Piroger till Pernilla

Här kommer receptet på pirogerna som jag utlovade. Bra att skriva det på datorn så kan du bara printa ut det =)

 Jag brukar bara röra ihop en mängd, inget speciellt mått så det här är cirkamått:

4 personer

* 400-600 gr Köttfärs
*1 Grönt äpple
* 1 paket bacon
* 1 liten burk Cream Fraiche (mer till en störra mäng köttfärs men var försiktig då den tar bort mycket smak)
* Timjan (mycket!)
* 3 msk matpure
* 1 lök
salt och peppar
lite riven ost om man vill
Färigköpt smördeg

Skala och tärna äpplet i små bitar.
Klipp bacon i småbitar och stek sedan knapert. Lägg åt sidan.
Stek löken och häll sedan i köttfärsen. Krydda den med tomatpure och ovanstående kryddor (vill du ha nån annan typ av krydda så i med den oxå och/eller ost).  Tillsätt sedan bacon och låt puttra ihop en stund innan du häller i cream fraichen och sist i med äppelbitarna.

Bred ut smördegen på plåt och fördela köttfärsgeggan i mitten på den. Vik ihop och pressa samman kanterna så inget åker ut.

In i ugnen på 200grader tills pirogen/na fått fin gyllene färg. Servera med en god sallad och Cream fraiche(eller någon annan typ av kall sås).

MMM gott!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0