Sigge 1 år!

Hipp hipp hurra för idag fyller våran lilla plutt 1 år! Till helgen kommer släkten och kompisarna och äter tårta och firar. Tyvärr kan jag inte lägga in bilder för vi har inget internet i 2-4 veckor men jag ska fota på kalaset och visa sedaN.

Inatt sov vi första natten i nya lägenheten. Sigge sov rätt oroligt när det blev ett nytt ställe igen... men snart så känner han sig hemma igen. Nästa vecka så ska vi måla hans rum oxå så förhoppningsvis blir nätterna lite bättre framöver.


Nu ska jag köpa present. hej svej!

bara lite golv kvar...

Nu är det bara halva hallen kvar att lägga golv på innan vi kan flytta in! Det känns jätteskönt att få sin egna bostad igen. Visst går det bra att bo hemma hos mamma och pappa men nu vill jag få tillbaks våran egna vardag och våra sigge-rutiner.

När vi flyttat in så ska jag måla sigges rum. Vi ska oxå sätta igång med köket framöver, perfekt att det nu är sommar så man kan grilla och äta mycket kall mat som sallad m.m. Det går nog bra att vara utan kök en tid framöver och är det någon som känner att ni har lite för mycket mat i frysen så är det bara att slå en signal så kommer vi på stört ;-)

Idag har jag och Sigge varit på babysång. Det är omöjligt att gå på den nu och tro att han sa sitta snällt i mitt knä när vi sjunger. Nu när han kan gå själv så vill han såklart kuta omkring hela tiden så det blir att jag får jaga efter honom runt om i lokalerna, tur att det snart är slut då ron i kroppen inte längre finns.

Strax ska jag iväg till lägenheten där Christian är och lägger golvet som är kvar i hallen. Jag tänkte ta och städa toaletter och sovrumt så vi kanske kan flytta in imorgon kväll eller onsdag kväll.

Nu: städdax!

Febrigt

Sigge blev visst toksjuk inatt. Han fick hög feber och gnällde hela natten.  Det ända som var bra var att sova på mammas bröst och bli klappad på ryggen. När vi vaknade 07 imorse så kom mormor in med välling och Sigges ögon var alldeles igenklistrade med sånt där snuskigt inflammationsvar. Högra ögat gick inte ens att öppna, han var helt förtvivlad!
Idag har han mest sovit och varit i min famn. Han vill absolut bli buren hela dagarna annars skriker han som en stucken gris. Nu på kvällskvisten så blev han lite piggare så imorgon hoppas jag att han är feberfri.

Vid lunchtid idag då Sigge tog sin andra nap så passade jag på att köpa tapeter och färg till stora sovrummet. Det är så skönt nu när alla färger och tapeter är valda för vi får en sån himla beslutångest, det finns så mycket fina tapeter! Förhoppningsvis kan vi börja mölera till helgen så att vi får flytta in.

Idag har jag även börjat baka inför 1-års kalaset. Det känns bra att börja i tid så att man kan baka nån grej i taget då man har lust och tid istället för att stressa sista dagarna. Tur att mamma och pappa har frysbox där jag kan bunkra upp med mina bakverk.

Jag hör att pappa och Christian kollar på sport i v-rummet just  nu och eftersom jag inte är det minsta intresserad så går jag nog och lägger mig inne hos Sigge och läser min bok istället. Skönt att somna i tid ifall det skulle bli en kaotisk natt.

Bye bye!

Vardagsrum

Nu håller killarna på att bada i mamma och pappas duschkabin. De har tagit med sig en liten balja och båtar och leker för fullt i duschen. Siggeplutt som är ett riktigt vattendjur älskar att bada! Det var verkligen längesedan vi var till badhuset, dit måste vi åka en sväng när hans ögon är bättre. Ja, vi tror att Sigge har fått en släng av ögoninflammation eftersom ögonen varar så fruktansvärt och det verkar svida. Stackars! Tur att det går fort att bota med saltvatten och bomull...

Ikväll när Sigge somnat så tänkte jag och C åka till lägenheten och jobba lite så får mormor och morfar hålla koll på det sovande barnet. Vi måste måla färdigt dörrfodret överallt samt sätta tillbaka de målade listerna i vardagsrummet och bona golvet där, för idag blev det färdigt med tapetseringen! Det ska bli så kul att se hur resultatet blev!
Till hallen har vi fixat färg och nu återstår det bara tapeter till vårat sovrum, det tänkte jag fixa imorgon. Sigges rum samt spel/gäst-rum gör vi själva då det inte är så värst bråttomt. Golvet ska vi börja med så fort målaren är färdig med sitt, annars finns risken att de ändå blir förstörda.

Imorgon är jag och Sigge ledig. Förutom köpa tapeter så ska vi iväg och köpa trall till balkongen samt lite blommor. Det får bli morgondagens to dos. Babysången skippar vi ifall han skulle ha ögonimflammation, vi vill ju inte smitta någon!


Nu ska jag kolla till badpojkarna. Go kväll!

Idag går flyttlasset!

Så var den kommen, vår sista natt på sveavägen. Skönt tycker vi som vill slippa bo så trångt och slippa lyssna på grannens fest fre och lör varje vecka. I det nya huset verkar det bo många barnfamiljer men hellre blir jag störd av barn tidigt på morgonen än musik och skrik mitt i natten!

Det mesta är packat här hemma, ja kökslådorna och skåpen städade jag ur igår kväll innan jag gick och lade mig. C plus kompis har flyttat de flesta kartongerna oxå så det som ska flyttas idag är de vardagliga grejorna plus kläder och möbler. Eftersom tapeterna ännu inte är på plats pga att dottern till kvinnan som ägde lägenheten tvunget skulle sova där i två dagar fastän lägenheten såg ut som en byggarbetsplats så blev det fördröjning och därav så måste vi sova hos våra föräldrar i helgen. Men det gör inget. Det verkar som en dålig ide att sova mitt i all tapetsering och golvläggning med en nyfiken liten sigge som ska vara med överallt. Förresten så går han alldeles utmärkt själv nu. Det går bäst att gå inne utan skor då han traskar omkring som aldrig förr. Ibland tror han till och med att han kan springa men det kan han inte riktigt än så då åker han på rumpan.

Mormor har nyss hämtat Sigge så nu ska vi sätta fart här hemma och städa ur. Det är ju så fint väder så man vill ju skynda sig så man hinner ta del av det.

Tjoho!


Myser i solen på farmors balkong

RSS 2.0