Snart 1 år!

Snart fyller våran lilla gofis 1 år och jag vet att det är många släktingar som läser här och undrar vad han önskar sig. Därför kommer här en liten önskelista:

* Presentkort på ikea (barnmöbler) Superbra!
*Presentkort på KAX (barnskor)
*Pyamas i stl 80/86
*Leksaker såklart
*Godkända badbyxor (ni vet såna som håller tätt i benen)
*Strumpor st 20-21

Nu ska vi natta en trött Sigge och sedan se ugley betty tätt följt av DHW. Imorgon börjas det med tapetseringen, idag har jag målat lister hela dagen, känns skönt att det är gjort.

Go kväll!


Jäktigt!

Det är väldigt mycket som ska göras denna vecka då flytten börjar närma sig. Förhoppningsvis så kan tapetseringen komma igång imorgon så flyttlasset kan gå på fredag eller nåt.
Idag har jag stressat omkring och letat tapeter till vardagsrummet, själv, då Christian jobbar och med en Sigge hängandes över armen. När jag besökt två tapet-ställen så märkte jag att det var en mindre bra ide att dra med sig en bebis som vill ta på allt på ett sånt uppdrag och lämnade honom därför hos mormor.

Efter lite beslutångest så hittade jag äntligen tapeter till vardagsrummet som kändes perfekt, hoppas de blir det på väggen oxå! Det ska bli så roligt att se när det är färdigt. Vi har även hunnit köpa golv till vårat sovrum och bestämt golv till hallen. I de resterande rummen får golven vara kvar.
Imorgon kväll tänkte jag åka till lägenheten (när sigge sover) och börja måla lister och skruva bort eluttag m.m så renoveringen kan sätta fart. Köket orkar jag inte ens tänka på, det får bli en annan historia!

Så idag har vi, förutom jäktat i affärer, varit i lekparken och smakat sand (inte jag då men Sigge) samt hunnit med 2 promenader, packat 4 flyttkartonger plus den obligatoriska babysången! Man hinner med mycket då dagen startar 06.30....Solen har dock inte velat varit med oss idag tyvärr så det var inte speciellt härligt att hänga i sandlådan.

Imorgon har vi inte speciellt mycket på schemat (vad vi vet) men en promenad ska vi hinna med och kanske en sväng till öpnna förskolan. Vår ledare i babysång tipsade oss om att de hade "trum-verkstad" där nu eftersom Sigge är helt galen i trumman och tar den av alla barn när den ska gå runt i ringen... han är ett riktigt dagis-exemplar!


Leker på balkongen





Sigge strax innan läpp-olyckan (som för övrigt gick bra)


Dagens lekparksbesök


Koncentrerad


Nu: SOFFLÄGE!

Sjukling

Inatt kunde vi knappt sova för att Sigge låg och jämrade sig hela tiden. Vid 02-tiden vaknade jag av att han vrålskrek och tog då upp honom och kände att han var kokandes het. Min första tanke var att han kanke hade fått nån typ av infektion i munnen där han bet sig eller ännu värre, att han landat på tänderna??!

Vi skyndade att ta en temp som låg på 39,5 och gav honom sedan en alvedon. Min största rädsla är feberkramper som kan uppstå ifall febern blir för hög så vi klädde av honom så fick han lugna ner sig i pappas famn medans jag satt i telefonkö till sjukvårdsrådgivningen.

30 min senare då jag äntligen kom fram så lugnade hon mig genom att säga att det förmodligen var lungt eftersom han hade ätit och druckit under dagen men vi borde ringa tandläkaren imorgon för att höra om vi skulle komma på kontroll. Vi skulle återkomma om han började kräkas eller blev slö då det kunde tyda på hjärnskakning...

Nu på morgonen så mår vår lilla stjärna bättre och det är full fart som vanligt. Febern är nu nere på 38.4 och tandläkaren trodde inte att det var nånting med tänderna för då hade han inte velat ta nappen eller äta så vi skulle avvakta. Det gjorde heller ingenting ifall bebiständerna skadas eftersom de inte är permanenta men ifall han slagit i dem så kunde de riktiga tänderna under komma ur position eller vad hon sa... Huvudsaken att han verkar må bra!

Nu ska jag in på jobbet och C plus Sigge ska in på banken och skriva papper sedan ska vi mötas hos Trolle på min lunch och skriva kontrakt. Förhoppningsvis får vi flytta in i början på nästa vecka!!

Vi har köpt lägenhet!

Då var det klart och lägenheten är vår! JIPPI, vi är superglada eftersom vi måste flytta den sista maj så detta blev ju perfekt. 4 rum och kök i sallyhill (där vi bor), 94kvm, känns toppen!! Så nu är det renovering som gäller, tapsetsering och lite golv... plus köket när vi har tid och kan få hjälp. Huvudsaken att de andra rummen är färdiga så man kan bo där, sen får vi väl grilla under köksrenoveringen. TJOHO, det kunde inte bli bättre...!!


NU ska vi strax iväg till farmor och farfar och äta smörgåstårta (se på när de andra äter för min del, tråkigt men sant). Till midsommar ska jag göra egen smörgåstårta med polarbröd, gravlaxsås och tonfisk, sååå gott. Nu är det de sista kilorna som ska bort så därför fårjag pina mig igenom alla april-födelsedagar..

Snart är det 1-års kalas oxå. Det kommer nog att bli framskjutet tills vi är färdiga med tapetsering och golv i alla fall. På tal om Sigge så ramlade och slog sig illa i läppen förut och det kom massa blooood. Usch vad rädd jag blev, jag trodde han hade bitit igenom läppen eller slagi in tänderna! Det blev bara en liten fläskläpp som tur var men många tårar......

Nu ska jag se efter om min lilla filut har vaknat.

Farfars födelsedag

Idag fyller min kära farfar år så ikväll ska vi dit och fika. Det blir inte nåt fika för min del men jag åker dit för sällskapets skull och för att gratta faffa såklart! C han jobbar hela långa dagen idag så han missar tyvärr kalaset men jag får nog en tårtbit to go om jag vill.

Om det är någon som undrar hur det går med lägenheten så kan jag berätta att vi leder budgivningen och att den stannar idag kl 13 så då har vi förhoppningsvis nånstans att bo den 1 maj. Det blir kanon att bo där borta och vi har även spanat in ett toppen-dagis som sigge kanske kan gå på. Lite jobbigt med renovering bara men kul, då får man precis som man vill. Vi behöver inte ha så värst bråttom heller då det är så stort så vi kan bo där ändå. Fast det känns inge kul att ha sigge där just då men man får stänga in grejorna i ett rum helt enkelt.

Nu ska jag byta blöja på lillfisen!

Trött

Jag har nästan nyss vaknat,jag fick nämligen sovmorgon idag då C gick upp med sigge kl 06. Tänk att man tycker sovmorgon är till kl 08, haha. Men 08 är en bra tid att kliva upp tycker jag, skulle jag sova till tio så har man ju missat hela morgonen...

Idag gäller det! Håll tummarna för oss att vi får lägenheten som vi så gärna vill ha och att planlösningen är ok! Vi skulle kunna flytta in redan nästa vecka, bara man får tapetsera i vårat sovrum först.

Sigge har blivit alltmer duktig på att gå. Nu börjar han föredra att gå mellan sina saker istället för att krypa. Ibland glömmer han till och med av sig och springer rätt fram i sin iver att hämta något men landar då pladask efter några steg eftersom balansen  inte riktigt är vad den ska vara. Om en vecka eller två så går han nog hyffsat bra skulle jag tro.

Nu ska jag klä på oss båda och sedan ge oss ut på en promenad. Hemköp i Granlo har kanonpriser på barnmat, 10burkar för 79:- och en kartong med fyra vällingförpackninar för 99:-, skitbilligt ju så en promenad dit på morgonkvisten blir alldeles lagom. Jag tänkte  även höra om dom har några bananlådor till övers.


Hahaha vad du är rolig mamma!

Ledig söndag

Härligt! Idag är vi lediga alla tre tillsammans, ska bli så mysigt.Det var ett tag sen. Jag har haft ett par monster pass i veck så det är kanske därför det känns som länge.

Idag tänkte vi ta med oss chicky bits och gå bort till Sigges farmor föratt äta lunch. På vägen dit tänkte vi stanna till vid tivolit på midälva plan och titta på karusellerna. Sigge är för iten för att åka i år men nästa år kanske. Tänk när man kan gå på cirkus, det blir kul!

Efter farmor-besök och hempromenad så blir det nog en tur ut till Alnö för lite lek med Juno och Billie.Det var ett tag sen de sågs och tiden går ju så himla fort!


Igår ikväll festade vi till det med lite pizza, det var så himla gott, jag kan inte komma ihåg när jag åt pizza senast. Sigge var inte sen med att tigga så han fick smaka mammas kanter, det var smaskigt (såklart)!:


nakenfis SOM SMASKAR PIZZA


cooling med tatoo


´Sigge smaskar kanter

När vi ätit färdigt så for vi en svänge till kusinerna Love och Lykke för lite lek. Lykke är nu tillräckligt stor för sinhoppgunka som vi hade lånat så den lämnade vi nu.



Men först tog Sigge en tur med sin alldeles egna polisbil:


Polis, ett framtidsyrke??


Nej nu är et dags att sätta fart, jag ser at solen kommit fram nu oxå, LOVELY!

Packning


                                                                                       i mommo och moffas bil







Imorse kl 06 när Sigge vaknade så kände jag mig helt utvilad.
Antingen så sov jag så djupt att jag inte hörde honom eller så sa han inte ett pip under hela natten. Skönt var det i alla fall. Sigge fick välling i vår säng där vi sedan låg och myste ett tag innan han ville kliva upp och leka.

Vid tio tiden när vi packat och sorterat ner lite grejor i kartonger (det jag packar ner plockar han  upp igen), ätit mellis och lekt och Sigge ändå var uttråkad så gick vi bort till lekparken. Han blir alltid nöjd då han får gunga och pilla lite på alla klätterställningar som finns där. Efteråt gck vi en promenad så att lillen skulle somna innan vi styrde kosan hemåt. Nu sover han på balkongen och jag har packat ner en del porslin i köket. Vi hoppas ju förstås att vi får den där lägenheten vi ska titta på tisdag och eftersom inflyttningen är direkt så vill man ju vara redo.

Idag då jag hittade min mobil så märkte jag att på nåt sett så har sigge lyckats radera alla mina bilder och filmer, tur att jag hade fört över det mesta på datorn! Nu får han inte titta på min telefon mer....

Nu ska jag vila lite innan det är jobbdax för mig!

Lekparken och 11 månader!

Jag och  Sigge kom nyss hem frånlekparken där vi varit nu i förmiddags. Sigge tyckte det var väldigt spännande men det bästa var nog sanden, den ville han smaka på hela tiden! Jag försökte få lillhanden att inte åka in i munnen hela tiden men det var nästan omöjligt så det är bara att hålla tummarna att han inte får mask eller nåt...

När vi lekt färdigt i lekparken så gick vi en promenad  och lillen somnade ganska omgående och ligger nu och sussar på ballisen. Jag har börjat packa ner i flyttkartonger så just nu ser det ut som hell här hemma. Det är även en väldigt underlig känsla att packa flyttkartonger och inte veta vart man ska flytta! På tisdag så hoppas jagatt vi vet. HOPPAS den blir vår!

Tänk att idag är det bara en månad kvar tills vår lilla bäbis blir ett år, stora killen!! Det blir en rolig sommar i alla fall med massa bad och lek. Det blir på ett helt annat sätt när han kan gå.

Nu ska jag bjuda på lite bilder från lekparken:



känner på sanden


snönvar oxå intressant,kallt och konstigt


Sigge ville bjuda mig på en näve sand, tack tack


bankar på rutschkanan


Tittut!


roligt


När sigge vaknar och käkat så ska vi gå en sväng med A och S. Vädret är ju så fint så man vill ju inte sitta inne!

Hejdå!


Lååångfredag

Den här fredagen kommer verkligen att göra sig förtjänt av sitt namn. C jobbar och jag har ingen bil. Tänkte att jag kunde gå ner på sporthallen och bada med Sigge men det var såklart stängt. Vad ska man då hitta på?

Sigge har varit väldigt jobbig inatt och därför fick jag en sovmorgon imorse då C gick upp med honom. Det var egentligen tänkt att jag skulle tvätta kl sju... men, men, det får vi ta ikväll då kanske, eftersom den tiden snart är slut och det var någon annan som skulle tvätta efter..

Jag får väl städa och gå en promenad då, det regnar ju i alla fall inte idag!


Happy långfredag på er!



Sötaste påskärringen!

Glad påsk önskar Sigge:


For inga påskgubbar till blåkulla?

Skärtorsdag

Idag ska jag och Sigge-påskkärring åka till Ica Maxi och få ett påskägg (ibland är det tur att man har barn = gratis godis). Ja och eftersom det är påsk så bestämde jag mig för att skjuta fram soppätandet till nästa vecka. Min kära mor lockade med att vi skulle grilla i helgen och vem kan motstå grillat?? Huvudsaken att jag är färdig till sommar och det kommer jag att vara, ingen hets här inte...

På morgonkvisten har vi varit och skjutsat pappa C till jobbet. Vi tänkte få ha bilen idag då det är ett sånt fult väder ute plus att  Sigge kan ju inte åka  kvasten då det regnar heller han kan ju bli sjuk. Kanske att pappa C råkar ha lunch just då oxå så vi kan komma och luncha med honom.Mormor ville i alla fall ha påskliljor så vi måste ändå in på blomsterlandet.


Annars händer det inte så mycket, det är så himla tråkigt att solen inte kan skina då jag är ledig, lovar att den kommer på lördag då jag jobbar.
Snart är det dags för oss att börja packa oxå , första helgen  i maj så går flyttlasset. Vart vet vi inte än men jag hoppas vi vet den 21a då visningen är på lägenheten vi har i sikte. HOPPAS HOPPAS vi får den!!!


Nu lite bilder från dagarna som varit:


Grädde är gott


Diskmaskinen är det bästa


Trött blir man efter lek




Nu ska jag vila lite innan Sigge vaknar från sin fm-nap!

3 vingliga små steg...

tog vår lilla buse idag! Han blev så stolt över sig själv och hade ett stort leende på läpparna när han gick från pappa och slängde sig  mammas famn. Kul, hoppas det tar fart snart, det är så kul att se när de börjar gå själva plus att det ska bli väldigt skönt att slippa bära oxå, även om man får springa efter en hel del så gör jag hellre det ;-)

Nu försöker vi söva en kille som inte vill sova och sedan ska vi se på film. Vi har fortfarande inte lyckats se Austalia så det får bli den ikväll...om C vill förstås.Han kom nyss hem från sin mamma där han varit och hälsat på en snabbis. Hem kom han med ingridiener till kärleksmums men jag orkar faktiskt inte baka ikväll, det får bli imorgon.

Nåväl, fridens på er!

Trötta familjen

Jag har nyss vaknat upp efter en liten middagslur. Jag är fortfarande inte riktigt utvilad sen helgen och bättre blev det inte av att sigge sov rätt dåligt inatt och bestämde sig även för att vi skulle kliva upp okristligt tidigt redan kl 05.22 imorse! Nu ligger killarna och sover, sigge i vagnen och C i sängen. C har nämligen råkat ut för nån konstig huvudvärk, det trycker bakom hans högre öga, så han for hem från jobbet igår och blev även hemma idag. Jag tjatar på att han ska ringa doktorn men han vill inte... nä då får man ju gå omkring och ha ont!

På morgonen så har jag och Sigge varit till kulturmagasinet med syrran, Love och Lykke. Det var tänkte att vi skulle kolla in museet och låna Alfonsböcker men när vi kom dit så märkte vi att öppna förskolan var öppen, på kulturmagasinet alltså, så det fick bli ett besök där istället för museet. Barnen är nog ännu för små för att tycka det är intressant med museeum.
När vi lekt och kände oss nöjda så passade vi på att äta lunch på cafeet som håller till där inne (förutom jag som har kört igång med soppan igen), buffe åt syster och Love, Sigge han åt pastastjärnor och köttfärsås han...plus lite av Loves potatisbullar som blev över. Ja, han har god matlust igen vår Siggeplutt!

När sigge vaknat å ska han få lite mellis och sedan tänkte jag nästan åka till erikshjälpen för att kolla lite. Det hade varit skönt att få åka iväg sjlälv men jag vet inte om C orkar ta hand om Sigge så jag måste höra efter när dom vaknat.


Nu ska jag kika runt på lägenheter! Hej svej!

Hej bloggen!

Nu var det längesen jag skrev här, vi har ju som sagt varit i Gävle på inflyttningsfest,vilket var väldigt trevligt synd bara att man blir så sliten av att festa. Vi sov inte särsilt länge på lördagen heller då jag har svårt att sova bakfull. Kul var det i alla fall och ett väldigt fint hus hade dom köpt men jag måste erkänna att Sigge-längtan var stor dagen efter.

Lilleplutt hade i alla fall varit snäll med mormor och morfar, dock hade han drabbats av en liten magbacill som gjorde utgifterna i en mindre trevlig färg och en annorlunda konsistens. Tyvärr resulterade det i att Sigge blivit väldig tröd i rumpan och väldigt grinig då det gör ont. Jag skickade inte med någon salva heller eftersom han brukar inte ha några problem och naturligtvis händer då detta... men vi smörjer och smörjer och hoppas det blir bättre snart!

Igår kväll for jag ut till min höggravida vän E för att snacka lite bebis och umgås lite då hennes kille var på jobb. Precis när vi kokat the och huggit in på skorporna så ringer en smått irriterad Christian och berättar att Sigge vaknat och gallskriker. Jag råder honom att lägga sig ner med honom i sängen för att han ska lugna ner sig.
Fem minuter senare så ringer han igen, denna gång låter han helt förtvivlad och berättar att Sigge skriker så att han får andnöd (jag hör honom i bakgrunden och blir rädd, det låter läskigt) och vill att jag ska komma hem.
Min första tanke var att han kanske kommit på att han nyss varit utan mamma och pappa ett dygn, det brukar ju kunna komma i efterhand men när jag kört som en dåre hem och med en puls på 300slag per minut så hade en utmattad Sigge somnat om i pappas famn. Det var hemskt att se honom,han var alldeles svullen i hela ansiktet efter att ha skrikit så mycket.

Naturligtvis hade han bajjat i sömnen och sovit i det nån timme så det hade frätt på den redan röda rumpan, fy vad ont han måste ha haft!! Vi var lite skärrade båda två eftersom ingen av oss har hört honom skrika så mycket och högt förut. Jag trodde det var något magproblem eftersom han varit dålig i magen hos mormor...


Usch, inte kul. Idag är det bättre. Nu har killarna åkt för att hälsa på hos faster Pillan och jag ska åka och jobba. Adios!  

RSS 2.0