21.30...

Och vi ligger i sängen, jag och Sigge alltså. C jobbar ju natt. Lillplutten sover och jag hade tråkigt så jag lade mig här bredvid och tänkte kolla på sex and the city-filmen men såg nu till min besvikelse att Christian har tagit bort den!! Det borde vara straffbart, hur kan man ta bort den bästa filmen ever?? Hur som helst så får han fixa tillbaks den för den vill jag ha kvar, istället får jag väl blogga då.

Idag har vi varit en snabbis till birsta för att handla en present till kusin Oskar som fyller år på måndag. Kalaset är imorgon så vi får se hur duktigt jag är men godsakerna. Bjuds det på den goda kola-tårtan så ska jag absolut ha en bit, jag älskar den! Men jag ska försöka vara duktig, ikväll blev det både sibylla och godis, ja nån lyx måste man ju få ha när man är ensam hemma själv med knodd.

Nu är jag för trött för att skriva mer, måste lyfta över lillen i sin säng, hej svej!


Provsitter dockans vagn



Åh sa bra man nådde alla leksaker härifrån



GLAD! Ser ni den ena tanden?? Sååå söt!

En vagn på väg...

Jag har köpt en vagn i uppsala som förhoppningsvis kan komma i helgen eller till och med idag! Vi måste ta den via bussgods och jag har ingen aning om dom kör nu under halloween överhuvudtaget. HOPPAS!

Nu ska jag lägga mig och vila en stund för Sigge var skitjobbig inatt igen. När ska detta upphöra?! Jag är så less på att vakna en gång i timmen för att han är lessen eller vad ha är, han gnäller i alla fall och det enda som tröstar är mat. Snart åker jag och köper välling för att se om han är hungrig på nätterna. Igår fick han gröt till kvällen men inte fasen funkade det inte. Tänder?


Nåja, ikväll jobbar C hela natten så jag och sigge är helt solokvist, skittråkigt. Undra vad man då ska hitta på?

IKEA & OVERALL

Strax ska vi iväg till IKEA och birsta city för att inhandla en overall till siggeplutt. Det är ju för fasen snö ute idag plus att det kändes väldigt kyligt och då måste han ju ha en overall, tänk att vi fortfarande inte köpt någon. Han har lixom haft sin jacka sålänge. Jag ska även in en sväng på IKEA för att köpa några ljusstakar som jagg såg de hade annons på.

Nu håller C på att mata Sigge med mat, det är så sällan han är hemma när det är mattdags så han gjorde det så gärna idag. Lite kvalitetstid med sin son lixom. Inna vi åker ska jag svänga förbi mammamias babyshop på storgatan, såg att dom oxå sålde UJ så jag ska kika till priserna bara.


Nu är jag så sjukt sugen på godis så kanske man ska vara lite onyttig idag (igen) jag har ju nästan g¨ått ner 2 kg på en halv vecka så det måste man ju få lyxa till med, eller om jag ska hålla mig imorgons fredagsmys.


hej svej så länge!


Yes!

Nu är vagnen såld! Förste spekulanten fick inte in vagnen i sin lilla bil men precis innan hon kom så ringde det en annan tjej som oxå var intresserad så jag bad att få återkomma till henne efter första spekulanten varit här och när hon kommit och vi insåg  att vagnen inte passade så ringde jag genast upp den andre personen så hon kom hit och tittade och nu är vagnen såld!
Det bästa är att jag har en vagn på G nu oxå, en sprillans, kan det bli bättre?? När den affären är i hamn så ska jag visa er en bild. Nu ska jag se om vår son vill sova. Adjöss!

Städningsbetyr

Min lillpojke har nästan nyss somnat, han blev nog trött av att se sin mamma städa och skura hela lägenheten. Jag har nyss legat på alla fyra och skrubbat rent chassit till min vagn oxå, plus damsugit liggdelen, det kommer nämligen en tjej och tittar på den ikväll. Hon var verkligen intresserad men hon visste inte om vagnen skulle få plats i deras bil eftersom dom hade ett litet bagage. Testa kan man ju göra ändå föreslog jag och hon höll med, hoppas det funkar så jag får vagnen såld. Det är ju så bra att få massa pengar oxå för då kan man köpa en lite bättre vagn.

Imorse var jag och klippte luggen hos Emma, hon är så snäll som bjuder mig på luggklippning. Jag var nära att ta fram saxen själv men är jag dum och gör det så blir den bara sne.
Efter friskörbesöket så var jag och handlade lite burkmat till plutten, det finns ju inte så värst mycket att välja på när man ska ha 5-mån burkarna men snart blir han 6 och kan äta fisk och sånt, bra det.

Nu ska jag passa på att mysa ner mig i sängen och läsa nya Vi Föräldrar som kom idag. Härligt, jag som var såå nära att köpa nya MAMA men som tur är så gjorde jag inte det. Jag hade lixom glömt att jag fick en premenation av mammsen.



Superglad kille



Svårt att första va? Att han har lixom blivit till i min mage, vår fina plutt!



Håll tummarna för en lyckad försäljning nudå, tjabba!

Välkommen tand nr 2!

Nu har tand nr 2 spruckit igenom och nu kan Sigge bitas riktigt ordentligt om han vill. Han biter gärna på allt oxå, ska man mata honom med sked så bitar han hårt i skeden eller fingret om man kommer för nära med det.

Idag då, nej det blidde ingen spruta för lille plutten. Läkaren tyckte att vi skulle avvakta tills vidare då dom hade pratat ihop sig med nån slags överläkare. Dom tyckte att symtomen var väldigt underliga när jag berättade (ännu en gång) för dem hur dålig han blev sist. Jag trodde att det redan var klart eftersom när jag pratade med BVC sist och berättade hur han blev så skulle hon prata med läkaren då men det hade hon visst glömt, så vi åkte dit i onödan kan man säga... Eller helt i onödan var det ju dock inte då vi fick en hälsokontroll och väga och mäta vår lilla buse som nu mäter 67lång och 7560g tung. En ynka cm hade han växt sen sist...

Vagnen som jag skulle köpa är det många som undrar över och då kan jag berätta att det blev ingen deal för jag tyckte chassit var för gammalt. Det var ju från -03 och klädseln var solblekt så jag hade blivit tvungen att byta det vilket skulle leda till ännu ett projekt. Därför ringde jag återförsäljare i sthlm för att höra om alla klädslar passade alla chassin men fick då till svar att chassit ändrades -05 och därför skulle det då bli väldigt svårt för mig att hitta en tillhörande klädsel och bruttan dom sålde vagnen skulle ha 1800spänn för den, GLÖM DET sa vi då.

Nu i alla fall så har vi nyss käkat middag. Det fick bli kassler, svamp och lök i gräsddsås med massa smör, gott som fasen blev det, till det åt jag broccoli och C åt ris.MUMS!
En sak jag funderade på var ifall jag undviker kolhydrater och äter massa fetf och går ner i vik t och C äter massa kolhydrater och massa fett (han äter ju samma mat som mig) vad kommer då att hända med hans vikt??! Han skryter ju jämt om vilken bra ämnesomsättning han har så nu är det upp till bevis...! 8-)
Missförstå mig rätt, självklart är jag inte ute efter att göra honom tjock....... haha.


Nu kallar soffan och ugly betty tätt följt av DWH (ja jag ser först avsnitten i USA sen ser jag dem på svensk TV oxå). Ha en TREVLIG tv-KVÄLL.

vaccinationsdax!

Snart bär det av, till BVC för spruta....! C har till och med stannat hemma idag för att följa med, snällt! Inatt vaknade Sigge "bara" 3 ggr för att äta, vilken drömnatt, har sovit hyffsat bra, känner mig triggad för en veckas skriknätter!

Nu ska jag äta ägg och bacon till frukost, mumsigt. Vägde mig förresten och har redan gått ner 1kg på 2 dagar, wow! Kanske det går lite väl snabbt... jaja, det är ju bara för en tid, men visst mår man mycket bättre utan socker. Men jag tror jag vill ha en liten del ris och pasta m.m till min måltid, är inte så superförtjust i ägg heller.


Nä, nu är äggen klara. Nu får vi hoppas på en bra sprutupplevelse (haha, kan man skriva så?)!

Hej!

Inte så lätt

Sigge försöker och försöker man han får inte riktigt till det. Det blir mest att hoppa, nångång har han lyckats komma lite bakåt och ser han något som han verkligen vill ha ja då kommer han några steg frammåt.





Ikväll har vi haft fullt upp med att få Sigge att somna,han VÄGRAR!! Nu somnade han, 23.00 lixom, alldeles för sent och alldeles för många tårar...

Godnatt!

Kvällsblogg

Det blev ingen kyrkis idag. Det var öppet men vi kände att det vore mysigare att gå och fika så vi begav oss hela gänget(kan vi ha varit 8st?) med barnvagnar och spädisar till cafe Barista i Galleria IN istället. De har ju även köpt upp gamla MIQS lokal så nu finns där även en "undervåning". Där fanns det gott om plats för alla våra vagnar, det såg rätt kul ut och folk glodde som tokar när de passerade oss. Trevligt var det i alla fall, man umgås på ett helt annat sätt när man fikar och pratar än när man är på sången och sjunger, då är det strikta regler om att man ska sjunga när det är sångstund, inte prata.
Vi var några som bestämde oss för att gå och bada med smättingarna oxå, det blir kul!

Nu har vi nyss ätit lax och ris med citrongräddsås (ist för ris så blev det en blomkålsstuvning för mig), det var riktigt suuupergott och det bästa är att det blir över till lunchen imorgon. Åt en mörk chokladbit förut oxå för jag blev lite småskakis i kroppen.

Ja imorgon då, dags för sprutan. ...Jo jag tjatatar men jag gruvar mig så himla mycket! Han har det redan så jobbigt med tänder m.m så en spruta på detta måste ju bli hysteriskt jobbigt för honom. Stackars min lilla plutt. Jag glömde även att köpa alvedon på stan idag men jag har en supp hemma så jag får köpa mer imorgon.

Ja ja, håll tummen för Siggeluring imorgon då! Nu ska jag se nya avsnittet av DHW, lyckos mig!





Supersnygg i sin 10-gruppen tröja!




Hej dårå!

Måndag

Jag har precis duschat och klätt på mig, sigge sover i vagnen. När han vaknar ska vi käka sen bär detav  in till stan för att träffa några av mammorna+barn från babysången. Vi tänkte gå till kulturmagasinet för att kolla in kyrkis där men jag tror nog att dom oxå har höstlov, som alla andra öppna förskolor. Men vi tänkte ifall det är stängt så tar vi en fika på stan istället (endast kaffe för mig, helst med grädde i...usch).

Igår fick jag en konstig huvudvärk, det beror nog på att man inte ätit några kolhydrater. Tog en banan och det gick över, i alla fall för en stund. Jag som ammar ska ju inte vara så stenhård men det gick väldigt bra ändå. Man håller sig ovanligt mätt länge på massa fett.

Inatt har Sigge varit SKITJOBBIG! han har vridit och vänt dig hela natten (sovit bredvid mig i sängen), vaknat och skrikit, åmat och jämrat sig för fullt, jag har alltså inte sovit ett skvatt. Som tur är började C sent idag så jag fick sovmorgon annars hade jag nog inte orkat gå nånstans idag.
Undra om det är tänder eller om det är magen? Han beter sig nästan som om det vore magen... Han har blivit så himla gasigoxå sen man började med maten.Spädbarn är ju en enda stor gåta.... Tur att vi ska på BVC imorgon så jag kan fråga!
Fyyyy vaccinationssprutan imorgon, gruvsamt!! Vi får ta det som det kommer, idag ska jag iaf köpa alvedon till lillen.


Nu vaknar Sigge, dags att mata och äta, hej då-.


Första dagen..

Idag ska jag börja äta nyttigt. Eller nyttigt är det ju egentligen kanske inte då denna diet går ut på att äta fett. >Jag ska ge det några veckor så får vi se hur det går. Skulle vara kung om jag kunde gå ner 8-10kg till jul (så man kan äta upp alla kilon då). Nu har jag nyss ätit min första frukost som bestod av ägg, bacon, salladf och keso. Mycket gott! För mig gör det inte så mycket att skippa bröd, potatis och ris men pasta däremot och bulgur, det gillar jag ju... Man vänjer sig nog, som Christians kompis sa, (som förövrig nu har gått ner 12kg).

Nu ska jag klä på barnet och sedan traska runt sidsjön. Det är ju ett sådant härligt väder ute. Kanske jag ska höra om Malin och Evelina vill följa med så man får lite sällis.
I eftermiddag kanske jag bakar, jag är lite sugen på det. Bullar faktiskt... Ja jag ska ju inte äta några själv men det är ju bra att ha hemma om man får besök. Sedan ska jag nog tvätta lite. C är ute och kör bil idag.


Hej svej!!



Sigge i kusin Melkers knä

Sigge hoppeli-hoppar hoppgunga

Nu har han fattat grejen med hoppgungan oxå, enjoy:








Nu ska vi se film här hemma, Sigge har nyss vaknat... Han somnade 19 så fort jag lade honom i sängen men vaknade tyvärr en timme senare och ville INTE somna om. Han åt gröt till kvällen och jag tror att han åt för mycket. Det är det som är det svåra med en baby som gillar all mat, han äter och äter tills han kr'äks, så han fick nog ont i magen.


Nåja godkväll, nu ska jag äta godis som christian var och köpte, jag beställde en pollypåse (sista kvällen med godis) och hem kommer han med nåt helt annat för det hade han glömt, att jag ville ha polly alltså... Jag blev skitsur kan jag erkänna men men, godis som godis. Huvudsaken att det var choklad!

Baj baj!

Sköna kväll

En hel kväll har nu snart gått utan att lillplutten har vaknat, härligt!

Vi har tittat på lyxfällan ikväll, ett av mina favoprogram. Helt sjukt vad folk gör med sina pengar... Jag ska lära Sigge allt om hemska kreditkort, såna har man ju använt själv och dom gör bara livet surt för en.

Imorgon är det min favoday of the week, nämligen FREDAG! Det betyder att jag ska hämta min vagn... Frågan är om jag kommer att ångra mig att jag inte köpte en annan trehjuling, vi får se, isåfall är det ju bara att sälja den igen . Jag ska i alla fall köpa ny klädsel för denna var en aning solblekt sen är det bara att rulla på. Sigge kommer att bli ett riktigt happyface i sin nya sittvagn!



Den 15okt gott folk, är jag minsann bjuden på fest, inflyttningsfest till och med! Då får siggeplutt vara hemma med pappsen själv, kanske man ska börja med vällingen lite innan då eller om jag ska sätta igång med urpumpningen nu. Det är ju så jobbigt att pumpa ur tycker jag, min bröstpump har verkligen inte gjort sig förtjänt av priset.

Dags att snaska godis, på måndag ska jag börja äta nyttigt för 100gången. Vi får väl se hur det går men jag ska försöka vara tjurig. Kanske jag skulle köpt ett friskis och svettis-kort?





Pyssla med köksgeråd är kul


hmm, vad är det här då


Hej mamma


glad kille på lekmattan


Sitter själv en stund


....för att sedan dyka på näsan...


Hejå gokväll!

Vilopaus

Sigge och pappa tog en vilopaus, jag har oxå nyss sovit en stund. Skönt och behövligt med en vilopaus såhär mitt på dagen. Jag ska strax börja med maten som idag får bli köttfärslimpa, längesen man åt det. Vi har en köttfärs i kylen som bara ligger och skräpar och den måste ju ätas upp innan det är för sent.

Idag har vi varit och besökt gammelmormor och gammelfarfar. Sigge åt en halv burk med slottspure och mango till efterrätt, MMMM mumsade han högt. Snart när han blir 6 mån så ska jag ta och börja med välling men först ska vi byta ut ett till mål om nån vecka. Första och sista målet spar jag till sist, sen får det bli välling till kväll och amning till morgon. Det är ju så mysigt att ligga kvar en stund samtidigt som jag kan halvsova medans siggeplutt äter (smart va), vilket geni den som kom på det där med att ligga och amma!

Nu ska jag ta och ta mig en titt bland Sigges kläder, känns som om man kan plocka ut mycket, kanske sälja på tradera, men de finaste mest minnesfulla kläderna vill jag ha kvar. Kanske han får en liten bebbe som kan ha dem när han får bebis precis som han har kläder nu som jag har haft när jag var liten. Det är ju jättekul men man måste hålla dem i ett fint skick!

Nu vaknade nog lillen.

Hej då så länge!

En hel kväll...

utan en endaste tår! Sigge somnade nästan på en gång när vi lade ner honom i sin säng, vilken lyx! Tänk om alla kvällar vore så? Han blev nog trött efter sitt kvällsbad. Han ju även varit med nere i källaren när vi städat ur vårt förråd. Äntligen är det gjort! Jag packade bilen full och for med diverse skräpprylar (datorskärm, duschväggar, ramar, spegel, hylla m.m) till fyndlagret i hopp om att kanske tjäna en femhunka i alla fall. Inte då, jag fick ynka 250spänn, skitdåligt ju! Ungefär halva priset på en utav lamporna som jag gav bort plus att duschväggarna, skärmen och fotbadet ville dom inte ens ha... Det var ju det som var värt något. Jag får väl åka med det till soptippen imorgon då.

Ikväll har jag och C lyxat till det med hämtmat och myst till det på vårt egna lilla vis, jag framför datorn och han med sitt xbox. Vilka nördar vi är...

Nu ska jag se nya DHW på datorn sen ska jag natta kudden. Det var ju tänkt att jag och plutt skulle på spa imorgon men jag glömde ringa och anmäla oss. Typiskt, nu måste jag vänta två veckor eftersom nästa tisdag är det ju dags för den superläskiga vaccinationssprutan nr2, något jag INTE ser fram emot! Hoppas att han slipper få lika ont denna gången.

Jaja, godnatt med er!




Vagnbyte

Nu så är det bestämt, vi byter vagn! Nu kan ni som vill köpa min vagn göra det på tradera (ska lägga in en annons på blocket oxå) för vi ska nämligen byta. Vi slår till på vagnen som jag hittade på blocket, ska bli så j*vla nice att slippa fyrhjulingen. Det är absolut inget fel på den nuvarande vagnen bara det att den är för mig lite tung att lyfta då jag har ont i ryggen och jag vill även ha en vagn som går lätt att styra, Urban Jungle here I come!

Lille snutten ligger och sover, han är verkligen jättetrött! Han hann inte sova färdigt innan babysången så när den var slut så var han helt färdig och han har snart sovit i två timmar.
I alla fall så har jag hört att det ska finnas babyspa på Södra Berget. Jag har ju ett presentkort där som snart går ut så jag tänkte att jag skulle ta med mig min Sigge på en mysig spaupplevelse! Det hade ju varit fantastiskt mysigt om C ville följa med oxå men eftersom han inte är så jätteförtjust i spa så går jag ensam... Om ingen annan vill följa med förstås???

Nu ska jag börja förbereda middagen, det får bli fläskfile idag. Ikväll ska jag nog gå en sväng förbi syster och hämta mitt paket från Me&I och kolla om hon hämtat overallen som Sigge skulle få låna, annars gör jag det nog själv.


Nu ska jag ta vara på ensamheten innan min lille prins vaknar! Bye bye.

Första bajskorven

Imorse vaknade jag av att Christian tog med sig Sigge ut ur sovrummet för att byta morgonblöjan. Det tog inte många minuter förrän han öppnade dörren och stoppade in huvudet och sa "SIGGE HAR BAJSAT EN BAJSKORV!"
Jag var tvungen att tänka efter lite vad jag nyss hade hört men svarade sedan "Åh, vad spännande" och Christian fortsätter "ja jag hörde att han låg och klämde ett tag och sedan kom det ut en BAJSKORV! Blöjan ligger därinne i påsen" (precis som om jag ville se den).... (okej, jag erkänner då, jag tittade...) ;-)

Haha, jag har aldrig varit med om en stoltare pappa, som ni märker så blir man ju väldigt faschinerad av minsta lilla framsteg som sin bebis gör. Detta betyder ju att han får i sig sin pure i alla fall! =)

Nåja, nu ska jag och Sigge skjutsa ut C till jobbet, först ska vi kolla på vagnen. Tjejen ska möta oss i stan. Sedan ska vi handla så att jag kan baka till sången..


hej svej!

På barnvagnsjakt

Idag har jag varit och tittat på barnvagnar med en kompis. Jag hittade en av intresse och den var även på 1000kr rabatt. Tyvärr var det sista dagen idag för det erbjudandet men tjejen i butiken sa att om jag hör av mig imorgon så kan jag få köpa den till det priset ändå, så fort jag kollat på vagnen som jag ska titta på imorgon så ska jag bestämma mig.

Efter vi varit på barnenshus och babyproffsen så for vi hem till annie och åt nybakad sockerkaka och drack äppelcider, mycket gott. Vid två tiden så for jag hem igen för att förbereda maten som jag och C skulle äta i eftermiddag.  Sigge somnade i bilen på väg hem så då passade även jag på att ta mig en lur, en välbehövd sådan då jag sovit dåligt natten som var. Strax efter 15 så vaknade Sigge igen och jag fick skynda mig att laga mat, 16.15 skulle jag vara i Birsta för att hämta C, vi skulle ju på babysim idag, första träffen. Inget bad första gången men nästa gång så, jag längtar ska bli så kul!
Ikväll har jag bakat eftersom det är jag som ska bjuda på fika imorgon på sången, hoppas att det räcker, jag räknar på att vi är ca 15 st....hmm....

Nu har både jag och C legat bredvid Sigge och försökt få honom att somna men han vägrar, det slutade med att jag fick amma honom. Åååh, vilken tjurskallig bebis! Han är sååå trött man han vägrar blunda, vi spelar till och med speldosa för honom...




Mysig sovstund i vagnen...




Adjöken för ikväll!







ps, idag är det 3 veckor kvar till Sigges kompis beräknas komma, vi längtar!!!

Lugn lördag

Nu har lillen nästan nyss somnat. Jo klockan är mycket men så här har det varit varje kväll nu i ett bra tag, han somnar vid 20 (ikväll redan 18.30), sover i 1-2 timmar och sen vaknar han och skriker helt hysteriskt! Det är inget jag-är-hungrig-skrik, utan mer ett förtvivlat skrik precis som om han drömde en mardröm eller något. Det stämmer in på klockslagen exakt varje kväll. Jag tänkte höra med BVC på tisdag om dom har en aning varför han gör så....
Efter det så vill han vara vaken 1-2 timmar innan det går att få honom att somna om. Nu så fick jag honom att somna själv utan att bli ammad till sömns, skönt, jag vill helst inte vänja honom vid det. Tyvärr sover han oftast i vår säng oxå för jag orkar inte kliva upp 5-6ggr/natt som han vaknar ibland. Jag hoppas det går över snart, det är väl jobbigt att få tänder....!


Idag har jag och Sigge bara softat och pappan har jobbat. Vi började dagen med en promenad runt sidsjön. När vi kom hem så ringde min mamma och frågade om vi ville följa med ut till dom och äta middag så hon hämtade oss vid 13-tiden då hon slutat jobbet. I Kovland busade vi med Sigge, fikade på altanen och gick sedan en till promenad runt Ånäsparken. Det har ju varit ett sånt härligt höstväder idag!
Kl 16 hämtade jag C och sedan åt vi middag hos mamma och pappa som bestod av potatis och lövbiff. Till efterrätt gjorde jag en kladdkaka innan det var dags att åka hem igen.
Hemma har jag städat, tvättad och plockat iordning i skåpen. Ska ju åka med en massa skräp till fyndlagret tänkte jag så förhoppningsvis hinner jag städa förrådet i veckan (nä, det har inte blivit gjort än.


BTW så var lägenheten vi kollade på inget av intresse. Man var tvungen att ha egen varmvattenberedare och det blir ju svindyrt plus alla andra kostnader som tv-kanaler, el m.m. Fult var det oxå =(


Nu ska jag kika runt på LGHF-metoden. -10kg skulle vara pefekt för mig! Det verkar vara en lättsam metod oxå... jaja, vi får se. Man ska ju inte banta när man ammar för det överförs gifter i mjölken men till en början så kan jag ju sluta fika varje dag som man gör när man är mamma-ledig.
Förresten så har han hoppas över sitt första mål ammning idag, det blev lunchmålet som fick bli majspure. Mums tyckte Sigge, matgalningen våran.




Nä hej då med er, nu blev det ett långt inlägg. Gonatt!




På väg till Sidsjön



Härligt höstväder idag (ser ni den röda pricken på bryggan? det låg en människa där och sov imorse)



Lillfisen provar min gamla mössa


Dreggligt värre


Fingrarna har aldrig varit godare, man måste ju testa lilltanden.


Roligt!



Hungrig!

Jag sitter här och väntar på att C ska komma hem. Jag är vrååålhungrig!! Vi ska äta kyckling och det är ju lång tillagningstid på det oxå, jag kommer nog att hungra ihjäl....  Jag är så jäkla sugen på naturgodis oxå så ikväll blir det en påse av det, mums mums...

Sigge han sitter i hoppgungan för tillfället, han börjar fatta hur man gör nu. Han har även fått en hel portion med brockolipure förut. Han är så himla duktig med maten, det kommer inte alls att bli några problem att sluta amma men jag tänker ändå fortsätta tills han är minst 6 månader, sen ska jag trappa ner. Det ska bli helt underbart att kunna göra lite ensamsaker. Jag är så sugen att gå på en riktigt fest oxå, dricka sig full för en gångs skull och att kunna åka till en kompis en kväll utan att behöva tänka på att jag ska amma om 3 timmar.... Längtar!


Nä jag är för trött för att skriva mer. Måste ringa och höra om han kommer snart, min mage kurrar!

God kväll

Imorgon ska vi på 3-års kalas, kusin Elicia fyller år! Tyvärr jobbar Christian så han missar tårtan...
Imorgon ska vi även på lägenhetsvisning kl 12. Eftersom C jobbar ända ute i Birsta så måste jag både hämta honom och sen skjutsa tillbaka honom, men vad gör man inte?.
Lägenheten ligger på Östermalm nånstans och är en 3a på 100kvm!!! Jag hoppas hoppas hoppas att den är fin och att vi får den, det skulle vara en sån lättnad att slippa bo i vår lilla 2a på 56kvm...! Åååh, 100 lyxiga kvm, nästan dubbelt så stor som vår nuvarande lgt, vilken dröm =)

Nu har jag precis nattat lillen, han har aldrig varit lätt att få att sova, jag måste nästan alltid amma honom till söms. Vår bvc-sköterska sa att gör man det så blir dom tyvärr vana vid det. Men vad ska man göra då? Han bara skriker om man lägger ner honom, även om vi ligger bredvid honom i vår säng. Vi har även testat bära honom till söms men det funkar inte heller. Hoppas det ändrar på sig framöver.


Nu ska jag se på nåt som C har på datorn. Over and out.




Det går vilt till när Sigge ska äta mat:



Majs-&potatispure är gott......




....mycket gott!

Trist väder!

Inte roligt väder ute idag, regn å rusk! Vi kom nyss hem från en sväng på Ikea och Barnens hus. Det blev lax å potatis på ikeas restaurang till lunch, gott gott. Älskar gravad lax!
Jag skulle kika på vagn men jag hittade ingen av intresse, får åka och titta i helgen då man har mer lust, jag är lite trött idag....

Nu ska jag nog ta och städa nere i förrådet. C är ledig idag så han kan passa Sigge. Fast egentligen vet jag inte om jag orkar, det skulle vara mysigt och slappa i soffan oxå.

Oj nu vaknar plutten, måste amma, hej>!

Första tanden!

Idag minsann har jag gjort en liten upptäckt i Sigges mun, nämligen första lilla risgrynet! Nu fick vi det förklarat för oss varför han sovit dåligt. Annars så tycker jag inte att han har gjort sån stor sak av det, ingen feber, inget gnäll bara tuggat på sin pekfinger lite väl mycket. Jag hade det på känn, vad spännde, kanske tand nr 2 kommer i samma veva??


Idag har vi varit på kyrkis som sagt. Det var ovanligt mycket folk där för att vara en onsdag. Men det var skoj, Sigge var till och med vaken =)  Efter kyrkis gick jag ner på stan och köpte en jacka till lillplutten, den var så fin att jag inte kunde låta bli... Egentligen skulle jag vilja ha nya skor men jag har inte hittat några än som jag vill ha.


Nu ska jag ta mig en titt i frysen för att fastställa dagens middag, C kommer snart hem och sedan ikväll ska jag bort till syrran å hålla sällis igen. Hon är bra bortskämd med det när hennes man jobbar men hon är ju gravid och har ont så det är ju lite synd om henne faktiskt.

Oj, vad Sigge fjärtar, jag måste byta blöja. Hej svej!







Glad kille på väg till kyrkis


Fin plutt



Snygg jacka till snygg kille









ps. har jag sagt att Sigge börjar kunna sitta i korta stunder?

Vagnbestyr

Jag söker ny vagn, eller en till vagn. Jag är lite less på vår och jag gillar inte sittdelen heller. Jag ångrar att jag var så snabb med vagnvalet eftersom när man är nygravid så vet man ju varken vad man behöver eller vad man inte behöver. Jag tycker vår vagn är ful, tung och svårstyrd!
Eftersom det snart är dags för en sittdel så tänkte jag att jag skulle köpa en lättare vagn som han kan sitta i bara men ändå spara vagnen som vi har nu då den är bra att köra på landet men nu är jag ute efter en cityvagn eftersom jag inte gör annat än spriger i butiker....
På måndag ska jag kika på en vagn som jag hittade på blocket, hoppas den ser fin ut, jag måste ju även kolla i butikerna om det finns nån där till ett bra pris.


Här har vi nästan nyss vaknat, vi sov till 10 idag. Natten har varit jobbig, jag har sovit så ytligt. Sigge måste få eget rum snart, han vaknar utav att jag vrider på mig hela tiden och jag vaknar när han gör sina ljud.
Imorse vaknade vi 07.15, jag var så trött att jag visste inte vad. Han hade kissat ner hela sängen oxå, ååh jag fattar inte varför det händer hela tiden??? Jag är less på att byta lakan!

Nu ska jag busa lite med lillskiten, 12.45 kommer malin och evelina, då ska vi på kyrkis en sväng.



Tack och hej!

Sigge, 5 månader!


Vår fina plutt, 5 månader idag!

Roligt!!

Äntligen, på söndag börjar vi babysimma, jippi! Jag har längtat, jag är så himla sugen att åka och bada med Sigge, han kommer säkert tycka att det är jätteskoj!
Lite konstigt kan man tycka,  tjejen ringde nu 21.30 på en vardagskväll och sa att kursstarten börjar nu på söndag, lite väl sent kanske, speciellt när man har en spädis hemma, men vi var ju vakna som tur var.

Hon ringde i förrgår oxå och undrade om vi ville vara med nu på måndag på en kurstart men tyvärr har ju vi babysång på måndagar och det blir alldeles för mycket för lillskruttis att både bada och sjunga samma dag, så jag fick surt tacka nej. Förstår ni hur glad jag blev nu när hon ringde, även att christian slutat jobba då så han kan följa med, WEEEII!!


Åh, vad kul att bada, jag har knappt badat sen jag var superdupergravid!


Nu, nytt avsnitt av DH, love it!


Bye bye!

Måndag igen

Så idag var det måndag igen och babysång som vanligt men innan det så gick vi en promenad runt Sidsjön och tog en lunch med sigges moster på stan. Sigge fick smaka på en apelsinklyfta och blev väldigt sur då vi tog bort den. Herregud, han är verkligen en matglad liten kille! Men det ska man vara glad för, det räcker att tampas med sovtiderna!
På babysången fick vi testa en ny grej, nämligen lägga alla bebbar i en ring i mitten och vi mammor fick ett jättestort tyg som alla höll i varsin sida över småttingarna så att det blev som en himmel. Vi fladdrade sedan tyget upp och ner över barnen, det gick till en början väldigt bra och de kollade faschinerat på tyget tills någon brast i gråt - min Sigge, han tyckte det blev lite väl läskigt så jag fick krypa in och sätta mig hos honom....

När vi kom hem så var Sigge helt slut så han sov 1,5 timme ute på ballisen, skönt var det så jag kunde städa undan allt jag rivit fram igår då jag plötsligt fick för mig att jag skulle storstäda i alla garderober och skrubb. Tyvärr hann jag bara med skrubben innan jag blev trött och lessnade men har idag gjort färdigt det jag inte orkade igår.

Nu har jag nyss badat Sigge. Han är inte lättroad ikväll inte, han mest gnäller och är sur, jag tror att han hade behövt sova lite mer idag. Det är jobbigt att vara liten och växa, tänk att under ett spädbarns första halvår så har de fördubblat sin vikt, växt nästan två decimeter på längden och ungefär 6 cm på sitt huvudomfång! Tänker man på det så förstår man ju att de är lite väl gnälliga ibland!

Nu kom christian hem och jag har precis nattat plutten så nu ska vi ha lite ensamtid. Jag måste oxå rådfråga honom om en vagn som jag vill ha, har nämligen hittat en på blocket....






I ring på babysången (tyvärr fick jag inte med lakanet, synd)






Pappa och Sigge posar imorse



Morgongo



Spegla sig är det allra bästa



Ett gott skratt




tjing!

Ensamma hemma

Ikväll har jag och Sigge haft myskväll hemma själva, utan pappa. Vi lekte lite på golvet/sängen, Sigge rullade från rygg-mage, såg en liten snutt på Stjärnor på is, Sigge somnade och jag såg ett avsnitt av desperet housewifes. En inte så händelserik kväll förstås men rätt så mysigt har vi haft det ändå! Tur att jag har min lilla krabat så man aldrig behöver känna sig ensam!
Egentligen skulle vi bort på middag ikväll men det blev så sent innan värdinnan kom hem så vi valde att skjuta upp middagen till en annan gång, annars hade vi ju fått åka efter en timme igen för att lillen skulle få sova och det hade varit tråkigt. Visst hade han säkert somnat där men då hade han vaknat igen när jag måste lyfta över honom till sin säng (han gör alltid det) och då hade vi fått kriga för att få honom att somna om. 
Christian han är hos en kompis och kollar fotboll och hockey ikväll.. Han bjöd med oss oxå men ifall jag frivilligt kan välja bort fotboll så gör jag gärna det och stannar hellre hemma med plutten istället

Nu har jag surfat lite och kollat runt på julklappar, jag har faktiskt redan köpt 2 st. En till kusin Elicia och en halv till kusin Felicia (en liten, så det blir två till henne)... Tyvärr så tror jag att jag inte träffat rätt angående Felicias klapp så jag måste nog höra mig för hos hennes mamma. Man kommer ju inte riktigt själv ihåg vad man ville ha i hennes ålder men jag försöker minnas... Förslag mottages mer än gärna, ifall ni släktingar råkat höra vad kusinerna önskar sig av tomten!
Ja, jag vet ju att Melker önskar sg en JÄÄÄÄÄTTESTOOOOR robot, vi får väl se vad tomten säger om det (läs: hans mamma).


Nä nu ska jag kika till lilla prinsen som sussar gott i vår säng. Ska nog krypa till kojs själv och läsa min nya bok. När som helst kommer nog C hem oxå!



Lite bilder från kvällens lek:




Testar sittvagnen!









Lek i sängen






Pyjamasdax!




Gonatt me er!

fredag

Vi kom nästan nyss hem från Sigges mormor och morfar. Vi for dit i eftermiddags för att hälsa på och råkade komma lagomt till middagsdax. Mamma hade tagit fram fläskfile men hade ingen ide om vad hon skulle göra med den så jag kom på ett gott recept jag gjort förut  med bacon och tomat så det blev jag och christian som bjöd på middag ikväll. Perfekt för mammsen å pappsen som hade full sjå att försökta sätta ihop några garderober de nyss köpt. Det pågår en ständig renovering i det huset men jag förstår dem, det är ju kul att få nytt och fräscht!
Efter middagen så slängde jag ihop en kladdkaka till efterrätt sen busade vi lite med Sigge innan det var dags att åka hem igen. Lillbubbas måste ju sova...


Imorse hade jag och Annie planerat in att äta hotellfrukost på Strand. Den är ju sjukligt god, speciellt när det börjar närma sig juletider, då det bjuds på ett helt julbord till frukost! Eller nja, bjuds är ju helt fel ord då det kostar lite över hundralappen per person, men ibland måste man ju få lyxa till det!
I alla fall så kom vi dit runt 9.40 och buffen stängde 10 så vi tyckte att det var lite för mycket pengar för 20 min så vi sköt motvilligt upp det till nästa vecka. Vi måste i alla fall hinna äta där innan annies bebbe kommer för då dröjer det ett tag innan hon lär orka med sig. Istället gick vi på Pallas och käkade god lax-,räk- och kräft-smörgås till frukost.

Mätta och belåtna for vi ut till Birsta för att hitta en ny tele till mig men istället för att göra det vi skulle så kikade vi såklart på barnkläder, det är ju så mycket roligare. Men imorgon kanske jag får med mig C, är verkligen i behov av en ny tele då det bara prasslar i min, tyvärr blev det så efter att batterilocket försvann och jag var tvungen att tejpa fast batteriet.....


Nu ska jag mysa ner mig i sängen och läsa färdigt min bok. Är ju lite ivrig att komma igång med min nya bok som kom på posten idag. Godnatter!






Bus med pappsen!




Roligt att stå

snart så...

Jag och Sigge har nästan nyss vaknat. Han har börjat låta mig sova ända till nio på mornarna, vilken lyx! Han vaknade till förut då det var kolsvart ute men jag gav han en leksak så han lekte en stund med den men somnade sedan om igen...

Varje morgon då vi vaknar så inbillar jag mig att hans rödprickiga öga är svullet. Han har nämligen haft prickar runt det ena ögat en bra tid nu. Jag håller på att vänta ut det, trodde det skulle försvinna men det har det inte gjort. Han är även prickig runt munnen och det ser ut ungefär som samma typ av prickar (tänkte först att det var nappeksem). Jag ska testa med saltvatten till ögat och om det inte blir bättre så får jag ringa, eller maila, man kan ju göra det nu för tiden oxå. Det är ju faktiskt jättebra för det är bara 1h X 2 /vecka som hon har telefontid, lätt att missa med ett litet spädbarn.

Nåväl, nu ska jag göra oss klara för att strax åka iväg till frissan. Jag tror jag har bestämt mig hur det ska få bli. Stackars min frisör, hon får alltid boka in lite extra tid på mig för att jag är så himla velig, kan aldrig bestämma mig. Men det är ju när jag ska färga håret, idag blir det bara klippning, kanske jag ska klippa det lite kortare...? Hmmm, nu börjas det igen!


Nu ska jag ta reda på min lilla gymatlet som för tillfället ligger och leker i gymet med fötterna! Ja tänka sig, lillkillen har fått fötter nu oxå. Nu när han upptäkt dem så kan han inte låta bli dem!




Världens finaste Sigge!


Adjöken!

Pengar på ingående!

Igår ringde jag försäkringskassan och bad dom skynda på mitt ärende och tro det eller ej men nu när jag tittade in på Mina Sidor så står det att pengarna sätts in imorgon! Äntligen!

Nu ligger fisen och sover. Jag har nyss ätit frukost. Jo det är sent men jag har bakat ciabattabröd nu på morgonen och de har ju en viss jästid och ungstid så nu lagomt till lunch vart de klara. Åt bara ett halvt bröd för jag vill kunna äta lunch innan vi drar på kyrkis. Annars blir lunchen inte förrän efter 16 och det blir ju för sent.

Imorgon så ska jag klippa mig. Jag har nämligen inte haft tid att klippa mig förrän nu. Blickade tillbaka i bloggen och såg att jag har inte klippt mig förrän i mars!! Shit, inte underligt att jag knappt kan kamma igenom håret. Nä det ska bli helt lovely med en ny frissa. Som tur är så kunde jag ta med mig min lilla prins. Ja hon är snäll Emma, min frisör. Han brukar ju vara snäll så det går nog galant, kl 12 brukar han ju ändå sova.

Imorgon hoppas jag att min bok har kommit. Jag har nämligen köpt en bok på nätet som heter "Att växa och upptäcka världen" . Den handlar om de 7 olika utvecklingsfaser som spädbarnet går igenom under sitt första levnadsår. En tjej på babysången tipsade mig om den och sa att den var kanonbra och att den verkligen stämde. Ska bli intressant, för vår kille har ju mycket fuffens för sig om nätterna så jag antar att han är i en fas just nu. Den kostade bara runt 40 spänn så det var en riktigt fynd!

Nu hör jag hur posten dimper ner. Måste kolla, sen borde jag göra mig klar för snart kommer Malin och Evelina.



Lite bilder på när Sigge leker:


Lite kräks på magen



Vadå hoppgunga? Det är ju kedjan som är intressant!










Sigge sitter ofta med armarna utåt, han kanske tror att han kan flyga? (eller så håller han balansen?)




Hej svej!

Fika på Norra

Idag har vi varit duktig och varit ute mestadels av dagen. Jag och Sigge har nämligen varit på Norra Berget idag igen och fikat med Maria och Hila plus Hildas flicka, Lea. Fint väder  var det men lte väl kyliga vindar kanske. Men det var hur mysigt som helst, vi hade med oss varm choklad och ciabattabröd med philidelphiaost, skinka och paprika. Till efterrätt hade Hilda tagit med sig kaffe och kladdkaka i små folieformar, väldigt praktiskt och supergott! Sigge valde att sova nästan hela tiden, men inte gjorde det något, då kunde jag ju dricka alla varma drycker med nemas problemas.

I eftermiddags så tog jag med mig familjen på en promenad. Vi gick upp mot södermalm och kollade in huset som vi ska kika på en lägenhet i på torsdag. Hoppas det kan vara något av intresse!

Nu börjar ju Ugly Betty tätt följt av DH så det är en fin kväll vi har framför oss. Imorgon är det dags för kyrkis igen!
 






Soligt på Norra


Hilda och Lea


jag med min gofis




Tack och bock!

Önskelista

Kära Tomten, min allra första julafton börjar sakta men säkert närma sig och som du förstår Tomten, så är det något alldeles nytt och speciellt för mig. För att vara ute i god tid så skickar jag dig min önskelista redan nu.






         I julklapp önskar jag mig:

  • Alla möjliga sorters leksaker, tänk då är jag ju 7 månader!
  • Presentkort på Barnenshus/Babyproffsen/Polarn O Pyret/Lindex/H&M/EXIT
  • Böcker för småttingar
  • Inredningsprylar till mitt framtida rum
  • Barnkammarböckerna
  • Olika typer av barnmusik
  • Kläder, lite större stl, man måste tänka långsiktigt!




Med Vänlig Hälsning, Sigge Andersson 5 mån


Måndag

Vi är just hemkommen från denna veckas babysång. Som vanligt sken Sigge som ett ljus hela sångstunden, han tom sjöng med litegrann på slutet, högt och entonigt! Han är så himla rolig att se på när han träffar andra barn, han blir helt till sig. Kul är det att han har så lätt för skartt och oftast alltid är glad.
Det sura var att en av mammorna hade ju snott min bakide! Jag som hade planerat att göra falska potatisbakelser att bjuda på när min fikavecka kommer. Jag som har övningsbakat å allt, suck! Jaja, jag får väl söka upp ett nytt superdupergott recept då, för man vill ju överglänsa alla andra, är det inte det allt handlar om? Den som bakar godast blir den mest populära mamman på lekplatsen... 8-)

Skämt å sido, i förmiddags var vi ut och promenerade med Evelina, Malin och Kali. Härligt väder var det oxå, det är precis såhär som hösten ska vara, löv på marken, lite småkyligt och SOLSKEN, inte regn som det har varit i en veckas tid. MYSIGT!!

Nu ligger min goplutt å sover, jag hör hur han snarkar. Han är ju lite förkyld min lilla gosse, snorig och hostig. men det är bara att vänja sig, med barn kommer förkylningar. Vi lär ju bli sjuka i lite allta möjliga olika sjukdomar nu framöver och för att inte tala om när det är dags för dagis, där är ju rena smittohärden ju.....!

Nu ska jag ta mig en titt i kylskåpet och börja fundera på dagens middag. C jobbar tills ikväll så jag får nog äta middag själv idag. Jag är så hungrig att jag kan nog inte vänta ända tills klockan 19.30. Har vi tur kanske Sigge får ett litet besök från mormor idag. Hon ska nämligen hämta morfar på flyget vid 18. Den gubben har ju haft turen att få resa till Spanien i helgen. Åh det får mig ännu mer att längta efter en liten minisemester med mina killar.... Mmmm...


dop och burkpure

Idag har vi varit på dop av kusinen Arvid. Arvid skötte sig exemplariskt under hela ceremonin, Sigge likaså. Samma präst var det oxå, kul eftersom den prästen var väldigt trevlig. Vi fikade smörgåstårta och drack kaffe innan det var dags för alla att åka hem.
Själv for jag o Sigge och hämtade christian, vidare till Maxi och handlade grejor till dagens middag plus nya nappar och en haklapp.
Lillen har fått små röda prickar runt munnen så därför tänkte vi testa de nya Air-napparna för att se om vi råder bot på problemet. Det samlas ju mycket saliv och kräks i de vanliga napparna så det är inte så konstigt att han blir röd.

Imorse fick Sigge gröt igen vilket han mumsade i sig glatt, jag vågade inte ge honom mer än några teskedar för jag är rädd att det blir för mycket och får ont i magen men han hade nog glufsat i sig hela smakportionen om han fick...
Ikväll fick han smaka palsternacka- och potatispure, 1/4-del av en liten burk. tänka sig, det gillade han oxå, allt gick ner! Han har lixom börjat förstå vad det innebär att sitta i matstolen, nu när man sätter ner honom så börjar han vifta hej vilt med armarna, haha. Han var oxå väldigt faschinerad av sin hårda haklapp som han tittade fundersamt på.

Nu har vår trötta plutt somnat, jag tror det i alla fall för christian är med honom vid spjälsängen och det blev nu tyst så jag gissar på att han har somnat, skönt. Nu ska jag och darling mumsa chips och se på Walle . Tack och hej!



Huvudpersonen


Hemmadop av Arvid


Sigge hos moster


Storasyster Elicia


Elicia busar med Sigge


Fin i sin skjorta


Man ska inte jämföra barn men... Sigge snart 5 mån, Arvid snart 2 mån, otroligt!








I bilen i väntan på pappa

Vikt 4,5 mån

Jag glömde ju skriva vikten på lillplutten. Både jag och Christian gissade fel, Sigge väger nu 7060g och är 65cm lång!

Öppna förskolan & föräldraträff

Imorse fick jag sovmorgon igen, ända till 08.15. Vi låg kvar ända till 08.30, så skööönt!

Idag hade vi bestämt med malin och evelina att vi skulle gå på kyrkis igen. Det startar ju redan 09.00 men eftersom vi tog sovmorgon så blev vi sen, vi kom inte dit förrän 10.30, lagomt till sångstunden.
Jag försöker ge sigge några skedar gröt till andra målet så därför blev det lite knepigt med tiden. Nästa gång kan jag ju ta med mig men eftersom det är bara smakisar så vill man ju slippa att bära med sig mat. Han gillar gröt i alla fall, det är så kul att mata oxå! Tänk om nån månad så är min bebis inte helt beroende av bara mig längre, känns lite sorgligt, det är ju något speciellt "band" man får genom att amma. Man klagar på att det är jobbigt och man blir bunden men samtidigt är det ju väldigt mysigt och speciellt oxå! Men det blir ju kul för Christian som då blir lite mer delaktig på matfronten.

Efter kyrkis så hade vi vårt första möte på föräldraträffen. Den här gången så var det samma personer som vi hade på föräldrautbildningen så det var kul att se resultatet på allas magar. Bebbarna var ju mer jämngamla så jag är nöjd, det var mycket roligare än i min förra grupp.

När vi kom hem igen så var vi hungriga så vi bestämde oss för att käka middag på Olearys. Det blev varsin burgare, gott gott, Sigge han sov hela tiden så vi kunde äta ostört.

Imorgon är det dags för Arvids dop, så det är vad som står på schemat imorgon. Christian han jobbar som vanligt.


Nu ska vi mysa framför TVn med naturgodis och film. Hej svej.



Småttingarna leker



Vink vink


Love visar hur det går till på kyrkis



Nånting verkar väldigt intressant


En gladskit


En goskit


Love håller låda


Hmm...

Hej hopp!

Mys i bilen!








Idag har det varit en riktig slappardag!
Vi har gjort NADA. Det har ju iofs regnat hela dagen men i eftermiddags var det uppehåll och då tänkte jag att vi skulle passa på att ta en promenad och lufta lungorna lite. På väg ut mötte vi pappa Christian och farfar Sören (C fick skjuts hem från jobb), jag blev superglad eftersom jag hade haft det så tråkigt i hösrregnet, de hade även köpt med sig gofika.
I alla fall så tänkte jag att nu när jag ändå hade bylsat in oss båda i alla dessa höstkläder så är det väl lika bra att vi går en sväng, något jag fick ångra, för några 100m senare så började det att TOKREGNA!! Sigge hade det mysigt i vagnen men hans stackars mamma däremot, blev dyngsur! Jag hade med mig ett paraply men tyvärr hjälpe det inte så mycket då det blåste från alla håll så regnet kom in under parrat. Då blev jag less och gick hem igen.
 Hemma bjöds det på kaffe och sigge lekte lite med farfar innan han blev trött och ville sussa i vagnen en stund.

Ikväll har vi varit en tur till annie och klappat på gomagen, inte lång tid kvar nu till den lilla guldklimpen ska födas. Väldigt spännande, pojke, flicka? pojke, flicka? Sigge tror att det är en mörkhårig skönhet, en blivande flickkompis med andra ord. Det får vi se i början på nästa månad, vi längtar!

Imorse fick Sigge smaka på banangröt, inte alls så dumt tyckte han. Han gapade till och med och mumsade ett tag på vaje tugga. Det mesta åkte ju ut men det är såklart, inte så lätt att veta hur man ska göra med det konstiga kletet. Det tar ju ett tag för sväljreflexen att mogna oxå! Men det blir bättre och bättre för varje gång...!

Nåja, nu är det dags för lite tandputsning, imorgon är det både kyrkis och föräldraträff. Ska bli spännande att få väga skrutten, han har blivit så tung så tung. Jag tror han väger ca 7,2 nu och christian tror 7,5, (oh lord, hoppas inte).

Godnatt med er!


Oplanerat

Inget på schemat idag. Tråkigt väder är det oxå annars har man ju kunnat gått till stan och lämna igen en del plagg som inte passade... Men jag har ingen lust.

Vi vaknade vid halv tio idag efter att ha sovit en till sväng, för 07 imorse blev jag väckt av världens brakare så jag var tvungen att byta blöja. Det konstiga var att han vaknade inte själv, jag tände lampan men han fortsatte att blunda och jämra sig som sedan gick över i skrik. Då smekte jag honom på kinden men när inte det funkade så lyfte upp honom men han vaknade inte ändå utan fortsatte att skrika. Inte förrän jag knäppte med fingrarna så vaknade han till och var alldeles förvånad, jättekonstigt, är det vad man kallar för nattskräck? Fast på morgonen? Detta har hänt några ggr förut men precis när vi lagt honom, men kan så små barn oxå drabbas av nattskräck? Jag får nog titta runt på internet, det är nästan lite läskigt när man inte vaknar!

Nu ska jag ta mig en dusch sedan ska jag leka lite med lillen. Han behöver nya leksaker, han verkar ha lessnat på gymet. Om han ändå vore lite längre så kunde han ju sitta i gåstolen men tyvärr är han för kort och det lägsta läget är ändå för högt för honom.

RSS 2.0