCHF-vis, sedan fikade hon mina nybakta bullar och jag åt frysta hallon. Sötsuget är faktiskt helt borta, jag blev inte ens sugen när hon mumsade mina bullar...
Lillen ligger och sover på ballisen för tillfället, han behöver all sömn han kan få när det är baddags ikväll, det tar ju på krafterna om man säger så.

Igår var vi ju på kalas och i väntan på att C skulle sluta jobba så väntade jag hos mina föräldrar, där skulle det vara middagsbjudning för släkten så igår fick Sigge träffa alla sina kusiner, skoj för honom.
Runt halv fem tiden hämtade C och hans pappa oss och vi for vidare till Östanbäck där dom hade smyckat ut hela vägen med machaller och ljusslingor, jättefint! Det bjöds på smarrig middag och goda arraksbollar till fikat. Jag kunde inte behärska mig, jag tog 3 stycken!!! Dåligt samvete fick jag ju såklart men jag skyller på att man får äta mer när man ammar och då känns det bättre =)


Nu ni ska jag packa väskan, denna gång är det ingen BB-väska utan BAD-väska, kameran får icke glömmas!


Snygga killen i DIESEL-tröja och mockasiner!


Hoppla!





Arvid myste på filten, fin pojke!


Elicia bakade och bjöd på pepparkakor, men geten ville hon äta själv!


Har man bakat peppisar måste man ju såklart ringa mormor och berätta!


Sigge på golvet


Sigge och mamma



Inga bilder från födelsedagskalaset, glömde helt bort kameran, tråkigt!

Bullbak

Här hemma har vi nästan nyss vaknat, vi har legat och myst i sängen en halvtimme oxå.  Sigge står och bajjar i gåstolen och jag ska snart ta och göra en smarrig GI-frukost. Idag är det ju vägningsdag för mig men vette fasen om jag har lust att kolla efter, det har fuskats både fredag och lördag, tyvärr.

Efter frukost så ska jag ta och bylsa på min lille prins och sedan bege oss till konsum, här ska bakas bullar! Jag är så sugen att baka idag, det var längesen. Christian ska ju jobba och vad är inte ett bättre tidsfördriv än bullbak?

Idag kommer min vagn oxå, ska bli himla skönt då jag nu kör syrrans resevagn. Den är inte superlätt att styra kan jag erkänna, den styr mest som den vill den.
 Vi hämtar vagnen hos Emma ikväll när vi åker hem från babysimmet.Jag hade  såntur igår för jag ringde Emma för att höra om jag skulle komma och hälsa på och då får jag till svar att hon är i uppsala, Uppsala! Där finns ju min vagn! Snäll som hon är så tar dom med sig den i bilen så slipper vi ta den via bussgods, SNÄLLT!!

Nu måste vi klä på oss, hej!


RSS 2.0