Sigge smakar banan

Ikväll fick Sigge smaka banan, det gillade han!. Ursäkta om filmen är på sniskan men vi får skylla på kameramannen...





Det är meningen att det ska vara en enda film men tyvärr vart det nå knas, vi skyller det på kameramannen med ;-)




Det ser mörk ut...

...för mina pengar! Har kollat kontot och min sida på FK men inte ett enda tecken på att det är pengar på ingående. Jag ska vänta 1-2 dagar till innan jag ringer och hör, dom sade ju 3-4 dagar när papperet kommit till Östersund.

Jag har nyss badat sigge, det blir så sällan av på kvällarna för då är han så trött, han vill ju oftast sova vid 19-20 på kvällarna och då brukar vi ofta ha middagsbestyr när christian jobbar sent.
Sigge har oxå blivit förkyld, vi har legat och hostat och snorat ikapp inatt. Det måste bero på öppna förskolan, att man träffar så mycket barn.

Sigge ser så himla tött ut nu så jag ska ta och bädda ner oss en stund, jag ska oxå ta en liten powernap. Trodde jag skulle vara frisk idag men känner mig fortfarande lite småhängig. Jag är snorig och det kliar i halsen så jag måste gå omkring och småhosta hela tiden.


Nu måste jag verkligen lägga lillen, han kliar i småögonen!

Full rulle!

Hej alla glada, idag har vi varit både på kyrkis och babysång så gissa om Siggeplutt var trött i eftermiddags! Igår var jag sååå supertrött och somnade redan kl 20 och sov ända till 09.15 imorse. Christian var uppe med tuppen eftersom han skulle jobba så han tog hand om Sigge imorse för att jag skulle få sova ut, vilket jag är väldigt tacksam för!
Men ändå, tänk att jag sov 13 timmar (med undantag för några amningar), det har jag aldrig i hela mitt vuxna liv gjort förut!


Imorse när jag vaknade och kände mig oförskämt utvilad, halsontet var borta och jag var pigg som en mört, så kom jag på att syster och Love skulle besöka kyrkis i Kovland idag så jag ringde och sa att jag och Sigge oxå var sugen och hänga med. 30 min senare så styrde vi kosan mot Kovland i fam Janssons nya vrålåk.
I Kovlands kyrkis så var det fullsmockat med barn och föräldrar, man fick knappt plats. Kul var det ändå, tänk att det är samma personal som jobbar nu som när jag var liten och gick på kyrkis, fantastisk ju! Då måste man verkligen brinna för det man gör....


När klockan började närma sig 12 så packade vi in barnen i bilen och begav oss till stan igen men först gjorde vi ett stop hos våra föräldrar. Love skulle ha lunch, blöjor skulle bytas och vi vuxna ville oxå ha lite mat i magen. Tyvärr var det ingen hemma där men det gjorde inget då besöket blev mycket kort för både jag o syrran hade tider att passa i stan.

13.30 var det dags för babysång igen. Som vanligt hade Sigge jätteskoj och skrattade hela tiden, han gillar verkligen sången! Han börjar bli så pass stadig nu så det dröjer nog inte allt för länge innan han kan sitta själv! Underbart, det underlättar ju både för honom och för mig...

Ikväll har vi varit på klädparty igen. Mest för sällskapets skull. Jag var lite osäker på ett plagg men avstod då jag tänkte att det var bättre att avvakta till nästa kollektion då han blivit lite större. De roligaste plaggen är ju för de större barnen!
Sedan vi kom hem har Sigge hunnit vakna (somnade i bilen på väg hem), somna och vakna igen. Det är nåt mysko på gång, antingen är det tänder eller nån typ av utvecklingsfas då han sover så ytligt. Jag får vagga om honom flera ggr på natt!





Innan jag gör kväll för ikväll så ska jag bjuppa på lite bilder av vår goskit:











Imorgon ska jag gå på Kulturmagasinet för att se om jag hittar nån bra barnbok där det står om olika utvecklingsfaser, jag ska även tvätta... Blir nog en hemmadag, man kan ju inte flänga runt alla dagar, ungen blir ju överstimulerad, stackarn....


Godnatt!










Faster Nettan, Tack det ska jag komma ihåg, men vi är ju ofta hemma oxå så det är bara att hälsa på om du blir lite Siggesjuk, ibland går det ju som sagt lite väl långt mellan gångerna...

Aj aj

Idag har jag sjukt ont i halsen... och huvudet!
 
Igår var det tänkt astt jag skulle en sväng på krogen men jag hann aldrig. Precis när vi kommit till stan så hade Sigge vaknat och ville inte somna om så det var bara attt åka hem. Men det gjorde inget, jag tycker det var jättekul att bara komma utanför dörren en lördagkväll. Vi satt hemma hos en arbetskompis kompis och surrasde massor, skitskoj! Man är väl kanske lättroad nuförtiden men jag var helt nöjd när jag for hem kl 01.

Idag mår jag inte allt för bra tyvärr, har haft så jäkla ont i halsen inatt så jag har knappt kunnat sova. Christian är på en miniroadtrip till ö-vik för att gå på star wars-museum så idag har jag ensam om vårdnad av vårt barm, inte så skoj när jag mår som jag gör. Men som en klok kvinna sa (även kallad min mamma) "Man blir aldrig ledig från att vara förälder"  så det är bara att hålla ut och käpa på.

Senare idag är jag bjuden på Me&I-party men jag får se hur pigg jag är, ibland blir man ju bättre framåt dagen och nu är kl 08 så jag hinner sova en sväng sen...
En glad liten krabat ligger i gymet och tjoar för fullt i alla fall, alltid lika glad och lycklig. Tur att han är lättroad...

Nu, frukost!

Sjuk?

Fy idag mår jag inget vidare. Kunde knappt sova inatt för jag har haft så ont i halsen och huvud. Jag var så trött så kunde ha somnat på väg hem från syster men så fort jasg lade mig i sängen så gick det inte. Jag kan inte förstå varför jag inte kan sova...

Jag orkade aldrig prova nåt mer med ersättningen igår. Jag tror jag struntar i det oxå. Det är så kladdigt och mojsigt att hålla på att pumpa ut, allt ska ju kokas m.m. Sigge har ju knappt ätiti ur flaska så han fattar inte alls hur man ska göra. han tycker det är jättemärkligt. Vad dumt att jag inte vant honom vid den, nu är han ju så stor och nfiken på allt runtomkring så nu blir det nog kämpigt.

Idag har jag blivit medbjuden på Må Bra-mässan på södra. Den borde jag ju verkligen gå på som Mår Dåligt, kanske blir jag frisk?

Borde göra fukost nu sen måste jag förbi ICA Bergsgatan för att se om dom har hittat mitt batterilock till mobilen. Tappade det igår, letade lite, plockade godis och valde film sen glömde jag bort det... Klantigt! Annars får jag väl införskaffa mig en ny mobbe oxå...


Ha en bra partylördag, själv ska jag knapra halstabletter =(

Ersättning

Ja, idag tänkte vi prova ge sigge lite ersättning för första gången, kan vara bra att ge honom om kvällarna för att se om han sover bättre.... men tror ni att han vill ha den? Nä, han totalvägrar och grimaserar och tycker det är riktigt snuskigt faktiskt! VARFÖR ska han alltid vara tvärtemot alla andra bebisar?
Jag har hört mig lite för hos andra mammor som kört ersättning efter en viss tid och alla har sagt att det funkade direkt. Hur kan det komma sig när Sigge tycker det var jättesnuiskigt då??

Efter några försök så gav vi upp och jag tänker senare ikväll prova att blanda ut ersättning med bröstmjök för att se om det funkar bättre. Det finns ju nån annan typ av ersättning oxå, får väl testa det med.... Jaa, annars får jag väl skita i det då. Vad less jag blir, varför kan han aldrig vara lättsam på matfronten?


Nu ska jag strax iväg till syster och se en film. Hennes man är i sthlm så jag ska vara lite sällis.


Hmm, jaja hejdå. Jag återkommer om flaskmatningen. Om någon har tips och råd så är det mycket välkommet!

Picknick på Norra

Tjenamors, här vaknas det pizza för tillfället. Jag har redan ätit men christian som slutade sent var superhungrig och ingen orkade laga mat så det var bara att lyfta luren och vips så stod middagen på bordet i form av en Biteline-pizza!. Finurligt med hemkörning, borde finnas i andra varaianter oxå, typ städning och diskning ;)

Idag har i alla fall jag, svärmor, sigge och christian varit upp till Norra Berget på en liten picknick. Där mumsade vi mina falska potatisbakelser och drack kaffe medans vi kollade på utsikten. Supermysigt, mer sånt där!
Sedan var det dags för C att åka på jobbet så jag och sigge for ut till timrå och gick en långpromenad med mormor och vovven Scott. Idag har det ju varit kanonväder så jag har inte velat vara inne en endaste minut!!

Efter promenaden gick vi in på coop och handlade med oss hamburgare och bröd, sedan for vi iväg till kovland och lagade mat. Lagomt till middagen dök även syster, love och chrille upp för lite käk. Till efterrätt blev det cocosbollar innan det var dags för mig och Sigge att åka och hämta hem pappsen igen.
En trött liten plutt somnade så fort vi kom hem, härligt med lite TV tid. Nu ska jag nog tigga en pizzabit innan gubben har vräkt i sig allt själv.



Fika på Norra


Ett fint litet höstträd på berget, äntligen höst!


Mys med farmor


Fin utsikt över Sundsvalls stad (dock dålig bild knäpp av mig)


Telefonnörd





En puss av mormor


Hejdå!

Kyrkis och bad

Idag har jag och Sigge varit på kyrkis med malin och Evelina. Efter en stund dök även kusin Love och hans pappa Christian upp. Det var faktiskt helschyst, sitta och fika och snacka skit medans barnen leker. Jag trodde det skulle vara mest stora barn där men det var faktiskt övervägande mycket småttingar. Jag antar att det är föräldrarna till dom som är föräldralediga, stora barn går ju oftast på dagis.

Innan kyrkis så tog jag mig i kragen och städade här hemma, damsög och torkade golven. Nu är det bara badrummet kvar, det gör jag imorgon. Igår städade jag så fint i garderoben och sorterade alla kläderna i en slänga hög, en spara hög och en sommarhög. Det blev faktiskt en liten gravidhög oxå! Vem vet när de kläderna kommer till användning igen....

Nu har jag nyss ätit ungspannkaka. Jag försöker få fason på denna långpannemat/bakning. Denna gång blev pannkakan mycket bättre då jag hällde i bakpulver och gjorde 1,5 recept.
Jag tog bara en liten bit för jag var så jäkla hungring, jag tänkte att jag skulle äta när C kommer hem vid 19.30. Efter jag ätit så tänkte jag att pannkakan kunde gott vara inne en stund till och samtidigt som jag stoppar in den i ugnen igen så kommer jag på att Sigge är i stort behov av ett bad. Så jag tappar upp ett bad och leker med honom i baljan i lugn och ro. Självklart glömde jag bort pannkakan så den blev svart, GRRRRR, vad less jag blev!

Sigge somnade redan 18.20 ikväll, ja jag vet att det är tidigt men han har knappt  sovit idag, bara ca 1,5 timme efter kyrkisen.. Ikväll har vi busat och badat och det var mer än vad en liten siggeplutt orkar med. Han slocknade direkt när jag lade honom i sängen. Vi får se om han sover hela natten nudå...?


Ja,ja strax ska jag se förlossningskliniken sen ska jag oxå krypa till kojs, helt slut. Tack för idag!




      


PS.
Bumbon var till en besvikelse, den passade inte alls oss så bra. Sigge halar mest ur den på ena sidan och försöker bara smaka på sin fot hela tiden. Han ser inte ut att sitta så skönt i den.... Hmmm.

Morsning korsning

Här vart det livat när lösenord kom på tal. Ja jag har ju inte bestämt mig än, det var som sagt bara en tanke. Sättar man lösen så sätter man ju en gräns på antalet läsare oxå, tråkigt då man vill ha många läsare, eller vill man?

Onsdag idag och vi har nada på schemat. Funderade ett tag på om jag skulle åka och äta surströmming hos farmor och farfar men vet inte om jag är riktigt sugen på det. Jag har nämligen fått ont i halsen inatt. Jag hatar att ha ont i halsen, det går ju inte att sova. Jag brukar sova med en halstablett i gommen, bara för att kunna svälja hela tiden, men det är ju inte så bra då jag kan kvävas.

Sigge börjar sova jättebra om nätterna igen. Ett tag så höll han på att vrida å vända sig, låg och stönade och hade jättesvårt för att sova. Nu sover han som en stock igen. Inte ett ord. Han somnar runt 20 varje kväll. Han ville äta och få ny blöja vid tre inatt och det är ju klart att han får det. Det där hulkenbajset är riktigt läskigt faktiskt, när ska han sluta med det???

Jag är så less på att amma nu. Sigge gör det omöjligt för oss att  ha en mysig amningsstund då han har börjat bli smått hysterisk då det är matdags. Inget duger, han vill bara äta en stund sen skriker han och vrider sig, vrålar och viftar hej vilt med armarna. Tar jag bort honom blir man ännu aggresivare och lägger jag tillbaks honom så duger inte det. Då byter jag sida och har jag tur så äter han lite och sen är det samma visa där.
Tänkte att jag ska väga honom på föräldraträffen nästa vecka, har han gått upp lite då så ger jag upp, då åker smakisarna fram! Kanske har jag lite mjölk nu? då måste jag ju amma mer, åååh!


Nä jag ska ta och göra frukost nu. Sigge sover och christian ska strax åka och jobba. I helgen ska jag paxa honom för att hitta på nåt riktigt mysigt, vi har ju aldrig tid tillsammans då det antingen är jobb eller kurs. Varannan helg, det är vad jag får det...!




spännande lampa

Lösenord?

Idag for vi som bestämt till sigges gammelmormor och gammelmorfar och hälsade på. Där satt vi ute och fikade smarrig kladdkaka och drack kaffe, åh jag är så glad att hösten är här! Men innan det så gjorde vi ett stop i Timrå C för att käka sallad på pizzerian, tyvärr blev jag väldigt missnöjd då jag både upptäckte att grönsalladen såg gammal ut (ni vet hur sallad ser ut i kylskåpet efter några dagar) och hittade ett hårstå i maten! BLÄ! Jag hade redan ätit en del så jag orkade inte be om en ny utan åt surt upp brödet istället, usch vad äcklad jag blev. Hygien, hallå?

Hos mormor och morfar hade morfar full sjå med att mata getingar. Ja, ni förstår, han är en STOR djurvän min morfar, så ute bredvid huset stod ett bord med två plåtar som han hällt  sockerlösning på. Han är rolig min morfar som tänker på getingarna, själv skulle jag inte klaga om getingarna upphörde för gott. Jag är livrädd för getingar och christian är ännu räddare! Haha, han springer all världens väg när han ser en geting =D Och nu är jag livrädd att min Sigge ska bli stucken, fyyy hemska tanke!

Lite bilder från dagen som varit:


Vår fina kille!



gosigos


väldigt intressant med rönnbär
 (mormor har dragit sockarna över knävecken på pojkstackarn)






Getingbuffe....



Tittut!




Funderar om jag ska sätta lösenord på bloggen. Skulle vara intressant att veta vilka ni är som läser. Så många läsare man aldrig några komentarer, skumt......

Nu ska vi äta scones och se på Batman. Godkväll!

Tvätt

Jag håller på att tvätta, det känns som om jag gör det hela tiden, men det går ju några ombyten per dag med min lilla kräkis till son.
Idag kommer nog min popmössa jag köpt på tradera och har jag riktigt tur så kommer även blanketten som försakringskassan ska ha. Jag blir så orolig när jag tänker på alla mina räkningar, vi är väldigt noga med att betala dom i tid. Tur att christian hinner få lön iaf.

Sigge sover sin förmiddagsnap nu. Den brukar vara ca 1-2 timmar, perfekt att han somnade nu så jag kan tvätta ostört. Nästa gång jag flyttar vill jag ha egen tvättmaskin. Lyxigt, då kan man tvätta när man vill men även använda den allmänna tvättstugan till stora tvättdfagar.

Ringde BVC imorse och undrade varför  Sigge bajsar grönt bajs? Riktigt hulken-grönt bajs alltså...! Hon svarade mig att det är nog för att han gillar den söta mjölken mer, alltså den som kommer först.
När man börjar amma så kommer först den lättare, sötare mjölken som är till för att släcka törsten, sen efter en stund så kommer den fetare mer mättande mjölken och äter han bara den lättare mjölken så blir bajset grönt. Helt ofarligt, sa hon.
Skönt. Ja, han verkar ju må bra i övrigt.

När mamma slutar jobba så funderar jag på om vi ska åka till mormor och morfar, mina alltså, och fika lite. Det är alltid skönt att komma ut en sväng mitt på dagen.


oj nu vhör jag hur sigge ligger och patar där inne, bäst att titta in, typiskt.

Tråkig dag

Den här dagen har varit tråkig. När jag åkt hem efter babysången så bestämde sig Sigge för att ta en lååångt tupplur och när han äntligen vaknat vid 15-tiden så väntade vi glatt in den sista timmen innan Christian skulle komma hem. Men när klockan blivit 16 och han fortfarande inte kommit, så ringde jag och hörde vart han var, då skulle han ju naturligvis jobba till kl 19, suck vad tråkigt.
Då packade jag in sigge i bilen och for ut till mina föräldrar. Jag har inte haft nån lust att göra något idag, annars vi har ju massor av tvätt och förråd och skrubb borde städas, men inte idag.
I kovland tog vi en härlig kvällspromenad runt ånäsparken. Sigge stod på knä i vagnen och babblade, han har så roliga ljud för sig hela tiden. 

Nu ska jag bjuda på några bilder från dagen. Sen blir det läggdags för jag är redan sömning och klockan är 21.34! Sigge han har sovit sen 21.....



Mums med fingret


Hos farmor hittade Elicia läppstift och halsband, sminkat sig har hon gjort själv!


Elicia håller i sin kusin


I mormors knä


Igår var vi på 2-års kalas hos Billie, tyvärr fick jag inte med födelsedagsbarnet på bild men däremot lillasyster Juno:


Blivande kompisar


Spännande...

Surt

Jag kom nyss hem från babysången.... som inte var! Det var inte en människa där men det satt det en liten lapp på dörren där det stod att det var inställt idag. Men har alla andra fått återbud förutom jag då eftersom ingen annan var där? Skitknäppt ju!
Nä det var bara att åka hem igen, tråkigt, jag som hade noll på schemat idag.

Vi har nyss gått en sväng på birsta city för C hade försovit sig imorse så jag skjutsade ut honom och när jag ändå var där så kunde vi likagärna fördriva tiden där tills sången började. Blev en lunch med lina å ja nu sitter jag här. Sigge han sover. Känner att jag oxå är lite trött så jag ska passa på att slappa lite medans han sover.
Huvudvärk idag igen? Hmm....

Korvgrillning

Idag har vi haft en riktigt dagispicknick. Vi begav oss nämligen hela tjocka familjen ut på korvgrillning i naturreservatet i timrå. Det var jag, Sigge, mamma, pappa, deras hund, syster m.familj och bror med familj plus hund, ja alla utom min christian som var tvungen att jobba, tråkigt för oss men dock behövligt.
Vi samlades alla kl 10 på parkeringen och tog vårt pick och pack och vandrade mot grillplatsen. Men först gick vi en promenad längs vattnet. Jättehärligt, då både solen och värmen ville vara med oss. Tyvärr har jag varit en zombie hela dagen idag oxå men det var trevligt ändå.


samling på parkeringen


På väg över första bron


Alla vill hålla mormor/farmor i handen


Här "ploppar" vi stenar


Jag och Sigge


Liten plutt som somnade så fort vi började promenera


Elicia hejar på kusin Sigge


Fin utsikt!


Tittut, sa Elicia!


Elicia med farmor och farfar


Uppdukning



Grillning





På tillbakavägen, Love med pappa Christian


Arvid sussade sött





Efter picknicken så for vi allihopa ut till Kovland, till mamma och pappas hus där vi busade och gick en liten promenad. Runt fyra hämtade jag christian och sen bjöds det på grillat kött och potatisgratäng med kladdkaka och grädde till efterrätt. Det blev alltså grilla x2 idag men det gjorde absolut ingenting, det känns som om det är slutet på köttgrillningen nu så det är bäst och passa på. Sigge busade i sin bumbostol där han trivs som fisken i vattnet. det är ju så spännande att kunna sitta riktigt, alldeles själv!






Hejja!


Mallig i sin nya tröja




Ikväll skulle vi egentligen på 2års kalas men eftersom jag knappt sovit inatt och christian jobbat så var vi trötta och sköt upp det till imorgon istället. Nu har jag bäddat rent i sängen och tagit en lång skön dusch så nu ska jag strax hoppa i säng. Jag är helt slut och det svider i mina ögon!

Imorgon kanske jag ska till GA-kyrkan vid 11-tiden för att se smultron och sång med Sigge. Vi får se vilket humör jag är på för vi har även 500kg tvätt att tvätta, suck.... Aja natti natti!


På stan hela dan

Idag har jag och Sigge varit på stan hela dagen. Kl 11 imorse promenerade vi alla tre, mamma, pappa och son, ner till försäkringskassan för att prata med dom om mina pengar. Till svar fick jag att dom ska skicka en blankett till mig som kommer nästa vecka, den måste jag snabbt fylla i och skicka direkt till östersund där alla penga-papper håller till. Hoppas hoppas jag inte får dom allt för sent bara, men man vet ju hur f-kassan är lixom!

Efter försäkringskassan gick christian hem igen för att slutföra en hemuppgift han fått i sin kurs och jag och Sigge knatade vidade till centrum. Det blev först en sväng förbi J&J för att låna hem en kasse med gott och blandat i till christian och sen en tur upp till vero för att fylla en kasse till moi.

När jag väl var på jobbet så hörde jag mig för om någon av tjejerna skulle ha lunch snart och maria skulle strax gå så vi bestämde oss för att käka på det nyöppnade cafeet "body in motion" men först ville sigge ha käk och ny blöja.
När vi satt och åt så ringde sigges mormor(som skulle passa honom medans jag gjorde en synundersökning) hon kom oxå dit och fikade en gokaka medans vi andra åt jääääättgod kycklingsallad. Massor med mat fick man och det var supergott och bra pris, nytt favvoställe tror jag....

Syndundersökningen resuterade i att jag hade för starka linser och en spricka i varje lins så jag fick nya att prova på. Det kunde ta nån dag innan ögonen anpassat sig, för huvudvärk har jag minsann haft ändå!

Innan vi gick hem igen så var vi in på P.oP och shoppade en snygg tröja till min goprupp, dyr, men väl värt pengarna -fin ska fint ha!

Hemma igen gosades vi lite med pappan, tog en powernap och for sedan in till stan igen för att möta upp Annie -the preggo på hennes jobb för att sedan avsluta dagen hemma hos henne med lite choklad. Innan vi for hem igen så ringde jag pizzan och for sedan en sväng på konsum för att handla lite gott att smaska på ikväll (ibnte nyttig dag idag, tyvärr).

Nu har plutten sovit en timme och vi ska väl kanske se en film.





På knä i vagnen funkar fint då man ej vill ligga/sitta


Bra utsikt!




Snipp snapp snut, så var denna dagen slut!

Åh nej!

Jag har helt glömt bort att skicka in mina föräldrapenningsdagar för den här månaden! Man är ju så van att det bara kommer in pengar på kontot utan massa papper så nu har jag glömt det...! Åh, jag hoppas verkligen att det går att ordna om jag går dit imorgon och pratar med dom. Hur klantig får man vara?? Tänk om jag blir pengalös denn månad, fy faan!

Nu blev jag så deppad att jag måste gå å lägga mig, godnatt

hola bandola

Har precis slängt in en långpanna med smet till en blivande "falsk potatisbakelse", ska bli intressant att se om jag lyckas denna gång. MMM vad gott, ska försöka att inte föräta mig nu när jag precis börjat sluta med godsaker. men provsmaka måste jag ju!

Idag har vi varit och hälsat på moster katarina och hennes familj, det blidde en liten promenad runt på södermalm och en fika, de andra fikade wienerbröd och jag åt frukost eftersom jag inte ätit något än.
När jag senare kom hem hade vi besök från ceasar och juno inkl. föräldrar då förstås. De hade varit här en stund så jag hann inte träffa dom så länge.

Jag har iaf varit och hämtat bumbostolen idag så nu sitter vår lilla gullknopp jättestadigt i den. Lovar att visa en bild sen men nu måste jag ta ut kakan.


Förlossningskliniken

Min lilla älskling sover och min stora älskling är och tränar fotboll. Själv sitter jag och ser på förlossningar på tv4 Fakta, vilket alltid är lika underhållande. I USA verkar det verkligen vara poppis med kejsarsnitt, fy min värsta mardröm. Jag är så glad att jag slapp.

Jag var aldrig och hämtade bumbon idag, orkade inte packa in allt i bilen, istället tog vi oss en liten tupplur jag och sigge. Jag vaknade en timme senare av att han gallskrek helt hysteriskt... kanske han hade varit vaken länge och ropat, jag var nämligen sååå trött så jag kanske inte hörde honom först.
I alla fall såblir det en fin promenad upp till ICA imorgon så vi hämtar bumbon då.

Nänu ska jag kolla färdigt på riskförlossningarna sen ska jag ta en lång skön dusch.god kväll för mig.

Nybadad

Jag och sigge var helt slut när vi komhem från stan idag. Sigge sov redan i vagnen men vaknade såklart när jag var tvungen att lätta på hans kläder. Han kan ju inte sova i tjocktröja,mössa och jeans i åkpåsen! Försökte få honomatt somna om men han vägrade så nu busar han här bredvidmig i soffan, nybadad och fin. Han har nämligen kräkt ner sig själv hela dagen idag och det var ju nån dag sen han badade så jag gjorde det nu istället för ikväll. Var ju ändå tvungen att byta kläder.

Babysången på kulturmagasinet var en besvikelse tyvärr, jag kommer nog inte gå fler gånger. Sigge däremot tyckte det var spännande men han får nöja sig med att sjunga på måndagar sen blir det nog kyrkis framöver oxå.

Nu ska jag äta middag ensam eftersom christian jobbar sent sen bär det av mot sidsjöns ica för att hämta min efterlängtade bumbo.


På Cafe Charm




Happy pregnant people


Babysång

Här sitter vi och väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket för att kunna knata iväg till stan och kulturmagasinet. Jag ska strax amma Sigge och sen beger vi oss. Förhoppningsvis somnar han på vägen in så slipper han vara en trött suris på sången.

Efteråt så ska jag titta en sväng på stan, jag är verkligen i behov av nya kläder! Höstiga koftor m.m som man kan värma sig i,även skor...

Nä nu måste jag klä på min lillakille som ligger och babblar i gymet, dags för AD-droppar och käk.


Ni får ursäkta mig om det blir mycket sammanskrivna ord men nu är det såhär att våran kräkpelle har lyckats lägga en spya rakt på tangentbordet och mellanslaget, därför är det lite trögt, tyvärr.


ja ja, hej då!

Tisdagsmys

Idag har vi inte gjort något speciellt alls. Vi har bara chillat i höstburret, för idag har det varit kallt, 9grader stod termometern på i bilen, helt sjukt ju!
Ikväll somnade sigge redan 18.30, han var så himla trött eftersom det enda han har gjort idag är busat och surrat för fullt, bara sovit en liten liten stund i vagnen vid 15-tiden. Han har blivit en riktigt pratkvarn vår plutt och kan ligga lääänge och babbla med sig själv. Han är så rolig att lyssna på, undra vad han säger egentligen?

Idag i affären kom det fram en flicka som tyckte Sigge var SÅÅÅ FIIIN, hon ville gulla och prata med honom och hängde efter oss i butiken. Hennes mamma kom och då hörde jag henne säga "Det var DEN bäbisen jag pratade om, mamma!" hihi, alltid lika kul att höra vilket fint barn man har, för visst är han världens sötaste lilla Sigge?


Imorgon är det babysång på kulturmagasinet med malin och evelina, ska bli skoj att se vad det kan vara. Tyvärr infaller det  just när sigge har sin sovstund men jag får försöka söva honom lite innan, tänkte jag skulle promenera in på stan så han hinner sova en kortis i vagnen, perfekt. För jag antar att det blir en tidig morgon då han somnat såhär tidigt.

Sigges BVC-sköterska ringde mig igår och frågade om jag ville vara med i den andra föräldragruppen istället, den hade inte startat än och är på torsdagar så det passar oss utmärkt. Jag blev superglad, tror det kan vara mer jämngamla bebbar oxå och om vi har riktigt tur så är det några tjejer som jag känner sen tidigare. Det återstår att se.

Ikväll har jag och christian gjort en deal, han har fixat sex and the city-filmen åt mig på ena datorn så han kan se fotboll på den andra, bra va? Jag har redan sett den men det var under sigges skrikperiod så den behöver omses. Jaja, jag avsluta med några bilder på vårat hjärtegull. hejsvej.



Snygg kille




Se sig själv i spegeln är roligt


Hej du, därinne!



Hej mamma!











Nu har Sigge vaknat, det var den filmkvällen det....hejsvej


Vilken dag!

Ojoj vad jag har varit trött idag!! Igår kunde jag lixom inte somna alls... tittade på klockan senast halv fem och hade då fortfarande inte sovit en blund. PRECIS när jag kommit till ro och började komma in i nån slags djupsömn så pep siggeprutt till och ville ha mat.

När jag böjde mig över honom och skulle ta honom till vår säng så märkte jag till min förtvivlan att min lilla älskling var ju alldeles genomvåt! Han var verkligen dyngsur, ända upp till nacken! Hela täcket, lakanet och madrassen var blöt AV KISS och för att inte tala om hans pyjamas! Stackars, stackars vår lilla plutt, åh vad jag tyckte synd om honom, tänk att han har sovit i det där....! Så det var bara till och byta i hela sängen.

Jag skyndade mig att byta de blöta kläderna(och såg noga till att lillsnorren låg på rätt plats) på den lilla kalla kroppen. Han skrek och skrek å blev mer och mer ilsken för varje minut som gick, han ville ju ha käk, men jag kan ju inte amma honom nerdränkt i sitt eget pink ju!!!

När jag äntligen ammat och fått lillen att somna igen och sovit 3 ynka timmar så vaknade jag av världens brakskit som kom i Sigges blöja så då var det bara att kliva upp, klockan var nu 07.30 och inte ville han sova nåt mer nu....

Idag har jag gått omkring som en zombie hela dagen. 10.30 var jag på min efterkontroll uppe på MVC och 13.30 var det babysång igen. Jag kom sent och fick skämmas men jag var så trött så jag fattade inte riktigt vad vi gjorde... till råga på allt så fick jag höra Sigge skratta riktigt för första gången i sitt liv och då kom jag helt ur balans och glömde snabbt alla visor från förra veckan.

Efter sången gick vi hem igen och tack å lov så somnade min snälla bebis ganska fort så jag kunde äntligen få slumra till på soffan en timme innan det var dags för lek igen. Verkligen en välbehövlig vila.

Nu förstår ni är jag så trött så jag ska göra natt nu direkt och snälla för guds skull; LÅT MIG FÅ SOVA, i alla fall några timmar.....Adjö.




Rolig bild jag knäppte häromdagen, ser ni handen?

Häftigt...

Råkade surfa in på en bloggoch fann denna videon. Kika in och se....

http://www.youtube.com/watch?v=Xath6kOf0NE

Potatis-smakis

Två filmer från samma smakportion. Han får bara 1/2 tesked... Det ser kanske ut som om vi matar honom jättemycket men jag stoppar bara in det som åker ut...., jaja, vilken babbel, enjoy:




Sigge, 4 månader!


I vagnen på sin 4-månaders dag!








Idag fyller våran lilla älsklingskille, som inte är så liten längre, hela 4 månader!
Vi firade med en liten smakis av mosad potatis och bröstmjölk. Inte så dumt tyckte Sigge, men lite konstig konsistens var det allt! Han undrade nog hur han skulle göra med klumpen han hade i munnen.
Vi kommer inte fortsätta nu direkt utan jag väntar nog någon vecka till innan vi kör igång på riktigt, minst en månad i alla fall.



Idag har vi varit och hälsat på hos moster Katarina och hennes familj. Där åt vi god mat och busade litegrann, både Sigges mormor och morfar var oxå där. Lagomt till kaffet dök Loves farmor, farfar och farbror upp, då fikade vi min kladdkaka och systers äppelpaj, mums! Sigge hann även med en liten powernap i kusinens säng innan vi vände hemöver igen.


Något som är väldigt kul är ju att sno andras nappar:




Buspojke





Här Sigge, ta nappen!


Titta! Jag fick in den! (dock upp och ner)


Nämen! Han spottade ut den igen....


Äh, då tar jag den själv....!


Jag har en liten film med sigges första smakportion, men de får komma med i nästa inlägg. Det tog en sån tid att ladda upp. Hej svej sålänge!







ps, jag hittade min kamera i bilen....

ingen rubrik

Nu håller jag på att tvätta. Mamma och pappa har nyss varit här på en snabbfika då dom skulle hämta bilen och posta brev i sista minuten-lådan borta på kolvägen.

Sigge är sååå svår att söva på kvällarna. Han ska allid protestera och gnälla ett bra tag innan han somnar. Ikväll fick vi bära runt honom tills han somnade och då lade vi försiktigt ner honom i sin säng. Han är så trött men vill helt enkelt inte sova.

Imorgon ska jag städa i våra garderober, slänga skit och kanske åka med endel till fyndlagret. Jag var ner i vårat förråd förut för att titta till sittdelen, och där kommer man ju inte ens in! Det är överfullt med skräp så man kan inte ens ta ett enda steg innanför dörren!
När vi flyttade hit för ett år sedan så blev det så mycket som bara kastades in för att vi höll på att renovera och det ångrar man ju såklart nu.
Nä imorgon får bli en städardag.

På kvällskvisten ska jag baka en kladdkaka och ta med mig till min syster för att  kika till hur det går med flytten samt busa lite med Love.



...

Vad ska man göra idag då? Christian vill bara vara hemma och tråka och jag har lust att lämna bostaden, som alltid. Jag tycker att det är så tråkigt att vara inomhus hela dagarna.

Tror jag ska åka på IKEA och köpa en grej på barnavdelningen sen kan jag ju faktiskt åka en liten sväng till erikshjälpen för att se om man kan hitta något att fynda, jag skulle ju behöva en plåt, kanske finns där?

Jag förlorade oxå auktionen på tradera om en jättefin PoP-mössa. Det tråkiga med tradera är att folk spanar in vad de vill ha ,sen i sista minuten så lägger dom ett jättehögt  bud så det är helt omöjligt att hinna buda över! Det borde vara förbjudet tycker jag... iof så gjorde jag samma sak när jag skulle köpa tågbiljett, men det är ju en annan historia 8-)

Nu har christian och sigge busat färdigt så jag ska väl packa in allting i bilen. Han borde ju vara trött nu eftersom han bara har  sovit en snabbis sen kl 07 imorse.

Well well, ha en god lördag då!




ps, har nån sett min kamera?

jag fryyyser!

Usch vad jag fryser! Jag är så trött så trött. Sitter och lyssnar på en väldigt pratsam kille i sin babaysitter. Att man kan ha så kul med ett babygym... och om 15 år räcker det knappt med en moppe!

Imorgon ska jag böna efter en sovmorgon, får se vad min kära sambo säger om det. Sigge blir nog trött om ca en timme så då ska jag vila lite igen, senare idag ska jag nog träffa Lina. Idag är det ju ett myspys väder så kanske vi går och dricker kaffe på ett cafe nånstans, skulle vara mysigt!

äntligen

fick ett mail nu av norsken (som förövrigt var dansk eftersom han bor i malmö, daah) och han ska skicka bumbon efter helgen, ÄNTLIGEN!

Boring

Vilket tråkigt humör jag har varit på idag. Jag har varit så jäkla trött. Var till mormor och morfar förut och på väg därifrån så somnade både jag och Sigge i bilen. Jag orkade knappt hålla upp ögonen så tro det eller ej men både jag och sigge låg kvar och sov i bilen medans mamma var in på ikea och köpte gardiner. Haha, precis som när man var liten. Vaknade efter 40 min och då gick vi in för att kolla läget. Mammsen var redan klar då så det blev inget köpt för min del...

Ikväll har vi bara suttit och slappat i soffan. Plutten somnade redan 19.30, jättetrött. Vi har nu bestämt oss för att han helst inte ska somna efter kl 16 för då somnar han snabbt vid 20 och sover hela natten, istället för att man ska behöva tampas med honom när han är övertrött och jättetjurig. Hittills har det funkat bra.

Funderar lite på det här med smakportioner oxå. Tror inte riktigt att jag är redo att ge upp amningen redan, det funkar ju så jättebra och det är verkligen smidigt att ha maten med sig,  rätt temperatur och rätt mängd. Han följer sin kurva alldeles utmärkt och jag är rädd att han kommer att rata bröstet om jag börjar för tidigt. Han verkar nämligen ganska så intresserad när man sitter och äter och eftersom han är ett litet matvrak vår kille så blir det nog inga problem med smakportioner, han tycker ju till och med om sina AD-droppar våran tokbebbe!
Våran BVC sköterska är mycket noooga med att hela tiden påminna oss om att det är då det bästa för hans immunförsvar att helamma MINST i 6mån och man ska då inte blanda och ha sig med ersättning m.m. BVC är precis som en liten sekt, man blir ju alldeles hjärntvättad av alla rekomendationer hit och dit.

Nåja, vi får väl se, framtiden får utvisa hur vi gör. Kanske låter vi honom provsmaka bara för att se vad han tycker. Allt är ju äckligt till en början!




Goskiten Sigge snart 4 månader!



Hallåja där uppe!



Provsitter sin present.



hehe, fattar inte riktigt galloppen


Inget mail idag heller

Åh vad less jag blir på den där traderakillen som inte kan ta och skicka mig mitt paket nångång! Han är förresten norsk, det har väl med det att göra, GRRRRR!!

Måste ta upp en gnällspik ur babysittern nu

Vart är min bumbo??

I förrgår så hittade jag en Bumbo-babysitter på blocket till det makalösa priset av 200kr, inte nog med det, den fanns i Sundsvall oxå! Överlycklig så mailade jag annonsören och skrev att jag kunde köpa den på studs men fick ganska snabbt till svar att det var en annan tjej som förmodligen skulle köpa den men om inte hon skulle ha den så skulle hon höra av sig.  Nice tyckte jag men räknade med att den var såld.

Då gick jag istället in på Tradera och hittade där en bumbo för ynka 70kr utropspris och köp nu pris 100kr!! Galet snabbt klickade jag på KÖP NU-knappen och den var nu min, jippi!
Senare samma dag ringer min syster och talar stolt om att hon hittat en bumbo i Sundvall på blocket i som hon ska köpa. AHA! Det var alltså hon som var DEN tjejen som skulle köpa bumbon jag hittat, hur stora är oddsen egentligen?

Vi som tänkte dela på en bumbo hade nu helt plötsligt varsin men när syrran tänkt efter lite så tyckte hon att hon kunde ju lika gärna låna min och självklart kan hon det. Vi har ju inte småttingar samtidigt...

Syrran ringde till tjejen i sundsvall och avbokade köpet, tjejen mailade mig om att den nu var till salu igen och jag mailade tillbaks och skrev att jag redan köpt en bumbo på annat håll. Grejen är nu den att killen på tradera, som ska sälja sin bumbo till mig, han är ju så sjuuukt långsam och har fortfarande inte skickat mig sitt kontonr!!!! Förstår han inte att jag vill ju ha den nu? Så än så länge är vi båda bumbolösa....
VART ÄR MIN BUMBO?!







För er som inte vet hur en bumbo ser ut så ser den ut såhär.


Godmorgon

Sovit gott? Nja inte jag men siggeplutt han sov till 07.30 han, borsett att han vaknade till nångång då jag fick stoppa in nappen och även amma honom en gång runt 03-tiden. Jag då? Ja jag ligger ju bara och lyssnar på alla dessa konstiga ljud som han har för sig... Blir perfekt den dagen han får eget rum då jag kan sluta ligga och lyssna. Men då slog det mig, TÄNK OM JAG LIGGER OCH LYSSNAR ÄNNU MER DÅ? Bara för att han ligger längre bort i ett annat rum, oj oj oj vilka problem jag har. Jag kommer aaaldrig få sova igen!

Nu ligger han och pratar så gott med TVn.
Jag borde verkligen klä på oss nu. Tänkte att jag skulle åka en sväng till farmor och farfar idag, vara där och bli bortskämd med lunch och gofika, mysigt!


Tack och adjöken!




Kanske jag borde åka och köpa mig en nya kamera idag?? SCCHH, i smyyyg, christian vet inget om mina planer.

Vilken kväll!

Ikväll lyckades vi söva en trött liten kille redan 20.00... Självklart vaknade han 30 min senare och var rätt tjurig men då var jag snabbt där med tutten och ammade honom, så ikväll har han SOVIT! 20.00 är en perfekt tid för Sigge att somna eftersom han lätt blir övertrött om kvällarna och nu är vi så trötta på grinet och skriket och vill ha lugnt om kvällarna, precis som ikväll =)

Jag har bakat kärleksmums igen, bara för att konstatera att det är fel på plåten ;-) Nejdå, den var inte skev (bara lite på kanterna =P ) utan den är nog bara ovanligt stor. Nu tror jag att det är spisen som är större än standardmått eftersom även min tjockpannkaka blir tunn, så även kvällens kärleksmums. TUNNA som pannkakor. Men men, då var det fastställt, plåten är för skev, spisen är för stor eller smeten för liten....eller nåt 8-). Så det är bara till att antingen dubbla alla recept som ska göras i den (10 ägg lixom till kärleksmumsen då) eller köpa en mindre plåt.


Idag har jag och sigge varit hos min kompis i Timrå. Han har babblat heela dagen och visat sitt allra bästa jag, trevligt! Han passade även på att sova 2 timmar ute i vagnen så jag, lina och hennes mamma kunde fika äppelpaj, delicatobollar och dricka kaffe i lugnan ro. Vi tände ljus och snackade skit och hade det allmänt mysigt bara. Åh vad det är skönt att hösten äntligen är här!!
På vägen hem så gjorde jag ett stopp hos mina föräldrar där jag, mamma, Love och Sigge gick en promenad i regnet. Mysigt tyckte sigge, som låg i systers sittvagn med ett genomskinligt regnskydd och kunde se allting, han sade inte ett ord på hela promenaden, bara njöt.
Man rekomenderar ju att barnet ska ha fyllt 6 mån innan man byter till sittdelen men man kanske ska prova? Tror ändå den är på tok för stor och han kommer väl glida ner i en av hålen där benen ska vara.......

Nu är det dags att göra kvällen, inga nya bilder ikväll heller för min kamera är fortfarande spårlöst försvunnen....!






minns ni vilken svarthårig liten skönhet han var som nyfödd?


2 mån gammal

Inte sova!

Fasen, jag är så trött men jag kan inte sova! Har jätteont i huvudet och det värker i mina ögon. Har allt för starka linser nu. Grejjen är den att jag fick sämre syn med alla dessa gravidhormoner men dom måste ju har dunstat nu när det är på detta viset. Måste bara boka en tid för undersökning.
På tal om synfel så var jag in hos Synsam för ett tag sen och testade bågar och tjejen bakom disken upplyste mig om att i sept/okt kommer det nya bågar för hösten! Jippi, jag som längtar efter nya brillor!! Tänk så skönt att slippa pillra med linserna var eviga dag.....

Vad gör jag uppe nu? Tänk om jag bara kunde sova, då skulle jag ju vara kalaspigg när siggeplutt vaknar imorgonbitti. Men icke, det kanske är jag som är övertrött? Om man ändå fick vara liten för en stund och väga 6 kg, ja då kunde ju christian bära runt mig som han gör med Sigge, ack så skönt men åh så jobbigt, då måste man både vara liten och tonåring igen, nä det orkar jag inte.

Jag och sigge skulle ta en liten powernap runt 9-snåret imorse men vaknade upp 11.30! Hur är sånt möjligt egentligen?! Man borde ju hålla sig vaken under hans sovtider men om natten varit jobbig då och jag har blivit tvungen att stoppa in nappen 300ggr? Ja då vill man ju gärna sova en sväng mitt på dagen men tyvärr blir det alltför svårt att somna då på kvällen. Och om man ändå håller sig vaken hela dagen så att man är så trött så man inte fattar nåting av omgivningen och man får en skrik-natt, ja då har man ju blivit snuvad på en middagslur och är 10ggr så trött dagen därpå...! Svårt det där. Att sova eller inte sova, that is the question....!

Tänkte att jag ska lägga mig och läsa IGEN och se om jag kan somna denna gången. ZZZZ...!





                                                                        Haha! På fest för snart 2 år sedan....

Babysång

Idag har jag å Sigge varit på babysång. Jättekul verkar det vara och många söta bebisar. Denna gången var bebbarna mer jämngamla med Sigge vilket kändes roligare. De flesta var runt 2-3 mån och sov mest och man märkte att sigge hade en lite mer passande ålder då han tyckte det var jättespännande med andra bebisarna. Klappa händerna och sjunga var väldigt intressant. Han var inte tyst en enda gång och ville gärna prata högt med de andra. När vi skulle hem för dagen och vi satte oss i bilen så slocknade han direkt!

Det var ju meningen att vi skulle iväg på föräldraträff 14.30 men tyvärr så hann vi inte dit. Jag hade tänkt att vi skulle gå efter en stund eftersom jag inte avbokat den andra tiden men jag kände att jag ville stanna kvar. Synd att de båda infaller på samma tid, nu måste jag ju välja bort en av träffarna och då får det bli BVC:s föräldraträffar.... Nästa gång är den träffen kl 15 så då hinner vi nog. Jaja, vi får se!

Idag har C varit hemma från jobb eftersom han varit sjuk med feber m.m. Min mamma och min syster plus LOve kom hit en sväng idag så jag passade på att göra kasslerna som jag tänkte göra igår. Vi åt och Love busade, Sigge höll sig vaken hela tiden, han blev förresten jätterädd för sin moster idag. Han gjorde surläpp och började skrika när hon tog honom. Han är nog i den fasen nu då de blir rädd för allt och alla, för han blev rädd för sin farfar häromdagen oxå!  Tråkigt, men som tur är så går det ju över =)
Nu slocknade lillen (19.00) så vi får se hur länge han sover, känner jag honom rätt så kommer han vakna om 2 timmar och inte vilja somna om förrän 24-tiden, suck, men vad ska man göra då? Det går ju inte att hålla en spädis vaken som knappt orkar hålla upp ögonen...?


Tyvärr blir det inga bilder idag heller för min kamera är puts väck! Hittar den ingenstans... Bye bye.

Pysslardag

Idag har jag haft fullt upp hela dagen. Vi började dagen med att vakna kl 9, då klev vi upp och lekte lite i soffan och Sigge fick mat. När han sedan lekt lite i gymet  på egen hand så badade jag honom, eftersom han alltid luktar kräks vår son. Runt tio snåret var lillen trött igen så vi lade oss i sängen och hann inte mer än lägga oss förrän han sov. Då skyndade jag mig att slänga i en toning i håret och medans den verkade så sprang jag ner i tvättstugan och kastade in två maskiner tvätt men märker till min besvikelse att tvättmedlet tog slut. Jag som skulle tvätta 6 maskiner!!! Aja, inget att göra åt, får handla mer sen och satte därför upp en ny tvätttid tills ikväll.

Uppe i lägenheten igen så samlade jag ihop alla saker och städade litegrann, diskade och körde igång diskmaskinen, bytte lakan i sängen och bäddade. Oj nu har det gått 40 min, dags att skölja ur toningen! När jag stod i duschen hörde jag en ledsen Sigge som vaknat till liv och ville ha käk. Rusar runt för att hitta kläder, ammar och sätter Sigge i sin matstol medans jag gör lunch åt mig själv. Blodpudding blev det idag, klockan är nu 12.

Efter käket tog jag med mig babysittern ner till tvättstugan och fixade klart den tvätt som gick att tvätta och kommer sedan på att syrran kanske är i nya lägenheten! Det skulle vara kul att se hur väggarna blev! Packar ner Sigge i vagnen och beger mig mot Södermalm och Nygatan. Halvvägs bestämmer han sig för att somna igen (redan?!) och jag parkerar vagnen brevid en sovandes Love och går sedan in och hjälper till att packa upp ur flyttkartongerna. Fin, fint får dom det nog här....

Vid 14.30 så har Sigge ännu inte vaknat och jag chansar att jag hinner hem innan han vaknar och vill ha käk så jag traskar hemöver igen. Inte vaknar han inte, nähä då tog jag tillfället i akt och letade reda på det goda receptet på gratinerad kassler med äppelsalsa, åh vad gott, det får bli dagens middag!

När klockan närmade sig 15 vaknade en hungrig men strålandes glad Siggeplutt. Han får käk samtidigt som jag kollar mailen, försöker få tag i en bumbo babysitter på nätet, inget svar...grrr!
Kl 16 åker vi hemifrån igen, denna gång för att hämta Christian som jobbat hela dagen. C Hoppar in i bilen och vi beger oss till ICA Maxi för att handla ingridienserna till salsan, men blev nu sugen på tacos istället så vi skjuter upp äppelsalsan till imorgon.... men ett paket tvättmedel får i alla fall följa med oss hem..... plus chips och godis. Hmm..

Hemma igen så fixade jag iordning tacosen samtidigt som jag springer emellan till tvättstugan. Sigge sover i babyskyddet och C ligger halvt döende i soffan.
När vi ätit, ammat och lekt lite så börjar S bli trött och grinig, klockan är nu 20. Försöker söva honom i sängen men han totalvägrar och gallskriker istället ända tills jag tar upp honom igen. TYst blir han framför TVn... runt 21 har han gått från trött till övertrött och det börjar nu bli väldigt otrevligt med detta skrikande men tack och lov så gav han med sig och jag kunde tillslut amma honom till söms, ÄNTLIGEN!
 
Klockan är nu 21.30.... Jag sjukligt trött och borde verkligen gå till sängs, imorgon är det både babysång OCH föräldraträff.
Inte nog med det så har vi sjukdom i huset oxå, christian är sjuk med feber och halsont, sigge är snuvig och jag... ja, jag är frisk som en nötkärna jag!
GODNATT!!

helg igen

Nu sover lillskiten sen ca 1 timme tillbaks, han somnade redan hos mormor och morfar men som vi förutspådde så vaknade han så fort vi kom hem och lade honom i sängen. Det är hopplöst att våga tro att man kan smyga ner honom i sin säng utan att han vaknar. Ikväll låg han en stund innan han sa till och då när jag tittade till honom så hade han snurrat runt på något konstigt vis så han låg med fötterna på kudden och huvudet i fotändan, haha. Jag kunde inte låta bli att skratta och då skrattade Siggeplutt oxå och sen var leken igång.... Men hyffsat smidigt gick det ändå att få honom att somna om. Bytte blöja, pratade lite, ammade honom och sen sov han, INTE EN ENDA TÅR, helt otroligt!

Ikväll har vi som sagt varit hos mina föräldrar där vi blev bjuden på middag. Jag fixade efterrätten som resulterade i en otroligt smarrig kladdkaka! Mammas recept, men jag ändrade lite så den blev extra kladdig, MUMS!

NU ska jag faktiskt lägga mig i sängen. Mina ögon har svidit hela dagen för att jag är så trött. Imorgon blir en ny dag med nya dag!



Och självklart kommer lite bilder på vår gopropp:



Skoj i bilen



Ett nybadat happyface



Morgonmys



i pappas knä










Tjarå!

Trött!

Idag är jag sjukt trött. Inte blev det bättre av att Sigge väckte mig 05.30 med ett illvrål. Jag vet inte varför han gör så men gör det ofta, vaknar och gallskriker så att man inte fattar nånting. Försöker få kontakt men det går inte så man måste alltid lyfta upp honom innan han slår upp ögonen. Undrar om spädisar kan drömma mardrömmar....? eller om det är magen som gör ont om mornarna...? Vet vem. Vad lättsamt det skulle vara om det skulle ploppa ut små lappar ur munnen på honom, där det sod "rapa mig", "byta blöja" "jag är hungrig" m.m istället för det där skriket, ja då skulle man ju kunna hjälpa direkt ju!


Nu sitter jag och väntar på att Sigge ska bli trött inför sin lunchnap så jag kan sova en till sväng. Fattar inte varför ögonen känns så otroligt tunga just idag, måste bero på att jag gjorde så mycket igår, för sova har jag fått göra inatt iaf.
Förresten så var det fullt på babysången igår. Jag blev så besviken för jag tyckte det vore så kul att få se vad det var för något. Eftersom det var fullt 2 veckor fram så bokade jag in oss till ons den 17e ist! Men jag får trösta mig med att den riktiga babysången med kyrkan börjar på måndag.


Nä, nu måste jag byta lakan eftersom sigge både har pinkat snett ur blöjan och kräkts inatt så det är en salig blandning i sängen. Åh, vad less jag är på denna spya, kan inte magmunnen mogna snart!!!

Bullbak i regnet

Idag har det varit slöardag (vilken dag är inte det?), det är så mysigt när det regnar ibland. Jag har idag varit upp på sjukhuset och gjort ett ultraljud på hjärtat igen. Hade en period då jag svimmade så mycket så de gjorde endel undersökningar på mig då men inget fel hittades... Nu helt plötsligt så skulle jag dit igen, fastän jag gjorde ett ultraljud för några mån sen, det hade nog blivit dubbelbokat sa hon. I alla fall så såg allt lika bra ut som sist så nu hoppas jag att undersökningen läggs ner. Svimmat har jag ju inte gjort sen i slutet på förra året så jag hoppas att det bara var nån stressgrej jag hade då.

Inte mycket annat har hänt idag. Christian har sovit och vilat upp sig sen Sigges skrikdagar och jag har bakat bullar som inte blev så jättebra. Jag är inte bra på att veta när degspadet är 37grader så ibland jäser inte bullarna så mycket som dom ska. Men övning ger färdighet.

Lillplutten somnade kl 20 ikväll i pappas famn. Då passade jag på att ta med mig nybakta bullar och hälsa på hos en kompis. Det var väldigt konstigt att åka iväg själv, varken stormage eller bebis, men skönt att slippa hela bagaget.
 När jag kom hem vid 22.30 så tittade jag till lillskiten som låg vaken i sängen utan att säga ett pip. Jag lade över honom i vår säng för att ge honom mat (sen han blev sjuk har han börjat äta på nätterna igen) och sedan var det hopplöst att få honom att somna om. Han ville bara busa och var så go så han visste inte till sig. Man behövde bara titta på honom så sken han upp som en sol och gurglade högt hur glad han var att se mig. Men efter ca 1,5 timme somnade han äntligen om!


Nä nu måste jag verkligen sova, tänkte att jag skulle bege mig till kulturmagasinet imorgon för att delta i nån typ av babyaktivtet men man måste anmäla sig så det kanske är för sent. Ska ringa och höra imorrn bitti. Godnatter!






GRATTIS FASTER PILLAN SOM HAR HAFT FÖDELSEDAG IDAG!
(Igår då om man kollar på klockan)

Grattis! ropar Karin, Christian och Siggeplutt!

Som vanligt igen...

Konstigt, igår kväll blev Sigge mycket bättre helt plötsligt och när han var som gladast så passade jag på att försöka amma honom igen och till min förvåning så åt han. Han åt till och med 3 gånger inatt, han var nog väldigt hungrig eftersom han inte ätit på hela dagen igår. Inte nog med att han åt, han lade av 3 stora laddningar i blöjan oxå vilket var jättebra då han inte bajsat på en veckast tid. Härligt!

Inatt fick jag även sova hyffsat mycket oxå så idag känner man sig som en ny människa! Konstigt hur man blir när man inte får tillräckligt med sömn, man blir sur och grinig och får ont i hela kroppen. Jag har fortfarande ont i handlederna och nacken men förhoppningsvis är det borta imorgon men det var i alla fall helt underbart att bara behöva vakna 3 ggr inatt för att amma, istället för att vakna varannan timme till ett illvrål....

Jag har nyss ringt till Kyrkans hus för att höra när babysången börjar. Hon som svarade sa att de just nu höll på att göra iordning utskicken så de skulle man nog få i brevlådan imorgon. Varför skriver dom inte det på inbjudan då, att de skickar ut startdatum, för det borde ju vara många som ringer och undrar.

Nu ska jag titta till lillbäsen som har sovit 1,5 timme redan. Stackars liten, kan bara tänka mig hur trött han kan vara av allt detta skrikande. Sedan blir det nog en promenad i solen =)


Lite bilder på dagarna som varit:


Testar på hoppgungan


Efter många timmars skrikande...



Lite mat ur muggen




DOPET






huvudpersonen





sjukling på dop





adjöken

RSS 2.0