Fyndat!


Idag när jag jobbade så pratade jag med en kund som hade varit på Exit och fyndat bodysar för 10 kr styck! 10 kr! Jag var bara tvungen att gå dit efter jobbet och kika. Men det fanns inte så mycket och flera var ganska tråkiga men jag fyndade i alla fall 2 st randiga. Jag köpte även 2 dreggellappar som kan vara bra att ha. Nu vet vi ju inte om vi får en dreggelpojke men om så är fallet så är vi nu räddade, eller hans kläder är räddade rättare sagt ;-)







image41


passar fin fint till de söta jeansen jag köpte igår

80 kr för allt =)




Nu ska jag vila lite sen ska jag träffa hanna. Tror vi ska gå ut och äta och gå på bio. Mysigt! Christians ska nog bort till kompis Pålle. Fick se deras lilla bebis idag och hon var sötare än sötast. Världens minsta lilla perfekta tjej. Hon såg mindre ut i verkligheten och nu är hon även 3 veckor gammal. Tänk hur små dom är när dom föds! Ska försöka hälsa på sön eller mån då jag är ledig =)


nä dags för vila.

sömnsvårigheter

Inatt har jag sovit dåligt. Jag har börjat göra det mot slutet, hittar ingen skön sovställning. Det är sånt tryck mot mina lungor nu och när jag precis har ätit så mår jag illa som sjutton. Det är precis som om maten inte sjunker ner, utan ligger och trycker istället. Därav mitt illamående inatt. Och så är det ett elände med ryggen, det är sån värk som ilar hela tiden så det är skönast att inte stå/ligga still för då känns den mer.

Vad jag klagar, men jag längtar verkligen till maj nu så att fogarna kan återgå till det normala. Fast jag hörde att man kan ha foglossning samtidigt som man ammar oxå, bara för att det fortfarande är hög nivå med hormoner? Hoppas inte!

Bebisen känns jättestor nu! Och större ska den bli... Jag tror att han fortfarande gör kullerbyttor ibland  för man känner verkligen en stor klump som  snurrar runt där inne. Ligger han alldeles vid revbenen med rumpa/huvud så känns det som om huden ska spräckas så då brukar jag putta bort honom. Och han flyttar sig snällt =-)

Men jag har oxå kännt som stickningar nere under magen, iband som knivhugg (aj aj) och jag har hört att det kan kännas lite så när dom är på väg ner... Fast då skulle ju magen ha sjunkigt, vilket den inte har gjort. Nä, det är nog bara mitt bäcken som spökar. Men jag ska be barnmorskan känna efter hur man ligger nästa gång....


Nä nu måste jag klä på mig. Jag ska se reprisen av Barnmorskorna nu på ettan som jag missade i onsdags pga hockeyn. Adios!

modevisning

Kvällen vart helt ok. Dock ingen utgång. Vi surrade, åt god mat och tittade på modevisningen. Det var även ett sånguppträdande av en kille som hette Chris tror jag.

          

  


I väntan på att klockan skulle slå sju så gick jag omkring lite i gallerian. det finns ju så mycket butiker nu att man glömmer att gå in i vissa. Men jag strosade omkring på åhlens litegrann och hittade ett par söta jeansbrallor till lillen, jag tog en stl 62 så han har ngt att växa i. En liten 62:a måste jag säga...Trodde jag hade tagit stl 56 men såg senare att det var en stl större... det gör ju inget. Hellre lite stora än för små. Köpte även en korg till hatthyllan som jag kan lägga vantar och halsdukar i. Dom flyger ju ner på golvet hela tiden....



söta va?


Såg slutet på matchen oxå, späännade!! Men dom vann ju, duktiga timrå. Match måndag och tisdag oxå, äntligen är det här snart över.




Nä nu ska jag lyssna på vem som vann Lets dance innan jag somnar. Är såå trött!! Godnatt!

så var den kommen...



Fredagen alltså, och min lediga dag! =)




Det är ju sol, så idag vill jag få lite strålar på mig. Men först är det handling som står på listan. Christian har sovit på alnö så direkt när man ringer så ska jag åka. Sen ska jag möta H och vi får se vad vi kan hitta på för skoj.

Ikväll är vi på Vero bjuden på Våningen för att se en förhandsvisning av modeshowen som ska visas imorgon, lördag. Det bjuds även på god mat och vin förståss... till de icke gravida... Så för moi blir det cola.
Efter showen så får vi se vart det bär av. Mina aretskamrater är ju kända festprissar så dom vill säkerligen göra ett krogbesök. Och vem vet, är jag inte allt för trött så kanske jag hänger på. Nu vet vi ju alla att jag bara pratar för vi det laget så har jag väl hunnit somna så jag ska inte lova nåt. Vi får la se........



Jag har den senaste månaden sett över mina räkningar också.
Nu när mammaledigheten snart är kommen så kommer ju inte pengarna att flöda precis och att se över räkningarna var det enda rätta. Och gissa vad, jag hittade massa som jag kunde avsluta och lägga om så jag har räknat ut att på det kommer jag tjäna ca 3000-4000 kr i månaden! What, detta skulle jag gjort för längesen!

Jag hade en väldigt dyr bilförsäkring, bytte, -400kr
Jag hade 2 likadana livförsäkringar (en som man ska ha när man går på dagis och i skolan! ) -400kr
Byta telebolag för mobil -300 kr
Betala av småräkningar -2000 kr

Sen ska jag ringa facket och höra om man får reduserad fackavgift när man är mammaledig. Borde ju så vara eftersom man jobbar mindre. Här finns massor av pengar att tjäna in!



Inte nog med det, christian skulle få komma på introduktionskurs redan nästa vecka, så förmodligen får han jobb. Duktig kille, det är han värd!


Nu ringde han och ville bli hämtad, så det är dags att klä på sig. Trevlig fredag!

Magen v.32

Bebisen

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.


Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.


Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen.
Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.




Stora magen v.32
image32


kvälls uppdate.

Idag har jag shoppat. Jag har nämligen köpt en vårjacka (en till) som jag kan knäppa! japp, den gick runt hela stormagen, snygg var den oxå. Jag har även köpt en maskara som jag tror kan funka till mina allergiska ögon. Jag fick tag i en som passade till linsbärare/allergiker och det verkar som om den funkar. Inga kliatacker än så länge, peppar peppar....

Sedan vart det jobb som jag inte höll på att ta mig igenom bara för att jag hade gått på stan innan. Fy, jag hade så ont att det kändes som om jag skulle gå av.... Nä härmed ska jag bara ta det lungt innan jobbet de få dagarna jag har kvar.

Ikväll har hanna varit här och ätit sötsur fläskfilé gryta och christians brownies. Det vart även en del chips å vindruvor oxå. En riktig onsdagsmys framför hockeyn och fotbollen. Tyvärr vart det förlust för båda matcherna men det är ju inget som jag mår dåligt av ;-)

Imorgon har vi clubkväll på Vero. Det blir både frågeslinga (med ett par jeans som vinst), 10%  på hela sortimentet pluss en massa godis såklart. Alla medlemmar får även en liten present, kuligt va! Bara att komma in å handla 8-)


Nu är jag så trött att nu blir det sängen på studs. Godnatt!

jag skulle just till att föda mitt första barn...

och då kom christian indundrandes och väckte mig! Typiskt! Nu fick jag aldrig gå igenom min första drömförlossning, inte se vad som hände... Ibland brukar man ju kunna fortsätta drömmen genom att bara somna om, men icke. När jag väl vaknat så är det så svårt att somna om. Alltid runt 03-tiden så blir det full rulle i magen, varje natt. Jag har verkligen en bebis i magen som aldrig sover. Jo bara då nån ska till och klappa på magen, då blir det blixtstilla. Låtsas att han inte finns lixom. Men snart du lilla bebben så är du inte så osynlig längre för om ca 8 veckor är du här, fullt verklig! Myyysigt med sin egna lilla bebis, som vi längtar!
Bara för att stilla bebislängtan lite så måste vi hälsa på malin och pålle, det är verkligen på tiden =)

Idag har vi spenderat en del tid i "staden på landet", även känt som Birsta City. Där handlades det lite smått och gott. Vi var ute efter en skötväska men vi kunde inte riktigt bestämma oss så vi väntar till helgen då vi har mer tid, christian skulle nämligen på intervju idag igen =) Så istället vart det lite andra bebisgrejjor, nämligen madrass till spjälsängen, madrasskydd, lakan, kudde och täcke. Det vart en liten fleecefilt oxå bara för att den var på extrapris. Nu måste det verkligen bli en pojke för det mesta vi köpt går i blått... men det är nog ingen fara. Jag kan bara inte släppa att det finns 10% att det inte är en pojke, då har man ju förberett allt till pojkigt. Men jag inbillar mig nog bara men tanken kommer nog finnas där tills att han föds och det är nog bra. Man har ju hört om dem som inte fått det kön som blev sagt på ultraljudet.

Nu, förstår ni sitter jag å väntar på christians jättebulla som han har i ugnen. Han håller nämligen på att göra brownies! Jiippi! Mums! Han vart less på att tjata på mig att göra den så han tog saken i egna händer. Kakan är ingen vanlig kaka, utan en jättekaka, närmare bestämt en heeel plåt (innehåller 8 ägg!). Så den som vill får gärna titta in på fika imorgon. För vi ska tvätta hela dagen lång, innan jag börjar jobba.



Nä, nu ska jag duscha lite, trevlig kväll!! För det ska vi ha!






smaka på dem du! MUMS!

Söndag...igen!

Jag har nyss suttit på ballisen och solat mig en stund. Riktigt skönt i solen men det är ju kallt i luften! Jag vart lite frusen så jag fick gå in och värma mig innan jag åker på jobbet.
Söndag idag igen då...! Lite less på den långa helgen nu men imorgon är det äntligen vardag! Och löning! Och bilbesiktning! Hur ska det gå för min lilla skrothög? Jag har ju lixom lagt av att vårda den så den har nu börjat rosta rejält! Konstigt är inte det eftersom jag inte har tvättat den sen i sommras. Fy skäms på mig. Igår så tog jag i alla fall mitt förnuft till fånga och for genom OK:s biltvätt. Tyvärr så har saltet, smutsen m.m bitit sig fast så den vart inte så mycket renare.....=( (Fast det är ju ren skit som min mamma brukar säga om det sitter kvar smuts när diskmaskinen diskat färdigt) 
Jag hoppas att besiktningsgubben ser nånting där under i alla fall! Nån har ju sparkat sönder min backspegel också så den kommer inte gå igenom i alla fall men vem vet, gubben kanske är blind? Haha, man kan ju alltid hoppas! =)

Ikväll tänkte jag faktiskt chocka och kolla på hockeyn. Slutspel å sånt är ju faktiskt, om jag måste erkänna, liiite intressant. Jag måste ju hejja på timrå så det går bra för dem.... Christian vart överlycklig. Är vi hemma så kan jag ju skumtitta samtidigt som jag surfar =)

Nä nu är det dags att åka på jobbet och avverka mina 3 timmar. Idag ska midseason-rean bort. Det är det bästa med de nya ägarna, att när rean är slut så är den slut och får då åka in på lagret igen. Bra!


Ha en mysig "söndag" ni alla som får vara lediga i solskenet!








Kul Jennifer att du hänger med på bloggen! Vet att jag är dålig med bilder men jag ska försöka bättra mig... Inte långt kvar nu tills ni är i sundsvall igen! =)


SOL

Sol ute, sol inne, sol i sinne.... Ja bara solen skiner så blir man på strålande humör!
Idag ska vi bort till Christians mamma och äta lunch. Det blir givetvis en promenad. Jag skulle lätt kunna sitta hela dagen i solen och bara njuta. Men det kanske inte är så varmt? Vet faktiskt inte då jag inte har känns på vädret.


Igår vart det påskmiddag hos farmor och farfar och efteråt blir man så mätt att man mår illa. Nu den sista tiden får jag inte plats med så mycket mat i magsäcken då det ligger en bäbis i vägen men jag tycker att jag fick i mig en hel del ändå. Laxmacka med farfars hemgravade lax, mmm den bästa! Jag åt 3 st!!
Sen så tycker jag att påskmaten är ju nästan densamma som julmaten minus gröten och den var det ju inte längesen man åt...

Nu ska jag leta reda på ett recept på laxsoppa oxå för jag har tagit fram laxfilér som måste ätas upp. =)

J*a Mediamarkt!!!

Vet ni vad jag läste för annons i tidningen i morse? Jo att samma dator som jag har, har mediamarkt på extrapris igen (samma pris som jag köpte min för)! Alltså, dom har sagt till mig att den där datorn går ej att få tag i och därför kunde jag ej få en ny och nu är den helt plötsligt på drive igen?! Hur kan det gå till?? Jävla skitpersonal på mediamarkt, jag hatar det stället!! Nu är jag så arg så på tisdag ska jag ringa konsumentverket sen ska jag ta med mig min butikschef (hon kan alla regler utantill) och åka ut till dem igen och kräva tillbaks mina pengar. Nu vill jag verkligen inte ha en ny dator av dem utan jag åker på elgiganten istället! GRRRRR!!

soliga långfredag

idag är det ju långfredag, det betyder att denna fredag ska vara lång... eller långtråkig? Det är ju i alla fall strålande sol och säkert inte så kallt, idag skulle jag vilja gå till jobbet. Det är ju så synd att jag ska ha ont i ryggen när jag ska hem... Nåja, vi får se hur det blir.

Efter jobb så blir det middag hos mina släktingar i kovland, mumsigt, där får man alltid så god mat =)

Nu är det dags att klä på sig.

kompletteringslista

Jaa, nu när det sakta med säkert börja närma sig nedkomst så måste de stora och mest nödvändigaste sakerna vara inköpta. Vissa saker kan man ju vänta med och se om det behövs eller inte


Det vi har köpt är:

Barnvagn (Står fortfarande kvar på Barnenshus så att garantin gäller längsta möjliga.)
Babyskydd (bilbarnstol)
Spjälsäng
Kläder 50-56
(behövs lite till)
Skötbord, (Ska vi låna ett av syrran som står i kovland.)
AmningsBH
Bärsele
(lånas av kompis till vidare)
Sängkläder (påslakan m.m)
Spjälskydd
Napp
(till senare)
Babygym + lektäcke
Mobil (
till säng)


Det som inte är köpt  än och sånt som vi inte vet om det behövs:

Skötväska
Filtar
Täcke + kudde
Regnskydd + myggnät till barnvagn (?)
Babysitter
Blöjor + tvättlappar
Babysalva/olja (?)
Termometer (?)
Badbalja
Madrass
Underlag till skötbordet
Snuttefilt/grej
Amningsinlägg

Är det något jag glömt? Sånt som leksaker m. m köper vi eftersom...

Skickade efter en amningsbh idag på nätet. Det var som en sportbh och jag blev rekomenderad av en annan person för den skulle visst vara väldigt töjbar och skön. Till den så kommer det även inlägg och nån typ av olja, får kika på den när den kommer. Allt detta till priset av 198 kr, det tycker jag var billigt =) Sen får man köpa en riktig amningsbh när tuttarna har "stabiliserat" sig.

Nä nu ska jag ta och krypa ner i sängen. Är inte riktigt kry som sagt, illamående och trött har jag vart idag. Bäbis har sparkat mig på högra revbenet länge nu så det gör lite ont. Foten är nu så stor som 6 cm! Inte konstigt att det smärtar. =)

Nä tack för idag. Gonatt


v. 31

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.


Öronen är nästan helt färdigutveckalde, både de yttre och inre delarna och bebisen kan höra din röst som den kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.


Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.


nu får det vara nog!

Nä jag måste bara sluta att bära och lyfta på jobbet. Jag är så dum att jag gör det ändå och bara för det så har jag jätteont i ryggen nu...! Det är ju därför jag jobbar kvällar, för att jag inte ska lyfta. Från och med imorgon så ska jag bättre mig. Det kommer ju automatiskt, att man flyttar på häng och byter på skyltdockor,man tänker att de små lyften går fort men flera små lyft om dagen tär faktiskt på ryggen vilket resulterar i ryggvärk. Har nyss stått i duschen och ojjat mig över vad dum jag är, ajaj tror jag ska värma vetekudden... hmm eller om jag har en sambo som vill leka massör? Åh vilken bra ide...;-)

Nu har jag lite ensamtid igen för Christian och Pålle är i vår bastu och bastar å ser på fotboll, sporten tar aldrig slut.... I alla fall så hade mötet för C gått bra idag och ikväll när jag kom hem från jobbet så stod en glad christian innanför dörren och jublade att dom ringt från ännu ett jobb! Jippi! Konstigt att först kan man kan gå hur länge som helst utan att någon hör av sig och sen helst plötsligt ringer alla på en gång. Han har alltså 3 intervjuer framför sig nudå... eller ja minus det han var på idag då. Den nykommna är ett truckförar jobb i töva på nåt ställe. Hoppas hoppas!!

Jag läste just på expressens hemsida att ett program om födslar ska börja på svt1 den 26e mars. "Barnmorskorna" heter det och får ej missas av mig. Bara jag inte blir skrämd...!


Jag skulle sååå gärna vilja ha en maskara. Jag som helt huxflux vart allergisk saknar faktiskt maskaran. Det är ju toppen på berget, pricken över i:et, grädden på moset, ja ni fattar vad jag menar. Jag känner mig så tom i ansiktet! Är det någon som vet en bra maskara för allergiker? Inte apotekets för den tålde jag inte =( Jag funderar på om Body Shop har nån typ av allergi-garanti? fick lixom för mig det.... hmm, måste kolla upp.


ja ja, det som återstår på denna dag är tandborstning. Sen blir det sängen för jag är sjukt trött.
Imorgon blir det ett besök hos mormor och morfar och efter det kanske ett litet besök på loppis. Kanske hittar man ett skojsigt fynd som man kan sy/måla om, hihi =)

God natt!

beviljad HP!

Hello everyone, idag är det en bra dag! jag har minsann fårr min havandeskapspenning beviljad! =) Gud så skönt att få vila sista månaden =) detta betyder att det är runt 19 pass kvar för mig. Ja en månads jobb. Kommer att gå såå fort. Jag har även fått min semesterersättning för förra året så det betyder big money för den här månaden =) Nu gäller det bara att hålla hårt i dem och det är ju lite svårare då... =P

Kan det bli bättre?

Ja det kan det för just nu så sitter jag och väntar på att C ska komma hem från sin arbetsintervju och har den gått som vi vill så betyder detta att denna dag måste vi fira! Öööh...pommacglaset i högsta hugg....!

Vi har oxå fått foton på posten idag som christian har skickat iväg och framkallat. 100 kr för 120 st det är ju sketabilligt, att man inte gör det oftare. Man är för lat för att få ut korten ur datorn. Men jag lovar att bli bättre och framkalla bebiskorten i alla fall. Tänk om datorn skulle krascha?

Nä dags att vila lite innan jobbet. Och håll nu tummarna för att det har gått bra för C, han borde komma när som helst.
 
hej så länge!

ensam hemma...

är jag nu. Det är såå tråkigt. C är i nacksta och kollar hockey såklart och jag som inte hade nån lust att vara hemma själv for ut till kovland för att få sällskap av mamma och pappa. Syrran, chrille och hans föräldrar var oxå där. Självklart skulle dom kolla på hockey dom med =/
Chrilles mamma hade gjort påsktårta så vi fikade och sen var jag så trött så jag for hem. Missade Gossip Girl ikväll men har jag tur så kanske det går i repris.....

Jag är så trött nu för tiden. Idag vaknade jag kl 9, sen somnade jag vid halv tolv igen, for ut till mediamarkt och när jag kom hem så somnade jag innan jobbet och nu är jag trött igen!

På tal om mediamarkt så lämnade jag idag in min dator för 3:dje gången!!! Jag bad om att få pengarna tillbaka men killen sa att det är deras leverantör som bestämmer det. Han skulle höra med dem om jag kunde få reklamera den vilket jag verkligen hoppas att jag får. Och jag som hade laddat upp värsta försvarstaktiken och argumenten om hur jag skulle få tillbaka pengarna. Jag trodde absolut att dom skulle ta tillbaks den men nu när det inte vart så så blev jag så mållös att jag fick inte fram ett ord!  Dom skulle i alla fall höra av sig så fort som möjligt och jag kan bara hoppas på det bästa. Så det enda jag fick med mig hem var lånedatorn som jag lämnade tillbaks igår och besvikelsen över denna skitöverenskommelse som mediamarkt har med sina leverantörer =(

Nu ska jag slöa i soffan innan jag ska sova, ska upp tidigt på möte imorgon. god kväll!






Min sega gravidhjärna

Hur står det till egentligen med hjärncellerna när man är gravid? Jag har märkt att jag blir "dummare" för varje dag som går... Jag har minne som en guldfisk och så fort nån har bett mig göra/hämta något så måste jag fråga om igen vad det var jag blev bedd om.
Igår när jag skulle laga mat så blev jag irriterad att margarinet var slut. Därför skrev jag en lapp som det stod margarin, toalettpapper och bröd på, för det var det som behövdes köpas hem. Jag tänkte att jag skulle svänga förbi en affär på vägen hem från vattenjympan kommande dag.
 När jympan var färdig så tankade jag och medans jag tankade ringde jag C för att fråga vad som egentligen stod på lappen hemma. Han sa vad som stod och jag tankade färdigt och for sedan på mediamarkt för att hämta upp datorn.
När jag fått datorn så satte jag mig i bilen igen och fösökte upprepa vad han sagt stod på lappen men kom bara ihåg margarin... (!) Åh, så jobbigt tänkte jag och bestämde mig för att äta lunch med Lina istället och stannade därför i birsta.
När jag var på väg hem för andra ggn så kom jag på att jag kunde ju handla på willys så jag ringde C igen och frågade om lappen, han upprepade ännu en gång och när vi lagt på och jag börjat köra runt ikea så hade jag återigen glömt vad han sa. Åhhh! Jag orkar bara inte ringa igen så jag tänkte att jag kan ju likaväl handla efter jobbet för bredvid finns ju hemköp. Skönt tyckte jag eftersom jag slapp köra runt hela ikea (hade parkerat på baksidan).
Så idag efter jobbet hade jag återigen tankarna på vad som stod på den där lappen och jag verkligen ansträngde mig för att komma ihåg, men icke! Jag fick ringa C och fick förklarat för mig en 4:e gång vad jag skrivit dagen innan... Och fråga inte varför jag inte tog med mig lappen,för den hade jag glömt för längesen.
Hrm, man blir verkligen irriterad på sig själv och stackars C som måste fungera som min andra hjärnhalva.

Har även en gång åkt ut till birsta 3 ggr för att lämna tillbaka en tunika men som jag glömt varje gång!

Jag är inte bara seg i mina tankar, jag är seg i mina handlingar oxå. Jag har märkt att när jag kör bil så kör jag lååångsamt, är hastigheten 70 så ligger jag på 50-60,är hastigheten 110 så kör jag 90. Jag känner mig så rofylld och mitt tidigare stessiga jag är som bortblåst och jag är segare än segast.

Går du förbi en boll med 2 ben på stan så är det garanterat jag!



Förresten så fortsätter min dator att slå av sig, kan jag får pengarna tillbaks nudå? =(

jobbdax

Idag fick jag tillbaka min dator igen. Nu ska det bli intressant att se om den håller denna gång vilket jag inte tror. Men då vill jag ha en annan dator...

I alla fall så har jag varit på vattengymnastiken idag, det är så skönt efteråt när man har fått röra på sig lite. Jag mår bättre idag för igår låg jag å slöade och halvsov hela dagen för jag mådde illa. Det måste ha varit något jag ätit som gjorde att jag var helt utslagen. Efter gympan så var jag å hämtade datorn och passade på att fråga Lina på jobbet om vi skulle äta lunch. Det blidde en McDonaldsburgare =)

Nu har jag nyss sovit och vaknade av att försäkringskassan ringde. Hon skulle kolla med mig så alla uppgifter stämde, vilket jag litar på att dom gör (min arbetsivare har fyllt i papperet), hon sa oxå att jag får svar om havandeskapspenning den här veckan. Hon skulle skicka ett brev... spännande! Hoppas det blir beviljat, då är det inte mycket jobb kvar. Skulle vara såå skönt att få vila den sista månaden.

Jaa, nu ska jag ta och åka till jobbet. Ikväll får jag vara ensam eftersom C ska kolla på hockeyn och jag som inte är ett dugg intresserad ska titta på american idol och 100 höjdare istället =D

Nä, dags att klä på sig. tack å hej

soliga söndag

Idag är det faktiskt lite sol, eller det ser ut som om det är på väg att bli i alla fall. Härligt =) Tyvärr har jag sovit dåligt inatt, vaknade runt tre och var alldeles kallsvettig. Det kändes som om jag skulle kräkas och göra på mig på samma gång. BLÄ! Jag fick springa till badrummet och hade sedan väldigt svårt för att sova för det kändes som om varje sovställning var oskön och att jagg skulle kräkas hur jag än låg. Jag mår illa idag med och funderar nästan på att lägga mig ner igen. Tänk om jag fått masjuka eller nåt liknande?
När vi var på bitline i fredags så berättade hanna att hennes frisör hade haft magsjuka och jag drack ur hannas glas! Men det kan väl inte vara så långdraget... Det kanske beror på alla godsaker vi åt igår.

Igår, fredag så var jag hos farmor och farfar och åt middag. Där bjöds det på lax och pressad potatis, ååh så gott. Syrran, Chrille å Love var där dom med. När vi ätit kom min morbror och hans familj och blev oxå bjudna på lax. Det blev en liten släktmiddag med andra ord. Min christian var inte med för han hade sport att se på...
Efter middagen for jag ner till kristina och såg melodifestivalen där. Jag tycker att rätt låt vann även om jag inte alls gillar Perelli speciellt mycket. Men hennes låt kan nog gå bra i eurovision.

Christian har innebandycup idag och jag funderar på om jag ska åka dit och kika en sväng. Jag tror inte han har ätit så han blir nog glad om jag köper med mig en macka, vi har även tvättid idag men jag tror jag skjuter upp det tills imorgon. Jag är inte alls pigg på att tvätta just nu.

Bite line besök

Då var det färdighandlat! Shampo å balsam plus lite annat smått å gått som behövdes hemma har vi varit och handlat på ica maxi. Där gjorde vi även ett donut-klipp, man kunde alltså köpa 10 donuts för 20 kr, ett erbjudande jag å mina gravidbegär er kunde tacka nej till. Gud så gott.
Vi var även in på Birsta City en sväng och köpte en klänning åt syster, där stötte vi på mina föräldrar så då bjöd vi hem då på lite kaffe å donuts ( jag kan ju inte vräka i mig alla själv heller ;-) )

Ikväll ska jag å tjejerna från jobbet på Bite Line (igen, jag vet) för att fira Janina som fyllde år förra veckan. Imorgon blir det schlagerfest hos jenny från jobbet som jag tyvärr måste tacka nej till. Tyvärr så orkar jag inte med några festligheter för tillfället och lär inte göra det på ett tag framöver. Tråkigt, men det kommer en tid då man har lust med det oxå. Jag tror att det är så att när man är gravid så är det en enda lång förberedelse för det nya livet som komma skall, att man bryr sig inte riktigt om alla fester runt omkring. Jag trodde det skulle vara en jobbig del att missa det sociala livet med alla partyn men det har verkligen varit tvärtom. Man får så mycket annat för sig som känns roligare att ödsla energi på.

Nu kommer mamma å pappa. trevlig fredag!

bebismagen v30

Hello and godmorning, ja ni läste rätt. Vissa har nyss klivit upp ur sängen. Jag vaknade runt nio idag då jag åt frukost å läste tidningen sen gick jag å lade mig med christian igen. Vaknade halv tolv! Christian kunde inte sova inatt så han gick upp runt halv fyra och såg på tv och han låg fortfarande kvar i soffan när jag vaknade kl 9... Han sov men gick iväg till sängen när jag började slamra i köket.

Nu har jag precis duschat och klätt på mig och tänkte idag åka till birsta eller om jag ska gå på stan? Hmm, jag behöver i alla fall schampo och balsam för det är slut. Det verkar inte regna idag i alla fall men snöat har det då gjort inatt. =( Solen ska dock komma på söndag och då är jag ledig så jag hoppas verkligen att meteriologerna håller vad dom lovar!

Sedan ska jag nog träffa hanna z och kanske fika eller något. Det var så längesen! Men nu ska göra nån lunch. Avslutar med en bild på magen v 30 =) Det låter så bra att säga 30 för nu är det förhoppningsvis bara runt 10v kvar. Det känns som en evighet. Men blickar jag bakåt så har jag faktiskt gått 30 veckor redan och det har gått väldigt fort så nu hoppas jag att de resterande veckorna gör likaså. I alla fall, här kommer bilden:


image30

Jag är beroende...

Jag är beroende av detta spel, testa själv att spela en gång och se sen om du kan sluta, mohaha



http://www.exet.nu/html/spel/bubbleshooter.shtml

tjoho!

Jaha, hur ska jag beskriva denna dag, jo den har som alla andra tillbringats till stor del hemma ,fast idag har vi även hunnit med ett besök till christians mamma. Där bjöds det på korvstroganoff och potatis, mycket gott. Efteråt vart det hem för att hinna med en powernap innan jag skulle jobba kl 16.
Det märks att det börjar bli tyngre nu för jag orkar max jobba mina 3 timmar sen har jag ont ont ont och då är det tur att jag kan gå hem och vila. Idag vart det inte hem och vila för det bjöds på pizza i kovland. Mumma var det och det var även en hel del över så jag fick med mig hem. Gissa om C vart överlycklig. Till pizzan gjorde jag en hemmagjord vitlöksdressing som var väldigt stark därför sittar jag nu och klunkar vatten. Det kommer att bli många turer på tjotta inatt men det är inget att göra åt. Jag är så törstig efter vitlöken!
Christian har tittat på hockeyn hos pappa Sören så det vart en tur förbi nacktsta för att fiska upp honom och nu sitter vi här i soffan och glor för vi har minsann sett klart alla säsongerna av x-files nu, 9 hela säsonger! Bra gjort tycker jag.


Imorgon har jag en ledig dag och vad som ska hända då återstår att se. Myskväll måntro? =P


v. 30

Du har gått 203 fulla dagar av 280 (73%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar(v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 28 maj 2008
Du har 77 dagar kvar till förlossning.






Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.


Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hickaimage

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas.

Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata.



Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänka på att bebehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna


filmsnutt spark (v29)

Och här kommer en filmsnutt på en spark.... =)

filmsnutt på fot

en liten filmsnutt på magen. Man ser hur vad jag tror är en fot som rör sig på den högra sidan. Det buktar ut lite.
det vart lite mörkt =(

Inget nytt.

Nää här hos oss händer det inte mycket, det är därför jag inte skrivit ngt på ett tag. Jag har lixom blivit lat. men jag skyller allt på vädret för man blir ju hur orkeslös som helst ju. Nu vill vi ha soooool så det kan torka upp lite. Skulle gatorna bli torra så kan jag ju cykla till jobbet, skulle vara perfekt.

Imorgon går jag in i vecka 30 förstår ni och den sista biten kvar, den tyngsta oxå med andra ord. Bebben fortsätter att envist sparka på högra sidan upp mot bröstet hela tiden och nu känner jag det alldeles under revbenen. Enbart på samma ställe. Känns som om jag har ett blåmärke på insidan. Ibland gör det riktigt ont, dom är starka de små liven. Därför så tror jag att han ligger neråt nu men att han kanske inte stabiliserat sig utan bara att han ligger så ändå.Det kan ju vara så har jag hört, att dom vänder sig neråt men sjunker ner runt v 32. Jag känner lixom ett tryck neråt och sprattel uppåt så det är den enda förklaringen tänkte jag.

Jag har så tråkigt så ett tag övervägde jag att montera ihop spjälsängen men hejdade mig i sista stund då jag kom på att den ju bara att sammla damm då. Vi har ju inte köpt någon madrass än heller så nä jag får nog vänta med det. Åååh, vad ska man hitta på?

tråkigt väder

när vädret är såhär tråkigt så vill man ju inte kliva upp. Jag vaknade 06.55 och var jättepigg men har lixom inget att göra då så jag brukar hämta tidningen och datorn, läsa igenom tidninen och sen ligger jag och surfar tills jag blir hungrig. Inte förrän då kliver jag upp. Ofta går jag å lägger mig med datorn/bok igen tills C vaknar för det är så tråkigt att vara vaken själv. Men imorse ringde mamma och frågade om jag ville följa med till mormor och morfar och givetvis ville jag det. Var längesen jag var dit...

I eftermiddag blir det jobb som vanligt och tur är väl det. Annars hade det varit skittråkigt.

Nä nu kan jag inte fortsätta skriva längre för jag ligger på magen i sängen och det är så obekvämt så jag måste sluta. Dags att klä på sig. adios...



ps. idag är det 79 dagar kvar =)

Nämen, vad nu då?

Vissa har då tur, Grattis Malin å Pålle som har blivit föräldrar!! Tänk att den lilla flickan ville komma ut 4 veckor för tidigt, jag är inte alls avundsjuk =P Den stolta pappan är hos oss och bastar för tillfället och så fort dom kommer in så måste jag ju fråga ut honom. Man blir ju så nyfiken! Hoppas det är min tur nästa gång!

Nu är jag sa sjukt trött för jag har minsann både jobbat och varit på vattenjympa såhär på mogonen. Idag hade vi en ny ledare på jympan som hade gjort om passat helt, så nu var det en massa hopp och stuts,vad trodde hon egentligen? Det gör ju faktiskt skitont att hoppa hela tiden, i alla fall i min rygg. Jag fick passa alla hopp å jympa på stället jag... Hon sa tom att hon hade inte själv varit gravid så hon visste inte hur passet passade oss. Jag tycker att det var bra bortsett från hoppen då =)

Dags för mig att vila och ladda batterierna, helt slut. Började jobba kl 8 imorse då vi skulle hänga om... phu men nu är det klart. Efter tuppluren ska jag ringa syster å höra vad hon och Love har för bus för sig.

besök

jippi, jag ska få besök! Jag som hade sååå tråkigt medans jag tvättade (christian har match) så jag bestämde mig för att baka en kladdig kladdkaka och vem ringer inte då om inte min kompis hanna? =) Hon frågar om jag vill ha besök och givetvis svarar jag ja! det är klart jag vill. Med sig tar hon maria från mitt jobb, hon har ju inte hunnit sett hur jag bor och hanna vill nog klappa magen, för den har inte hon sett på länge =P

Nu vart det bråttom, jag måste klä på mig, sminka mig, bädda sängen, hålla koll på kakan i ungnen och äta lunch, plus att jag har ju tvätten oxå! Men kvick som jag är så ska nog detta klaras av oxå.

Nu ska jag ta och äta mina nudlar och sen hämta tvätten. Adjö för nu

kalas!

Idag ska vi på kalas. Trevligt trevligt. Det är christians systers man +dotter som fyller år. Synd bara att inte solen skiner istället för detta j*a regn! Då skulle snön smälta mycket fortare oxå... =)
.

I detta nu så håller jag på att tvätta. Jag förstår inte hur vi kan ha så mycket tvätt hela tiden, hur ska det då bli när vi är tre? Det bästa vore att ha en egen tvättmaskin men tyvärr får det inte plats i vår pluttiga läga. det får bli när vi skaffar större eller flyttar till hus. Jag hoppas ju såklart på det sistnämnda 8-)

Igår såg vi slutet på melodifestivalen sen en film om nån prinsessa som rymde från en tecknad film? Skitdålig tyckte jag så jag såg bara halva. Greys anatomi killen var med oxå men när man ser honom så tänker man ju bara på Dr Shepard så han passade lixom aldrig in.... i alla fall så var det en flopp enligt mig och jag skulle inte rekomendera den till barn över 7 år.

Nä nu ska jag dona lite här hemma innan det blir tårta. Hej då!

Jag bara undrar....

varför syns inte alla komentarer i komentarrutan utan bara nära jag loggar in? har hänt flera ggr och jag fattar inte hur det ska synas i bloggen?

sen funderar jag på vart min dator har tagit vägen? Nu måste det ha gått 4 veckor snart.... Men jag gillar min lånedator så jag behåller gärna den 8-)

snö igen!?

Kunde inte ttro mina ögon när jag vaknade imorse!SNÖ! Jag som verkligen trodde att det hade snöat för sista ggn i förrgår. Det mesta smälte ju igår och så börjar det om idag. Å så tråkigt! Å bötsnö för den delen =(


Bebben har varit så lugnt inatt, hela dagen igår med. Jag känner såklart att han rör sig lite då och då men inga thai-sparkar? Konstigt att man kan lessna på de härde sparkarna som gör ont (spec när man ska sova/sover) och när de avtar så saknar man dem. Men det är så mysigt att kolla på magen som åker sticker ut här å var. Jag ska nog buffa lite på den å se om jag får nåt svar.Han brukar kicka tillbaks =)

dags att läsa morgontidningen nu, sen jobba!

så var det helg

Idag efter mvc-besöket så vart det jobb som vanligt Det känns knappt att man jobbar när man jobbar så lite, man blir lite efter om allt som händer på jobbet. Jag försöker att släppa taget lite och inte stressa upp mig över det för jag ska ju trots allt inte jobba så mycket längre till. Får jag beviljad havandeskapspenning så går jag hem om 5 veckor annars går jag nog hem 3 veckor innan BF ändå så det är ungefär mellan 5-7 veckors jobb kvar beroende på hur allt artar sig. Barnmorskan hoppades oxå på att jag skulle få HP så jag fick vila och ta igen mig innan förlossning, med tanke på ryggvärk m.m. det är bra att få varva ner tyckte hon. Jag håller med =) Men så länge det är korta arbetsdagar så kan jag hålla ut ett tag till. Det är faktiskt skönt att komma ut lite.

Eftermiddagen och kvällen har tillbringats i strömås, kovland där mina farföräldrar och kompis K bor. Middagen blev hos farmor och farfar och kvällen spenderades med snacks hos kristina med katt. Natten får jag tillbringa ensam pga att C är hos en kompis på alnö och spelar TV-spel m.m, tråkigt men jag är så trött av dagens "äventyr" så nu blir det sängen på studs. Har snart läst ut boken jag lånat av K oxå, måste göra det så jag kan börja på min Om Bebis bok =)

hoppas vädret håller i sig i helgen så man får lite bar mark snart!

ja, det var det d, god natt då....

MVC-besök, 28 fulla veckor

Så idag har vi varit och hälsat på hos barnmorskan. Allt såg bara bra ut.

Järnvärde: 128
Blodtryck: hade sänkts lite, har glömt siffrorna, men det var bra.
SF-mått (magen): 28 cm
Vikt: +4,5 kg
Bebis hjärtljud: 148 slag/min


Nästa besök blir i v 31 och innan dess så har vi blivit inbjudna på föräldraträffar. Första träffen blir på förlossningen den 8 april, spännande. Resterande av träffarna är såklart på MVC centrum då man går igenom förlossning, amning och första tiden hemma. Det blir oxå ett besök på BVC eftersom det är dom som tar över sedan. Äntligen börjar det hända lite grejor =)

Nu tänkte jag vila lite innan jobbet. Funderar på om jag ska höra med annie å ante om vi ska hitta på något ikväll. Kanske mat på olearys =)


Å ni, vilket väder vi har idag! Vindstilla och sol. Välkommen våren! =)

haha

denna reklamfilm är så rolig!!

nästan helg...

vilket väder det har varit idag! Värsta stormen blandat med solsken. Satt och solade mig på altanen i kovland, dock genom fönstret eftersom det blåste så mycket. I eftermiddag har jag jobbat såklart och nu sitter vi å käkar ostbågar å ska se klart på x-files. Vi bestämde oss för att se alla de 9 säsongerna och snart är de slut. Jag har faktiskt inget minne av nästan nåt avsnitt sen det gick på Tvn. Men drömmarna har blivit berörda i alla fall. Jag drömmer att jag föder vampyrbäbisar och om bäbisar som blir vargar och äter upp folk. Helt sjukt!

Nu tänkte jag inte skriva så mycket mer men imorgon blir det MVC-besök så jag återkommer om det. Syster och Love är på väg hem från STHLM oxå så kanske blir det ett besök hos dem imorgon. Ska bli kul å se hur lilla Love har växt. Han börjar bli en stor kille snart. Nu ska jag återgå till tv-tittandet, tack å hej.

björn gustavsson


vecka 29

Min graviditet - BF Ons 28 maj 2008 Uträkning utgår från dagens datum: Tors 6 mar 2008.
Din graviditet startade Tors 23 aug 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 6 sep 2007 (ägglossningen).
 Du har gått 196 fulla dagar av 280 (70%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar(v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 28 maj 2008
Du har 84 dagar kvar till förlossning.



Vecka 29 - 6 mar - 12 mar 2008
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

sängbyte

idag var jag och bytte våran spjälsäng. Vi väntar nog med att montera ihop den i och med att det är nästan 3 mån kvar. Nu är det inte så många stora saker kvar att handla. Skötbordet ska vi nog ha i lillskrubben ändå på byrån där och en bärsele får vi låna av christians kompis. Han sa att vissa använder dom väldigt sällan, dom hade haft sin 2 ggr så han tyxckte vi kunde låna den på prov och tycker vi att det var toppen så är det ju bara att skaffa....

Jag var oxå in på babyproffsen och hämtade deras gratis-kit som bestod av en luktfri blöjsoptunna, blöjor, napp, prover på lite allt möjligt, amningsinlägg, tidningar m.m, väldigt uppskattat. Soppåsarna till tunnan kostade sedan 259:- så några såna blir det nog inte men man fick naturliktvis med en rulle nu. Det funkar säkert bra med vanliga påsar sen.

som middag ikväll blir det stuvade makaroner och köttbullar, såå gott =)

Morsning!

Idag går jag in i 7 månaden. Vad tiden går fort! Jag ska lägga upp en bild på min växande mage oxå men det får bli till kvällen. Nu tänkte jag försöka få tag i mamma som inte svarar. Tänkte att vi skulle åka och byta spjälsängen för vi har ångrat oss. Vi ska nog köpa en sådan som man kan ta av ena sidan på.... tror jag. hmm, eller är det onödigt. vet inte hur länge han kommer att använda den sängen lixom. samtidigt som det är bra att kunna ställa sängen vid vår säng med ena sidan borta så man kan lägga dit en hand. pluss att den är 100 ggr snyggare än den vi köpt och man slipper allt arbete =D

nu ska jag fprtsätta försöka nå mammsen men have a nice onsdag alla ni andra!

        
 

men visst är den vita mycket finare!=)

rakningsdax!

Idag har jag agerat frisör. Christian bestämde sig för att raka av sig sin vinterkalufs och vem fick inte äran att ta fram rakapparaten, jo jag =) Varje vinter låter han håret växa för att det blir så kallt men idag skulle han på en jobbgrej så då ville han vara nyfriserad. Resultatet blev naturligtvis bra men han klagade på att mössan stack på huvet sen och det förstår jag men det blir nog bättre när det vuxit en bit =)

Nu sitter jag här i min ensamhet och kollar på gynning för C är hos en kompis och kollar fotboll. Tisdagar är ju min tv-kväll och han låter mig alltid se mina serier då, jag hoppas desperets ska börja snart igen för jag tycker inte gynning är spec bra. Hon är lite för flamsig så just nu kollar jag bara halft samtdigt som jag använder datorn. Men det skulle ju vara sista avsnittet ikväll så nästa tisdag blir det ju nåt annat *hoppas hoppas*.

Annars så funderar jag starkt på att köpa nya glasögon. Mina som jag har är ju styrkan för svag på och det vore så skönt att kunna variera med både glasögon och linser, det klias lixom i ögonen på kvällarna. Bara det att det är så svårt att bestämma vilka som passar.  Nä, jag måste verkligen kolla runt så jag hittar några som jag gillar.
Optikern avrådde mig att köpa glasögon nu när jag var gravid eftersom synen förändras ju så jag måste väl vänta ändå... eller om man kan byta ut bar aglaset sedan? Jag måste höra mig för, kostar det för mycket att yta glas så kan jag likbra vänta.

Idag har det ju varit toppenväder här och jag å C bestämde oss för att gå en promenad. Men jag har märkt att jag får sjukt ont vid sidan/nedanför magen när jag går så jag måste stanna hela tiden och gå myrsteg! Jag antar att det är sammandragningar som det kallas. Jag ska höra med BM på fredag. Det blev i alla fall en kortpromis för det var så obehagligt med smärtan så jag satt mig på ballkongen istället och solade. Härligt! Nu får det inte komma nån mer snö, nu vill jag ha vår!

Nu ska jag kolla klart på gynning innan jag intar duschen. Tjingeling!

spjälsängsköp

Idag fick vi besök. Lille Ceasar med mamma och pappa var hit på kaffe å bullar. Han är bara 10 mån och kan redan gå! Han har iof gått länge längs bord och så där det finns något att luta sig mot så det var en jäkla fart nu när dom var här. Han säger oxå mamma, titta och njuter högljutt MMMMM när han färsin mat. Det var i alla fall trevligt att få lite besök. Annars gör man inte speciellt mycket på dagarna....

I eftermiddags forj ag å C till birsta för att köpa spjälsäng. Det blev en ofärgad som vi sedan tänkte måla vit. Helt sjukt att skillnaden på en ofärgad och en vit är 600 kr. Då kan man ju likaväl måla själv. Det är ju roligt. Så imorgon ska jag checka in vårat hobbyrum som ska finnas i nåt av husen här bredvid för att se om jag kan hålla till där. Men torktiden är ju på nån timme oxå så om det går att boka rummet en tid så vore det perfekt. Annars får det bli mamma å pappas garage eller om jag vågar måla hemma.... färgen skulle inte lukta men jag spiller väl ut burken på vårat nylagda golv om jag känner mig själv rätt. Klumpig var ordet.

Väl i Birsta så tänkte jag lämna tillbaks en tunica som jag köpt (jag såg ut som ett hus i den) och en amningsbh som jag köpte för nån dag sen men jag glömde dem, för andra ggn! jag blir tokig på hur  glömsk och virrig jag blivit. Christian säger att jag kommer väl glömma min unge nånstans oxå. Men det får vi väl verkligen hoppas att jag inte gör =P
 Det där med BH:ar är ju hur klurigt som helst. Nu är min stl en stl större än vanligt men jag tycker att även den börjar bli mindre (!) och köpte därför en amningsbh som var ännu en storlek större för jag tyckte att det vore smart så slipper jag köpa ännu en till sedan, men då säger folk från alla håll "lämna tillbaks! Dom blir ännu större, du kan inte fatta hur stora de kommer att bli när mjölken rinner till" så jag tänkte då göra som sagt, lämna tillbaks den och vänta.
Jag har hört att apoteket kan ha liknande sportbh så jag ska titta där. Man vill ju gärna ha med sig på BB.

Vi köpte även ett spjälskydd och "gummibollar "som man skruvar fast under sängen så att man kan gunga den. Spjälsängsskyddet var tråkigt vitt men jag tänkte att jag skulle fixa  överdrag i roliga färger så det finns nåt att titta på. Bilder kommer när det väl är färdigt =)

Annars mår bebismagen bara fin-fint.  Det sparkas för fullt där inne och han blir starkare för varje vecka som går. På fredag är det MVC-besök igen å dåfår vi se hur kurvan atrar sig.

Nu ska jag ta en Niferex-tablett och sen lägga mig för att läsa. Imorgon kväll är det jobb som väntar.

godnatt

ledig måndag

idag är jag ledig och var även det igår. Mycket skönt. Min rygg mår så mycket bättre nu när jag bara jobbar halvtid. Nu ska jag strax på vattenjympa oxå så det kan inte bli bättre. Det ska bli riktigt skönt att röra på sig lite. Efteråt vet jag inte vad jag ska göra men jag brukar bli så trött så jag kommer nog att behöva vila efteråt. Sedan skulle vi verkligen behöva bestämma oss i skötbordsfrågan. Vi kanske inte behöver något eller om vi ska köpa ett med hjul som vi kan ha i badrummet och rulla på sidan när man ska in i duschen. Jag såg att det fanns såna ihopvikbara också men orkar man vika upp den flera ggr per dag?
Vi hade ju tänkt ta ner hyllorna i lilla skrubben och göra ett skötbord ovanpå där. Men det verkar krångligt när vi inte ska bo här så länge, onödigt att förstöra kanske.... hmm, eller ska vi bara vänta och se hur stort behovet blir? Byta kan man ju göra vart som helst så länge det inte är nr 2 då man behöver vatten.... jaa det tåls att klura på.

Igår var en lugn söndag. Jag hälsa på hos kristina och vi spelade lite nintendo wii innan jag for på middag i kovland. Efter middagen for vi till farmor och farfar för lite fika. Semlor och chokladpudding, gott =)


Nä nu måste jag ordna inför badet.

Lördagsmys

Ja, här sitter jag och mumsar på ostbågar och väntar på att min potatisgratäng ska bli klar. Till den serveras löfbiff och en grekisk sallad, mums!

Middagen vart sen idag för jag och christian har sovit om varann idag. Inatt sov jag hos min kompis kristina för att christian och hans kompisar skulle basta och dricka öl hemma hos oss. Jag skulle jobba idag så jag ville ha tillräckligt med sömn därför kom vi på att jag och kristina kunde laga tacos och se på lets dance hemma hos henne.
Kristina har nyss skaffat en kattunge och den är busig som bara den och ligger hela tiden och spanar för att få in det bästa "hugget" (ja han har sylvassa huggtänder) nånstans på kroppen där det gör som ondast. Och på nåt konstigt sätt så är det bara mig han ska bita när jag är där så kristina får lixom slippa då.
Vid 00.40 ringde jag hem för att säga god natt men jag fick inge svar. Jag tänkte att eftersom dom spelar tv-spel så är dom säkert upptagen och ringer upp. Men ingen ringde.
Vi gick och lade oss och fick sova hyffsat skönt till fram på småtimmarna då katten började jävlas. Han bets i fötterna och klättrade i ansiktet m.m. och vi blev så less på honom att vi stängde ut honom utanför sovrumsdörren, men kan kom på nåt sätt in igen och sådär fortsatte det.
När vi bestämde oss för att kliva upp runt åtta så kändes kroppen så mörbultad så jag ville snabbt äta frukost och sedan hem och sova igen.
Väl hemma så möts jag av ett glatt gäng som varit vaken sedan kl åtta dom med. Dom hade minsann slocknat vid tiosnåret igår efter bastun och jag sa att det märks att ni börjar bli gamla när ni inte pallar snowboard en hel dag, bastu och  massa öl. Men bortförklaringen blev att det var ganska skönt att somna tidigt för då var dom inte helt utslagna idag så dom hade tagit tv-spelandet nu på morgonen istället. Säkert! Haha.

I alla fall så försökte jag sova  en stund innan jobbet men då var det sånt liv hemma vid tv-spelet så det gick knappt att sova så jag gav upp och for trött på jobbet. När jag kom hem var jag tröttare än tröttast och slocknade direkt i soffan. Sov en timme sedan vart Christian trött så efter mig var det hans tur att sova och då passade jag på att laga mat =)
 Nu är den nog färdig min gratäng.... ikväll blir det bara chips i soffan framför melodifestivalen eller nån film. Imorgon blir det birsta sen middag hos mamma och pappa.

Trevlig lördag!

RSS 2.0