Sömnlös natt

Igår kväll vägrade Sigge att somna. Han var vaken från 16-23.20 innan han äntligen gav med sig. Jag gick hem från Kristina vid 23-tiden för att hjälpa C med en skrikig unge men på vägen hem så hade han äntligen somnat... Sen höll det på så hela natten, han vaknade och skrek helt förtvivlat 1 gång i timmen och vid 03-tiden var det värst! Vi försökte först få kontakt med honom men han var helt okontaktbar, han bara gallskrek rätt ut!

Jag tror att stackarn har jätteont när hans framtänder håller på att bryta igenom för han stoppar händerna i munnen medans han skrker. C gick upp och gjorde välling och tillslut så lugnade han ner sig men vaknade 2 timmar senare och samma visa var igång igen. Han har ingen feber i alla fall för tempen ligger på 37,5 men han fick en alvedon inatt ändå, kanske hjälper det mot det onda...

Igår kväll var jag som sagt hos min kompis Kristina och åt god skinkpaj och drack vin. Vi hade tankarna på att gå ner på stan en sväng men när klockan närmade sig 23 så var vi för trötta och samtidigt ringde C och var förtvivlad över Sigge så då gick jag hem och sov istället. Kristina ville att jag skulle följa med ut idag istället men jag tror inte jag har nån lust. Brorsan plus familj kommer hit och äter ikväll och sen blir det kanske bara en film ikväll.Känner mig för trött för att gå ut och festa.




Nä nu ska jag vila lite innan plutten vaknar och vill ha lunch! Bye bye!

Feberfri?

Inatt har Sigge ålat omkring som en tok i sängen, inte mycket sömn här inte! Igår när febern var så hög var han rätt så orolig så han fick sova bredvid mig i sängen istället. Kändes lättare så, då kunde jag lätt stoppa in nappen och lägga på honom filten ifall han sparkat av sig den. Eftersom febern var så hög så fick han ha en tunn filt på sig istället för sitt tjocka duntäcke. Tyvärr sover ingen av oss bra då han sover i vår säng. Han vaknar till så fort jag rör mig och inatt har han jämrat sig och ålat omkring som aldrig förr. Stackars liten pojke!

I alla fall så vaknade han till nu kl 05.45 imorse så jag tog en snabb temp då i samband med blöjbytet och då låg tempen på 37.7 så förhoppningsvis är den borta till nästa gång. Nu är lillen trött så vi ska lägga oss igen. Senare ska vi bara tvätta och gå en sväng ner på stan.

Ikväll är jag bjuden till Kristina på middag och vin. Man måste ju passa på att gotta sig nu när det blir allvar på måndag med endast xtravanzas soppa som matintag. Härligt, jag är laddad!


Hej svej så länge!


En gång för alla!

Nu har jag bestämt mig! På måndag så går jag med i Xtravagansas viktklubb, nu ska jag ner i vikt! Jag är så less på alla dessa matmetoder som jag lessnar på efter en månad, nu gör jag detta en gång för alla. Man ser snabba resultat och får ett träningskort på köpet plus att man får hjälp från personal att hålla vikten i ett år, lära sig äta rätt. På måndag då jäklar, jag är superladdad! Om nån är sugen att överta mitt abbonemang från Viktklubb.se så är det bara att höra av sig
;-)


Sigge liten har åkt på feber. Kollade nyss tempen och den låg nu på 38.8 och har därmed stigit litegrann under dagen. Jag tror att det är nya tänder-feber... eller jag hoppas på det så att han inte att han åkt på Christians förkylning, den var hemsk!
Idag sov Sigge 2 timmar ute i sparklådan efter vår promenad, han var alldeles varm å go när han vaknade, han sov så gott! Han skulle nog ha sovit ännu längre om inte jag hade varit där och pillat honom i ansiktet. Ja, man blir ju orolig när han sover så länge och har feber, ute dessutom.Jag var ju tvungen att känna så han levde och då vaknade han visst. Termometern visade endast -2 vilket var ett perfekt väder att sova ute i.


Nu väntar vi på att vår lilla herre i huset ska somna, sen ska jag och C se på film och mysa. Ta igen lite tid som vi missat. So long, långkallsong!



Sigge dissikerar mitt ansikte


underbara unge


Klättrar över mamma


äter äpple i mormors knä, hos gammel-mormor och gammel-morfar


blodpudding är smaskens!


sjuk men glad ändå!




DA-DA-DAAA!

Sitter och lyssnar på Sigge när han babblar i sin säng:
BA BA BAAAA, DA DA DAAAA, MA MA MAAA låter det. Han somnade kl 20 men har nu visst vaknat igen. Så länge han inte är missnöjd så får han ligga kvar, förhoppningsvis somnar han om igen.

Idag efter vi varit på kyrkis en sväng så blev vi hembjudna på middag hos min syster. Glad vart jag som då slapp laga och äta middag i min ensamhet.
Hemma hos syster var det dock livat, Love som är halvkrasslig och Lykke som är... jaa, en vanlig bebis. Som känt är så skriker ju bebisar en del vilket hon lyckades göra precis i samma stund som Love var ledsen, livat värre!
När alla lugnat ner sig lite så lekte barnen tills det var dags att gå hem. Fick försöka hålla Sigge vaken hela promenaden hem genom att leka titt-ut, annars hade han nog aldrig somnat ikväll!


Ikväll har vi bara slappat, jag har målat dörrfodret en andra gång och Sigge har fått sig ett bad. Nu ska jag nog strax hoppa i säng. Imorgon ska jag besöka mina morföräldrar och sedan ska jag och Sigge vara Love-vakt medans syster är på babysång, hoppas det går galant!








GOD NATT!

Morgonlek

Imorse vaknade jag kl 07 av att Sigge pep till i sin säng, då stoppade jag in nappen och sedan somnade han om och vaknade kl 08, skönt att sova hela natten. Jag vaknade iof till nångång men somnade snabbt om igen. Slapp kliva ur sängen i alla fall.

Imorse fick Sigge välling i sängen ändå kl 08, annars brukar han ju få den vid 06 när han vaknar och sedan gröt runt 09-10 beroende på när han vaknar nästa gång men det var så mysigt i sängen så jag gjorde välling och lade sedan Sigge bredvid mig så låg vi där och myste ytterligare en stund, härligt. Han är så gosig på morgonen.

När lillen lessnat på att vara i sängen så gick vi upp och lekte litegranna, han gillar sin nya bil som jag köpte igår. Lite läskig är den dock om man håller den för nära... Strax efter 10 åt han gröt och somnade sedan om i sin säng. Nu medans han har sovit så har jag passat på att målat dörrfodret i badrummet så nu ÄNTLIGEN är badrummet färdigt! Som alla vet så har Christian lovat mig och Sigge att han ska sluta röka när badrummet vart färdigt så nu har jag precis skickat honom ett sms där det stod att han skulle fimpa ciggen. Gissa om han ringde tillbaka fort, haha!

Vi får se vad vi gör i eftermiddag, aksnek går vi på kyrkis eller åker och handlar. Jag gruvar mig alltid för att handla mat, det är så jobbigt, spec när man är själv! Dock är det väldigt skönt efteråt att ha massa mat i kylen igen...!



Lite morgonlek:




Morgonglad


Tittut!



Adjöken!





Lugn tisdag

Sigge och jag har bara slappat idag. Imorse for vi som sagt ut till EH och fyndade massa "nya" leksaker. Jättebra att kunna fynda såna saker eftersom dom snabbt blir tråkiga och de är ju inte så jättebilliga i butik heller så man behöver inte få dåligt samvete när han lessnat efter några dagar...

När vi hade varit i båda EH-butikerna så for vi ut till mamma och pappa för att få termostaten bytt på bilen så nu är värmen som den ska igen. Förut tog det en evighet att få upp värmen i bilen, inte ens motorvärmaren var till mycket hjälp.

När pappsen fixat klar med bilen så fikade vi allihopa smörgåsar med ost och kaffe, inkl Sigge som är helt tokig i mackor! Han tycker om det så mycket att han mular in alla småbitarna på en gång tills han sätter i halsen, därför måste jag lägga dit en och en bit i taget bara för att det inte ska bli en enda stor degklump i hans hals, haha vårt lilla matvrak, han har så bråttomt!

Efter vi fikat färdigt  så bylsade jag på Sigge och mig själv varma kläder för att åka på en liten sparktur med mammas hund. Sigge han fick åka i deras gamla sparklåda och där trivdes han som firren i vattnet, han myste ner sig och somnade ganska så snabbt. Sparkföret var ju det bästa på länge... eller ja det var ju nåt år sedan man åkte spark men ändå, i fjol var det ju knappt nån snö ...i alla fall så var det riktigt härligt och fort gick det på den osandade vägen.

Sigge i den fina rosa sparklådan =)



Myyysigt!

Till middag bjöds det på koldolmar och potatis med lingonsylt, mmm, smaskens! Det tyckte Sigge med som åt en hel koldolme (utan kolet då förstås) och en potatis med massa smör, mmm vad han njöt. Kul att han gillar vanlig mat oxå! Nu när han blivit lite större så är det så skönt att slippa burkmaten, förresten så sa vår sköterska på BVC att det var inte så himla noga med saltet längre men man ska inte salta extra och vara sparsam!




Smaskar pepparkaka under bordet hos mormor




Nä nu ska jag mysa ner mig i sängen, jag är trött!



Tisdag

Tisdag idag och 2 dagar till C kommer hem. Jodå, det går bara bra förutom att det är ganska så långtråkigt på kvällarna då jag är ensam. Inte kan jag åka iväg nånstans heller eftersom jag inte vill förstöra Sigges kvällsrutiner nu när det äntligen går lite lättare med nattningen.

Inatt vaknade Sigge kl 04 som vanligt. Han låg ett tag och grejade för sig själv men så fort han får syn på mig så ska han upp.... till varje pris. Jag ställde sängen alldeles bredvid vår säng så jag kunde sticks in handen till honom och klappa honom på ryggen. Det gick bra till en början sen gallskrek han och det gick inte att få honom tyst. Jag gav upp och lade honom i vår säng men inte hjälpte det heller.... GRR, trött var jag när klockan började bli 05. Jag tyckte Sigge kändes varm och tänkte att nu har han säkert åkt på Christians förkylning! Tog tempen men den var helt normal, han var nog bara varm av allt skrikande.
När det inte gick att få honom tyst så gav jag tillslut upp och gav honom välling, han blir alltid lugn och trött av den. Tillslut somnade han men inte jag, själv somnade jag runt 06.... Fy vad less jag är på dessa skriknätter, skriker han inte så måste jag ändå stoppa in nappen en gång i timmen. NI som har barn som sover på nätterna, VAR GLADA!


Idag tänkte jag åka ut till timrå en sväng för att kika på erikshjälpen sen får vi se. Måste måla dörrfodret i badrummet men vette fasen om jag orkar det idag.


B>örjade med viktklubb idag... Man ska ju äta så himla mycket så jag har lite svårt att komma upp i alla kalorier... hmm, vilket konstigt klagomål va? Måste på affären och köpa hem lite mat tror jag...


Nåval, nu tjurar min son som är sjukt klängig nu för tiden... hej svej!

Party!

Som sagt så har jag besök av min vän H i helgen och självklart ska vi passa på att festa då! Det var ju en månad sen vi sågs och då vill man ju göra nåt kul ihop. Ikväll har vi bjudit hit alla från jobbet på en lite förferre och sen drar vi nog ner på stan, WEEHOO! Jag plus 2 tjejr till har ju fyllt år så det ska firas!

Sigge han skas sova hos mormor och morfar ikväll och C ska sova hos en kompis efersom dom åker till fjälls imorgonbitti så jag å Sigge får klara oss själva fram till tors då dom kommer hem igen...


Nä nu ska jag packa sigges väska sen ska vi ta oss en liten powernap så vi håller hela kvällen! Adjöss!

Nu så!

Nu har även jag gått i min systers fotspår och blivit medlem på viktklubb.se. Där får man äta allt och man ser sina resyltat i diagram m.m plus att man får hjälp med menyer m.m. Min start går på måndag eftersom jag ska ha en kompis sovandes här i helgen och då kommer vi såklart att äta och dricka massa gotta. Men måndag, då jäklar!

Det är så himla tråkigt här hemma just nu. Båda killarna sover! Sigge han somnade i bilen på väg hem från badet (12.30) och nu är kl 14.36 och han sover fortfarande. C han är fortfarande helt utslagen så han får man inte heller mycket sällskap av. Jag hoppas att inte jag och Sigge blir smittade för C har verkligen åkt på en dunderförkylning, det måste vara influensa eller något.

Nu har Sigges ena framtand kommit fram oxå, uppe alltså. Han kommer att bli så fin med fler tänder! Det har nog varit lite besvärligt att få fram dem (det ser ut som om det är hörntänder på väg oxå) för han har ju sovit så dåligt och varit endel kinkig.
Sigge har även börjat med en ny grej, nämligen att dra sig i det vänsta örat hela tiden. Först funderade jag på om han kanske har ont i örat (jag själv var ett öronbarn) men då borde han ju skrika och vara ledsen? Förhoppningsvis så är det bara en ny grej han har fått för sig.



Världens finaste Sigge











Nä nu är det nån som sitter och bajjar här nedanför, dags för blöjbyte!

1:a mars!

Då mina vänner börjar jag att jobba igen! Det ska faktiskt bli roligt att göra något annat på dagarna en stund... Jag kör på och börjar jobba 75% direkt fram till första juni och blir då hemma nån månad till eftersom C har jobb i sommar. Sen till hösten har jag ingen aning om hur vi ska göra, känns fortfarande liiite tidigt att sätta Sigge på dagis. Har inte C något jobb ännu så blir det nog han som blir hemma igen. Vi får se, förhoppningsvis bor vi nån annan stans där vi vill att han ska gå på dagis sen.


Nu ska vi åka och bada!

Hela natten...

...sov Sigge inatt! Inte ett enda uppvak. Själv vaknade jag kl 05 ch kunde INTE somna om. Man är så inställd på nappinstoppning runt 04-05-snåret så jag vaknar av mig själv, haha. TYpiskt, nu är jag trött bara för det. man blir aldrig nöjd!

C är fortfarande väldigt dålig, han har legat och hostat hela natten. Han skulle ha haft lite hostmedecin stackarn.


Idag ska vi på kyrkis, blir kul för sigge att träffa barnen. Själv är jag sugen att åka och bada så det kanske man ska göra imorgon. Får höra om syster eller Malin vill följa med. Nu ska jag klä på gossebarnet som sitter och babblar nedanför soffan.



Sigge ringer runt till vänner



Happy onsdag!

Febrig sambo

Stackars C har nästan 39 graders feber! Jag hoppas att jag och Sigge INTE blir smittade. Jag har försökt att hålla mig borta idag genom att åka en sväng på öppna förskolan och sedan ut på IKEA en sväng, gjorde några småfynd på Design Torget som ska stänga 75% det var ju kanon det. Synd att det mesta var slut..... Innan vi for hem så gjorde vi ett stopp hos mamma och pappa oxå och fikade semlor och sigge tog sin nap - den enda idag! Han var alltså vaken ända fram till 15 idag men var så trött och vägrade sova i vagnen. I bilen somade han såklart och sov sedan färdigt i mormor och morfars säng. Jag passade själv på att ta mig en liten lur på soffan, så himla skönt!

Nu måste vi ta och fixa nåt käk här hemma och eftersom C inte är speciellt sugen på något och jag orkar inte laga nåt så tror jag vi ska lyxa till det med en coffe house-sub, åh så gott! Nåväl, imorgon blir det kyrkis med E och M, trevligt, idag hann vi bara vara där i ca 45 minuter eftersom mäklaren tog sån tid på sig här imorse....

Sigge äter som vanligt nu igen, skönt då kan vi pusta ut. Trodde hans mage skulle kollapsa efter all gröt och välling. Han orkar dock inte en hel stor burk längre utan nöjer sig med en halv. Det gör ju inget bara han äter nåt annat än gröt.




Fika med Lina




Jaja, gokväll!



Lek och sång

Idag har vi varit på första babysången efter jullovet. Det tyckte Sigge som vanligt var väldigt kul och pratade och skrattade hela tiden. Tyvärr var vi väldigt få, vissa var hemma med vattkoppor och vissa kunde inte komma... Kul att se vad alla barn hade vuxit på en månad.

Innan vi gick till sången så var syster här med Love och Lykke och lekte lite. Sigge var tyvärr tvungen att avrunda efter en stund för att han skulle hinna sova innan sången men det hanns med att både hamra på bulten (eller det var Love som hamrade) och dra varandra i gåstolen innan sovning.


Sigge drar sin kusin i vagnen


En glad Love


Sigge har hittat Tv-kontrollen



I eftermiddag var jag och Sigge ut till mamma och pappa för att få hjälp att laga en grej på bilen. Vi slängde i oss lite käk innan vi drog vidare till min farmor och farfar. Där var tyvärr ingen hemma så vi for hem till Christian istället. Han är lite dålig så han har varit hemma och vilat.

Ikväll ska vi städa och dona inför imorgon då mäklaren kommer för en titt. Om vi hinner kanske vi går ner på öppet kyrkis.


Två filmer från dagens lek:




Love hamrar. Lägg märke hur han "tar i" med hela sitt ansikte.



Nu är det dags för välling för lilla plutten sen ska jag se nya avsnittet av Desperet Housewifes, WEEHOO!

Baj Baj!

Jobb och Bajs

Jag har jobbat i helgen, första gången sen i april -08! Det gick över förväntan men jag kände mig ganska så vilsen ibland alla nya rutiner och plagg. Jag fick fråga hela tiden eftersom det inte fanns en enda jeansbyxa som jag sett förut. Ikväll räknade jag kassan oxå, det sitter i alla fall i benmärgen!

Här hemma är vi så himla less på Sigges mage och dennes utgifter! Barnet skiter ju för sjutton ner allt!! Igår var vi på middag hos P och M och då bajsade han såklart igenom blöjan och ut på deras ryamatta 'SUCK*Här hemma kommer det oftast bara på skötbordet men det blir alltid en avskjölning i handfatet i samband med blöjbyte.
 Idag har han ätit riktig mat för första gången på en vecka. Han har ju matvägrat och det enda som har gått ner har varit välling eller gröt. Vem som helst fattar ju att en liten spädis-mage inte pallar alla dessa fibrer som finns i den maten. Hoppas det blir bättre nu i samband med att han äter riktigt igen. Tyvärr fick vi byta ner oss till 6-mån burkarna ige bara för att han skulle äta. Kanske det gör ont i munnen av bitarna? Ingen aning, det är väldigt konstigt i alla fall, han älskar ju mat!


Idag, 1,5 år efter vår badrumsrenovering så är  listerna och dörrfodret äntligen på plats!! Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att det skulle ta så lång tid att få upp några lister. Det mesta av materialet har vi ju haft hemma skräpandes i lägenheten, men nu ÄNTLIGEN är dom på plats. Nu ska de bara målas och det gör jag nästa vecka.



Jag ska visa er en film från häromdagen när Sigge kryper, han blir bättre och bättre för varje dag som går. Här hemma har vi så hala golv så här går det lite långsammare:


Nu ska jag natta sonen och sen se på en film med en sambo som är på vag att bli sjuk.... Sov Gott!




Bättre!

Sigge är bättre i magen....
Tyvärr så luktar det fortfarande GIFT om hans avföring så det är ett helvete här hemma att måsta gå omkring i det oset, uscha!"


Jag är sugen att åka och bada med Sigge idag, fick för mig att det är varmbad i matfort idag. Måste kolla upp. Annars är det inte mycket som händer en sån här kall dag (-21), kanske blir det bio för mig ikväll...igen, jag vet, men det är så många bra filmer som går nu och jag fick ju en biobiljett i present =)

Igår var jag ut till Birsta och köpte lite grejor till mig själv för presentkorten jag fick. Alltid roligt att shoppa lite till sig själv, numera så blir det bara massa kläder till Sigge men han som redan har så himla mycket kläder, hans presentkort väntar jag med. Bättre att köpa till våren så att han hinner använda allt som ligger i hans hyllor.



Nä nu ska jag klä på mig innan Christians kompis kommer. Hej svej!



En målning som jag "gjort" i min telefon

upp och ner och upp igen....?

Jag fattar ingenting! Nu har jag hållt på att dieta nästan 2 veckor, eller ja 1,5 om man ska vara exakt och jag har inte fuskat mycket, endast på min födelsedag! Första veckan gick jag ner -2kg men nu har jag gått upp dem igen...skitkonstigt! Undra om jag äter för lite, jag tror nästan det.... Jag är dålig på att äta mellanmål och tillräckligt mycket sallad/grönsaker till maten. Nu funderar jag på GI istället, det blir ju så tråkigt i längden med den här dieten och GI är ju nåt man kan äta hela tiden, plus frukt. Det får man inte äta nu och det är tråkigt!


Idag tänkte jag åka en sväng till Birsta, måste köpa nån ansiktskräm, jag har lixom haft slut länge nu men inte orkat tagit mig till stan  och mitt ansikte stramar. Kanske M och E följer med elelr om vi går en promead först, härligt!


Dags att äta frukost. Det blir inget ägg och bagon i alla fall för det är jag skitless på....


Sigge 8 månader!

Idag blev våran fina kille 8 månader! Det firades med någon form av "magsjuka".... Lillen har matvägrat nu i 2 dagar, gröt och välling går i, ibland. Han vill inte ha någon vanlig mat. Varken igår eller idag fick jag i honom något mitt på dagen, endast en banan nu i eftermiddags men den kom ut direkt.... i form av grönt vatten, BLÄ! Allt han äter går rakt igenom honom och det bubblar och fräser både i magen och blöjan, stackars liten! 
Min första tanke var nya tänder men eftersom Sigges kusin hade samma åkomma förra veckan så måste han ha fått en släng av det. Huvudsaken att han dricker vatten så han inte blir uttorkad och det gör han ju men det är ändå så jobbigt för honom, man vet ju själv hur trött man blir. Förmodligen var det därför han kräktes härom natten oxå.... Annars är han lika pigg och glad som vanligt.


Idag har vi varit hela dagen hos Annie och Stina, vi for dit direkt efter vårat BVC-besök imorse som egentligen skulle vara IMORGON! Jag som fortfarande är dagvild efter alla dessa helger for dit idag i tron om att det var torsdag den 15e januari. Jag satt faktiskt och tänkte på väg till BVC att sigge blev 8 månader IGÅR  men när våran sköterska förklarade att vi var en hel dag för tidiga så insåg jag att jag inte alls hade missat min sons 8-månaders dag som jag trott.
Snäll som hon är så vägde och mätte hon honom ändå och frågade en del frågor om hans utveckling, nemas problemas här inte!
Då kan jag berätta för er att Sigge väger nu 8680gram och är 71cm lång. Jag var bergsäker på att han skulle väga över 9kg nu men icke. Jag antar att han förbränner mycket som han kutar omkring för han äter ju som en häst. Nu kryper han riktigt oxå och det börjar bli lite fart på honom oxå....kul =)



Nu ska jag bjuda på några bilder på vår 8-månaders skönhet, varsågoda:

(Det har blivit en hel del bad nu i dagarna då Sigge bakstavligen skitit ner sig själv flera ggr/dag...)


Det är roligt att bada









Nybadad i väntan på gröt




Flörtis




Imorgon var det tänkt att vi skulle bada och sedan kanske gå en promenad med Malin och Evelina men jag vet inte om det är en sån bra ide, tänk om han smittar? Eller blir sämre...... Vi får se vad vi hittar på men bada ska vi i alla fall inte göra.


Nu är C och spelar innebandy, själv ska jag bara slöa på soffan. Jag är jättetrött efter natten som var.... GODNATT!

Vaken-natt

Fy vilken jobbig natt, idag är jag mycket tröttare än vad jag var innan jag gick och lade mig igår.

Vid 02-tiden igår så vaknade jag av ett vrålskrik från Sigges säng. Jag blev livrädd och bokstavligen flög upp eftersom jag trodde han fastnat med ett ben i spjälorna eller nåt (han sticker ut benen där ibland). När jag kikat till honom så märkte jag att han hade kissat ur blöjan (ligger han på sidan så blir det en glipa i blöjan om man inte spänt tillräckligt hårt) så han var alldeles blöt, både på ryggen och magen.

Jag tog upp honom och bytte snabbt om till en torr blöja och pyamas (i vår säng och lyset var släckt) och lade honom sedan i vår säng bredvid mig. Självklart blev han pigg och jätteglad att jag hade väckt och tagit upp honom så han låg och pratade ca en timme. Han ställde sig på alla fyra och kastade sedan åt vänster, ställde sig på alla fyra och kastade sig åt höger, så höll han på att bra tag tills jag blev så less att jag gick upp och gjorde välling, då var klockan runt 03.30.

Han åt och blev trött, jag såg hur hans ögonlock blev tunga, och vände sig sedan om för att sova men då tog det inte mer än 1 minut så KRÄKTES han upp allting! Allt blev dungsurt, Sigges hår, pyamas, täcket, kudden, lakanet i vår säng och jag och min tröja, SUCK vad less jag blev!

Jag gick ut till Christian (som hade somnat framför TVn) och gav honom en nerspydd Sigge och gick sedan och bytte sängkläder i vår säng, hans täcke och min tröja jag sov i.
Christian han bytte kläder på Sigge och försökte göra honom ren i håret......

När klockan var 04.20 så var vi alla tre på plats i vår säng och eftersom det var vääldigt varmt och trångt (jag låg i mitten) så kunde jag inte sova, GRRR jag var SÅÅ trött!! Jag gjorde ordning i sigges säng så att det inte var blött och lade sedan ner honom där. NU kunde vi sova och jag har sovit ända tills nu (10.00) C och Sigge var upp vid 08.30....Hade nog kunnat sova hela degn tror jag...


Vilken natt va!

HAPPY BIRTHDAY to me!

Idag blir man 25 då, gammal och grå... ;-)

Igår var släkten här och fikade tårta, kakor och bullar... mysigt. Man blir trött av kalas, jag somnade på 2 röda igår kväll. Idag på min riktiga födelsedag så blir det nog bara lungt. Jag tycker inte man måste fira så mycket längre, lite tårta och sen är det bra. Kanske äter vi någon god middag ikväll bara...


Nu ska jag käka frukost sen får vi se vad denna dag har att bjuda på.




Min fina tårta jag bakade igår (tyvärr vad den inte lika god som den ser ut)







Shit vilken fart det är på lillplutten här hemma nu, sitter här och kikar på honom och skrattar för mig själv...






Jääsp

Sigge vaknade runt 03 inatt. Jag gick upp och stoppade in nappen och då stod han på alla fyra som han alltid gör då han vaknar till på natten och få han syn på mig så blir han helt hysterisk! Han grimaserar och vrålskriker som om någon har stuckit kniven i honom, då vill han verkligen upp och man orkar ju inte protestera så himla länge på natten så jag lade honom bredvid mig i sängen. Han hade då inga planer på att somna om utan han skulle ligga och nypa mig i näsan, dra mig i håret och klösas i ansiktet. Han vet ju inte om att hans naglat gör ganska ont när han ska känna igenom hela mitt ansikte... Tog jag bort hans hand så blev han sur. Tillslut gjorde jag välling och då somnade han strax om efter det och vaknade vid 08.30 efter några nappinstoppningar.


Nu ska jag baka tårtbotten och sen ta med mig killarna och gå en promenad bort till affären för att handla ingridienserna till den.  Trevlig söndag!

Fusk

Ikväll ska jag fusktäta min tacogratäng. Jag är så himla sugen på tacos och det enda som är fusk i den gratängen är tacosåsen.... Sen äter man ju chips till och det är ju  fel men vi är så sugna så det blir lite fusk ikväll. Imorgon ska vi ju ha fikabjudning en dag tidigare för släkten här hemma så då kanske det slinker ner en kaka oxå.... Men men, har man födelsedag så har man!

Idag har jag stått vid spisen hela dagen och bakat. Jag hämtade nyss Sigge och Christian hos farfar och det är det enda jag har varit ut idag. Blev så trött efter baket så jag tog en eftermiddagslur medans C och S tog promenad, skönt att sova alldeles ostört.


Jag har märkt vad man kan hitta allt möjligt i Sigges mun nuförtiden då han kryper omkring på golvet. Har hittills hittat ett gammalt pommesfrites, chips, sten, papper, grej som tillhör boxern, platsbitar u name it, han tuggar på allt som kommer i hans väg så nu måste man hålla golven rena.



Nu ska vi strax äta och sedan får vi se vad som händer ikväll. C har ont i huvudet så han vill nog inte göra nånting... Jag är däremot sugen på att kallt glas vin men har tyvärr inget hemma så det får bli vatten, tråkigt.


En liten film när sigge busar med pappa, han håller i kameran själv därav det fladdriga filmandet:

 




hej då!



På badhuset

Försökte få med sigge när han kryper idag på badhuset men han envisas med att bara crawla (åla whatever) men frammåt kommer han i alla fall!



Först en film från gårdagens mys i sängen:


Från badhuset:





Ikväll ska jag och kristina gå och se den nya filmen med Angelina Jolie, tror att den är skitbra! Changeling heter den...

Här är vi trötta!

Sigge sover fortfarande efter badet, helt sjukt ju, vi badade klart vid 11.15 och nu är klockan 15.15. Visserligen var han upp och lekte en timme men nu sover han igen. Vi badade ju så länge (nästan 1,5 timme) plus att vi bubblade i bubbelpoolen så lillfisen blev nog helt döslut av det.
Jag är oxå helt slut, skulle egentligen baka massa idag till min födelsedag men jag har skjutit på det, kanske orkar jag ikväll eller imorgon... Jag känner mig så trött att jag orkar inte göra nånting!!

Christian ligger oxå och sover för tillfället, så roliga är vi här hemma. Nämen nu vaknar lillen, dags att kila!







Jag kom åt någon tangent så nu blev hela texten kursiv och jag får inte bort det....?

I väntan på att håret ska torka...

...så passar jag på att bloggar lite om dagen idag!

Vi började som sagt dagen med att träffa Malin och Evelina. Vi tog en skön promenad till dem(fast det snöade) och Malin och Evelina gick och mötte oss eftersom deras vovve Kali skulle rastas.
Småttingarna vart så glada över att ses och satt först och inspekterade varandra nogrannt genom att pilla och klappa varandra i ansiktet, det var ju ett tag sedan dom sågs!
 När dom hejat färdigt så var det dags för barnen att käka mat för att sedan fortsätta leken i Evelinas rum. Sigge vart helt överlycklig av att se alla Evelinas roliga leksaker.Han pillade och grejade flitigt så länge inte Evelina var där och tog tillbaka det han nyss tagit. Haha, det ska börjas i tid! Kunde hon prata så skulle hon sagt "MIN!"
När Sigge började bli trött så vi gick över till farfar för att träffa pappsen och åka med honom ut till mormor och morfar för att kopiera några papper.

Hos mormor och morfar blev det som vanligt full rulle, ibland råkar det ju bli så att alla har tänkt hälsa på dem samtidigt vilket hände just ikväll, både min bror+familj och min syster+familj  kom också dit. Mamma var förstrås inte sen att bjuda på middag, färsk pasta med skinksås men jag som inte äter pasta gjorde min egna räksoppa istället.

Efter maten fikade allesammans beskvier och lussebullar...ja utom jag då... Jag satt snällt på golvet bredvid och lekte med alla barnen.  Mammas beskvier är SÅÅÅÅ GOOODA men jag fick motvilligt tacka nej bara för att inte sabba dieten när jag varit så duktig hittills.


Imorgon ska vi åka och bada på Timrå badhus, jag Sigge, min mamma, syster, Love och Lykke (Lykke inte bada)... har vi tur så följer min C med oxå! Vi har hört att Timrås badhus ska vara varmare än Sundsvalls badhus så vi gör ett försök. Sigge kommer att bli jätteglad, han som älskar att bada!


Lite bilder från dagen:

busfröna


Full fart var det på Evelina


Sigge höll låda (haha fiffigt va?)


Lek i Evelinas rum




Sovtime. Hej svej för ikväll!






Sigge sover

Sigge somnade väldigt tidigt ikväll, nämligen 18.40. Skönt är väl det men han har en tendens att vakna efter ett tag då han somnar så tidigt.
Jag och C har precis käkat lax, hur gott som helst! Det bästa att det finns över tills imorgon så jag kan äta till lunch. Jag tänker alltid att jag ska göra stora kok när jag gör mat så blir det  inte så knepigt att lista ut vad man ska äta för lchf-recept dagen därpå till både lunch och middag, det räcker med middag. Egentligen är det inte alls svårt, jag har bara sån dålig fantasi.

Idag har även syster, Love, Lykke och min mamma varit hit och lekt med oss. När det var dags att gå hem så följde jag och Sigge med och tog oss en skön promenad.

Lägenheten vi kollade på idag var sådär. C gillade den men jag tyckte köket var konstigt, halvrenoverat lixom... inge snyggt, jobbigt att behöva gör om det sen var vardagsrummet på tok för litet. Även att det stod på ett papper att hyran skulle höjas med 20%, helt sjukt, det är ju typ en 1000-lapp!! Mäklaren tyckte det lät konstigt så hon skulle kolla uppp men ändå, nä det är likabra att inte stressa för nästa gång vill man ju hitta ett boende där man kan bo en längre tid och där vi vill att sigge ska gå på dagis m.m.

Ikväll ska C iväg och spela bandy så jag ska bara vara hemma själv, se nyaste gossip girl tänkte jag. Imorgon är det tänkt att vi ska träffa Malin och Evelina, hoppas på en promenad och lite lek såklart. Nu kan dom snart krypa ikapp småttingarna, ska bli sååå kul att se dem leka ihop!







Sigge leker med sin stol






Lykke liten


Nä, dags att återgå.....tjabba!

Mätt och belåten

Jag har nyss ätit mat, sigge oxå för den delen. Den som inte har ätit är C, han ligger och sover för tillfället, han var ganska så trött efter natten då han var uppe och kollade på hockeyn hos en kompis på Alnö.
Sigge har nyss badat och fått på sig sin pyamas jag sitter och slöar i soffan och kikar på Las Vegas... Vi har nästan nyss kommit hem från Christians syster, där vi har varit och fikat idag.


Idag är det andra dagen på mitt "nya liv", har nämligen börjat dieta igen för att se om jag lyckas den här gången. Jag minns att det var jobbigast från början när man avvänjde sig sockret, man blev helt skakis och fick huvudvärk, visserligen så ammade jag en del då oxå jag kan tänkta mig att det var därför jag mådde som jag gjorde. Nu har jag inte fuskat någonting än men på måndag är det ju födelsedag så vi får se då om jag unnar mig något gott!


Lilleplutten är så himla duktig nu, han ställer sig på alla fyra från sittande så jag tror att krypandet kommer vilken dag som helst nu. Han är ett väldans humör och vrålar när det inte går som han vill. Jag förstår honom, hur jobbigt kan det inte vara att nå det man vill ha?
Han har även börjat dra upp sig på stolar och sånt som finns i närheten. Han klättrar på allt och är inte stilla en sekund.


Nattningen då? Jo, det gick väl sådär igår, han protesterade vilt när vi försökte söva honom och vi lät han hållas ett tag sen kunde jag inte hålla emot längre utan gick dit och tog upp honom, tröstade och lade sedan ner honom, DÅ somnade han. Han jagar upp sig själv... Han sov hela natten förutom ett napp-instopp vid 04, sedan vaknade han vid 06 och då lade jag honom bredvid mig och sedan sov han till 08 då fick han välling. Han äter ju ingenting på natten och det är ju bra!

Imorgon ska vi titta på lägenhet! Håll tummarna!



yrvädret


Operation: Somna själv

Jag och Christian har fått nog! Vi är så less på att ha det såhär med en Sigge som varken vill eller kan sova. Insomnandet har ju blivit väldigt mycket bättre, men man måste alltid hjälpa honom att somna, dvs buffa i rumpan eller vagga honom.
Igår när vi lade ner honom i sin säng så sa vi godnatt och pussade honom och lät honom sedan ligga och försöka somna själv. Vi vet att han var  trött (han hade ju sovit sen 20 och vaknade sedan kl 21). EN TIMME låg han och var förbannad, skrek och tjurade innan han somnade (vi gick förstås in då och då och tittade till honom). Jag gick tillslut in och lade honom på sidan och klappade honom lite på ryggen och då somnae han och vaknade inte upp en endaste gång på hela natten. Jag behövde inte ens stoppa in nappen! Lite chockad vart man ju när jag vaknade och klockan var 07.45!

Nu när han skulle sova sin förmiddagslur så lade jag ner honom i sin säng och jag tror det tog 5 minuter och sen sov han. Han vände sig och lade sig med huvudet i fotändan på täcket men HAN SOMNADE SJÄLV!!! Inte en endaste protest eller tår, så himla skönt! Kvällarna har alltid varit svårare men jag hoppas det här ska hjälpa honom att somna själv.




Sigge nu. Duktig pojke!




Självklart är det svårt att veta hur man ska somna själv när man alltid har fått hjälp med det. Somnar han i vår famn så vaknar han så himla lätt på nätterna och måste sedan ha hjälp att somna om igen. Nu har jag fortskat runt lite på hur man får sitt barn att somna och sova bättre på nätterna och vi har bestämt oss för att göra ett försök. Det kan inte bli värre än vad det är.
Det stod oxå att det är viktigt att barnet alltid sover i sin säng, även på dagen (det går ju bra att han sover i vagnen då man är ute förstås), det är ju det som vi gjort fel, haft honom för mycket i vår säng (han brukar sova på dagen där) men vissa perioder så vill ju barn ha mycket närhet och man vill ju inte missa att ge honom det. Jag ska inte tjata för mycket om det här men jag hoppas för allas skull att det nu ska bli bättre!



Så fort Sigge vaknar så ska vi åka en sväng med syrran till farmor och farfar. I eftermiddag ska jag ta bort julgardinerna ooch sen är allt juligt borta, skööönt!


Hej då!


Bort med julen!

Här hemma håller vi på att städa bort julen för fullt! Det är därför man ska ta fram julgrejorna tidigt i december bara för att efter jul och nyår så vill man inte se en endaste tomte till. Tänkte att jag kanske skulle ha kvar allt en vecka till tills min födelsedag men jag är så less på allt pynt. Sigge river i det oxå, nä bort får det gå.

Jag har nyss vaknat efter min sovstund. Jag sov lite dåligt inatt och kände att jag behövde en liten återhämtning. Vi har varit hos mormor och morfar i morse och syster hade det så kyligt i bilen (fel på termostaten) så jag blev så frusen! Jätteskönt att krypa ner i sängen å värma sig...

Nu nu ska jag packa ihop tomtarna (granen åkte ut efter jul) och sedan skriva en inköpslista till dagens middag. Det får bli fylld fläskfile med potatisgratäng, vi är sjukt sugna på det. MUMS! Potatisgratäng åt jag nog senastt i somras.


Nä dags att fortsätta, hej svej!

Mat är livet

Sigge är ju en kille som är väldigt förtjust i mat. Han är så himla duktig att tugga oxå. Vi har ju kört med 8mån burkarna (som det är större bitar i) från det att han var 7 månader just för att han är så duktig (även större utbud) på att tugga. Han har aldrig haft några problem med att bitarna är lite större, han bara mumsar på han. Nu ammar jag ingenting alls för nu är min mat borta, det gick ganska så fort när man drog ner på amningen. Istället äter han gröt, smörgås, riktig mat och välling om dagarna, snart är han 8 mån och då blir det ännu mer riktig mat, nemas problemas!

Har filmat honom igår när vi åt makaroner till middag och sigge fick smaka. Har även en film från imorse då han äter leverpastejsmörgås, enjoy:


Inte så lätt att få in klibbiga makaroner i munnen. Lite irriterad blev han när han var sugen och aldrig fick till det, som ni ser så åker alla mackisar ner i knät på honom... Efter ett tag så böjde han bara ner huvudet och åt direkt från bordet, haha fick tyvärr inte med det på film.





Mumsar leverpastejsmörgås:



Ikväll är jag ensam. Eller ja, Sigge är ju hemma men han är inte nåt vidare sällskap då han sover. Christian är hos en kompis och kollar på hockey. Själv ser jag på körslaget, tvättar och dricker bubbelvatten. Ni missar väl inte filme på Tv3 ikväll? Den är sjukt bra...Life of David Gale heter den.


Adjö för nu.

bebisprat

Sigge springer omkring och säger Da-Da, Ma-Ma, He-Dä, Ba-Ba medmera. Haha, han låter för kul. Christian springer efter och säger "säg Pa-Pa istället för Da-Da, Paa-Paa!".
Trodde det skulle komma fler tänder snart men dom verkar vara sega. han biter på fingrarna för fullt i alla fall.

Imorse tog jag å Sigge en dusch. Jag tog med matstolen och duschade av honom i den, han blir så förtjust och jätteglad när det vankas vatten. Bada är ju en höjdare men just imorse orkade jag inte ta fram baljan då han som vanligt hade skitit ner sig upp till ryggen.

I detta nu är vi i full färd att åka på affären dit vi varit på väg i flera dagar nu men inte lyckats. Här ska handlas större blöjor och diverse mat. Efteråt åker vi ut till mamma och pappa, jag har lovat att laga mat åt oss ikväll så det får bli min goda Tacogratäng som slår allt! MMMMUMS säger jag bara!
Egentligen är jag i behov av nya underkläder men jag fyller ju strax år så då kanske min kära sambo kommer hem med ett sånt tjusigt paket. Hoppas! Jag är less på dessa amningsBHar och de som jag hade innan har jag nog slängt? Konstigt, hittar inga men jag antar att jag tänkte att jag skulle köpa nytt så så får det bli!


Nu håller sigge på att riva ner våra julsaker som jag så fint staplat i en gå-ner-med-i-källaren-hög, buspojke!

Lördag morgon

Helg igen! jag tycker hela julen har varit en enda lång helg! I och för sig så är det ju så oxå men nu längtar jag till vardag igen. Först för att jag vill ha mitt riktiga tele-nr till min nya telefon (jobbigt att släpa på 2st) och sen så är det jobbigt att vara så dagvild!

Här hemma luktar det starkt av lim just nu. Christian håller på att laga våran IKEA-byrå som har varit trasig en lång tid nu. Det har inte gått att stänga den nedersta hyllan och då är Sigge där och norpar hela tiden! Nu är den äntligen lagad.

Idag måste vi handla, det blev inget igår för vi var så trötta och det är inte kul att släpa med sig en spädis på mataffär kl 20 på kvällen, då är ju han trött. Istället bad jag C köpa tvättmedel på vägen hem så vi i alla fall kunde avverka våran 500kilos tvätt, phust!
Men när Christian äntligen kommer hem så har han självklart glömt att köpa tvättmedel och har istäkllet köpt godis och bröd...? Typiskt, då lagade vi middag och myste framför TVn istället, tvätta kan man ju göra imorgon.....eller ikväll!


Dags att ge Sigge lunch, hörs!


Trött

Oj, vad jag är trött idag, det sitter fortfarande i sen nyårsfesten... Det blev en sen kväll med mycket gott att både äta och dricka och visst, det tar sin tid att återhämta sig. Speciellt när man har en liten som inte sover så väl om natten. Men, inatt däremot så sov Sigge hela natten utan varken skrik eller mat men jag var ändå tvungen att stoppa in nappen några ggr och då hinner man inte riktigt få den sömn som behövs efter en utekväll.

Idag har jag och Sigge varit in på stan och fikat med några kompisar som var på väg hemöver igen. Det dröjer nog innan vi ses nästa gång, men jag ska väl ta mig i kragen och åka och hälsa på själv!
I eftermiddag så gick vi hem till syster och fikade, sigge sov mestadels av tiden men behagade att vakna precis när det var dags att gå hem.

Han är så rolig nu lillen, han gungar för fullt (mest i sängen där han får bra med fäste), det ser väldigt kul ut. Vad roligt när han börjar krypa! Jag har köpt ett par kryp-strumbyxor åt honom med gummi på knäna för att han inte ska glida på golvet. Nu ligger han och sover en väldigt sen eftermiddagsnap men sover han inte nu så somnar han för tidigt för att kunna sova hela natten.

Nä dags att skriva inköpslista, så fort C slutar jobba så bär det av till affären för att fylla på i skafferiet. Tack, å hej!



Våran lilla Sigge-DJ....




....Eller är det kanske vår Super Mario Bros?

RSS 2.0