Piroger till Pernilla
Här kommer receptet på pirogerna som jag utlovade. Bra att skriva det på datorn så kan du bara printa ut det =)
Jag brukar bara röra ihop en mängd, inget speciellt mått så det här är cirkamått:
4 personer
* 400-600 gr Köttfärs
*1 Grönt äpple
* 1 paket bacon
* 1 liten burk Cream Fraiche (mer till en störra mäng köttfärs men var försiktig då den tar bort mycket smak)
* Timjan (mycket!)
* 3 msk matpure
* 1 lök
salt och peppar
lite riven ost om man vill
Färigköpt smördeg
Skala och tärna äpplet i små bitar.
Klipp bacon i småbitar och stek sedan knapert. Lägg åt sidan.
Stek löken och häll sedan i köttfärsen. Krydda den med tomatpure och ovanstående kryddor (vill du ha nån annan typ av krydda så i med den oxå och/eller ost). Tillsätt sedan bacon och låt puttra ihop en stund innan du häller i cream fraichen och sist i med äppelbitarna.
Bred ut smördegen på plåt och fördela köttfärsgeggan i mitten på den. Vik ihop och pressa samman kanterna så inget åker ut.
In i ugnen på 200grader tills pirogen/na fått fin gyllene färg. Servera med en god sallad och Cream fraiche(eller någon annan typ av kall sås).
MMM gott!
Jag brukar bara röra ihop en mängd, inget speciellt mått så det här är cirkamått:
4 personer
* 400-600 gr Köttfärs
*1 Grönt äpple
* 1 paket bacon
* 1 liten burk Cream Fraiche (mer till en störra mäng köttfärs men var försiktig då den tar bort mycket smak)
* Timjan (mycket!)
* 3 msk matpure
* 1 lök
salt och peppar
lite riven ost om man vill
Färigköpt smördeg
Skala och tärna äpplet i små bitar.
Klipp bacon i småbitar och stek sedan knapert. Lägg åt sidan.
Stek löken och häll sedan i köttfärsen. Krydda den med tomatpure och ovanstående kryddor (vill du ha nån annan typ av krydda så i med den oxå och/eller ost). Tillsätt sedan bacon och låt puttra ihop en stund innan du häller i cream fraichen och sist i med äppelbitarna.
Bred ut smördegen på plåt och fördela köttfärsgeggan i mitten på den. Vik ihop och pressa samman kanterna så inget åker ut.
In i ugnen på 200grader tills pirogen/na fått fin gyllene färg. Servera med en god sallad och Cream fraiche(eller någon annan typ av kall sås).
MMM gott!
Kommentarer
Trackback